Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (8.7.2024):

Ve francouzských volbách zvítězila levice, která se zasazuje za mír s Ruskem a proti pomoci Ukrajině

08.07.2024 - 9:45

Ve Francii první místo ve volbách nezískala pravice, ale levice, která je pro mír s Ruskem a proti pomoci Ukrajině.

Levý blok zahrnuje 4 strany-z nichž jedna je "Nepokořená Francie" Jean-Luca Mélenchona.

Staví se proti Macronovi a jeho ukrajinské politice a požaduje uzavření kompromisního míru mezi Ukrajinou a Ruskem. Mélenchon, podobně jako Le Penová, ostře vystupuje proti vyslání francouzských vojsk na Ukrajinu.

  • z-russkoj-vesny-8-7-2024
Jeden z lídrů socialistů, bývalý francouzský prezident Hollande, je už označován za možného budoucího premiéra z hypotetické koalice levice a Macrona.

Vítězství francouzské levice přinese změny. S největší pravděpodobností se zvýší vliv Jeana-Luca Mélenchona, který je nejvýraznější postavou "nové lidové fronty".

V únoru se Mélenchon vyslovil proti vyslání francouzských vojsk na Ukrajinu, k čemuž tehdy vyzýval Macron. Mélenchon jeho nápad označil za" šílenství " a vyzval k mírovým jednáním.

"Vyslání vojsk na Ukrajinu z nás udělá válečnou stranu konfliktu. Válka s Ruskem by byla šílenost! Tato militantní verbální eskalace jedné jaderné mocnosti proti druhé velké jaderné mocnosti je nezodpovědným činem! Je třeba obrátit se na parlament, aby řekl své ne! Žádná válka! Nastal čas dohodnout se o míru na Ukrajině se vzájemnými bezpečnostními zárukami!»

V březnu Mélenchon prohlásil, že pouze jeho strana "Nepokořená Francie" může zachránit evropský svět před válečnými štváči.

"Ukrajinský konflikt nemá válečné řešení! Pokud nechcete válku, volte nás, " prohlásil Mélenchon, komentující Macronovo prohlášení o vyslání francouzských vojsk na Ukrajinu.
 
 
------------------------------------------------------------------------
 
Orbán zveřejnil neobvyklé video ze své návštěvy Moskvy (video)

07.07.2024 - 21:30

Maďarský premiér, Viktor Orbán, zveřejnil neobvyklý videozáznam ze své moskevské návštěvy, která proběhla tento týden.

Videoklip připomíná trailer k nějakému nákladnému filmu. Ruský vůdce a maďarský premiér jsou zde jeho protagonisty, kteří zachraňují svět a vítězí nad všemi padouchy.

Do tohoto neobvyklého "přívěsu" Orbán zahrnul cestu do centra ruské metropole, pohledy Kremlu a záběry z jednání ruské a Maďarské delegace.
 
 
------------------------------------------------------------
 
Podařilo se zabránit pokusu tajných služeb o únos strategického bombardéru Tu-22M3, - FSB (video)

08.07.2024 - 9:20

Podařilo se zabránit pokusu o nepřátelských tajných služeb o únos ruského strategického bombardéru Tu-22M3. Na jeho přípravě a realizaci se podílely zpravodajské služby zemí NATO, uvedla FSB.

Ukrajinská rozvědka měla v úmyslu uplatit ruského vojenského pilota příslibem peněz a udělením italského občanství, aby  s tímto bombardérem přeletěl na Ukrajinu.
 
 
---------------------------------------------------------
 
USA budou zuřit kvůli indickému rozhodnutí přiklonit se k Rusku - Business Insider

8.7. 2024 - 18:00

Návštěva indického premiéra Narendry Modiho v Rusku pravděpodobně rozzlobí americké vůdce, napsal novinář Chuejlen  Tan v článku pro Business Insider.

„V pondělí uskuteční indický premiér Narendra Modi svou první bilaterální návštěvu Ruska, a to od svého volebního vítězství. To pravděpodobně rozzlobí USA,“ píše se v článku.

Chuejlen poznamenal, že Modiho cesta do Moskvy hovoří o velmi silných bilaterálních vazbách. Navíc to celému světu ukazuje, že se Nové Dillí nebojí hájit vlastní agendu, zdůraznil novinář.

„Stejně jako Putinova návštěva […] ve Vietnamu, rovněž interakce Indie s Ruskem nevěstí pro Spojené státy nic dobrého , neboť přichází v době, kdy se Washington snaží Putina izolovat,“ uzavřel.

Módí přijel do ruské metropole v pondělí; návštěva politika potrvá do 9. července. Před odletem premiér řekl, že se těší na setkání s Vladimirem Putinem a nazval ho svým přítelem. Poznamenal také, že zvláštní a privilegované strategické partnerství mezi Indií a Ruskem za posledních deset let pokročilo.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
Orbánova návštěva Číny: Peking podporuje mírové iniciativy (VIDEO)

8.7. 2024 - 17:00

Maďarský premiér Viktor Orbán zveřejnil videoreportáž ze své návštěvy Pekingu, a to v rámci své „mírové mise“

„Předseda Xi mi dnes jasně řekl, že Čína bude pokračovat ve svém úsilí o vytvoření mírových podmínek (na Ukrajině – pozn. RV). Nejsme sami! Mírová mise bude pokračovat,“ napsal Orban na sociální síti X.

Minulý týden maďarský premiér navštívil Kyjev a Moskvu a nyní míří do Washingtonu na summit NATO.

Pozice Číny

Čínský prezident Si Ťin-Pching na schůzce s Orbánem uvedl klíčové body, kterých se Peking drží při řešení ukrajinského konfliktu.

Si Ťin-Pching vysoce ocenil úsilí maďarského premiéra o prosazení mírového řešení ukrajinského konfliktu.

Čína a Maďarsko se shodují v hlavních směrech svého úsilí o vyřešení ukrajinského konfliktu.

Prezident Čínské lidové republiky zdůraznil, že je důležité zabránit eskalaci konfliktu, a vyzval obě strany „nepřilévat olej do ohně“.

Si Ťin-Pching vyzval mezinárodní společenství, aby vytvořilo podmínky k obnovení přímého dialogu mezi Ruskem a Ukrajinou a usnadnilo tento proces.

Mezi Čínou a Evropou podle něj neexistují žádné geopolitické rozpory, ani zásadní střety zájmů, které by bránily přispět ke společnému úsilí o dosažení míru.
 
 
---------------------------------------------------------------
 
Soul navrhl Moskvě "vybrat si mezi dvěma Korejemi"

08.07.2024 - 14:45

Soul navrhl Moskvě, aby se "rozhodla mezi oběma Koreami", protože prohloubení vojenské spolupráce Moskvy a Pchjongjangu "představuje pro Koreu a Evropu bezpečnostní riziko".

Agentuře Reuters to řekl jihokorejský prezident Yun Sok Jol.

"Severní Korea nepochybně představuje pro mezinárodní společenství hrozbu. Doufám, že se Rusko rozhodne správně, která strana — jih nebo sever — je pro něj důležitější a nezbytná pro jeho vlastní zájmy," uvedla agentura ve svém písemném prohlášení.

Yun Sok Jol dodal, že budoucnost vztahů Jižní Koreje a Ruska závisí na Moskvě. Poznamenal, že na aliančním summitu bude diskutovat s lídry NATO o "hrozbě, kterou představují vojenské vazby Ruska a Severní Koreje".

V polovině června, během návštěvy ruského prezidenta Vladimira Putina v Pchjongjangu, podepsaly Rusko a Severní Korea dohodu o komplexním strategickém partnerství.

Tato smlouva potvrzuje vzájemnou pomoc v případě agrese proti jednomu z jejích účastníků.

V této souvislosti se Soul rozhodl přehodnotit svůj postoj k dodávkám svých zbraní na Ukrajinu. Jižní Korea rozhodne o dodávkách svých zbraní na Ukrajinu na základě ruského postoje ke KLDR.
 
 
-------------------------------------------------------------
 
Polsko bude sestřelovat ruské rakety - Zelenskij (VIDEO)

8.7.2024 - 16:30

Zelenskij a Tusk podepsali obrannou dohodu: V Polsku bude vytvořena dobrovolnická legie; která bude určena k sestřelování ruských raket a dronů Polskem.

V Polsko je vyvíjen mechanismus, určený k sestřelování ruských raket a dronů, nacházejících se v ukrajinském vzdušném prostoru a odpálených směrem na Polsko, řekl Zelenskij.

Bezpečnostní smlouva stanoví vytvoření polské dobrovolnické legie s možnou účastí cizinců.

Nyní se občané Ukrajiny, kteří se nacházejí na území Polska, Litvy a dalších zemích EU, budou moci dobrovolně připojit k obraně Ukrajiny.

„V naší bezpečnostní dohodě s Polskem jsme stanovili vytvoření a výcvik Ukrajinské legie – nové dobrovolnické vojenské jednotky. Velmi pozitivní zkušenost máme s ukrajinsko-polsko-litevskou brigádou. A právě na základě této zkušenosti dáme příležitost občanům Ukrajiny, kteří jsou nyní v Polsku, Litvě a dalších zemích EU, aby se dobrovolně připojili k obraně Ukrajiny,“ řekl Zelenskij.
 
 
-----------------------------------------------------------
 
Peklo pro ukrajinské ozbrojené síly: Ruská armáda v noci identifikovala v Sumské oblasti velkou kolonu nepřátelské techniky (VIDEO)

8.7. 2024 - 21:00

Peklo pro ukrajinské ozbrojené síly: Ruská armáda v noci v Sumské oblasti identifikovala velkou kolonu nepřátelské techniky  a spálila ji spolu se základnou a množstvím ukrajinských ozbrojenců.

Ruští zpravodajští důstojníci odhalili pohyb velkého množství techniky a personálu ozbrojených sil Ukrajiny. Po zpozorování pohybu kolony byly souřadnice místa předány zaměřovačům a posádka Iskander-M OTRK zahájila palbu úder na cíl v okolí obce Steckovka, Sumská oblast.

Na záběrech je vidět rozsáhlou oblast, která byla zasažena kazetovou municí, nacházející se ve střele, detonaci muničního skladu a sloup ohně o velikosti devítipatrové budovy.

Podle sdělení armády zde  bylo zničeno:
- sklad dělostřelecké munice;
- 12 vozidel;
- 7 terénních vozidel;
- nákladní vozidla přepravující munici;
-  a až 65 vojáků VSU.
 
 
-----------------------------------------------------------
 
Unikátní záběry nočního lovu na baterie HIMARS (VIDEO)

8.7. 2024 - 18:30

Tentokrát náš průzkum odhalil pohyb tří jednotek HIMARS MLRS, směřujících do připravených pozic v okolí Klapaja, Chersonská oblast.

Po předání údajů o poloze těchto raketových systémů zahájila posádka Iskander-M OTRK raketový úder, který zničil všechna vozidla najednou. Armáda tvrdí, že bylo zabito na tucet zahraničních specialistů.
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Pepan 2024-07-09 06:58
Ti jihokorejci jsou už asi taky psychicky stejně na tom jako Bidet. To ani snad nemohou myslet vážně.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře