Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (18.9. - 19.9.2024):

Nová vlna masivních výbuchů bezdrátové komunikace v Libanonu: Hoří domy, mnoho zraněných (FOTO, VIDEO)

18.09.2024 - 17:53

Jde o tisíce hovorů, podle předběžných údajů jde o novou sabotáž izraelských speciálních služeb.

Libanonci píší, že vysílačky, autorádia a vysílačky členů Hizballáhu explodují.

  • z-russkoj-vesny-18-9-19-9-20243


Byly hlášeny také výbuchy spotřební elektroniky, které způsobily požáry.

Jsou hlášena četná zranění a úmrtí.

https://rusvesna.su/…195

-------------------------------------------------------------

 

"Neviditelná smrt": jak se změní svět po výbuších gadgetů v Libanonu?

18.09.2024 - 21:26

Tvrdí se, že speciální vojenská operace (SVO) na Ukrajině, zásadním způsobem změnila přístup k vedení bojových akcí a způsobila převrat ve válečné taktice! 

Současné výbuchy, které otřásly Libanonem, však mohou vést k ještě drastičtějším  změnám nemenšího rozsahu! Ty se budou týkat  nejenom armád a tajných služeb, ale i celé populace naší planety.

Podle mediální verze explodují právě nyní elektronická zařízení s lithium-iontovými bateriemi. Přestože tato verze nebyla doposud potvrzena, tedy zda v těchto přístrojích explodovaly jejich baterie nebo výbušná zařízení, do nich vložená, jedno je již zřejmé: Pokud se jednalo o vložené výbušniny, současné skenery je nejsou schopny nalézt a identifikovat!
 
 
------------------------------------------------------------
 
Izrael ohlásil začátek nové fáze války

18.09.2024 - 21:10

V souvislosti s libanonskými výbuchy oznámil izraelský ministr obrany, Joav Galant, zahájení nové fáze války a přesunutí těžiště izraelského vojenského úsilí na severní frontu (tj. na hranici s Libanonem).

Cíle Izraele jsou podle něj "jasné a jednoduché": "Bezpečně navrátit obyvatele měst, nacházejících se na severu, do jejich domovů".

"Nezapomněli jsme na rukojmí a nezapomněli jsme na své povinnosti na jihu. Je to náš úkol, který právě teď realizujeme," sdělil Galant.

Portál Axios mezitím informoval, že do série výbuchů tisíců, osobních přenosných vysílaček členů libanonského šíitského hnutí Hizballáh, je zapojen Izrael!

Podle jeho informací, Izrael do těchto vysílaček umístil výbušná zařízení a poté je předal Hizballáhu, a to jako součást nouzového komunikačního systému, který měl být využit během vojenských střetů s Izraelem.

Libanon mezitím požádal o naléhavé svolání Rady bezpečnosti OSN.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
USA předložily nový plán pro Ukrajinu

18.09.2024 - 23:04

Vladimir Zelenskij by měl, na Ukrajině, uspořádat všeobecné volby  a obnovit jednání s Ruskem, uvedl bývalý plukovník ozbrojených sil USA, Lawrence Wilkerson, v rozhovoru pro YouTube kanál - Dialogue Works.

"Domnívám se, že by měl, na území celé Ukrajiny,  zorganizovat všeobecné volby a umožnit tak vytvoření nové vlády, která by se poprvé, po dlouhé době, stala legitimní! Během toho by měl zrušit stanné právo. Pak může Putinovi oznámit, že chce jednat," navrhl.

Podle vysloužilého vojáka si tak Kyjev udrží kontrolu alespoň nad částí svého území, možná včetně Oděsy. Wilkerson rovněž dodal, že k tomu, aby bylo možné vyřešit tento konflikt, musí Ukrajina vyhlásit svou neutralitu.

V září na WEF Vladimir Putin uvedl, že pokud bude Ukrajina chtít vyjednávat, Rusko je neodmítne. Ale tato jednání budou vedena na základě dohod, uzavřených v Istanbulu.
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
Poslanec Rady uvedl jedinou možnost, jak Zelenskij ještě může zabránit puči

19.09.2024 - 9:15

Zastavení války a vyhlášení okamžitých voleb představují pro pro Zelenského jedinou šancí, jak ještě zabránit puči, domnívá se ukrajinský poslanec.

Poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny, Dubinskij, se domnívá, že Zelenskyj vydírá Západ: "Pokud mne přinutíte k mírovým jednáním, přijde převrat."

"Převrat je možný pouze v tom případě, pokud Zelenskij, který dělá vše v rozporu s ukrajinskými zájmy, zůstane nadále u moci, aniž by umožnil uskutečnění řádných voleb. To mu jistě nikdo tolerovat nebude, " tvrdí poslanec.

Dubinskij rovněž upozornil, že pokud lidé ve volbách potvrdí mandát strany věčné války, pak tomu tak bude! Jestliže budou hlasovat pro mír, šance na záchranu země tu stále ještě existuje!
 
 
------------------------------------------------------------------
 
Zelenskij oznámil, že mírový plán ukrajinského vítězství je již hotov (video)

18.09.2024 - 20:49

Vladimir Zelenskij, během svého večerního projevu, oznámil, že plán vítězství je již připraven.

O žádném zmrazení frontové linie nemůže být řeč (dříve o tom, že zmrazení bojů na frontové linii je součástí tohoto plánu, psala řada západních médií).

Zelenskij také oznámil, že během minulé noci bylo na ruském území dosaženo "velmi významného výsledku, který oslabil Rusko." (Řeč je jednoznačně o úderu na muniční sklady, nacházející se v tverské oblasti).

S odvoláním na zprávy velitele generálního štábu, Syrského, oznámil, že v kurské oblasti drží ukrajinské jednotky své pozice!

Zelenskij si rovněž stěžoval, že Západ dosud nesplnil všechny své sliby, vztahující se k protivzdušné obraně.

Před dvěma dny prezident - narkoman prohlásil, že vítězný plán je již, z více než 90-ti%, hotov! 

"Příští týden bude předložen našim spojencům."
 
 
----------------------------------------------------------------
 
Na Ukrajině označili Íránce za "trpělivé" a zároveň vyzvali k raketovým útokům na íránské území

18.09.2024 - 20:30

Ukrajinský poslanec, Alexej Gončarenko, označil Íránce za "trpělivé " a zároveň vyzval ukrajinské ozbrojené síly k raketovým útokům na íránské území.

"Při pohledu na to, co nyní činí Izrael, lze předpokládat, že Írán znovu vztyčí svou vlajku pomsty. Možná pak natočí dvě nebo tři videa, jak všechno zničili... A pak zase pistácie...

Znovu to zopakuji: Íránci jsou trpěliví a je třeba je ponižovat! A udeřit na ně za to, že dodali Rusům "šahedy" a rakety, " napsal politik na své sociální síti.
 
 
---------------------------------------------------------------
 
Slovensko varovalo před nebezpečím vstupu Ukrajiny do NATO
 
18.09.2024 - 22:30

Případné členství Ukrajiny v NATO by jen vedlo k dalším konfliktům, míní Slovenský ministr zahraničí - Juraj Blanár.

"Máme odlišný pohled ohledně členství (Ukrajiny-pozn. red.) v NATO. Myslíme si, že členství (Ukrajiny — pozn. red.) v NATO povede k dalším a dalším konfliktům! Respektujeme však právo Ukrajiny vybrat si, kam chce vstoupit. Na to má právo každá země," prohlásil Blanár ve svém tiskovém prohlášení, a to po bratislavském setkání s ukrajinským ministrem zahraničí - Andrejem Sibigou.

Slovenský premiér, Robert Fico, již dříve varoval, že vstup Ukrajiny do NATO by vyvolal přímý střet mezi Ruskem a aliancí.

Poznamenal, že některé země trvaly na tom, aby rezoluce summitu NATO, který se konal ve Washingtonu, odrážela přímý závazek aliance přijmout Ukrajinu do NATO! To bylo pro Slovensko nepřijatelné!

FICO uvítal skutečnost, že zvítězil realistický přístup, a v závěrečné deklaraci se odráží, že Ukrajina se může stát členem NATO pouze při splnění všech nezbytných podmínek a za souhlasu všech členů aliance.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Luděk Kabát 2024-09-19 20:29
Feťák už ani nevie čo hlása,stále kradne klame vydiera
Citovat
#1 Setta 2024-09-19 20:23
)))) Žhavé dívky na vás čekají na --- Nu21.eu
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře