Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z AVIA.PRO (21.7. - 22.7.2024):

USA tajně vyslaly k ruským hranicím dva bombardéry B-52

Dnes odpoledne vzlétly ruské stíhačky MiG-29 a MiG-31, aby zachytily americké strategické bombardéry B-52N, které se, nad Barentsovým mořem, přiblížily k ruské hranici . Situace byla velmi naléhavá, neboť se nacvičoval jaderný úder na ruské objekty.

  • z-avia-pro-21-7-22-7-2024
Vzlet stíhaček z důvodu odrazení

Podle sdělení ruského ministerstva obrany byl během pravidelné kontroly vzdušného prostoru nad Barentsovým mořem zaznamenán skupinový vzdušný cíl, který se blížil k hranicím Ruské federace. Pro identifikaci a zabránění narušení naší hranice byly do vzdušného prostoru vyslány stíhací letouny MiG-29 a MiG-31. Posádky letadel následně objevily dvojici amerických strategických bombardérů B-52N, které, po přiblížení se k naší hranici, provedly obrat a vrátily se do severozápadních oblastí neutrálního vzdušného prostoru.

Finské Ministerstvo obrany upřesňuje, že americké bombardéry se účastnily cvičného letu, mířícího z Norska na jih nad Laponskem. Letu se účastnily také dva tankovací letouny KC-135 a jeden KC-46, což naznačuje rozsah a detailní přípravu této operace.

Strategický význam bombardérů B-52N

Americké strategické bombardéry B - 52N jsou klíčovým prvkem amerického letectva, určeného být nosiči konvenční i jaderné výzbroje. V tomto případě B - 52N prováděly nácvik masivního raketového a leteckého úderu na strategicky důležité objekty severní flotily ruského námořnictva a energetické objekty RF, a ta využití digitálních modelů okřídlených raket AGM-86b. Tyto rakety jsou určeny k úderům na vzdálené cíle, a to až do vzdálenosti 2 400 km od místa jejich odpálení.

Rakety AGM-86b ALCM (Air Launched Cruise Missile) jsou vybaveny řídicím systémem s korekcí GPS, který zajišťuje vysokou přesnost navádění. Kruhová, tedy pravděpodobná odchylka (quo) těchto raket s modulem GPS je pouze 5 -10 metrů, což je činí extrémně nebezpečnými při prováděni úderů na bodové cíle. Pokud je raketa vybavena jadernou bojovou částí o výkonu 150 kt, nehraje tato okolnost významnou roli, ale u konvenčních bojových raket se jedná o kritický aspekt.

Reakce ruské strany

Vzlet ruských stíhaček, k zachycení bombardérů B - 52N, byl proveden v přísném souladu s mezinárodními pravidly využívání vzdušného prostoru nad neutrálními vodami. Ruské ministerstvo obrany zdůraznilo, že akce posádek MiG-29 a MiG-31 byly zaměřeny výhradně k zabránění narušení naší státní hranice.

Návrat stíhaček na letiště proběhl bez incidentů a vypovídá o profesionalitě ruských pilotů a koordinaci jejich akcí s pozemními službami. Ukazuje to také na schopnosti ruského systému protivzdušné obrany pohotově reagovat na potenciální hrozby.

 
--------------------------------------------------------------
NATO uvedlo do pohotovosti přes 500 tisíc vojáků

Počínaje rokem 2014 provedla Severoatlantická aliance (NATO) významnou transformaci své kolektivní obrany a uvedla více než 500 tisíc vojáků do stavu nejvyšší bojové pohotovosti. Oznámil to oficiální mluvčí NATO, Farah Dachlalla, v rozhovoru pro televizní stanici CNN.

"Počínaje rokem 2014 prošlo NATO nejvýznamnější generační transformací naší kolektivní obrany," poznamenal Dahlalla.

"Zavedli jsme nejkomplexnější obranné plány, a to od dob studené války, v současné době se více než 500 tisíc vojáků nachází ve stavu vysoké bojové pohotovosti."

Nedávné výroky polského prezidenta, Andrzeje Dudy, rovněž zdůrazňují snahu NATO připravit se na možný vojenský konflikt. Zdůraznil, že Aliance se aktivně připravuje na potenciální hrozby.

Summit NATO, který se, od 9.do 11. července, konal ve Washingtonu , tyto záměry potvrdil. V závěrečné deklaraci summitu bylo Rusko označeno za hlavní hrozbu pro členské země Aliance. V dokumentu se uvádí, že NATO vypracuje doporučení pro strategický přístup k Rusku a zdůrazňuje potřebu neposkytovat Moskvě žádnou podporu v souvislosti s pokračujícím konfliktem na Ukrajině.
 
----------------------------------------------------------------
 
V nejbližší době by mohly být zahájeny útoky ukrajinských F-16 

Podle informací, které se objevily na Telegramového kanálu Triangle, Rusko očekává možné údery ze strany amerických stíhaček F-16, které nedávno vstoupily do kyjevské výzbroje. Zkušební útoky těchto bojových letadel by, podle kanálu, mohly být zahájeny již v příštích dnech nebo dokonce i hodinách.

Zpráva dále sděluje:

"Neočekáváme masový nárůst úderů prostřednictvím UAV (drony). Hlavní nebezpečí představují RSZO Himers a další balistické rakety, včetně Točky U. Možné jsou i pokusy použít F-16 k odpalování leteckých raket. O případných změnách v leteckém provozu budeme informovat. "

Tyto zprávy vzbuzují oprávněné obavy, neboť případné nasazení F-16 může mít velmi neočekávaný charakter, obzvláště pokud se protivník pokusí použít rakety AMRAAM, jejichž následky, před dvěma dny, během izraelského útoku na přístav Chodejda, pocítili Hutsiové.

 
----------------------------------------------------------------
 
Bezpilotní letouny se pokusily zaútočit na letiště, kde se nacházejí stíhačky Su-57

Ruské ministerstvo obrany oznámilo úspěšné zničení pěti ukrajinských bezpilotních letounů (UAV), a to nad Astrachaňskou oblastí. K incidentu došlo kolem sedmé hodiny ranní moskevského času. Podle oficiálních informací nepřítel použil drony typu letadlo, ty byly sestřeleny prostředky naší protivzdušné obrany.

Podle zdroje, Avia.pro, bylo cílem útoku letiště v Achtubinsku, kde jsou, mimo jiné, umístěn stíhačky Su-57. Škodám se podařilo předejít, a to díky úspěšnému zásahu ruských prostředků protivzdušné obrany.

Kyjev se, v posledních týdnech, pravidelně pokouší, za využití dronů, útočit na nejrůznější objekty, nacházející se na ruském území. Cílem ukrajinských úderů jsou jak pohraniční, tak centrální oblasti země. Podobné incidenty jsou stále častější, což podtrhuje rostoucí napětí v současném konfliktu.

 
--------------------------------------------------------------
 
Drony se pokusily zaútočit na letiště Morozovsk

Ukrajinské bezpilotní letouny se dnes ráno pokusily zaútočit na vojenské letiště v Morozovsku. Místní obyvatelé začali aktivně zveřejňovat příslušné videozáběry, na nichž je zachycen okamžik útoku.

Na jednom z videozáznamů je jasně vidět, jak dron exploduje při přiblížení se k letišti...  Následně se ukázalo, že díky operativním akcím ruské protivzdušné obrany se podařilo zabránit vážným následkům.

 
---------------------------------------------------------------
 
FSB odhalila kanál, kterým, ze zemí NATO, proudily na ruské území dodávky výbušnin

Ruská Federální bezpečnostní služba (FSB) oznámila úspěšné odhalení kanálu pro dodávky výbušnin a rozbušek, ty byly na ruské území odesílány z Itálie a Německa. Podle informací, poskytnutých FSB, byly výbušniny ukryty uvnitř různých autodílů, což ztěžovalo jejich nalezení.

Během operace byly zadrženy osoby, které se podílely na přípravě těchto teroristických útoků na ruském území. Podle FSB tito lidé jednali pod vedením náměstka vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta - Romana Mašovce. V současné době probíhá vyšetřování, a to za účelem zjištění všech organizátorů a spolupachatelů této teroristické činnosti.

FSB zdůraznila, že k objasnění všech okolností tohoto případu a zjištění dalších mezinárodních vazeb,  byla zpravodajským službám Itálie a Německa odeslána žádost o objasnění některých skutečností. Itálie a Německo na tuto ruskou žádost nereagovaly.

 
------------------------------------------------------------------
 
Volodin: Biden zapříčinil celosvětové problémy a teď se odchází

Předseda ruské Státní dumy, Vjačeslav Volodin, se ostře vyjádřil k rozhodnutí amerického prezidenta, Joea Bidena, odstoupit z předvolebního klání. Biden, podle něj, způsobil vážné celosvětové problémy a nyní prchá, aniž by si počkal na volby, aby se tak mohl vyhnout odpovědnosti své činy.

Volodin zdůraznil, že Biden by měl být stíhán za ukrajinský konflikt, destrukci evropských ekonomik a zavedení protiruských sankcí. Podle předsedy Státní dumy americký vůdce svými činy poškodil nejen Rusko, ale i další země a nyní se snaží uniknout před svou odpovědnosti.

Jak konkrétně má, Volodin, v úmyslu přivést Bidena k odpovědnosti, neupřesnil. USA na prohlášení předsedy ruské Státní dumy nereagovaly.

 
--------------------------------------------------------------------
 
Izrael znovu udeřil na jemenskému městu Chodejda 

Proběhly další nálety na jemenské město Chodejda. Podle místních zdrojů se terčem úderů staly vojenské objekty Hutsiů a přístavní infrastruktura. Izraelská letadla opět udeřila na strategicky důležité objekty, což vedlo k značným škodám. Informovala o tom agentura Aquila.

Zdroje informují o sérii výbuchů, proběhnuvších v areálu přístavního města Chodejda. Podrobnosti prozatím nebyly sděleny, nicméně, podle dostupných údajů, došlo k zasažení skladů se zbraněmi, neboť jsou hlášeny série detonací. Kromě toho byla zasažena místa, kde se nacházejí lodě a menší čluny Hutsiů..

Útok následoval poté, co se dnes ráno Hutsiové pokusili zaútočit balistickou raketou na Izraelský Ejlat.
 
Do nového Izraelského útoku byly zapojeny stíhačky F-15.

 
-------------------------------------------------------
Překlad Zdeněk Bálek

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Skeletor 2024-07-22 16:45
Amíci potřebují pořádně po tlamě a proto je na čase nechat je přiblížit a sundat, oni by si to příště rozmysleli. Prostě Rus je moc měky a proto si to ta teroristická chátra dovoluje. Ale je dobře že už se konečně dává do hromady Rus, Čína, KLDR, Írán a další, brzy se z toho Yenkees aKoZa poserou.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře