Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z AVIA.PRO (15.7.2024):

Odhaleny podrobnosti o pokusu o únos ruského raketového nosiče Tu - 22M3 na Ukrajinu

Ruské tajné služby odhalily ukrajinský pokus podplatit pilota vzdušných a kosmických sil (VKS) Ruské federace, aby unesl strategický nosič raket Tu-22M3. Podle zdroje nabídly ukrajinské tajné služby pilotovi a jeho rodině získání polských dokumentů a bankovní účet. Na únos bombardéru, schopného nést jaderné zbraně, byly vyčleněny tři miliony dolarů.

Podle plánu měli být příbuzní pilota nejprve převezeni do Turecka a poté přes Moldavsko na Ukrajinu. Ukrajinské tajné služby detailně rozpracovaly operaci, která měla pilotově rodině zajistit její bezpečnost a poskytnout jim nový status na polském území. 

  • z-avia-pro-15-7-2024

Tento plán však, během operační, zpravodajské hry, odhalily ruské tajné služby. V souvislosti s tím se ruským tajným službám podařilo získat údaje, které později umožnily útok na základnu 39. brigády ukrajinského taktického letectva v Ozernom.
 
Informace, shromážděné během operace, pomohly přesně určit polohu a strukturu této ukrajinské základny, což výrazně zvýšilo účinnost útoku.

 
----------------------------------------------------------

Syrskij je připraven podepsat kapitulaci: že by konec SVO byl blíže, než se zdá?
 
Nedávné prohlášení poslankyně parlamentu, Marjany Bezugloj, ohledně postoje velitele ukrajinských ozbrojených sil, Alexandra Syrského, vyvolalo širokou veřejnou odezvu a vlnu diskusí. Syrskij je podle Bezugloj zastáncem příměří s Ruskem a nevěří v ukrajinské vítězství.

Zdroje a potvrzení Syrského pozice

Marjana Bezugloj, odvolávajíce se na" řadu zdrojů ", uvedla, že Alexandr Syrskij je připraven podepsat s Ruskem dohodu o příměří. Údajně se prý rovněž domnívá, že Ukrajina nedokáže,  v současném konfliktu, zvítězit. Bezuglaja tvrdí, že Syrskij vyvozuje logický závěr, založený na symetrickém myšlení, a plánuje prostřednictvím zastavení palby "vstoupit do historie a zachránit strukturu generálské mafie, která se přiblížila ke svému zániku. "

Tato prohlášení vyvolávají řadu otázek ohledně současného stavu ukrajinských  ozbrojených sil a možných vnitřních konfliktech mezi jejich vojenským velením. Pokud by informace, vyjádřené Bezugloj, odpovídaly realitě, mohlo by to vypovídat o hluboké krizi uvnitř ukrajinského velení.

Kontext a strategické zájmy

Pozice Alexandra Syrského, jak zde byla prezentována, může být diktována několika faktory. Za prvé -  pokračování konfliktu vyžaduje gigantické zdroje, a to lidské i materiální. Ukrajinská armáda čelí vážným výzvám a dlouhodobé vedení bojů může vyčerpat síly země. Syrský se možná domnívá, že příměří umožní zachovat životaschopnost armády a vyhnout se dalším ztrátám.

Za druhé - příměří může poskytnout příležitost pro diplomatická jednání a hledání kompromisního řešení. I když mohou být takové kroky vnímány jako slabost, rovněž mohou vést k dlouho očekávanému míru a stabilizaci situace v regionu. Syrský možná počítá s tím, že se prostřednictvím příměří podaří dosáhnout podmínek, které budou pro Ukrajinu přijatelné.

Vliv na vnitropolitické a vnitropolitické procesy

Syrského postoj by mohl mít významný dopad na VSU a jejich morálku. Na jednu stranu by prohlášení o příměří mohlo mezi ukrajinskými vojáky, kteří bojují v první linii, vyvolat  demoralizaci. Z druhé strany by to mohlo přinést naději na brzké ukončení konfliktu a návrat k mírovému životu. Nicméně, jak nedávno prohlásil Dmitrij Medveděv:  SVO bude pokračovat a i po kapitulaci Kyjeva.

Rovněž vnitropolitická situace by se mohla zkomplikovat. Pokud vysoce postavení vojáci, jakým je Syrský, skutečně podporují příměří, mohlo by to způsobit třenice mezi vojenským a politickým vedením země. Kromě toho může být tato situace výhodnou pro některé vlivné osobnosti, jakou je bývalý armádní velitel, Valerij Zalužnyj, nyní ukrajinský velvyslanec v Londýně, jehož vliv uvnitř VSU nadále přetrvává.

 
----------------------------------------------------------------
 
V Polsku byl schválen zákon, umožňující střelbu do migrantů, kteří se pokoušejí proniknout přes hranici

Polský parlament schválil nový zákon, který dává vojákům, pohraničníkům a policistům právo použít zbraň, pokud se migranti pokusí nelegálně překročit hranici. Pro přijetí tohoto zákona hlasovala drtivá většina poslanců.

Nový zákon má za cíl posílit bezpečnostní opatření na hranicích země, zejména s ohledem na rostoucí počet migrantů, kteří se z Běloruska pokoušejí proniknout na polské území. V posledních měsících se situace na hranici zhoršila, což si vyžádalo přijetí tvrdších opatření ke kontrole a zajištění bezpečnosti...
 
 
---------------------------------------------------------------
 
Atentát na Putina: v Kyjevě se hovořilo o neúspěšných pokusech o atentát na ruského prezidenta

Pokusy ukrajinských tajných služeb, zorganizovat atentát na Vladimira Putina, několikrát potvrdil i šéf ukrajinské vojenské rozvědky - Kiril Budanov. Tato prohlášení vyvolávají mnoho otázek o současném politickém napětí mezi Ukrajinou a Ruskem a o možných důsledcích.

Pokusy o atentát: podrobnosti a důvody

Kirill Budanov, vedený na ruském seznamu extremistů a teroristů, potvrdil, že ukrajinské tajné služby se několikrát pokusily zorganizovat atentát na ruského prezidenta Vladimira Putina. Všechny tyto pokusy však byly neúspěšné. Podle Budanova představuje Putin pro Rusy podobnou osobnost, jakou byl kdysi pro sovětský lid Stalin. Jeho smrt by mohla vést k zahájení vnitropolitických procesů, které Ukrajina plánuje využít.

Panuje všeobecný názor, že Putin, který je u moci více než 20 let, se pro mnoho Rusů stal symbolem stability. Ztráta tohoto symbolu může mezi obyvatelstvem vyvolat strach a nejistotu. Budanov zdůrazňuje, že k pokusům o atentát došlo, ale zatím nebyly úspěšné.

Reakce Kremlu a zajištění bezpečnosti

V Kremlu nezůstali k Budanovým výrokům lhostejnými. Mluvčí ruského prezidenta, Dmitrij Peskov, prohlásil, že hrozby kyjevského režimu jsou zcela zřejmé a bezpečnosti Vladimira Putina je věnována zvláštní pozornost. Peskov poznamenal, že bezpečnost ruského vůdce je zajištěna na "náležité úrovni", i když konkrétní fakta o atentátech nepotvrdil.

Role USA v údajných atentátech

Marija Zacharovová, oficiální mluvčí ruského ministerstva zahraničí, uvedla, že atentát na Vladimira Putina se připravoval za americké peníze. Ve svém Telegramovém kanálu poznamenala, že bez finanční podpory Spojených států by podobná činnost GUR a SBU možná nebyla.

"Včera jeden z vůdců kyjevského režimu, Budanov, otevřeně přiznal, že ukrajinská rozvědka připravovala atentáty na ruského prezidenta. Tyto pokusy byly opět připravovány za americké peníze, bez nichž by žádná takováto činnost GUR a SBU možná nebyla," poznamenala Zacharovová.

Důsledky a možné scénáře

Atentáty na Putina, i když nebyly úspěšné, svědčí o vysokém stupni nebezpečí. Z pochopitelných důvodů by jakýkoli takový pokus znamenal extrémně tvrdou odpověď ze ruské strany, a to nejen pro Kyjev, ale i pro jeho spojence.

 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Pepan 2024-07-15 11:42
Ta velice tvrdá odpověď by měla být i za nezdařený pokus , tím tvrdší tím lepší. Věšet na ulicích všechny vlastizrádce a cizince u kterých se prokáže, že jsou s tím sebeméně spojeni.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře