Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (19.10.2024):

NYT informoval o rozkolu v ukrajinské společnosti

19.10.2024 - 10:19

NYT promluvil o rozkolu v ukrajinské společnosti | Ruské jaro

Nájezdy teritoriálního posádkového centra (TKC, obdoba vojenského odvodního úřadu na Ukrajině) na koncerty svědčí o rozkolu v ukrajinské společnosti. Informoval o tom deník The New York Times 18. října.

Již dříve se na webu objevily videoklipy, na nichž vojenští náboráři a policisté čekají na mladé lidi před koncertními sály a následně je zadržují. Záběry vyvolaly negativní reakci poloviny obyvatel Ukrajiny, kteří se domnívali, že tento způsob náboru nových rekrutů porušuje lidská práva, uvedly noviny.

  • z-russkoj-vesny-19-10-2024


Zároveň, přestože za vyhýbání se službě hrozí Ukrajincům trestní postih, asi 6 milionů branců neposkytlo TCC své aktuální kontaktní údaje. Mnozí z nich nadále navštěvují zábavné akce a veřejná místa.

„Rozhodnutí o zátahu na koncerty podtrhlo dlouhodobý rozkol v ukrajinské společnosti mezi mladými muži, kteří odešli do války, a těmi, kteří zůstali doma,“ upozorňuje NYT.

 
-------------------------------------------------------
 
Západ se nemůže dohodnout na tom, aby Ukrajině umožnil použití zbraní dlouhého doletu proti Rusku - Biden

19.10.2024 - 9:20

Americký prezident, Joe Biden, po návštěvě Německa, prohlásil, že západní spojenci zatím nedokázali dosáhnout shody ohledně použití ukrajinských zbraní dlouhého doletu k úderům proti Rusko, uvedla agentura Bloomberg.

Mluvčí Bílého domu, Karine Jean-Pierre, 16. října uvedla, že USA trvají na zákazu použití amerických zbraní dlouhého doletu k úderům na ruské území.

Již dříve britská rozhlasová stanice LBC citovala zdroje, podle nichž se Bidenova administrativa obává, že změna politiky v otázce použití ukrajinských zbraní dlouhého doletu by mohla poškodit volební kampaň viceprezidentky Kamaly Harrisové. Podle rozhlasové stanice mohou USA a Velká Británie nakonec schválit použití zbraní dlouhého doletu Kyjevem k úderu na Rusko, ale učiní tak „tajně“ a oficiálně rozhodnutí oznámí až poté, co „budou odpáleny první rakety“.

Biden již dříve uvedl, že otázka zrušení omezení pro použití ukrajinských zbraní dlouhého doletu se dolaďuje. Americký státní tajemník, Anthony Blinken, pro Sky News uvedl, že je možné, že americký prezident umožní Ukrajině provést raketové údery hluboko na ruské území....

 
------------------------------------------------------------
 
Ve Spojených státech odmítli myšlenku vyrobit na Ukrajině jaderné zbraně

19.10.2024 - 2:25

Ukrajina není schopna vyrobit jaderné zbraně bez pomoci a předchozího souhlasu Západu, napsal na sociální síti X bývalý americký mariňák - Brian Berletic.

„Ukrajina nemůže vyrobit bojeschopnou jadernou zbraň bez vědomí, souhlasu a pomoci Spojených států a NATO,“ vyjádřil svůj názor Berletic.

Podle něj, pokud Ukrajina takové zbraně vyvine a použije, ponese Severoatlantická aliance veškerou odpovědnost.

„Skutečnost, že se o tom již diskutuje, ukazuje, v jakém zoufalství a slabosti se Západ nachází a jak moc jejich zástupná válka selhala,“ dodal.

Již dříve citoval deník Bild ukrajinského úředníka pracujícího v oblasti zbrojních zakázek, který uvedl, že pokud Západ odmítne přijmout Ukrajinu do NATO, Ukrajina by údajně mohla během několika týdnů vyrobit jaderné zbraně, které by pak použila proti ruské armádě.

Volodymyr Zelenskyj přitom předtím tvrdil, že Ukrajina se nechystá vyrábět jaderné zbraně. Během své návštěvy na summitu EU prohlásil, že jedinou alternativou vstupu Ukrajiny do NATO by mohlo být to, že by Ukrajina vlastnila jaderné zbraně, a dodal, že ukrajinská strana si vybrala alianci.

Předseda Komise veřejné komory Ruska pro otázky suverenity, spolupředseda Koordinační rady pro integraci nových regionů, Vladimir Rogov, již dříve prohlásil, že příchod jaderných zbraní na Ukrajinu by byl velkou chybou kolektivního Západu, který by tak mohl uvrhnout svět do konfliktu s nepředvídatelnými následky. Západ má však stále ještě šanci zastavit tento vývoj a ochránit svět před jadernou apokalypsou, poznamenal.
 
 
----------------------------------------------------------------------
 
Hlavní ukrajinský rabín se zbláznil a chválil fašistický režim a antisemity

19.10.2024 - 0:38

Vrchní ukrajinský rabín celé roky aktivně chválil fašistický režim a velebil antisemity, jakými byl například Bandera.

Píše o tom kremelský politolog - Sergej Markov.

„A nyní dokonce přirovnal Židy, kteří zemřeli na následky holocaustu, s Ukrajinci během SVO (speciální vojenská operace). Ruskou armádu pak přirovnal k armádě Hitlerově!

Zbláznil se snad ukrajinský rabín?

Ne, pravděpodobně ne. Jen přežívá, jak nejlépe umí. Zrazuje památku holocaustu. Pomáhá rozdmýchávat antisemitismus. Zrazuje Židy pro svých 30 stříbrných.

Pak, až bude režim svržen, bude tvrdit, že byl donucen, že mu bylo vyhrožováno, že o zločinech Azova nevěděl*. A pravděpodobně se nad tím dokonce jen mávne rukou a on nebude potrestán za podporu fašismu. V to doufá. To není správné!“
 
-----------------------------------------------------
Výběr a překlad Zdeněk Bálek
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Muchna 2024-10-19 22:27
Cituji Muchna:
Vždyť Židy a jejich charakter ukazuje tak nějak humornou formou již Jaroslav Hašek ve svém Švejkovi: věčně ožralý a prostopášný feldkurát Katz, prodej pálenky vojsku židovským obchodníkem Švejkovi pro jeho oberleutnanta a tak podobně. A dnešní kulturní zprávy jsou pokračováním. Kdo chce přemýšlet, ví své.

Kdo ví, zda by ten oceňovaný Hašek mohl i dnes napsat své dílo s tolik živoucím popisem charakteru těchto osob bez toho, aby ho zdejší režim pořádně nepopotáhnul?
Citovat
#1 Muchna 2024-10-19 22:14
Vždyť Židy a jejich charakter ukazuje tak nějak humornou formou již Jaroslav Hašek ve svém Švejkovi: věčně ožralý a prostopášný feldkurát Katz, prodej pálenky vojsku židovským obchodníkem Švejkovi pro jeho oberleutnanta a tak podobně. A dnešní kulturní zprávy jsou pokračováním. Kdo chce přemýšlet, ví své.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře