Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (9.10.2024):

Ruská armáda osvobodila Grigorovku a sevřela Seversk do kleští (VIDEO, MAPA)

09.10.2024 - 10:00

Ruská armáda osvobodila Grigorovku a za pomoci obkličujících kleští dobývá Seversk.

Naši bojovníci nečekaně prolomili nepřátelskou obranu, dobyli Grigorovku a vztyčili nad ní vlajku. Nyní, ze severu, obcházejí Seversk.

  • z-russkoj-vesny-9-10-2024

Na východě obsadily ruské jednotky Verchněkamenskoje.

 
---------------------------------------------------------------
 
„Totální průser": Bývalý velitel SSO (Sil speciálních operací) ukrajinské armády, generál Krivonos - o situaci na frontě (VIDEO)

09.10.2024 - 8:29

K záchraně ukrajinské armády před totální porážkou na frontě nepostačí zázrak - takto charakterizoval frontovou situaci bývalý tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany a bývalý velitel Sil speciálních operací - generál Sergej Krivonos, a to na YouTube kanálu Borislava Berezy.

„Musíme si uvědomit, že v této fázi může Ukrajinu zachránit už jen zázrak, a to v případě, že z této situace nevyvodíme reálné závěry a nezměníme svůj postoj k tomu, co se v naší zemi právě odehrává,“ vysvětlil Krivonos.

Voják zdůraznil, že ruská armáda se aktivně zabývá formováním útočných jednotek, jež se, po předchozím prostudování našich slabin, „na nás valí jako tající voda, aby protrhly hráz, zvanou ukrajinská armáda“, přičemž ukrajinské ozbrojené síly se nacházejí v katastrofální personální situaci!

„Situace dospěla do bodu, kdy bude již brzy velmi obtížným vůbec bojovat, neboť pěchota, jak nás informují sami pěšáci, jako složka naší armády, vymírá! Není s kým bojovat, není s čím bojovat a není kde bojovat(!!!),“ uzavřel Sergej Krivonos.

„Není to poprvé, kdy naše úřady tvrdí cosi, zatímco na frontě se odehrává úplně něco jiného! Teď ale situace dospěla do bodu, kdy již velmi brzy bude obtížné vůbec bojovat, neboť pěchota, jak nás informují sami pěšáci, jako druh vojska vymírá!  Není s kým bojovat, není s čím bojovat a není kde bojovat,“ prohlásil generál.
 
 
-------------------------------------------------------------------
 
USA poskytnou Ukrajině vše, co potřebuje, aby vydržela alespoň do konce roku 2025 - CNN

09.10.2024 - 6:33

Spojené státy doufají, že rok 2025 bude představovat zlom v ruských možnostech dále pokračovat ve svém útočném úsilí. Z toho důvodu hodlají poskytnout Ukrajině vše, aby vydržela alespoň do konce roku 2025.

USA nyní vypracovávají další seznamy zbraní a vybavení, které by Ukrajině mohly pomoci, ale doposud jí nebyly předány.

Tento seznam zahrnuje například AGM-158 JASSM - vysoce přesnou řízenou střelu vzduch-země a komunikační systém známý jako Link 16 - síť pro výměnu dat, používanou USA a NATO, ta je užitečná zejména pro řízení protivzdušné a protiraketové obrany.

V březnu letošního roku zveřejnila agentura Bloomberg článek, v němž se tvrdí, že Pentagon hodlá do roku 2025 ztrojnásobit své zásoby 155mm střel, a to prostřednictvím nákupů z Turecka a navýšením své vlastní výroby. Jedná se o plán vytvoření „globální obranné průmyslové základny“, která by měla pomoci Kyjevu, a to i prostřednictvím spolupráce s Tureckem.
 
 
-----------------------------------------------------------------------
 
Generální tajemník NATO připustil ruské úspěchy na Ukrajině

08.10.2024 - 21:05

Generální tajemník NATO, Mark Rutte, připustil úspěchy ruských ozbrojených sil na Ukrajině. Z hlediska Kyjeva označil současnou situaci za "komplikovanou" a vyzval západní partnery, aby zvýšili svoji pomoc.

"V prvé řadě musíme zajistit přísun další pomoci pro Ukrajinu! V tomto směru sehraje důležitou roli setkání v německém Ramsteinu, ke kterému dojde příští týden. Ano, máte pravdu, situace na bojišti zůstává složitou... Rusko sice postupuje pomalu, ale přeci jen postupuje... Musíme Ukrajině pomoci! Právě teď potřebují naši pomoc," prohlásil.........
 
 
-------------------------------------------------------------
 
5,5 milionu Američanů prchá z Floridy: blíží se hurikán, jehož síla přesahuje stávající stupnici (video)

09.10.2024 - 9:14

Hurikán Milton, který se blíží k americkému státu Florida, by mohl zesílit na dosud neexistující, šestý stupeň, uvádí Newsweek s odkazem na studii klimatologů.

Florida mezitím oznámila masivní evakuaci, a to nejrozsáhlejší v historii tohoto státu! Kvůli tomuto hurikánu opustilo své domovy více než 5,5 milionu, píší The New York Times. Od pondělí začala povinná evakuace! Záběry na několikakilometrovou dálniční dopravní zácpu připomínají scény z hollywoodských katastrofických filmů! Nejedná se však o film, ale realitu! Guvernér státu Florida, Ron DeSantis, vyzval obyvatele tohoto státu k okamžité evakuaci! 

Dle Newsweeku by se Milton mohl proměnit v hurikán šesté kategorie! To by znamenalo, že by překročil nejvyšší pátou kategorií Saffir — Simpsonovy stupnice.

Například 7. října dosahovala rychlost poryvů hurikánu Milton až 80-ti metrů za sekundu, zatímco doposud nejvyšší, pátá kategorie hurikánů, je definována nárazy větru o rychlosti až 70 metrů za sekundu.

Letadlo amerického Národního úřadu pro oceán a atmosféru provedlo průzkumný let v oblasti hurikánu, který již dosahoval stupně páté kategorie. Rychlost větru v jeho středu činila 72 m/s (260 km/h) s nárazy až 85 m/s (306 km / h).

Právě z tohoto důvodu oznámil americký prezident, Joe Biden, že odkládá svou naplánovanou cestu do Německa. Rovněž americký ministr zahraničí, Blinken, zrušil svou návštěvu německého Ramsteinu. Oznámil to mluvčí amerického ministerstva zahraničí - Matthew Miller.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Otaconcon 2024-10-09 17:37
Na serveru aeronet se píše, že na území ČR v Praze, je jakési eugenické záření, jakýsi herešav co zde způsobuje temné energie a události ..
Ve skutečnosti je tam ale hodně bytosti, co mají smlouvu se satanem, na ty jejich peníze majetky a tak dale ..
A pak se za ně musí průběžně platit už za života .. a proto je pak kolem tolik různych neštěstí a předčasných úmrtí a tak dále ;)
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře