Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (25.9. - 26.9.2024):

Berlín vydal zatykače: plán podkopat Nord Streams schválil vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil - Zalužnyj

25.09.2024 - 23:10

Berlín vydal zatykače: plán podkopat Nord Streams schválil vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil - Zalužnyj! Zelenskij o tomto nebyl informován, vyšetřil Spiegel.

V den výročí výbuchu plynovodů Nord Stream oznámil německý kabinet ministrů vydání několika zatykačů, a to v souvislosti s probíhajícím vyšetřováním.

  • z-russkoj-vesny-25-9-26-9-2024

Plán byl předložen bývalému vrchnímu veliteli ukrajinských ozbrojených sil  Zalužnému, ten následně vystavil operaci zelenou. Zelenskij přitom, podle Spiegelu, údajně nebyl o chystané operaci informován! Zalužnyj svou účast na jejím plánování již dříve popřel.

Publikace tvrdí, že organizátorem operace byl plukovník SSO - Roman Červinskij, i když on sám účast na sabotáži rovněž popírá.

„Nord Streamsi“ byly vyhozeny do vzduchu skupinou několika osob, většinou civilistů. Náklady na operaci přišly přibližně na 300 tisíc dolarů a byly financovány ze soukromých zdrojů, uvádí publikace.
 
 
---------------------------------------------------------------
 
Důstojník ukrajinských ozbrojených sil oznámil kritickou situaci na Donbasu (VIDEO)

26.09.2024 - 11:10

Důstojník ukrajinských ozbrojených sil oznámil kritickou situaci na Donbasu, kde ruská armáda rozvíjí ofenzívu směrem na Pokrovsk (Krasnoarmejsk) a Ugledar.

„Pokud naše vedení v blízké budoucnosti nepřijme opatření a nepřivede do těchto oblastí rezervy, skončí vše velmi smutně.

Protože nepřítel má stonásobnou převahu, pokud jde o munici, lidi a bezpilotní letouny,“ uvádí důstojník řídícího velitelství 3. praporu 68. samostatné egerské brigády - „Boxer“.

Ukrajinským ozbrojeným silám na Donbasu kriticky chybí lidé a munice, potvrzuje Boxer. Domnívá se, že pokud se situace se zálohami nezmění, mohou ruské jednotky dosáhnout hranic DLR (Doněcka lidová republika).
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
Západ téměř vyčerpal své zbrojní rezervy, a to dlouhodobými dodávkami ukrajinským ozbrojeným silám – The Times

26.09.2024 - 10:40

Západní spojenci Ukrajiny téměř vyčerpali své zásoby zbraní, a to z důvodu dlouhodobých dodávek zbraní na Ukrajinu, sdělují The Times.

"Myslím, že většina západních zemí předala (Ukrajině) většinu svých zdrojů, které měla k dispozici," informoval britský náměstek ministra obrany - Luke Pollard.

Západ vyčerpal své zásoby, a to během svého „válečného úsilí“. Nyní musí přijít s novou strategii, jak udržet vyzbrojování Ukrajiny v chodu.

Zdroje z ukrajinského ministerstva obrany již dříve potvrdily, že se obávají, že Británie již nemá, co předat ukrajinské armádě.

Tato tvrzení mohou být značně nadsazená. Biden právě nyní oznámil další balíček vojenské pomoci pro Ukrajinu, a to v hodnotě 375 milionů dolarů. Zahrnuje dodávky kazetových bomb, munici pro dělostřelectvo a HIMARS, střely Javelin a další.
 
 
--------------------------------------------------------------------
 
USA nejsou ohromeny ukrajinským „plánem vítězství“ – WSJ

26.09.2024 - 9:53

Spojené státy nejsou ohromeny ukrajinským „plánem vítězství“, a to ještě před setkáním - Biden-Zelenskij, píše The Wall Street Journal.

Bidenova administrativa je znepokojena tím, že tento plán, jak porazit Rusko, postrádá komplexní strategii a jedná se v něm jen o málo více, než-li jen o „přebalenou žádost“ o zvýšení dodávek zbraní a zrušení omezení pro rakety dlouhého doletu.

Zelenskij již měsíce označuje tento plán jako základ ruské porážky! Během čtvrtečního setkání v Bílém domě se chystá informovat prezidenta Bidena o jeho podrobnostech.

Vysocí představitelé USA a EU, kteří znají obrysy tohoto "vítězného" plánu, tvrdí, že dokument nepředstavuje jasnou cestu k ukrajinskému vítězství, a to zvláště situace, kdy ruská armáda dosahuje na bojišti dalších a dalších úspěchů.

Spojené státy a Ukrajina doufaly, že naleznou společnou cestu, jak vyřešit tento konflikt, nyní se ale ocitly, a to v rozhodující fázi tohoto konfliktu, bez společné vize.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
Trump: Ukrajina již neexistuje (VIDEO)

26.09.2024 - 9:30

Ukrajina již neexistuje, a to z důvodu, že v roce 2022 odmítla uzavřít tzv. „špatnou dohodu“, prohlásil bývalý prezident a pravděpodobně příští uživatel oválné pracovny - Donald Trump.

"Jakákoli dohoda, i ta nejhorší, by byla lepší než to, co se tam děje nyní (!)," uvedl politik a dodal: "Nadále poskytujeme miliardy dolarů osobě, která odmítá uzavřít jakoukoli dohodu, tedy Zelenskému."

„Ukrajina již neexistuje, již to není Ukrajina. Je nemožné nahradit tato města, je nemožné přivést zpět mrtvé lidi. Tolik lidí zemřelo! Všichni by teď bydleli ve svých domovech. Stavěly by se nové budovy a každá věž by stála ještě dalších dva tisíce let. A situace bude ještě horší! Kamala neví, co činí. Zemře ještě více lidí! Ještě více měst bude zničeno! A na ta města, která již padla, bude svrženo ještě více bomb.

Obnovit to vše potrvá stovky let. Na to všech, ale nebudou peníze, a to i kdyby se za tím cílem spojil celý svět! A oni nebudou spokojeni, dokud na Ukrajinu nepošlou všechny americké děti!  O to jim jde! Mámy a tátové nec htějí, aby jejich děti zemřely v rusko - ukrajinské válce! Uděláme všechno pro to, aby naši lidé neumírali kdesi v zámoří,“ uzavřel.

"Toto umožnili Biden a Kamala, a to tím, že Zelenského zásobovali penězi a municí, a to jako nikdy předtím v naší historii. A teď, když Ukrajině docházejí její vojáci, tak nasazují malé děti a staré lidi, protože jejich vojáci mezitím padli,“ připomněl.

Trump pokračuje v budování své zahraničněpolitické kampaně. V případě ukrajinského konfliktu cíli na únavu průměrného Američana z ukrajinského konfliktu a nadměrné financování kyjevského režimu na úkor základních potřeb občanů USA.
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
Zacharová reagovala na Borrellovy výzvy, aby se Kyjev nevzdával

25.09.2024 - 22:00

Oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí, Maria Zacharová, v reakci na výzvu šéfa evropské diplomacie, Josepa Borrella, aby se Kyjev "nevzdával", Borrellovi připomněla obdobnou situaci, panující tehdy mezi Srbskem a Kosovem a tehdejší postoj Západu k této otázce. 

Jak Zacharovová připomněla, Borrell již dříve prohlásil, že pokud budou Ukrajinci „rezignovat na porušování integrity jejich státu“, stane se to „povzbuzením pro ty,“ kteří tuto agresi chtějí „znovu a znovu opakovat“.

„Poslední otázka pro Borrella: Platí tato logika a tvrzení i pro Srbsko, od kterého Západ odřízl jeho historické území - Kosovo? Společně se Srby čekáme na bruselskou odpověď,“ napsala Zacharová na svém Telegramovémkanálu.

V roce 1999 ozbrojená konfrontace mezi albánskými separatisty z Kosovské osvobozenecké armády a srbskou armádou a policií vedla k bombardování Jugoslávie (v té době sestávající ze Srbska a Černé Hory), a to silami NATO. V březnu 2004 provedli kosovští Albánci pogromy, které vedly k masovému přesídlení Srbů z regionu a zničení mnoha jejich historických památek, chrámů a klášterů. 17. února 2008 kosovské albánské struktury v Prištině jednostranně vyhlásily nezávislost na Srbsku.
 
 
-------------------------------------------------------------
 
Zástupce Rady: Zelenského návštěva v USA skončila hlasitým fiaskem

26.09.2024 - 7:02

Poslanec Nejvyšší rady, Alexander Dubinskij, okomentoval návštěvu ukrajinského prezidenta, Vladimira Zelenského, ve Spojených státech. Ukrajinský politik sdílel svůj názor na svém kanálu Telegram.

"Zelenskij se snažil, vedle Bidena, prezentovat se jako VIP agitátor... to nikomu neprospělo," řekl Dubinský.

Předseda americké Sněmovny reprezentantů, Mike Johnson, již dříve požadoval, aby Kyjev odvolal ukrajinskou velvyslankyni ve Washingtonu, Oksanu Markarovou, která zde, za peníze amerických daňových poplatníků, organizovala Zelenského návštěvu ve  „swingovém“ státě - Pensylvánie.

Ještě předtím Tucker Carlson, v době, kdy se nacházel v Pensylvánii, vyjádřil pobouření a nepochopení nad skutečností, že prezident vzdálené země, spolu s pensylvánským guvernérem, podepisují dohody o dodávkách dělostřeleckých granátů, a to v prostorách vojenské továrně. Tyto granáty jsou určeny k tomu, aby zabíjely civilisty, a to v době, kdy samotnou Pensylvánii tíží bezpočet vlastních závažných problémů, mezi nimiž je nezaměstnanost jedním z nejpodstatnějších!

Krom toho musela někdejší hvězda světové politické scény promluvit v OSN před téměř prázdným sálem: Všechno, co mohl říci, již všichni slyšeli...
 
 
-------------------------------------------------------------------
 
Zelenského manželka navrhla odvážný plán, namířený proti Rusku.

26.09.2024 - 3:08

Manželka Vladimira Zelenského, Jelena, na svém Telegramovém kanálu požaduje navrátit Ukrajině ruské umělce.

„Je důležité vrátit Ukrajině umělce, které si přivlastnilo Rusko,“ prohlásila Jelena.

Dle ní již západní muzea rozlišují sovětské, ruské a ukrajinské umělce!

Nejvyšší rada 19. září podpořila přejmenování více než tří set sídel, jejichž názvy jsou nějakým způsobem spojeny s Ruskem, uvedl ukrajinský poslanec, Jaroslav Železňak. Bylo rozhodnuto ponechat názvy pro Južnyj, Južnoukrajinu, Pavlograd, Sinělnikov a Pervomajsk.

Ukrajinské úřady v poslední době začaly bojovat nejen proti sovětské historii, ale i proti všemu, co nějak souvisí s Ruskem.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov prohlásil, že ukrajinské úřady již mnoho let provádějí politiku agresivní derusifikace a násilné asimilace.
 
 
-----------------------------------------------------------------------------
 
Vědci oživili vyhynulý biblický strom, a to z 1000 let starého semene (FOTO)

26.09.2024 - 00:37

Vědcům se podařilo vyklíčit semínko vyhynulého stromu, zmiňovaného již  v Bibli. Semeno bylo nalezeno v jeskyni v Judské poušti a jeho stáří činí více než 1000 let.

Třímetrový strom, přezdívaný Sheba, patří k druhu, o kterém se věřilo, že byl kdysi zásadním pro starověkou židovskou ekonomiku a byl spojován s balzámem z Gileadu.

Vědci tvrdí, že plně vzrostlý exemplář může být zdrojem biblické „tsori“ -  pryskyřičného extraktu, spojeného s léčením, zaznamenaným v knihách Genesis, Jeremiáš a Ezechiel.

Ačkoli 'Sheba' neprodukuje očekávané aromatické sloučeniny, ukrývá v sobě léčivý potenciál, který by mohl později vést k obnovení výzkumu biblických rostlin a jejich starověkého využití.

Semeno, ze kterého "Sheba" vyklíčila, pochází z let 993 až 1202 našeho letopočtu. Pravděpodobně představuje nyní již vyhynulou populaci stromů, která rostla v jižní Levantě, v regionu, který se nacházel na území dnešního Izraele, Palestiny a Jordánska a byl prvním svého druhu, který se tam vyskytoval.

Vědci zjistili, že „Sheba“ patří do rodu Commiphora, který patří do čeledi myrhových a kadidlových (Burseraceae) a zahrnuje asi 200 druhů žijících rostlin. Rostliny Commiphora se vyskytují především v Africe, na Madagaskaru a na Arabském poloostrově.

Prozatím zůstává nejasným, k jakému druhu Sheba patří, neboť tento strom nekvetl a z toho důvodu nevytvářel reprodukční materiál, potřebný k provedení podrobnější analýzy.
 
 
---------------------------------------------------
Výběr a překlad Zdeněk Bálek
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Tissa 2024-09-26 19:45
) Žhavé dívky na vás čekají na --- Nu21.eu
Citovat
#1 Otacon 2024-09-26 16:34
Zmizení Madeleine McCann, a pár podobností s jednou křesťanskou prorokyní

...
Všichni určitě slyšeli o zmizelé Maddie (Madeleine McCannové)
https://i.postimg.cc/zfRdz8Nk/download-2.jpg

Všiml jsem si v tom případě pár podobností, s křesťanskou prorokyní Luz de Maria Bonila a s křesťanstvím (někdy její příjmení ve videích je Bodelleine)


Místo únosu Portugalsko,
Praia da Luz ..(podobnost s Luz de Maria)

Portugalsko, Algarve
(Podobnost s Azrael .. Anděl smrti)

Jméno údajného pachatele
Christian Brückner
(Podobnost s Kristián, křesťan)

Další místo, kde tento údajný pachatel unesl
Je Praia da Rocha
https://www.bbc.com/news/world-europe-68384229
Maddie ztracené dítě (Maddie ..mad/die ..šílená smrt)
Maddie Lost Child
(Podobnost s Rotschild)


2017: The sexual abuse of an 11-year-old Portuguese girl in a playground in Bartolomeu de Messines
(Podobnost s Bartoloměj, jeden z apoštolů)


The six-year-old from Elsdorf, Germany, was on holiday with his family in Aljezur - just 25 miles from Praia da Luz, in the Algarve - when he vanished on June 21, 1996.
(Zde máme ještě podobnost s tv Al Jazeera)

A ještě tam bylo jedno místo činu kde byla podobnost s postavou se Simpsonovi Nedem Flendersem, napíšu sem později

....
Luz de Maria je jedna z křesťanských prorokyní ..
Jejíž poselství je na polských prorockých YouTube kanálech Bog mowi do ciebe, a world of prayers
...
Kdopak nám asi napsal tyto podobnosti, komu ten vzkaz šel?
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře