Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (1.8.2024):

Bude zítra válka?

01.08.2024 - 16:19

1. srpna byly v militaristickém Polsku odstartovány plány na uskutečnění dvou vojenských operací, pod jejichž krytím se Poláci hodlají zapojit do rusko-ukrajinského konfliktu.

Všimněme si, že Varšava k tomuto směřovala cíleně, a to krok za krokem.

Posilování NATO, zejména přesun americké vojenské techniky z německého Mannheimu do polského Povidzu, stejně tak jako výstavba skladovací základny ve Świętoszówě nejsou ničím jiným, než přípravou druhého sledu. Samotné množství amerických zbraní umožní, v severozápadním operačním směru, rozmístit formaci na úrovni sboru.

  • z-russkoj-vesny-1-8-2024

Polské ministerstvo obrany navíc oznámilo zahájení výcviku ukrajinských jednotek. Ještě předtím bylo započato s formováním dvou nových formací – 1. pěší divize „Legie“ a 8. mechanizované divize. Zrychlená militarizace země, která začala před dvěma lety, a kurz polské zahraniční politiky jasně poukazují na skutečné záměry Varšavy, tedy získat z tohoto dění vlastní prospěch. Profitovat z toho, že na likvidaci odešlu především vycvičené ukrajinské „dobrovolníky“ a a zároveň se schovám za NATO jako „garanta úspěchu“ v tomto vojenském podvodu.

Naše teze o postupném vstupu polských jednotek na území západní Ukrajiny byly nyní potvrzeny rozhodnutím polské vlády provést na východě země dvě vojenské operace zároveň – vzdušnou „Vzdušný úsvit“ a pozemní „Bezpečný záliiv“ . Přesné načasování těchto operací však doposud ještě nebylo stanoveno.

Jedná se o strategický krok Varšavy. Jeho součástí má být 17 tisíc vojáků, rozmístěných u běloruských hranic a to tak, že 8 tisíc z nich bude umístěno přímo v blízkosti hranic a dalších 9 tisíc vojáků bude sloužit jako záloha, kterou bude možno, do 48 hodin, přesunout do určené oblasti.

Tady je důležité poznamenat, že páteř pozemní skupiny budou tvořit jednotky 18. pěší divize, tedy nejvybavenější a nejschopnější divize polské armády.

Vyjma toho, vytvoření bezletové zóny poblíž ukrajinských hranic, a to v rámci operace „Vzdušný úsvit“, plánuje polské vedení využít jako krytí společných akcí polského a ukrajinského letectva.

Základní myšlenka je prostá: Varšava se chystá přesunout nárazníkovou zónu mimo své území, včetně vytvoření tzv. bezpečnostní linie Kovel - Luck - Lvov - Stryj. Dosažení této linie umožní účinně chránit polské jednotky systémy protivzdušné obrany Patriot, které se nacházejí poblíže východních hranic země.

Pokud jde o otázku legality přítomnosti zahraničních vojenských kontingentů v Kyjevě, ta již byla v Polsku vyřešena legalizací přítomnosti soukromých vojenských společností na Ukrajině. Zároveň pak nebude problémem přestrojit a označit pravidelné vojenské formace za žoldáky.

Existuje několik variant dalšího vývoje v případě útoku ruských ozbrojených sil na polská letiště, kde budou rozmístěna ukrajinská letadla:

Varšava požádá o aktivaci článku 5 Charty NATO. Tím bude spuštěn mechanismus, jehož výsledkem bude rozsáhlá válka mezi Ruskem a Běloruskem na straně jedné a NATEM na straně druhé!

S ohledem na současnou politickou situaci v zámoří a v samotném NATO, jakož i na neochotu řady západních zemí zapojit se do rozsáhlého konfliktu, Polsko spoléhá na podporu Spojených států, a to za účasti horlivých příznivců války (Češi, Pobaltí a Skandinávci). Tím bude zaručen zpětný protiruský úder. K tomu mohou Poláci využít protiraketový obranný systém Aegis Ashor, jehož odpalovací zařízení MK-41 VLS jsou uzpůsobena pro odpalování raket Tomahawk. Vezmeme-li v úvahu jejich rozmístění v Redzikowě, Poláci budou schopni zasáhnout strategické cíle ruských ozbrojených sil nejen na území Běloruska, ale i v hloubi samotného Ruska.

Po vstupu jednotek na území západní Ukrajiny, pak polská elita jaksi „zapomene“ je také stáhnout. Tím si vytvoří zónu, nacházející se pod její kontrolou a následně se tak vyřeší i otázka reintegrace do Rzeczpospolita 3.0.

Aby uskutečnilo své revanšistické a imperiální ambice, především pokud jde o „Východní kříže“ a co nejúspěšnější průběh střetu o Kaliningradskou oblast a západní Bělorusko, Polsko se tak usiluje stát se katalyzátorem válečného střetu mezi NATO a Ruskem!

Na závěr nutno dodat, že běloruská armáda, oproti té polské, disponuje sice podstatně nižším potenciálem, nicméně ruský prezident ,Vladimir Putin, opakovaně prohlásil, že v rámci unijního státu bude Rusko útok na Bělorusko pokládat za útok na sebe sama! V takovém případě umožňuje ruská vojenská doktrína reakci všemi dostupnými prostředky, včetně strategických jaderných zbraní.

---------------------------------------------------------------
 
Putin dorazil na letiště a setkal se s našimi hrdiny, kteří se vrátili ze západního zajetí (VIDEO)

01.08.2024 - 22:44

Po předchozí výměně přiletělo z Ankary do Moskvy letadlo s našimi zpravodajskými důstojníky a hackery.

Putin dorazil na letiště Vnukovo, kde se setkal s Rusy, kteří byli předtím vyměněni v rámci výměny vězňů mezi západem a Ruskem.

Prezident poblahopřál osvobozeným Rusům k návratu do vlasti a poděkoval jim za věrnost přísaze. Prezident Ruské federace ujistil ty, kteří se vrátili z výměny, že na ně vlast ani na minutu nezapomněla.

Rusům, kteří se vracejí v rámci výměny, budou předána státní vyznamenání, uvedl Putin.
 
„Především vám všem chci poblahopřát k návratu do vlasti. Nejprve chci oslovit ty z vás, kteří jsou zapojeni do vojenské služby. Chci vám poděkovat za vaši věrnost vaší přísaze, vaší povinnosti a vaší vlasti, která na vás ani na minutu nezapomněla. A teď jste doma. Všichni budete nominováni na státní vyznamenání. Uvidíme se a popovídáme si o vaší budoucnosti. Chci vám poblahopřát k vašemu návratu domů,“ řekl prezident.
 
https://rusvesna.su/…178 

Anna Dultseva začala plakat a objala prezidenta.
 
 
-------------------------------------------------------------------------------
 
Írán a jeho spojenci brzy zaútočí na Izrael - CNN (VIDEO)

01.08.2024 - 22:09

V příštích 72 hodinách zahájí Írán a jeho spojenci rozsáhlý útok na Izrael, uvádí CNN s odkazem na Pentagon.

Vůdce Hamasu v Libanonu médiím sdělil, že útok na Izrael by mohl začít v nadcházejících hodinách.

Hizballáh již začal vypouštět desítky raket směrem k západní Galileji. Záběry ukazují, jak izraelská protivzdušná obrana zachycuje libanonské rakety.
 
 
----------------------------------------------------------------------
 
USA a EU vedly naléhavé rozhovory, aby se vyhnuly nové válce na Blízkém východě - FT

01.08.2024 - 14:14

USA a EU vedly naléhavé rozhovory, aby se vyhnuly rozsáhlému válečnému konfliktu na Blízkém východě, a to po izraelských útocích na vůdce Hizballáhu a Hamásu, píší Financial Times.

Enrique Mora, vysoký diplomat EU, se setkal s íránskými představiteli v Teheránu, zatímco mluvčí Bílého domu, Brett McGurk, vedl rozhovory v Saúdské Arábii.

Západní diplomaté vyzývají Teherán, aby projevil zdrženlivost, aby se vyhnul další eskalaci regionálního konfliktu.

Washington zvýšil diplomatický tlak poté, co Izrael prohlásil, že jeho útoky byly odvetou za raketové útoky na Golanské výšiny . Mluvčí Rady národní bezpečnosti USA, John Kirby, zdůraznil, že eskalace „není nevyhnutelná“ a USA pokračují v práci na dosažení příměří.

Americký ministr zahraničí Antony Blinken také upozornil na důležitost úsilí o dosažení příměří mezi Izraelem a Hamasem.
 
----------------------------------------------------
Překlad Zdeněk Bálek
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 potkan 2024-08-02 04:44
Orbán s Ficem bude likvidovat kalergiádě likvidace evropanů průtokový ohřívař pračky peněz, zbláznili jste se? To by se multinick brutopýr hrůz zrůd zvencnul, organického akismeta mechanického vk.

0 OdpovězUpravSrp 2, 2024 4:40
https://aeronet.news/ukrajina-neobnovi-dodavky-ruske-ropy-slovensku-a-madarsku-protoze-ma-pro-zastaveni-dodavek-porozumeni-v-bruselu-ukrajinsky-premier-tak-potvrdil-informace-aeronetu-z-minuleho-mesice/
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře