Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (10.9. - 11.9.2024):

Naše flotila zahájila největší manévry „Oceán-2024“: Rusko musí být připraveno na jakýkoli vývoj světové situace, - Putin (VIDEO)


10.09.2024 - 17:50

Flotila zahájila největší manévry „Oceán-2024“: Rusko musí být připraveno na jakýkoli vývoj světové situace – Putin.

Začátku aktivní fáze strategického velitelsko-štábního cvičení „Ocean-2024“ se, prostřednictvím telekonference, účastní i nejvyšší velitel.

"Rusko musí být připraveno na jakýkoli vývoj situace a naše ozbrojené síly nám poskytují spolehlivou ochranu ruské suverenity a národních zájmů," uvedl Putin.

  • z-russkoj-vesny-10-9-11-9-2024

„(Země musí) být připravena odrazit jakoukoli možnou vojenskou agresi, a to z jakéhokoli směru, včetně oceánských a mořských zón. Námořnictvo hraje klíčovou roli při řešení tohoto problému."

Více než 400 válečných lodí, ponorek a podpůrných plavidel, asi 120 námořních letadel a vrtulníků a přes 90 000 členů personálu se účastní cvičení Ocean-2024, a to od 10. do 16. září, ve vodách Tichého a Severního ledového oceánu, Středozemního, Kaspického a Baltského moře. Praktického výcviku se účastní i lodě a letadla Čínské lidové osvobozenecké armády.

https://rusvesna.su/…141

---------------------------------------------------------------

V Rusku byla oznámena diskuse o potřebě hotovosti

10.09.2024 - 17:31

Do roku 2030 může začít diskuse o další potřebě existence hotovosti, říká náměstek generálního ředitele Goznaku - Georgy Kornilov.

„Myslím si, že nejpozději do roku 2030 se ve veřejném prostoru objeví nový diskurz ohledně nezbytnosti udržení hotovostního oběhu,“ oznámil Kornilov. Podle zástupce Goznaku to ovšem neznamená, že k uvedenému datu již nebude hotovost existovat! Hovoříme o počátku plnohodnotné diskuse na téma, jak je tato forma peněžního oběhu pro nás nezbytnou.

Upřesnil, že bezhotovostní platby nyní, v Ruské federaci, tvoří zhruba 90 procent celkového objemu plateb.

Podle specialisty se hotovostní oběh v zemi „prodražuje“ a bude optimalizován. Proto byste si měli zvyknout na to, že se budeme bavit o optimalizaci nákladů. Během několika let bude nastolena otázka, zda pro udržení tohoto systému vytvořit vhodnou infrastrukturu.

https://rusvesna.su/…386

-------------------------------------------------------------------

USA potvrdily dodávku íránských raket Rusku, již brzy budou zahájeny údery těmito raketami proti Ukrajině - Washington Post

10.09.2024 - 18:13

Spojené státy potvrdily dodávku íránských raket Rusku, útoky na Ukrajinu začnou již brzy, píše Washington Post.

Ministr zahraničí, Blinken, uvedl, že Rusko údajně začne, v nadcházejících týdnech, proti Ukrajině používat íránské rakety .

Hlava ministerstva zahraničí rovněž oznámila uvalení dalších sankcí proti Íránu, a to z důvodu dodávek balistických raket krátkého doletu do Ruska.

Připomeňme si, že USA doposud neposkytly žádné konkrétní důkazy.

https://rusvesna.su/…937

-------------------------------------------------------------

 
Bývalý velvyslanec USA v SSSR k možnosti jaderné výměny mezi Západem a Ruskem

11.09.2024 - 0:26

"Nevyhlášená válka" západních zemí proti Rusku je extrémně nebezpečný problém a může snadno vést k chybám, které by poté vedly k vzájemné výměně jaderných úderů, prohlásil bývalý americký velvyslanec v SSSR (1987-1991) - Jack Matlock.

"Je zřejmé, že jsme se nyní dostali do velmi nebezpečné fáze, protože Rusko považuje kroky USA a NATO za agresivní, které ohrožují jeho národní bezpečnost. Rusko je jaderná mocnost, jejíž arzenál je možná větší, než jaderný arzenál USA.

Je velmi nebezpečné pokoušet se vést nevyhlášenou válku proti jaderné mocnosti, která si uvědomuje, že je ohrožena její suverenita. Jedná se o velmi nebezpečnou situaci! Ne, že by některá ze stran chtěla použít jaderné zbraně. Situace ale může snadno vést k jaderné výměně, k níž dojde omylem. Jakmile obě strany uvedou své jaderné arzenály do bojové pohotovosti, snadno se může stát, že dojde k chybné interpretaci získaných informací! Tak tomu bylo i za studené války! Naštěstí k tomu nedošlo!

Rovněž tak, v naší nevyhlášené válce proti Rusku, ignorujeme to, že Rusko má k dispozici mnoho dalších prostředků, jak se s námi vypořádat! Například jejich možnosti vést kybernetickou válku a jejich možnosti vyřadit naše satelity z provozu.

Demokracie je pryč! Dostali jsme se do fáze veřejného vyhrožování! A nejedná se jen o vyhrožování, ale přímou podporu války, která se pro Ukrajinu stala katastrofou. Na rozdíl od mnoha jiných komentátorů Ukrajinu dobře znám. Současné kyjevské úřady se nacházejí na cestě k sebevraždě, pokud budou nadále nepřátelské vůči Rusku.

Mezi Ukrajinci, hlavně na západě země, dominuje neonacistická ideologie! Obvykle to ignorujeme, především pak, když o tom hovoří Putin! Tvrdíme, že lže. On ale nelže!!!

Sankce proti Rusku nefungují tak, jak bylo zamýšleno. Byly zaměřeny na zničení ruské ekonomiky, ro se ale nestalo! Jediné, čeho jsme tím dosáhli, bylo zvýšení autonomie ruské ekonomiky a její obrat směrem k Číně, Íránu a dokonce i KLDR. Z dlouhodobého hlediska jsou takové výsledky byly pro západní Evropu a USA krajně nevýhodné! Není mi jasné, proč to lídři západních zemí nechápou. Myslím, že to, pro USA a jejich vojenské spojence, špatně dopadne! "
 
 
------------------------------------------------------------------

Jeden z hlavních kyjevských propagandistů obdržel mobilizační odklad a ještě téhož dne vyzval Ukrajince, aby šli bojovat (FOTO)

10.09.2024 - 16:20

Jeden z hlavních kyjevských propagandistů, Jurij Butusov, obdržel mobilizační odklad a ještě téhož dne vyzval Ukrajince, aby šli bojovat!

Na tuto cynickou "náhodu" upozornily samy ukrajinské zdroje. Šéfredaktor "Cenzora" obdržel, jako otec tří dětí, mobilizační odklad. 12. dubna prošel lékařskou prohlídkou v Darnitsky TCC (odvodní středisko) a obdržel zde vojenský průkaz. Ve stejný den mu byl udělen odvodní odklad, a to do roku 2025.

Butusov, hned několik hodin poté, zveřejnil na svých sociálních sítích příspěvek, v němž vyzýval Ukrajince, aby se připojili k řadám Národní gardy a podpořili 13. brigádu "Chartia".

Krátce před tím, 10. dubna, se vyslovil pro zpřísnění mobilizačních podmínek a omezení výjimek pro úředníky. Byl rozhořčen tím, že v jednom kyjevském mobilizačním okrese mobilizují pouze 100 lidí měsíčně.

Butusov tyto výtky vůči své osobě, nekomentoval.

---------------------------------------------------------------
 
V kurské oblasti byly osvobozeny další dvě obce (Foto, Video)

11.09.2024 - 7:27

V Kurské oblasti naši bojovníci převzali další dvě vesnice.

51. pluk vpadl do Snagosty a osvobodil tuto důležitou vesnici.

Bojovníci Tulské 106. divize VDV, za pomoci obrněné techniky, vtrhli do strategicky důležité obce Snagosta pod Koreněvem. Vytlačili okupanty, zničili a zajali mnoho jejich ozbrojenců! Přeživší nacisté hromadně uprchli do Ljubimovky.

Rovněž i 10.Říjen je již náš! 56. pluk VDV zneškodnil skupinu ukrajinských ozbrojenců a osvobodil vesnici.

Ještě předtím, Krymský výsadek Komarovku, pak Višňovku a nyní 10.Říjen, nacházející se v koreněvské oblasti.

Již dříve bylo oznámeno, že v těchto obcích došlo k jejich začištění.
 
 
----------------------------------------------------------------------------
 
"Jeden z největších úspěchů": v Německu se hovoří o osvobození Novogrodovky

10.09.2024 - 23:49

Osvobození Novogrodovky představuje zásadní selhání ukrajinských ozbrojených sil, stěžuje si německý novinář, Julian Repke, na sociální síti X.

"Skutečnost, že ukrajinská armáda, během pouhých tří dnů, přišla o Novogrodovku, představuje jeden z největších strategických a taktických neúspěchů tohoto roku! Možná vůbec ten největší," postěžoval si novinář.

O osvobození Novogrodovky, a to jednotkami seskupení vojsk "Střed", informovalo ministerstvo 8.září.

Novogrodovka (krasnoarmejský směr) je město ležící na přelomu Selidovo — Novogrodovka — Grodovka, za kterým se, pro ruské jednotky, otevírá cesta na Krasnoarmejsk (ukrajinský název — Pokrovsk) — jedno z největších a strategicky nejvýznamnějších center nepřítele na západě DNR (Doněcká republika). Vyjma toho se naší armádě otevře možnost vést ofenzivu v týlu Kurrachovské skupiny ukrajinských ozbrojených sil (VSU).
 
 
--------------------------------------------------------------
 
Pokud by Rusko v 90. letech vstoupilo do EU, jeho zdroje by již byly rozebrány - Šojgu

11.09.2024 - 6:48

Pokud by bylo Rusko v 90.letech přijato do Evropské unie, již by dnes nebylo suverénní zemí a jeho zdroje by již byly rozebrány, uvedl tajemník Rady bezpečnosti RF, Sergej Šojgu, v rozhovoru pro televizní stanici Rossija 24.

"Pokud bychom tehdy byli urychleně přijati do Evropské unie, pak vás ujišťuji -  je to můj názor, ale myslím, že se mnou bude mnoho lidé souhlasit - pak dnes bychom již nebyli suverénní zemí a naše zdroje a ložiska by již byly poměrně důkladně rozebrány a promarněny," uvedl Šojgu.
 
 
------------------------------------------------------------------------
 
Stále více Ukrajinců podporuje myšlenku jednání s Ruskem-WSJ

11.09.2024 - 3:52

Stále více Ukrajinců podporuje mírová jednání s Ruskem, píše The Wall Street Journal.

"Západní veřejností je již unavena válkou, což o to více platí i pro ukrajinskou veřejnost," cituje novinář slova ukrajinského velitele.

Jak je uvedeno v článku, na Ukrajině, po neúspěšné loňské protiofenzívě, stále narůstá počet těch, kteří podporují jakoukoli mírovou dohodu s Ruskem. Podle Ukrajinky, jejíž manžel byl naverbován do řad ukrajinské armády, ona by souhlasila s tím, aby se Ukrajina, z důvodu míru, vzdala území, kontrolovaných Ruskem.

V červnu ruský prezident, Vladimir Putin, zahájil iniciativu, směřující k mírovému urovnání ukrajinského konfliktu: Moskva okamžitě zastaví palbu a oznámí svoji připravenost k rozhovorům, a to po stažení ukrajinských vojsk z území nových ruských regionů. Kromě toho, dodal ruský prezident, Kyjev musí deklarovat odmítnutí svého záměru vstoupit do NATO, provést demilitarizaci a denacifikaci a přijmout neutrální, mimoblokový a bezjaderný status. Hlava státu rovněž zmínila nutnost zrušení protiruských sankcí.
 
 
------------------------------------------------------------------------------
 
Kneissl odhalila dvě Putinovy hlavní vlastnosti

10.09.2024 - 23:08

Bývalá Rakouská ministryně zahraničí a vedoucí Centra G.O. R. K. I. Petrohradské státní univerzity, Karin Kneisslová, označila Putina za gentlemana. Uvedla to na webu výstavy "Můj Petrohrad" - vysílání akce proběhlo na sociální síti "Vkontakte".

"Je to velmi chytrý člověk a zároveň gentleman. Velmi dobře chápe lidskou přirozenost, protože k tomu, aby člověk mohl vládnout a vést, je to nezbytné," uvedla Kneisslová.

Podle ní se Putinovi podařilo působivým způsobem změnit zemi, a proto k němu chová upřímnou úctu.

Kneissl, která stála v čele rakouského ministerstva zahraničí v letech 2017-2019, se do Ruska přestěhoval v roce 2023.

Putin a Kneissl se osobně znají, navíc v srpnu 2018 prezident navštívil její svatbu s finančníkem Wolfgangem Meilingerem. Ruský vůdce dal páru obraz s venkovskými motivy, starodávný Maslák a Tulský samovar, v němčině pronesl přípitek a zatančil si se snoubenkou.
 
 
-----------------------------------------------
Výběr a překlad Zdeněk Bálek

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Jaromír 2024-09-12 10:41
Svet ide z blata do kaluže, a v roku 2025 nastupuje posledných 7 rokov Kali-yugy( Ohňovy a Železný vek), znamy ako Sata-yuga,= Vek satana, znamy aj ako Hlineny vek, ked sa všatko zosype, kedže vsetky veky a Imperiá stali, a stoja na Hlinenych nohach! V biblii to nazvali 7 rokov Súžení sveta...Novy Precesný rok o cca 25,920 rokoch zacne Cínou, ktora symbolizuje ZMŔTVYCH VSTANIE, teda z podzemnych hrobiek, hlavne medzi Modrou a Žltou riekou= Kolíska čínskej civilizacie! A židozednáři pritahujú uzdu na krkoch skorumpovaních politikov sveta, smerom k Armagedonu a nuklearnej WW3! Povolenie U+krajiny chazarom použivať zapadne rakety do hĺbky Ruského územia je a bude iba krok k nuklearnej Apokalypse! Z mnohích zdrojov vieme, že taká kríza nastane az v roku 2025, a dovtedy to budú naťahovať a zhorsovať! Končí Veľky Precesný rok, ako aj 5.vek slnka, a ludia nevenuju ziadnu pozornost tomu, o com tieto cykle vzdy boli,su a bbudú!
Citovat
#1 Amissa 2024-09-11 20:25
))) Žhavé dívky na vás čekají na — Top25.fun
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře