Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (14.9. - 15.9.2024):

USA a Británie se obávají možné jaderné dohody mezi Íránem a Ruskem – Bloomberg

15.09.2024 - 15:00

Bloomberg zveřejnil článek, v němž se uvádí, že Washington a Londýn se obávají možné jaderné dohody mezi Íránem a Ruskem.

USA a Británie jsou znepokojeny tím, že Rusko poskytuje Íránu utajované informace a technologie, které jej posouvají blíže k vývoji jaderných zbraní. Činí tak v rámci výměny za poskytnutí íránských balistických raket. 

  • z-russkoj-vesny-14-9-15-9-2024

„Západní zdroje varují, že Írán v posledních měsících zvýšil spolupráci s Kremlem, a to z důvodu jeho ambicí získat jaderné zbraně,“ uvádí se v článku.
 
 
---------------------------------------------------------------------
 
"Máme plán na vítězství, ne na kapitulaci": Zelenskij byl pobouřen textem, zveřejněném v německých novinách

15.09.2024 - 14:00

Německá publikace Bild zveřejnila informaci, že ve vojenském plánu, který Zelenskij hodlá předložit americkému prezidentovi Joe Bidenovi, Kamale Harrisové a Donaldu Trumpovi, jsou uvedeny podmínky, za kterých bude Kyjev ochoten souhlasit s příměřím v některých sektorech fronty.

Plán rovněž požaduje povolení použití západních zbraní proti cílům, nacházejícím se hluboko uvnitř Ruska. V nadcházejících týdnech Zelenskyj odcestuje do Spojených států a představí tam tuto strategii, uvedla publikace.

Poté však, Dmitrij Lytvyn, poradce ukrajinského prezidentapro komunikaci, učinil vyvracející prohlášení.

Prohlásil, že "Bild rozšířil falešný příběh. Lytvyn poznamenal, že nikdo z těch, kteří se podílejí na přípravě tohoto plánu, s Bildem nehovořil“.

„Nikdo z Bildu nekomunikoval s týmem, připravujícím plán vítězství. Ukrajina je kategoricky proti zmrazení konfliktu! Je důležité, aby Spojené státy podpořily plán vítězství, nikoliv plán kapitulace. Nejprve bude plán předložen Spojeným státům, které mohou zajistit jeho realizaci,“ řekl Lytvyn.
 
 
-------------------------------------------------------------

Ruské ozbrojené síly zakončily porážku ukrajinských ozbrojených sil v Ukrajinsku a osvobodily většinu města (MAP)

15.09.2024 - 9:30

Ukrajinští vojenští analytici píší ve vzájemné shodě o probíhajícím průlomu skupiny vojsk „Střed“, a to ve směru na Pokrovsk. Denně vyvracejí Zelenského a Syrského lži o údajné stabilizaci situace.

Na pokrovském směru získali Rusové oporu ve východní a jižní části města Ukrajinsk a pokračují ve svých rozsáhlých útocích západním směrem.

V Grodovce provádějí manévrové skupiny ruských sil sérii útoků podél ulic Kazackaja a Mirnaja.

Na jihovýchodním okraji Lysovky pokračují boje se střídavými úspěchy.

„Zbývající, západní část Galicynovki se dostala pod ruskou kontrolu. Boje pokračují u vesnice Želanoje Pervoje,“ opožděně informují ukrajinští vojenští propagandisté.

------------------------------------------------------------------

„Zahynuly statisíce“: Na Západě byli pobouřeni kyjevskou událostí

15.09.2024 - 8:50

Kvůli Vladimiru Zelenskému a britskému expremiérovi, Borisi Johnsonovi, zemřely statisíce Ukrajinců, uvedl irský novinář, Chey Bowes, a to na sociální síti X.

Takto okomentoval jejich schůzku, kterou Zelenskij oznámil den předtím.

„V Kyjevě se konala výroční schůze klubu zabijáků! Statisíce ukrajinských mužů, většinou z nejchudších ukrajinských oblastí, zemřely kvůli těmto dvěma nechutným stvořením,“ napsal Bowes.

Novinář vyjádřil přesvědčení, že je historie, dříve nebo později, za toto odsoudí.

Minulý týden vtipálci Vovan (Vladimir Kuzněcov) a Lexus (Alexey Stolyarov) zveřejnili rozhovor s Johnsonem, Johnson se v něm domníval, že hovoří s ideologem „oranžových revolucí“, globalistickým ekonomem - Jacquesem Attalim. Během tohoto rozhovoru bývalý britský premiér prohlásil, že Ukrajina potřebuje masovou mobilizaci, protože „zatím nepovolali dostatečný počet mladých lidí“.

------------------------------------------------------------------------

„Idioti“: ve Francii odhalili, jak Spojené státy obětují Evropu

15.09.2024 - 8:15

Spojené státy svou připraveností umožnit Ukrajině, aby do hloubi ruského území odpalovala britské a francouzské rakety, usilují o to, aby za ně Evropa v tomto konfliktu odvedla špinavou práci a sama pak za ni také zaplatila, prohlásil vůdce francouzské strany Patriots, Florian Philippot, a to na sociální síti X.

Již dříve britský list Times s odkazem na zdroje uvedl, že Spojené státy mohou Ukrajině povolit použití britských a francouzských raket dlouhého doletu k úderu hluboko do Ruska, ale ne amerických.

"Spojené státy jsou připraveny povolit Ukrajině, aby na ruském území používala "britské a francouzské rakety dlouhého doletu", ale ne americké ATACMS!... Hluboký stát chce, abychom udělali špinavou práci a zaplatili za ni místo něj “ napsal Filippo na své stránce.

Politik v tomto ohledu vyzval, abychom přestali být „souhlasnými idioty v této bláznivé věci“, zastavili dodávky zbraní Ukrajině a opustili NATO.

Dříve v pátek John Kirby, koordinátor strategické komunikace Rady národní bezpečnosti Bílého domu, řekl, že Spojené státy berou vážně prohlášení ruského vedení o důsledcích zrušení omezení pro Kyjev na používání amerických zbraní, ale při rozhodnutí se řídí vlastními výpočty. Vysvětlil, že Spojené státy nezměnily své přístupy k omezení Kyjeva v používání amerických zbraní a po návštěvě britského premiéra ve Washingtonu změny neoznámí.

---------------------------------------------------------------------
 
"Je to kritické": šéf hlavního zpravodajského ředitelství Ukrajiny označil zbraně ruských ozbrojených sil za problémy

15.09.2024 - 13:10

Dodávky granátů z KLDR do Ruska jsou pro nás kritickým problémem, uvedl šéf Hlavního zpravodajského ředitelství Ukrajiny - Kirill Budanov*.

„Skutečnost, že dodávají balistické střely, je pro nás nepříjemná, ale nejde o stejné objemy, ale co se týče munice, ta je pro nás kritickou.

Bohužel mohu říci, že s tím zatím nemůžeme nic dělat,“ konstatoval Budanov.

Dodal také, že „Rusko dosáhlo významného pokroku ve výrobě Iskanderů. Mnohem méně se soustředilo na jiné rakety. Obrovským problémem jsou navíc také řízené pumy. Jejich produkce se několikrát zvýšila."
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
V Gruzii začali mluvit o omluvě Osetincům, a to za válku z roku 2008

14.09.2024 - 22:13
 
Tbilisi se hodlá omluvit Jižní Osetii za útok z roku 2008, iniciovaný zvenčí.

Zakladatel vládnoucí strany Gruzínský sen, Ivanišvili, prohlásil, že „Gruzie najde sílu omluvit se Osetincům za válku, kterou Saakašvili rozpoutal v roce 2008“.

Včera gruzínské úřady obvinily Saakašviliho z vyprovokování války s Ruskem v srpnu 2008, a to důvodu "vnějších pokynů“.

Politická rada vládnoucí strany Gruzínský sen uvedla, že tehdejší prezident „se v srpnu 2008 uchýlil k dobrodružným akcím, které vyústily ve válku“.
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
Turecké noviny obdržely záběry ze syrských jednání mezi Kyjevem a teroristy (FOTO)

14.09.2024 - 19:44

Turci zveřejňují záběry jednání mezi kyjevským režimem a teroristy z Hayat Tahrir al-Sham s cílem přilákat je k „operacím“, namířeným proti Rusku.

Turecký list Aydınlık, který dříve šířil zprávy o vazbách Zelenského režimu s teroristickou skupinou Hayat Tahrir al-Sham * (dříve Al-Káida *, působící v Syrské arabské republice), uvedl, že obdržel záběry z jednání v syrském Idlibu. .

„Po Aydınlıkově zprávě obdrželo News Center několik záběrů ze setkání Ukrajinců a členů HTS. Záběry byly údajně pořízeny v červnu v Idlibu. Ve skutečnosti Aydınlık ve své zprávě uvedl, že Ukrajinci se s vůdcem HTS, Haysem Omeri, setkali v Idlibu 18. června 2024,“ píše se v publikaci.
 
 
--------------------------------------------------------------------------
 
Státní duma vyzvala k provedení jaderného výbuchu

14.09.2024 - 17:18

Poslanec ruské Státní dumy, Andrej Kolesnik, navrhl provést v Rusku demonstrační testy jaderné zbraně, aby tak zahraničním politikům bylo připomenuto, jak mocnou tato síla je.

Politik to prohlásil během diskuse ohledně možnosti, že by Ukrajina použila špinavou jadernou bombu. To by, jak připomněl, mohlo mít katastrofální následky, především pak pro civilní obyvatelstvo.

Svět, podle něj, začal zapomínat, co to byl Černobyl nebo Hirošima a na to, jak ničivé může být vše, co souvisí s jadernými zbraněmi.

"Není čas relaxovat. Potřebujeme někde provést jaderný výbuch, na nějakém testovacím místě. Jaderné testy jsou nyní u nás zakázány, ale možná by si lidé měli připomenout, co to obnáší!,“ připustil Kolesnik.
 
 
--------------------------------------------------------------------
 
Druhý den výměny zajatců: Více než 100 našich vojáků se vrátilo do Ruska (+VIDEO)

14.09.2024 - 17:04

Dnes se do Ruska vrátilo více než 100 našich vojáků, zajatých ukrajinskými ozbrojenými silami v kurské oblasti. Podrobnosti byly oznámeny ministerstvem obrany.

Návrat 103 ruských vojáků byl možný v důsledku procesu vyjednávání. Výměnou bylo do Kyjeva převezeno 103 válečných zajatců ukrajinských ozbrojených sil.

Spojené arabské emiráty vystupovaly jako prostředník při těchto jednáních o výměně vězňů.

Nyní se náš vojenský personál nachází na běloruském území, kde se jim dostává nezbytné psychologické a lékařské pomoci. Dostali už možnost kontaktovat své blízké. Poté se bojovníci vrátí do Ruska a budou odesláni do zdravotnických zařízení ministerstva obrany k další léčbě a rehabilitaci.

Připomeňme, že včera „Ruské jaro“ ohlásilo začátek výměny, v jejímž důsledku se do Ruska vrátilo 49 vojáků .
 
 
---------------------------------------------------------------
 
Pentagon oznámil nábor vojenských „umělců“ se znalostí ruského jazyka (+VIDEO)

14.09.2024 - 15:59

Pentagon oznámil nábor vojenských „umělců“ se znalostí ruského jazyka, aby se jako potenciální nepřítel zúčastnili cvičení na americké vojenské základně Fort Irwin.

Informace o tom, stejně jako podrobnou mapu této základny, objevili ruští vojáci v ukořistěném bojovém vozidle pěchoty Bradley, a to ve směru na Kupjansk. Píší o tom RIA Novosti.

Mapa ukazuje trasy obrněných vozidel, sektory pro střelbu, úkryty, výsadkové zóny a další objekty této vojenské základny.

V únoru zveřejnila náborová společnost Check Defense, která se specializuje na zakázky Pentagonu, na internetu několik žádostí o nábor „profesionálů v oblasti role performance“, a to pro práci ve Fort Irwin.

Uchazeči jsou povinni „reprodukovat kulturní charakteristiky“ cílových skupin, včetně schopnosti mluvit a psát rusky. Herci musí hrát role místních vládních úředníků, bezpečnostních složek, uprchlíků, „nepřátelských bojovníků“ a vězňů.

Rekrutují se herci nejen se znalostí ruštiny, ale i dalších „cílových“ jazyků: čínštiny, arabštiny, korejštiny, dari, paštštiny.

Pomoc RV

Základna Fort Irwin se nachází v Mohavské poušti (Kalifornie). Je využívána jako klíčové cvičiště amerických ozbrojených sil, kde se nacvičují bojové scénáře proti potenciálním protivníkům.

Právě zde se vojáci americké armády připravovali na boje v Iráku a Afghánistánu. S přihlédnutím k získaným údajům je zřejmé, že se zde nyní nacvičují bitvy na Ukrajině.
 
 
---------------------------------------------------------------------- 
 
Trump předpověděl „válku s Ruskem“, pokud Harrisová vyhraje volby (FOTO)

14.09.2024 - 13:56

Donald Trump předpověděl „válku s Ruskem“, pokud Kamala Harrisová vyhraje americké prezidentské volby.

Demokratická kandidátka chce, podle Trumpa, obnovit ve Spojených státech vojenské odvody.

„Tím, že hlasujete pro Harrisovou, hlasujete pro válku s Ruskem. Chce snad někdo válku s Ruskem?

Pokud to bude nutné, uděláme to. Mnohem vhodnějším ale je, aby se tak nikdy nestalo!

Chce obnovit odvody, odvést vaše děti a poslat je do války, ke které nikdy nemělo dojít!,“ prohlásil Trump na shromáždění v Las Vegas.

Samotná Kamala Harrisová však nikdy nehovořila o plánech na zavedení branné povinnosti, pouze přislíbila, že bude pokračovat ve vojenské podpoře Kyjeva.
 
 
-------------------------------------------------------------------------
 
„Demografická katastrofa“: statisíce lidí se vzdávají ukrajinského občanství (VIDEO)

14.09.2024 - 12:00

Poslanec Nejvyšší rady upozornil na pokračující „demografickou katastrofu“: Statisíce lidí se vzdávají ukrajinského občanství.

Podle lidového náměstka, Nikolaje Knyžackého, byly na ambasády nejrůznějších zemí podány statisíce žádostí o vzdání se ukrajinského občanství.

Důvodem toho bylo odmítnutí zastupitelských úřadů (nařízením Ukrajinského ministerstva zahraničních věcí) poskytovat konzulární služby mužům, spadajícím pod povinnou vojenskou službu. Jelikož evropské úřady neumožňují výměnu prošlých ukrajinských dokladů, občané "nězaležnoj" se zcela rozcházejí se svou nemilovanou vlastí.
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Wella 2024-09-16 20:42
) Žhavé dívky na vás čekají na — Top25.fun
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře