Škodí nám mikrovlnky? Lidem prý zhoršují zdraví a mění molekuly jídla
- Podrobnosti
- Speciály CFP! / zdraví|
- 15. duben 2013|
- .|
- 4895 x
Gabayová je autorkou světoznámé knihy Jídlo jako lék. V ní odkazuje v kapitole o mikrovlnných troubách na studii švýcarských výzkumníků. Podle jejich poznatků došlo v těle lidí, kteří snědli jídlo připravené v mikrovlnce, k patologickým změnám. "Tito lidé měli vyšší počet leukocitů, což je známka, že tělo se cítí ohroženo. V té samé době došlo k poklesu lymfocytů, jejichž míra byla dokonce větší než v případě otravy jídlem," uvádí Gabbayová.
Navíc se podle ní lidem, kteří se pokusu účastnili, zvýšila úroveň cholesterolu a hladina železa v krvi klesla. Podle autorky knihy "mikrovlnné záření mění molekulární strukturu potravin".
Obhájci mikrovlnných trub sice připouštějí, že záření má vliv na aminokyseliny v pokrmech, ale člověku to nijak neškodí. Mikrovlnné záření není zhoubné a jakékoli připodobňování třeba k rentgenovým paprskům je podle vědců nesmysl.
Při ohřívání pomocí mikrovln bombardují trouby jídlo vysíláním fotonů. Ty jsou tak malé, že na molekuly potravin nemají žádný vliv. Mohou jídlo pouze zahřát. Odpůrci mikrovlnek, kteří se často rekrutují z příznivců alternativních stylů života, podle vědců mohou smažením a pečením potraviny měnit podstatně více. Navíc tak s jídlem zkonzumují i karcinogenní připáleniny.
zdroj:http://zpravy.kurzy.cz/350053-skodi-nam-mikrovlnky-lidem-pry-zhorsuji-zdravi-a-meni-molekuly-jidla/
Komentáře
Facebook komentáře
Nejčtenější za poslední týden
- Objevilo se video skutečného místa dopadu rakety v Krivom Rogu
- Lidová tvořivost nejen na téma fialové žumpy (9.4.2025)
- Velký Izrael, Malá Ukrajina, včera ve Washingtonu definitivně dohodnuto!
- Z Russkoj Vesny (5.4. - 6.4.2025): Raketový úder na Krivoj Rog...
- Vážený pane řediteli, máte ruce od lidské krve
- Prof. Peter Staněk s Dr. Josefem Skálou - Trump jako noční můra "elit" bez zásluh
Související články