Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (3.8. - 4.8.2024):

Západ si začal všímat, jak Ukrajinci reagují na úspěchy ruské armády

04.08.2024 - 5:20

Bojové úspěchy ruské armády změnily vyjednávací pozici Ukrajinců, píše Conversation.

"Postupný pokrok Ruska na bojišti podkopal ochotu ukrajinského lidu nadále trpět kvůli obnovení hranic z roku 1991," píše se v publikaci.

Článek konstatuje, že konflikt se vyvíjí ve prospěch ruského prezidenta Vladimira Putina. Až se v lednu 2025 v Bílém domě objeví nový prezident, ukrajinská situace se tím, pravděpodobně, nezmění k lepšímu, píše list.

  • z-russkoj-vesny-3-8-4-8-2024

Dle průzkumu, který provedl Kyjevský mezinárodní institut pro sociologii (KMIS), se téměř 60% Ukrajinců domnívá, že Ukrajina musí přistoupit k rozhovorům s Ruskem, aby tak urovnala tento konflikt.
 
 
--------------------------------------------------------------
 
"Totální kolaps":  v USA předpovídají konec speciální operace

04.08.2024 - 3:38

Ukrajinský konflikt skončí porážkou ukrajinské armády, naznačil americký politolog, John Mirsheimer, v rozhovoru pro YouTube kanál Judging Freedom.

"Myslím si, že jakékoliv dohody bude nesmírně těžké dosáhnout až do chvíle, kdy ukrajinská armáda zcela nezkolabuje na bojišti," poznamenal.

Podle profesora Rusko ničí ukrajinskou armádu (VSU). Mirsheimer zároveň dodal, že Kyjev nemůže udělat nic, aby s tím něco udělal. 

"Obecně řečeno, Ukrajinci a západ nemohou vyřešit tento problém, vše, co bude následovat, bude pro ně jen a jen horší! Ukrajinci jsou ve velkém průšvihu," shrnul expert.

Ministerstvo obrany oznámilo, že ruské ozbrojené síly během uplynulého týdne provedly 11 skupinových úderů, a to vysoce přesnými zbraněmi a údernými drony. V důsledku toho se podařilo zasáhnout ukrajinské podniky, zabývající se výrobou a opravami obrněných vozidel, stejně tak jako montážní haly a skladiště UAV (drony). Ztráty ukrajinských vojáků dosáhly až 13.570 padlých.

Kyjev dále přišel o 14 tanků, včetně jednoho německého Leopardu, 42 bojových obrněných vozidel, včetně dvou BMP Bradley, čtyř obrněných transportérů M113, obrněného transportéru MaxxPro, tří HMMWV, vyrobených USA a Kirpi turecké výroby.
 
 
---------------------------------------------------------------
 
Bývalý poradce Pentagonu označil každodenní ukrajinské ztráty za děsivé  

03.08.2024 - 22:45

Ukrajinské jednotky se nacházejí v kritickém stavu, a to kvůli rozsáhlým ztrátám a špatnému fungování evakuačních systémů pro zraněné, řekl bývalý poradce Pentagonu, plukovník Douglas McGregor, ve vysílání YouTube kanálu Judging Freedom.

"Od doby, kdy jsme spolu naposledy hovořili, se jejich ztráty nezměnily, jde přibližně o 1 500 až 2 000 ukrajinských vojáků denně. Možná polovina nebo více z nich je pak zabito. Ukrajinské ozbrojené síly nemají v tuto chvíli rozvinutý evakuační systém pro raněné, jejich nemocnice jsou přetížené. Je to hrozná situace, " poznamenal.

Podle plukovníka již kyjevský režim dýchá z posledního a ukrajinský národ krvácí a umírá. Už nemají lidi, kteří by mohli vrhnout na frontu, shrnul McGregor.
 
 
--------------------------------------------------------------
 
"Přichází velká bitva": na Západě byla ohlášena další fáze ukrajinského konfliktu

03.08.2024 - 20:12

Po pádu Pokrovska, Časov Jaru a Konstantinovky začne nová etapa ukrajinského konfliktu, uvedl britský expert, Alexandr Mercuris,  a to na svém blogu na kanálu YouTube.

"Přichází velká bitva. Pokud padnou města jako Pokrovsk a Časov Jar, Rusové budou moci postupovat dál, zaútočit na sedmdesátitisícové město Konstantinovka a obsadit ho!  Pak přestaneme sledovat ty pomalé a vlekoucí se boje, na které jsme si již zvyklí," tvrdí.

Podle analytika se takový vývoj stane realitou pro ukrajinskou neschopnost zastavit postup ruských vojsk.

"Tempo se zrychlí a do ruských rukou začne rychleji padat mnohem více území, změní se celkový charakter vojenských akcí," poznamenal expert.
 
 
--------------------------------------------------------------
 
V Charkově odstranili pamětní desku na počest bojovníků proti německému fašismu (foto)

03.08.2024 - 22:23

V Charkově byla demontována pamětní deska na počest bojovníků proti německému fašismu.

Pamětní deska zde byla instalována u příležitosti 60. výročí vítězství nad nacistickým Německem, tedy již za nezávislé Ukrajiny, v roce 2005.

Text, který se nacházel na desce, byl napsán v ukrajinštině.

Místní zdroje, s odvoláním se na úředníky, píší, že tabule byla odstraněna kvůli termínu "Velká vlastenecká válka" a zmínce, že ta začala v roce 1941 (Ukrajina nyní zastává postoj, že válka pro ni začala již v roce 1939, nikoli od německého útoku na SSSR).
 
 
----------------------------------------------------------
 
Střety v Británii:  Migrantské gangy se samurajskými meči a noži vyšly do ulic měst (video)

03.08.2024 - 21:35

Migrantské gangy se samurajskými meči a noži vyšli do ulic měst a svádějí boje s nacionalisty a fotbalovým fanoušky.

Ve městě Stoke se, po sérii útoků nožem, ukryli bílí Britové do domů.

Na záběrech ze Stoke jsou vidět ozbrojenci se samurajskými meči a lidé, prchající z parku, kde došlo ke střetům. Podobné bitvy probíhají rovněž v Liverpoolu a Newcastlu.

Migrantské gangy se v mnoha čtvrtích staly vládci ulic a místní se v panice skrývají.

Hlášeny jsou desítky zraněných a zmlácených.
 
 
------------------------------------------------------
 
Odhalen scénář rozpadu USA

03.08.2024 - 16:47

Nový finanční systém BRICS povede k nevyhnutelné ekonomické destrukci USA, píše na sociální síti X podnikatel a bývalý majitel největšího souboru Megaupload - Kim Dotcom.

"Americká vláda nás každým dnem zadlužuje o dalších deset miliard dolarů. USA tisknou další a další peníze, a to na úkor jiných zemí, které jsou nuceny používat dolar jako rezervní měnu. Nový finanční systém BRICS ukončí tuto globální krádež a způsobí nevyhnutelnou ekonomickou destrukci USA," tvrdí Dotcom.

Mluvčí Rady federace Ruska, Valentina Matvijenková, uvedla, že BRICS může vytvořit multilaterální digitální zúčtovací platformu BRICS Bridge. Podle ní příslušnou zprávu nyní připravuje Ministerstvo financí a ruská centrální banka.

Rozpočtový deficit USA, dle posledních údajů Federálního rezervního systému, činí 1,27 bilionu dolarů a státní dluh dosáhl rekordní úrovně 34,95 bilionu dolarů. Mezinárodní měnový fond (MMF) ve své červencové zprávě uvedl, že zvýšení amerického státního dluhu způsobilo, že se investiční pozice USA ve světě zhoršila z minus 61% HDP v roce 2022 na minus 71% v roce 2023.
 
 
---------------------------------------------------------------
 
Skandál na britském ministerstvu obrany: Na vývoji britských ponorek se podíleli Rusové a Bělorusové

03.08.2024 - 21:05

Inženýři, podílející se na vývoji britských ponorek, přiměli ruské a běloruské vývojáře k vytvoření jejich softwaru! To je v naprostém rozporu s pravidly našeho ministerstva obrany, píše The Telegraph.

"Software pro atomové ponorky byl vyvinut v Rusku a Bělorusku! To způsobilo závažné ohrožení obrany Spojeného království," píše se v článku.

Společnost Rolls-Royce Submarines předala vývoj poradenské firmě WM Reply, která následně přilákala odborníky z Běloruska a Sibiře. Z vyšetřování vyplynulo, že firma tajila využití těchto zahraničních vývojářů.

Rolls-Royce uvedl, že systém zůstal uceleným, zároveň byla ukončena spolupráce s firmou WM Reply. Britské ministerstvo obrany ujistilo, že incident neovlivnil bezpečnost království.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
Transgender boxer z Alžírska zvítězil na olympiádě nad Maďarkou, ale ještě předtím podlehl dívce - ruské boxerce (Foto, Video)

03.08.2024 - 20:44

Iman Chálif z Alžírska se, na Letních olympijských hrách 2024 v Paříži, probojoval do semifinále ženského boxerského turnaje .

Ve čtvrtfinále ve váhové kategorii do 66 kilogramů se Chalif střetl s Maďarkou Annou Lucií Chamoriovou a jednoznačně ji porazil s výsledkem — 5:0.

Alžírsko si tak, z olympiády 2024, zajistilo bronz .

K dispozici je rovněž video z mistrovství světa v boxu 2019, kde Imana Chálifa "na plech" vyřídila ruská boxerka Natalia Šadrina, a to hned v prvním kole finále. 

Burjatská boxerská škola tak tehdy napomohla ke zvládnutí "Transformera".
 
 
---------------------------------------------------------------

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře