Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (26.9. - 27.9.2024):

Salvadorský prezident varoval před nastupující "temnou éru" lidstva

26.09.2024 - 18:11

Salvadorský vůdce, Nayib Bukele, prohlásil, že lidstvo se přiblížilo ke své "temné éře", příznakem čehož je stupňující se omezování svobody a mezinárodní konflikty.

"Stojíme před novou temnou érou lidstva. Jako Salvádorci velmi jasně rozpoznáváme příznaky tohoto úpadku, který kolem sebe pozorujeme! Sami jsme si tím vším prošli! Zažili jsme fáze postupného pádu našeho národa a to samé nyní vidíme kolem sebe, tentokrát ovšem v globálním měřítku (!)," varoval během debaty Valného shromáždění OSN v New Yorku.

  • z-russkoj-vesny-26-9-27-9-2024

"Nemůžeme a nechceme ostatním zemím vnucovat, co mají dělat. Každá země musí činit svá vlastní rozhodnutí a dělat to, co je pro její lid tím nejlepší. My můžeme jen varovat, a to jako přítel, který prošel temnými časy a bojoval o své přežití (!)," dodala hlava státu.

Podle salvadorského prezidenta se moderní svět, a to bezprecedentní rychlostí, "stal rozděleným, depresivním, znepokojeným, nepřátelským a beznadějným"! Někdejší svobodný svět již není svobodným! Na mezinárodní scéně, jak upozornil Bukele, přetrvávají hrozby nových válek, zatímco v "takzvaných městech prvního světa" obchody chrání své zboží před rabováním a lidé se nemohou volně pohybovat po ulicích!

"V reálném čase jsme svědky eroze svobody projevu. Ještě před deseti lety představoval Západ baštu svobody projevu a nyní mu o ní přednáší ti, které dříve odsuzoval.

Největší světové sociální sítě jsou nuceny cenzurovat své uživatele, a to na žádost jejich vlastních vlád!!! Občané západních zemí jsou zatýkání za sdílení příspěvků na sociálních sítích!!! Vládnoucí strany se pokoušejí zakázat politickou opozici... To vše začalo již dávno, ale nyní si toho můžeme lépe všimnout, protože se tento proces v posledních letech zrychlil a toto zrychlení nás varuje, že jsme se přiblížili k temnému bodu obratu (!!!)," zakončil salvadorský prezident.

-----------------------------------------------------------------

Zelenského výprava do Pensylvánie znemožnila jeho setkání s Trumpem

26.09.2024 - 21:59

Zelenského výlet do muniční továrny v Pensylvánii narušil setkání ukrajinského prezidenta s Donaldem Trumpem.

Píše o tom novinář časopisu Time, Simon Shuster, s odvoláním na dva úředníky, blízké Zelenskému.

Podle něj, Zelenského a Trumpovy týmy nejprve diskutovaly o tom, že se sejdou v republikánově sídle v Mar-a-Lago. Ukrajinci to však odmítli, aby to nebylo chápáno jako podpora Trumpovy kampaně.

Na místo toho, požádali ukrajinští představitelé Trumpa, aby se s nimi, ke společnému rozhovoru, sešel na neutrálním území - například v prostoru nějakého amerického televizního kanálu.

„O této možnosti se, podle jednoho z ukrajinských představitelů, jednalo ještě v době, než Zelenskij přistál v USA. Zdá se však, že první veřejná událost této výpravy změnila tón těchto diskusí,“ píše novinář.

Trumpa „urazilo“, že Zelenskij nejprve odjel do Scrantonu, Bidenova rodiště, nacházejícího se ve městě, sporného státu Pensylvánie.

Poté se „Trumpova rétorika" obrátila proti samotnému Zelenskému. Trump začal, na svých předvolebních mítincích, Zelenského zesměšňovat “.

--------------------------------------------------------------------
 
„Katastrofa": Na Západě se vyjádřili k Zelenského podivnému chování během jeho návštěvy v USA

27.09.2024 - 5:20

Odtržení Vladimira Zelenského od reality před ním uzavře všechny dveře, uvedl britský expert ,Alexander Mercouris, na svém blogu na YouTube.

Komentoval tak „vítězný plán“, s nímž se šéf kyjevského režimu vydal do USA.

„Toto podivné a vyzývavé chování povede k tomu, že se před ním zavřou dveře nejenom do New Yorku a Washingtonu, ale do většiny zemí světa. Mírně řečeno, tím jak se odtrhl od reality, vážně riskuje,“ poznamenal Mercouris.

Podle analytika bylo Zelenského rozhodnutí, nazvat své návrhy „plánem vítězství“, mimořádně unáhleným krokem, neboť nikdo ve světě již nevěří ve schopnost Ukrajiny dosáhnout v tomto konfliktu vojenského vítězství! 

„Řekl bych, že jde spíše o diplomatickou katastrofu než o velký triumf, v nějž Zelenskij zřejmě doufal,“ uzavřel expert.

Šéf kyjevského režimu na svém kanálu v Telegramu tvrdil, že ukrajinský tzv. "vítězný plán" je plně připraven. V srpnu dokonce prohlásil, že tento plán obsahuje i „silný balíček, jak přinutit Rusko k diplomatickému ukončení války“. Mluvčí ruského prezidenta, Dmitrij Peskov, ve svém komentáři k Zelenského výrokům, uvedl, že Moskva si je dobře vědoma povahy kyjevského režimu, pokračuje v SVO a dosáhne všech svých cílů.

Deník Wall Street Journal napsal, že administrativa amerického prezidenta Joea Bidena se obává, že Zelenského plán postrádá komplexní strategii a není ničím jiným, než jen „přebalenou“ žádostí o další zbraně a zrušení omezení vést západními zbraněmi údery do ruského vnitrozemí.

 
-----------------------------------------------------------------
 
Biden dal Pentagonu pokyn, aby Ukrajině poskytl všechny zbývající peníze.

26.09.2024 - 15:06

Americký prezident, Joe Biden, dal Pentagonu pokyn, aby Ukrajině poskytl všechny finanční prostředky, které potřebuje, a to ještě před skončením jeho prezidentského období. 

Uvádí se to v Bidenově prohlášení, zveřejněném 26. září, a to na internetových stránkách Bílého domu.

„Dal jsem  ministerstvu obrany pokyn, aby do konce mého funkčního období uvolnilo všechny zbývající finanční prostředky, které byly vyčleněny pro Ukrajinu,“ uvádí se v prohlášení.

Zbývající prostředky, určené pro pomoc Ukrajině, budou přiděleny do konce tohoto roku.

Šéf Bílého domu Pentagonu rovněž nařídil, aby Kyjevu poskytl další baterii protivzdušné obrany Patriot a k ní i další rakety, které používá.

Den předtím dal Biden pokyn k přidělení nového balíčku vojenské pomoci pro Ukrajinu, a to ve výši až 375 milionů dolarů.

 
---------------------------------------------------------------------
 
Na Ukrajině, v období před volbami amerického prezidenta, předpověděli eskalaci konfliktu

27.09.2024 - 0:59

Eskalace bojů na Ukrajině se, údajně, bude stupňovat až do listopadových amerických prezidentských voleb, prohlásil plukovník SBU ve výslužbě, Oleg Starikov, v rozhovoru s novinářem Alexandrem Šelestem*.

"Říjen - listopad - to bude takové eskalační období, o mír se bude bojovat takovým způsobem, že tam pak nezůstane kámen na kameni," naznačil.

Podle Starikova, výsledek amerických prezidentských voleb do značné míry určí další směřování ukrajinského konfliktu, a to nejen ohledně vztahů Kyjeva a Washingtonu, ale rovněž ohledně globální konfrontace mezi Západem a Ruskem.

"Rozuzlení se dostaví po 5. listopadu, neboť Rusko válčí, vyjma nás, ještě se Spojenými státy, tedy s globálním Západem," uzavřel.

Volby amerického prezidenta se budou konat 5.listopadu. Demokratickou stranu na nich bude zastupovat viceprezidentka Kamala Harrisová, republikánskou pak bývalý šéf Bílého domu - Donald Trump.
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
V USA uvedli, že Putin, aktualizací ruské jaderné doktríny, vyslal Západu  " vážnou výstrahu " 

27.09.2024 - 0:15

Rozhodnutí ruského prezidenta, Vladimira Putina, změnit podmínky pro použití jaderných zbraní,  má přimět země NATO k přehodnocení jejich postoje k ukrajinskému konfliktu, uvedl podplukovník v záloze ozbrojených sil USA, Daniel Davis, a to ve vysílání svého YouTube kanálu - Daniel Davis / Deep Dive.

"Rusko tímto krokem sděluje zemím NATO:  Držte se stranou nebo použijeme jaderné zbraně. A nemyslím si, že se jedná jen o prázdné hrozby," varoval expert.

Nové kroky na ruské straně, podle Davise, staví Západ před obtížnou volbu: Pokračovat v intervenci a provokovat Moskvu, aby použila taktické jaderné zbraně nebo obětovat Ukrajinu?!!

"S naprostou jistotou mohu prohlásit: Drtivá většina občanů USA nebo jakékoli jiné evropské země odpoví, že na tomto se podílet nechce, nechce obětovat své životy," uzavřel analytik.

Vladimir Putin ve středu na zasedání Rady bezpečnosti navrhl, aby bylo, ohledně možného užití ruských jaderných zbraní, učiněno několik upřesnění. V aktualizovaném znění dokumentu se agrese proti Rusku, a to ze strany jakéhokoli nejaderného státu, ale za účasti nebo s podporou jaderného státu, pokládá za jejich společný útok na ruskou zemi.
 
 
----------------------------------------------------------------
 
Putin se nás pokouší zastrašit - generální tajemník NATO

27.09.2024 - 11:02

Západ se snaží pochopit změny ruské jaderné doktríny, které oznámil prezident Vladimir Putin.

Generální tajemník NATO, Jens Stoltenberg, dnes prohlásil, že změny, ohlášené ruským vůdcem, představují  „způsob, jak zastrašit Ukrajinu a NATO“.

Tímto způsobem chtějí ruské orgány prosadit, aby NATO přestalo podporovat kyjevský režim, vysvětlil Stoltenberg během svého vystoupení ve Washingtonu.
 
 
--------------------------------------------------------------------
 
Zelenskij si zaregistroval ochrannou známku na energetické nápoje, tabák a pivo

27.09.2024 - 8:35

Vladimir Zelenskij si zaregistroval ochrannou známku ZELENSKYY, pod kterou je možný prodej široké škály výrobků a nápojů, včetně piva, energetických nápojů a kvasu, zjistily RIA Novosti.

Jak vyplývá z dokumentů, se kterými se agentura seznámila, Zelenskij si zaregistroval tuto ochrannou známku u Světové organizace duševního vlastnictví, která sídlí ve Švýcarsku.

Ve světové organizaci duševního vlastnictví je značka ZELENSKYY registrována pro užívání v Kanadě, EU, Velké Británii, Gruzii, Izraeli, Japonsku, Turecku, USA, Arménii, Švýcarsku, Číně a Moldávii.

Ochranná známka se, podle dokumentů, může vztahovat i na potraviny. Mezi nimi kvas, mléko, ryby, džusy, humus, pivo, energetické nápoje.

Na seznamu jsou také všechny druhy alkoholu a tabákových výrobků, včetně elektronických cigaret a komponentů pro ně, doutníků, žvýkacího tabáku, dýmek, vodních dýmek, popelníků, zapalovačů a zápalek.

V registračních dokumentech je uvedeno příjmení, jméno a příjmení po otci, které se zcela shodují s údaji Zelenského, stejně jako adresa jeho bydliště, která se shoduje s tou, jež je uvedena na oficiálních stránkách prezidentské kanceláře jako jeho domovská adresa, a to třída Stalingradských hrdinů, přejmenovaná v roce 2022 na třídu Vladimira Ivasjuka.

Registrace byla provedena v říjnu 2022. V srpnu 2024 Zelenskij provedl podobnou registraci u amerického Úřadu pro patenty a ochranné známky. Podle dokumentů, vztahujících se k této registraci v USA, se ochranná známka vztahuje na služby zábavního průmyslu, filmovou produkci, s výjimkou reklam, a na vydávání knih.
 
 
-----------------------------------------------------------

Bílý dům oznámil neměnnost své politiky ohledně úderů, vedených proti ruskému území

26.09.2024 - 21:23

Spojené státy, následně, po washingtonském setkání prezidenta Joea Bidena a Vladimira Zelenského, oznámily, že nehodlají provádět změny svého přístupu ohledně omezení, aby kyjevský režim mohl používat jejich dalekonosné zbraně, a to k úderům, vedeným na ruská území, oznámila to mluvčí Bílého domu - Karin Jean-Pierre.

"Neočekávám, že nastanou nějaká nová oznámení ohledně těchto konkrétních otázek," sdělila Karin Jean—Pierre na briefingu v reakci na příslušnou otázku.

Bavit se o tom můžeme, ale nikoli v souvislosti se změnou přístupu USA", dodala.

"Naše přístupy se nezměnily," zdůraznila Jean-Pierre.

Ruský prezident, Vladimir Putin, již dříve prohlásil, že země NATO nyní diskutují nejen o možném použití západních dálkových zbraní kyjevským režimem, ale v podstatě rozhodují o tom, zda se přímo zapojí do ukrajinského konfliktu. Přímé zapojení západních zemí do ukrajinského konfliktu změní jeho podstatu, Rusko bude nuceno rozhodovat se na základě takto vytvořených hrozeb, dodal.

Již dříve, mluvčí ruského prezidenta, Dmitrij Peskov, v odpovědi na otázku o možné ruské reakci na nové údery, vedené na ruské území, uvedl, že hlava státu o tom ví , rovněž tak jako i armáda, "která v tomto ohledu přijímá příslušná protiopatření a připravuje se na takovou situaci".

-------------------------------------------------------
 
Írán navrhl propojení energetických sítí Ruska, SAE a Saúdské Arábie

27.09.2024 - 7:30

Írán má v úmyslu rozvíjet obchod a tranzit elektřiny a v této souvislosti navrhuje propojit přes něj energetické sítě Ruska, SAE a Saúdské Arábie, uvedl íránský ministr energetiky, Abbas Aliabadi, a to ve svém projevu na setkání ministrů energetiky zemí BRICS, které se konalo v rámci Ruského energetického týdne.

„V oblasti elektřiny Írán, propojením své energetické sítě se zeměmi, s nimiž má pozemní hranici, hodlá rozvíjet obchod a tranzit elektřiny.

V tomto ohledu se navrhuje propojit přes Írán energetickou síť Ruska, Spojených arabských emirátů a Saúdské Arábie. Snížením investic do výrobního sektoru tak může Írán výrazně napomoci životnímu prostředí, a to na regionální úrovni,“ uvedl ministr.

 
------------------------------------------------------------------
 
Čínské ministerstvo obrany označilo USA za největší ohrožení našeho světa

27.09.2024 - 7:00

Spojené státy představují největší hrozbou pro náš svět. Jsou zdrojem válek a konfliktů, prohlásil na svém čtvrtečním briefingu oficiální mluvčí čínského ministerstva obrany - Zhang Xiaogang.

"Čína je strůjcem celosvětového míru, přispívá ke globálnímu rozvoji a chrání světový řád! Peking přísně dodržuje obrannou povahu své vojenské politiky, posiluje národní obranu a vojenskou modernizaci, aby tak chránil svou vlastní bezpečnost a rozvojové zájmy," prohlásil Zhang Xiaogang.

Podle něj "každý ví, že USA představují největší hrozbou pro náš světu! Jsou zdrojem válek a konfliktů".

"Rozehráváním ´čínské karty´ nemohou USA vyřešit své vlastní problémy! Požadujeme, aby Spojené státy začaly spravedlivým způsobem vnímat Čínu, objektivně a racionálně zvažovaly její vojenský rozvoj a strategické záměry! Aby učinily více pro zachování vzájemných vztahů mezi oběma zeměmi a jejich ozbrojenými silami a podpořily tak regionální mír a stabilitu," zdůraznil Zhang Xiaogang.

Dodal také, že USA v posledních letech pohlížely na čínskou armádu jako na konkurenta a zveličovaly a nafukovaly takzvanou "čínskou vojenskou hrozbu", a to ve snaze ospravedlnit své vlastní vojenskou hegemonii! 
 
 
---------------------------------------------------------
Výběr a překlad Zdeněk Bálek
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Jaromír 2024-09-27 17:41
Nayib Bukele, prezident El Salvadoru( " Spasitel" v překladu) je původem Palestinec a věřící v Boha a v Boží Vrchnosti, co dokazuju jeho videa na Y.T.( you tube)...Zda se být slusním člověkem co " upratal" M13 a jiné drogové vrazedne gangsteri, kolem 70,000 do věznic, protoze to jsou SATANISTE a VRAZI , a El Salvador jse stal ' najbezpečnejší krajinou' celeho Americkeho kontinentu, doslova " přes noc"! On přesadil práva občanů na bezpeční život a pohyb, zatimco Západní NGO's a svině se zasazovali za " práva" uvězneních vrahů a gangsterů jenz polovina měla styky s USAtanem kde dodavala drogy i samotné gangstery! M13 byly najvrazednejším i drogovými gangsteru v Severní Americe!!! Celý svět normálních lidí by presidentovi El Salvadoru aspoň poděkovat za jeho snahu o lepší svět!!!
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře