Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z PRONEWS (30.9. - 1.10.2024):

Libanon: Izraelci postupují - První ohniska odporu Hizballáhu - Zraněn byl řecký ortodoxní kněz

Těžké ostřelování Bejrútu - Dělostřelecká palba proti pozicím Hizballáhu - Belgie vyzývá k sankcím proti Izraeli za invazi

30.09.2024 | 22:21

Izraelské síly, za podpory dělostřeleckého krytí, postoupily 5 km na libanonské území! Čelí zde sporadickému odporu bojovníků Hizballáhu. Libanonská armáda se stahuje od jižní hranice země, uvádí agentura Reuters.

Izraelské speciální síly, spolu s obrněnými vojsky, od včerejší noci, dláždí cestu pro druhou izraelskou okupaci jižního Libanonu, a to od roku 1998. 

  • z-pronews-30-9-1-10-2024

Hizballáh v pondělí, krátce po půlnoci, potvrdil, že zasáhl první izraelské jednotky, nacházející se na libanonské půdě, a to v oblasti Kfar Qila a také Odaisheh.

Korespondent Národní libanonské tiskové agentury, ve městě Marjayoun, uvedl, že izraelský nálet vedl ke smrti tří lidí, a to ve vesnici Ibel Al-Saki.

Podle dalších svědectví ,vedl izraelský nálet také k vážnému zranění řeckého ortodoxního kněze, otce Grigoriou Shallouma, z farnosti Agios Georgios, nacházející se ve stejné vesnici. Ten byl převezen k ošetření do vládní nemocnice Marjayoun.

Pod účtem na facebookové platformě, kterou otec vede, se spoluobčané a věřící modlí za jeho brzké uzdravení.

Stojí za zmínku, že většina, ne-li všechny církve, působící v Libanonu – bez ohledu na denominaci – otevřely a přivítaly prchající obyvatelstvo.

Antiochijský patriarchát odsoudil útoky na Libanon, a to od 18. září. „To, co se stalo, je flagrantním porušením a agresí ve všech směrech, které souvisí s lidskostí! Jedná se rovněž o nebezpečný precedens v používání komunikačních médií jako nástroje smrti, a to bez rozdílu, jde-li o vojáky nebo civilisty!,“ uvádí se mimo jiné v dokumentu.

Ministerstvo zahraničí USA uvedlo, že ho Izrael informoval o invazi do Libanonu, kterou Tel Aviv popsal jako „elegantní“, „pozemní operace v omezeném měřítku“.

Izraelské dělostřelectvo nepřetržitě pálí na opevněné libanonské pozice, o nichž tvrdí, že jsou stále obsazené.

Izraelci shromáždili čtyři brigády s více než 200 tanky a 600 obrněnými vozidly a pravděpodobně nebudou čelit závažnějším obtížím, neboť Hizballáh postrádá své vedení!

Většina přeživších velitelů tohoto hnutí již uprchla do Sýrie.

Petra de Suter, místopředsedkyně belgické vlády , svým příspěvkem požádala o okamžité ukončení izraelské invaze. Zároveň napsala, že „pozemní invaze do Libanonu zcela jasně porušuje mezinárodní právo!

To není sebeobrana, ale provokace, směřující k vedení totální války!

Je zapotřebí okamžitého příměří!

EU a mezinárodní společenství musí zareagovat všemi možnými sankcemi vůči Izraeli! Destrukce musí být zastavena!"
 
---------------------------------------------------------------------------
 
Írán "nevstoupí do krizového dění":  "Nezaútočíme na Izrael" - byly informovány Moskva i Peking

"Pouze v případě, že by byla ohrožena naše vlastní naše územní celistvost, odpovíme Izraeli," informoval íránský ministr zahraničí

01.10.2024 | 00:00
 
 Írán neodpoví Izraeli na zabití vůdce Hisballáhu - Nasralláha, Moskva a Peking v tomto rozhodnutí Teherán podpořily a zároveň tak reagovaly na možnost „vstupu Ruska a Číny do možného přímého konfliktu s Izraelem, a to z důvodu zabití Nasralláha.

Možnost svržení íránského režimu, po jeho případné porážce v konfliktu s Izraelem a USA, představují pro Rusko a Čínu spíše noční můru, než-li cokoli jiného, ​​jak jsme již dříve analyzovali na PRONEWS.

Moskva i Peking radí íránskému vedení, aby se „nenechalo vtáhnout do izraelské pasti a nezapojilo se do otevřené války proti Izraeli“.

 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Osenna 2024-10-01 19:54
!!! Žhavé dívky na vás čekají na --- Nu21.eu
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře