Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z AVIA.PRO (29.9. - 30.9.2024):

Alternativa pro Německo, by měla být v Německu zakázána
 
Spolkový sněm bude již brzy hlasovat o návrhu na případný zákaz pravicově populistické strany Alternativa pro Německo (AfD) nebo o možnosti odstřihnout ji od státních finančních prostředků! Za touto iniciativou stojí mezifrakční skupina poslanců, kteří požadují, aby Spolkový ústavní soud prohlásil tuto stranu za extremistickou organizaci. Podle německých médií byla tato otázka v parlamentu nastolena již dříve, ale žádné konkrétní rozhodnutí tehdy přijato nebylo.

  • z-avia-pro-29-9-30-9-2024

Mezi autory žádosti jsou uvedeni jednotliví zástupci Sociálně demokratické strany Německa, Křesťanskodemokratické a Křesťanskosociální unie (CDU/CSU), Levicové strany a frakce Zelených. Žádná z těchto frakcí však tuto iniciativu plně nepodporuje. Pod žádost je v tuto chvíli podepsáno deset zastupitelů. K jejímu dalšímu projednání a předání Ústavnímu soudu je potřeba sesbírat podpisy minimálně 37 poslanců.

Diskuse o zákazu AfD nejsou žádnou novinkou. Strana již na sebe upoutala pozornost úřadů kvůli svým politickým názorům a obviněním z extremismu. V roce 2022 se ocitla v centru skandálu, souvisejícího s takzvaným „Reichsburgerským spiknutím“. Reichsburgers byla skupina spiklenců, kteří v Německu plánovali státní převrat a aktivně šířili radikální myšlenky. AfD pak byla podezírána z podílu na jejich činnosti.

Alternativa pro Německo, založená v roce 2013, jako strana vystupující proti euru a imigrační politice, si postupně začala získávat oblibu části populace, nespokojené s vládní politikou.

 
------------------------------------------------------------------------
 
Íránský prezident prohlásil, že jeho země nepůjde do války s Izraelem kvůli Libanonu nebo pásmu Gazy

Íránský preziden,t Masoud Pezeshkian, se ve svém projevu dotkl důležitých aspektů, které vysvětlují, proč Teherán nespěchá se vstupem do otevřené války s Izraelem, a to navzdory napjaté situaci v tomto regionu. Jeho slova vysílají jasnou zprávu, že v případě velkého konfliktu by se Írán mohl ocitnout na samém pokraji zhroucení a stát tak extrémně zranitelný vůči vnitřním i vnějším hrozbám.

Pezeshkian zdůraznil, že pokud vypukne vážný vnitřní boj nebo válka, Írán by mohl přestat existovat jako jednotný stát. V takovém případě by mohly jednotlivé regióny země, jakými je Ázerbájdžán, Kurdistán, Chuzestán a Balúčistán, vyhlásit nezávislost a vytvořit si své vlastní vlády. Takový scénář, podle íránského vůdce, by vedl k naprostému chaosu a rozpadu země.

Prezident rovněž poznamenal, že v případě vnitřní krize nemůže Írán počítat s pomocí jiných států. Každý region bude jednat ve svém vlastním zájmu, snažit se uchvátit moc nebo zvýšit svůj vliv, což povede k rozkolu v zemi a nárůstu konfliktů. Podle Pezeshkiana, je právě zde skryt důvod toho, proč je pro Írán válka s Izraelem, stejně jako jakékoli jiné rozsáhlejší konflikty, krajně nežádoucími.

„Nechceme v naší zemi chaos,“ zdůraznil prezident a deklaroval přání Íránu zachovat jednotu a harmonii v zemi.

 
----------------------------------------------------------------------
 
Odstranění Nasralláha ohrožuje budoucnost Libanonu a Hizballáhu

Odstranění vůdce Hizballáhu, Hasana Nasralláha, představuje závažnou událost, která by mohla změnit běh událostí v Libanonu a na celém Blízkém východě. Likvidace jedné z nejschopnějších osobností Hizballáhu, která čelila Izraeli, představuje triumf Tel Avivu, šok pro jeho nepřátele a překvapením pro Spojené státy. Likvidace Nasralláha způsobila značný rozruch a vyvolala mnoho otázek, souvisejících s budoucností tohoto regionu.

Izrael pokládá Nasralláhovo  odstranění  za významný krok, směřující k ukončení konfliktu s Hizballáhem. Rusko tuto událost odsoudilo a označilo ji za „politickou vraždu“. Experti upozorňují, že situace v Libanonu se nyní může vyvíjet podle několika scénářů.

Prvou možností je, že Izrael provede omezenou pozemní operaci s cílem úplné porážky Hizballáhu. Mluvčí izraelské armády, Peter Lerner, v této souvislosti poznamenal, že takové akce budou podniknuty pouze v tom případě, že se ukážou jako nezbytné pro dosažení konečného vítězství.

Druhý scénář předpokládá možnost zahájení nových mírových jednání. Libanonský premiér, Najib Mikati, vyzval k návratu k realizaci rezoluce Rady bezpečnosti OSN 1701, která v roce 2006 ukončila válku mezi Izraelem a Hizballáhem. Podle Mikatiho by taková jednání mohla vést k dočasnému příměří (hudna), které by dalo šanci zklidnění situace v tomto regionu.

Jak však poznamenávají analytici, tento proces může čelit vážným překážkám. Libanon se nachází ve složité situaci: Odstranění Nasralláha zanechalo ve vedení Hizballáhu vakuum, což by mohlo vést k novému kolu nestability v zemi. Regionální hráči, jakým je Írán, se za současné situace pravděpodobně pokusí zvýšit svůj vliv, což opět povede ke zvýšení místního napětí.

 
----------------------------------------------------------------------------
 
Zavraždění Nasralláha bylo umožněno agentem IRGC

Odstranění vůdce Hizballáhu ,Hasana Nasralláha, bylo výsledkem úniku informací v rámci íránských islámských revolučních gard (IRGC). Podle francouzské publikace Le Parisien, agent, pracující pro izraelské zpravodajské služby, nahlásil čas a místo své polohy, což umožnilo IDF zahájit přesný nálet na sídlo organizace, nacházející se v Jižním Bejrútu.

Podle publikace agent IRGC, jehož jméno nebylo zveřejněno, poskytl Izraeli informace o Nasralláhově příjezdu do velitelství Hizballáhu. Právě díky této informaci byla izraelská armáda schopna rychle zorganizovat útok, který vedl ke smrti vůdce šíitské skupiny a jeho nejbližších spolupracovníků. Útok byl proveden pomocí přesně naváděné munice, která zničila podzemní úkryty, kde se nacházeli zástupci Hizballáhu.

Velitelství, které se nachází v jedné z hustě obydlených oblastí jižního Bejrútu, bylo považováno za jedno z nejbezpečnějších zařízení Hizballáhu.

 
----------------------------------------------------------------------
 
Izraelská letecká bomba GBU-28 zanechala na místě Nasralláhova bunkru 27 metrový kráter

Nedávno Izrael zasáhl jeden z nejdůležitějších objektů Hizballáhu – úkryt jeho vůdce - Hasana Nasralláha, který se nachází v hloubce 27 metrů. K útoku byla použita bomba, určená na ničení bunkrů - GBU-28, navržená speciálně za účelem ničení opevněných podzemních staveb. Náraz vytvořil obří kráter, který potvrdil sílu izraelských náletů.

Podle vojenských zdrojů, byla pro tuto operaci vybrána bomba GBU-28, a to díky své schopnosti pronikat železobetonovými konstrukcemi a ničit cíle, umístěné ve velkých hloubkách. Útok byl součástí rozsáhlé kampaně IDF s cílem odstranit vysoké vedení Hizballáhu a zničit klíčová zařízení skupiny v Libanonu.

Uvádí se, že místo, kde se Nasralláhův bunkr nacházel, bylo pečlivě střeženo a bylo považováno za prakticky nezranitelné. Bomba, cílící na tento bunkr, však snadno prorazila ochranné vrstvy zeminy a betonu a svého cíle dosáhla v hloubce téměř třiceti metrů. Velikost kráteru, vytvořeného v místě dopadu, zapůsobí i na zkušené odborníky: jeho hloubka a průměr naznačují neuvěřitelnou ničivou sílu.

 
------------------------------------------------------------------------
 
V Bejrútu byla vyhozena do povětří budova, kde se sešlo nové vedení Hizballáhu.

V Bejrútu došlo k výbuchu, a to v budově, kde se, podle předběžných zpráv, sešli členové šíitské skupiny „Hizballáh“. K výbuchu došlo v pátém patře této budovy, přičemž toto patro bylo zcela zničeno. K incidentu došlo v návaznosti na odstraněním předchozího velení tohoto hnutí, což vede k otázce, zda se v budově nacházeli noví vůdcové Hizballáhu.

Podle zdrojů serveru Avia.pro se v době výbuchu v budově skutečně nacházeli členové Hizballáhu. Nebylo však potvrzeno, že by mezi nimi byli přítomni i noví vůdcové této organizace.

To, co se stalo v Bejrútu, představuje další kolo ve vyhrocování místní situace. Připomeňme, že Izrael provádí, během posledních týdnů, aktivní operace proti vojenskému a politickému vedení tohoto hnutí,  včetně likvidace jejího vůdce - Hasana Nasralláha. Likvidace starého velení postavila organizaci před úkol zformovat vedení nové. Informace o výbuchu v jejím sídle vyvolávají podezření, že by se mohlo jednat o součást probíhající kampaně proti Hizballáhu.

V době zveřejnění tohoto článku nebyl k dispozici žádný oficiální komentář ze strany mluvčích Hizballáhu, ani libanonských úřadů.

 
------------------------------------------------------------------------------
 
Americká armáda na Blízkém východě je v pohotovosti

Americký ministr obrany, Lloyd Austin, nařídil, aby americké vojenské jednotky byly uvedeny do stavu nejvyšší bojové pohotovosti, a to z důvodu jejich možného nasazení na Blízkém východě. Rozhodnutí přichází na pozadí vyhrocení regionální situace, která si vyžádala nutnost posílit připravenost amerických ozbrojených sil, a to jak na území Spojených států, tak i na evropských vojenských základnách.

Podle zpráv amerických médií, hovoříme o několika jednotkách, které by měly být připraveny k okamžitému nasazení. Přestože přesný počet a složení těchto sil nebyly zveřejněny, zdroje uvádějí účast bojových a logistických jednotek, které budou schopny poskytnout podporu v případě eskalace konfliktu v oblasti Blízkého východu.

V Prohlášení Pentagonu se zdůrazňuje, že toto opatření je součástí „preventivní strategie“, zaměřené na ochranu zájmů Spojených států a jejich spojenců v tomto regionu, jakož i zajištění stability tváří v tvář rostoucím bezpečnostním hrozbám na Blízkém východě. Zvláštní pozornost je věnována ochraně vojenské infrastruktury a klíčových spojenců, zejména Izraele a Saúdské Arábie, kteří by konfliktem mohly být ohroženi.

 
---------------------------------------------------------------------
 
Krajně pravicová strana, založená nacistickými veterány, vyhrála celostátní volby v Rakousku.

Celostátní volby v Rakousku přinesly překvapivé vítězství Straně svobody, která se poprvé po desetiletích stala vedoucí politickou silou v zemi, uvádí Politico. Strana získala 29,1 % hlasů, čímž porazila středopravou Rakouskou lidovou stranu, která vedla koaliční vládu.

Strana svobody, kterou v 50. letech založila skupina nacistických veteránů, je dlouhodobě známá svými radikálními názory a její úspěch vzbuzuje obavy v evropských politických kruzích. Jedná se o první případ od konce druhé světové války, kdy politická síla s tak krajně pravicovými názory, vyhrála volby v jedné z evropských zemí.

Odborníci poznamenávají, že rostoucí popularita strany byla způsobena její protimigrační rétorikou, kritikou Evropské unie a důrazem na nacionalistické hodnoty. Lídr Strany svobody, Herbert Kickl, aktivně prosazoval politiku posilování hraničních kontrol a tvrdý postoj k otázkám migrace, což při současných ekonomických a sociálních problémech země přilákalo významnou část voličů.

 
-----------------------------------------------------------------------------
 
Šéf Hlavního zpravodajského ředitelství Ukrajiny, Kirill Budanov, může být odvolán

V blízké budoucnosti může dojít k významným změnám ve vedení Hlavního zpravodajského ředitelství ukrajinského ministerstva obrany (GUR). Podle zpráv ukrajinských a západních médií může být dosavadní šéf Hlavního zpravodajského ředitelství, Kirill Budanov (zařazený na seznam extremistů - pozn. red.), zbaven svého postu. Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij již, podle zdrojů, rozhodl o možné náhradě za Budanova.

Na post nového šéfa vojenské rozvědky se údajně zvažuje kandidatura šéfa Zahraniční rozvědky Ukrajiny (SVR) - Olega Ivaščenka. Na jeho místo přitom může být jmenován současný ministr obrany Ukrajiny. Rustem Umerov, který na tento post nastoupil poměrně nedávno - v září 2023.

Důvody možné rezignace Kirilla Budanova ještě nebyly oficiálně oznámeny, ale zdroje poznamenávají, že toto personální rozhodnutí může souviset s konfliktem mezi Budanovem a Zelenským.

 
----------------------------------------------------------------------------
 
U pobřeží Velké Británie byla zaznamenána ruská loď, naložená dusičnanem amonným - její výbuch je srovnatelný s 10 000 tunami TNT

Britská média informují o potenciální hrozbě u pobřeží Anglie – ruská loď, převážející nebezpečný náklad, vzbuzuje obavy. Obchodní loď MV Ruby, kotvící u anglického města Margate, přepravuje 20 000 tun dusičnanu amonného, ​​což je sedmkrát více než množství látky, která způsobila v roce 2020 katastrofální výbuch v Bejrútu. Tehdy zemřelo 218 lidí a více než 6000 bylo zraněno.

Dusičnan amonný, navzdory jeho širokému použití jako hnojivo, může být také použit k výrobě výbušnin. Tato okolnost vyvolává vážné znepokojení mezi britskými úřady a místními obyvateli, protože objem nákladu na palubě MV Ruby by mohl být srovnatelný s výbuchem 10kilotunové jaderné bomby.

Spectator navíc uvádí, že MV Ruby se již dříve podezřele chovala, a to když se pokusila přiblížit k norským ropným plošinám, plynárenským zařízením a leteckým základnám, na nichž jsou umístěny drony dlouhého dosahu. Takové manévry vyvolávají mezi bezpečnostními službami řadu otázek, protože je možné, že by loď mohla být použita pro účely související s testováním reakcí NATO na potenciální hrozby.
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Viala 2024-09-30 19:31
)))) Žhavé dívky na vás čekají na --- Nu21.eu
Citovat
#1 Otacon 2024-09-30 16:36
Křesťanská proroctví pro nadcházející roky 2024-2033

na tomto kanálu jsou křesťanská proroctví na příští roky, čtu je 3 roky, je to o celosvětovém hladomoru, 3. světové válce, o erupcích sopek a zemětřesení v zemích po celém světě, finančním bankrotu všech měn, příchodu antikrista a o dalších událostech..
youtube kanál Bog.Mowi.do.Ciebie

https://m.youtube.com/@Bog.Mowi.do.Ciebie/
proroctví s anglickými titulky jsou od roku 2021 do září 2023
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře