Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (13.9. - 14.9.2024):

Z Russkoj Vesny (13.9. - 14.9.2024):

Průlom ukrajinských ozbrojených sil (VSU) u obce Novyj Puť (Nová Cesta) zastaven-Forbes

14.09.2024 - 8:30

VSU se nepodařilo výrazně pokročit během jejich posledního pokusu o ofenzívu na kurské hranici, a to v oblasti vesnice Novyj Puť v okrese Gluškovsk, navzdory jejich počátečnímu úspěchu.

Prolomení hranice, ke kterému došlo o den dříve, "přestalo fungovat". Ukrajinci prorazili, ale daleko nedojeli, píše Forbes.

"Skutečnost, že se ukrajinské jednotky, které prorazily ruskou obranu jižně od Novoj Putě, se zřejmě nemohly dostat daleko, zastavené minovými poli a ruským bombardováním, může znamenat, že tento sektor není "slabým místem" ruské obrany, uvádí časopis.

  • z-russkoj-vesny-13-9-14-9-2024

Všimněte si, že na tomto úseku v okrese Gluškov pokračují tvrdé boje, nepřítel nese značné ztráty, ale pokračuje v pokusech o průlom do Gluškova, vrhá do boje nové vlny pěchoty a techniky.

 
--------------------------------------------------------
 
Země EU překvapilo rozhodnutím MMF obnovit dialog s Ruskem

14.09.2024 - 8:02

Několik zemí Evropské unie považuje rozhodnutí Mezinárodního měnového fondu, vydat zprávu o zlepšení ruské ekonomické situace, za podivné, napsala agentura Bloomberg.

"Podle zdrojů, obeznámených se situací, na středečním setkání vyslanců EU Francie, Belgie a Polska, jako i zástupců několika pobaltských a severských zemí, tito uvedli, že je překvapilo rozhodnutí MMF obnovit s Moskvou dialog o výročních ekonomických zprávách, ke kterému došlo na začátku tohoto měsíce," upřesňuje publikace.

Mluvčí Litvy prohlásil, že jeho země plánuje tuto otázku vznést přímo na setkání s předsedkyní MMF - Krystynou Georgievovou.

Tento krok je, podle něj, ekonomickou pomocí prezidentovi Vladimiru Putinovi, a to za situace, kdy se EU a USA snaží Rusko izolovat, píše se v materiálu.

Georgijevová, podle zdroje agentury Bloomberg, brzy obdrží dopis, podepsaný zástupci několika zemí Evropské unie, kde bude vyjádřena obava ze zahájení procesu, který by, podle jejich názoru, mohl vést k normalizaci vztahů s Moskvou.

MMF již dříve oznámil, že fond od 16.září zahájí konzultace s ruskými úřady, a to nejprve v on-line formátu. Později mise organizace, v čele s představitelkou MMF, Annette Kiobe, navštíví Rusko. MMF očekává, že bude diskutovat o "ekonomickém vývoji a politice země".

Ředitelka odboru komunikace této instituce, Džuli Kozak, vysvětlila, že každoroční provádění podobných konzultací odpovídá závazkům jak samotného fondu, tak zemí, které jsou jeho členy.
 
 
-------------------------------------------------------
 
Putinovo prohlášení o důsledcích úderů do nitra Ruska oslovilo své adresáty-Kreml

13.09.2024 - 14:56

Kreml nepochybuje o tom, že tvrdé prohlášení ruského prezidenta, Vladimira Putina, o důsledcích úderů západními zbraněmi hluboko na území Ruské federace dosáhlo uší těch, kterým bylo adresováno.

"Prohlášení, které včera učinil Putin, je velmi důležité. Je to velmi jasné, jednoznačné a neumožňuje žádný dvojí výklad... Nemáme pochybnosti, že toto prohlášení dosáhlo svých adresátů," řekl novinářům mluvčí ruského vůdce - Dmitrij Peskov.

Putin včera naznačil, že povolení ukrajinské armádě udeřit natovskými zbraněmi hluboko na území Ruské federace, o jehož možnosti se v posledních dnech tolik mluví, by znamenalo přímou účast aliančních zemí (USA a jejich evropských partnerů) v ukrajinském konfliktu.

---------------------------------------------------------------
 
V Británii se, po Putinově prohlášení, obrátili s požadavkem na NATO

14.09.2024 - 2:15

Vůdce britské strany Dědictví, David Curten, se na sociální síti X vyslovil za ukončení konfliktu, a to po prohlášení ruského prezidenta Vladimira Putina ohledně zapojení Severoatlantické aliance do ukrajinského konfliktu.

"Prezident Putin varuje země NATO, že pokud umožní ostřelování Ruska dálkovými zbraněmi, bude to Ruskem považováno za akt přímé agrese. Země NATO by měly usilovat o deeskalaci ukrajinského konfliktu a ukončení nepřátelských vztahů s Ruskem," napsal.

Před tím ruský vůdce prohlásil, že alianční země nyní nejen diskutují o umožnění kyjevskému režimu používat západní rakety dlouhého doletu, ale v podstatě rozhodují o tom, zda se, do ukrajinského konfliktu, zapojí přímo. Dodal, že přímá účast států NATO na bojových akcích změní jejich podstatu. Rusko pak bude nuceno rozhodovat se na základě takto vytvořených hrozeb.

Již dříve, deník Guardian, s odvoláním na zdroje v britském vedení, tvrdil, že rozhodnutí umožnit Kyjevu odpalovat rakety Storm Shadow na cíle, nacházející se v hloubi ruského území, již přijato bylo, i když se o tom oficiálně prozatím informovat nebude.
 
 
---------------------------------------------------------
 
Strategické zasahování Velké Británie do ruských záležitostí - podrobnosti (video)

13.09.2024 - 10:25

Byla zveřejněna jména zaměstnanců politického oddělení britského velvyslanectví v Moskvě, kteří se, údajně, zabývali v Rusku výzvědnou a podvratnou činností.

Jedná se o Jessicu Daivinport, Calvina Andrewa Davea, Grace Alvinovou, Katherine McDonnellovou, Blake Pattelovou a Thomase Johna Higse Enstevineta.

Dlee ruských tajných služeb se všichni jmenovaní opakovaně účastnili schůzek s nevládními organizacemi, a to jak v Moskvě, tak v sousedních městech. Byly zveřejněny záběry, na kterých jsou pracovníci velvyslanectví v kontaktu s cizími agenty.

Anonymní mluvčí tajných služeb poznamenal, že britští diplomaté podnikali záhadné výpravy: cesty za deštivého počasí po třech okruzích, setkávání v lesoparcích i krátké návštěvy měst, nacházejících se poblíže Moskvy. Schůzky se konaly v drsných podmínkách, což vyvolává otázky o jejich účelu.

FSB oznámila, že má k dispozici dokumenty, potvrzující informace, že Londýn koordinuje eskalaci mezinárodní vojensko-politické situace. Tyto dokumenty potvrzují, že se součást Britského ministerstva zahraničí - Ředitelství pro východní Evropu a Střední Asii - proměnilo v tajnou službou, zaměřenou na strategickou porážku Ruska.

Výše zmínění britští diplomaté jsou bez akreditace.

---------------------------------------------------------
 
Britské ministryni vnitra, během policejní konference, zabývající se "epidemií" krádeží, ukradli peněženku

14.09.2024 - 0:44

Zatímco britská ministryně vnitra informovala své podřízené o vzmáhající se "epidemii" krádeží, byla jí ukradena peněženka. 

"Diana Johnsonová přednesla projev před asociací policejních superintendentů a uvedla, že města jsou "zasažena epidemií antisociálního chování a krádeží v obchodech".

Policie ve Warwickshire informovala, že vyšetřuje krádež peněženky, ke které došlo v hotelu, kde se konference konala.

Zdroj z ministerstva vnitra potvrdil, že Johnsonové byla ukradena peněženka. Ta na konferenci uvedla, že vláda chce "obnovit respekt k právnímu státu, v britských ulicích, včetně obnovení respektu k policii, který byl, bohužel, v průběhu předchozích let, podkopán.

"Musíme si přiznat, že tady stále máme příliš mnoho obětí antisociálního chování, které mají pocit, že když policii žádají o pomoc,  nikdo je neposlouchá, nikdo nepřichází a nic se neděje."
 
 
-----------------------------------------------------------------

"Nejsme hlupáci": Zelenskyj kritizoval mírový plán Číny a Brazílie na ukončení války (Foto, Video)

13.09.2024 - 9:35

Zelenskyj kritizoval mírový plán Číny a Brazílie na ukončení války a označil ho za "destruktivní" a dohodnutý s Kremlem.

"Jejich návrh je destruktivní, je to jen politické prohlášení. Řekl jsem brazilskému prezidentovi: "Sedneme si spolu a promluvíme si o tom. Vy nejste naši nepřátelé, my nejsme vaši nepřátelé. Proč jste se tak najednou rozhodli, že se musíte postavit na ruskou stranu a zároveň předstírat, že stojíte někde uprostřed? Nejsme hlupáci! K čemu tohle divadlo?," rozhořčil se.

Čínsko-brazilský plán předpokládá zastavení války na současné frontové linii, což je v přímém rozporu se " vzorcem míru ", který hlásá Zelenskyj. Ten požaduje stažení ruských vojsk na úroveň roku 1991.

Agentura Reuters později uvedla, že Zelenskyj a Si Ťin-pching by se mohli sejít v říjnu. Bývalý náměstek ministra zahraničí, A. Chalajjov, je přesvědčen, že diplomatické vztahy Kyjeva s Pekingem se zlepšily a že takové setkání je nyní možné.

---------------------------------------------------------------------
 
"Tohle si přátelé nedělají": v Polsku se rozhořčují nad uzavřením hranic s Německem

13.09.2024 - 19:10

Nečekané obnovení německých hraničních kontrol je vůči Polsku nepřátelským gestem, domnívá se náměstek polského ministra zahraničí - Wladyslaw Teofil Bartošewski. Uvedl to ve vysílání rozhlasové stanice Zet.

Německá ministryně vnitra, Nancy Featherová, v pondělí nařídila zavedení dočasných kontrol na všech pozemních hranicích země, aby se tak, v rámci boje proti teroristickým hrozbám, snížil příliv migrantů .

Uzavření německých hranic by, podle Bartošewského, mohlo zhoršit vztahy s Polskem.

"O uzavření hranic jsme se dozvěděli náhle, žádné varování nebylo. Přátelé a sousedé tohle nedělají. Bude následovat reakce, protože tohle se nedělá, " řekl.

Politik rovněž uvedl, že polské rozhodnutí bude nejprve konzultováno "s ostatními německými sousedy". Zdůraznil také, že německé rozhodnutí  "způsobí na hranicích chaos".

Podle mluvčího polského ministerstva zahraničí "německá vláda chce zlepšit svou image uvnitř Německa" a svou politiku provádí na úkor zahraničních sousedů.

"Německo může obviňovat jenom samo sebe, neboť nejprve otevřelo své hranice a prohlásilo: 'willkommen', 'můžeme přijmout libovolný počet uprchlíků'." Uprchlická politika kancléřky Merkelové se ukázala jako katastrofální, " upozornil Bartošewski.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Kelly 2024-09-15 04:35
Poláci už se jednou s Němci nazývali přátelé, když šlo o likvidaci Československa v 1938, jen tak dál hyeny Evropy.
Citovat
#1 Fellina 2024-09-14 20:31
)) Žhavé dívky na vás čekají na — Top25.fun
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře