Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z AVIA.PRO (23.7.2024):

V USA došlo k převratu proti Bidenovi

Donald Trump, bývalý americký prezident a republikánský prezidentský kandidát, učinil v rozhovoru pro televizní stanici Fox News veřejné prohlášení, vztahující se k tomu, že proti současnému prezidentovi, Joe Bidenovi, mohl být proveden státní převrat.

Na otázku novináře, zda si myslí, že by současné Bidenovo postavení mohl charakterizovat jako puč, Trump odpověděl kladně:

 

----------------------
  • z-avia-pro-23-7-2024

"Častečně: Ano."

Rozhovoru se účastnil také senátor, J.D. Vance, kterého Trump, ve své volební kampani, nominoval na viceprezidenta. Vance podpořil Trumpův názor, rovněž podpořil jeho názor ohledně puče.

Vance se vyjádřil k současné situaci kolem prezidenta Bidena a sdělil toto:

"Pokud Biden není schopen kandidovat na budoucího amerického prezidenta, znamená to, že ní ani schopen vykonávat své současné prezidentské povinnosti, tudíž by měl být odvolán! Připomeňme si 25.dodatek americké ústavy a nezneužijme ho tak, jak by to momentálně vyhovovalo demokratům."

25. dodatek americké ústavy poskytuje viceprezidentovi a kabinetu právo prohlásit prezidenta za nezpůsobilého vykonávat své prezidentské povinnosti a přinutit ho k rezignaci. Tento mechanismus byl navržen tak, aby zajistil stabilitu a kontinuitu moci, a to v případě, že se prezident stane nezpůsobilým.

Více na: https://avia.pro/…ena

----------------------------------------------------------------------

Během raketového útoku v Charkovské oblasti bylo zlikvidováno až 50 zahraničních vojáků

V Charkovské oblasti bylo, v důsledku raketového útoku na zařízení dočasného ubytování zahraničních vojenských instruktorů, zlikvidováno až 50 vojáků. Tuto informaci rovněž potvrdily vojenské zdroje, které konstatovaly, že mezi mrtvými byli zástupci různých západních zemí.

Raketový útok byl proveden proti pečlivě prozkoumanému objektu, kde se nacházeli zahraniční instruktoři, kteří zde cvičili ukrajinské vojáky. Podle vojenských expertů byla tato operace pečlivě naplánována, což umožnilo dosáhnout vysoké přesnosti úderu a minimalizovat tak ztráty mezi civilním obyvatelstvem.

Národnostní identifikace zahraničních žoldáků se teprve stanovuje.

Více na: https://avia.pro/…sti

-------------------------------------------------------------------

Francie, na svých hranicích, zablokovala ruskou fregatu

Posádka ruské fregaty Standart se ocitla v obtížné situaci, a to kvůli nedostatku vody a potravin. Francouzské úřady zakázaly lodi zakotvit v přístavu Brest, což ohrožuje zdraví a bezpečnost posádky. V rozhovoru pro RIA Novosti to uvedl vedoucí Asociace námořníků Mor Glaz - Jean-Paul Elcan.

"Situace na lodi se velmi rychle zhoršuje, nemají dostatek vody. Žádná moc jakéhokoliv státu nemá právo zakázat lodi vstup do přístavu, pokud se jedná o její zásobování, " zdůraznil Elkán, který dříve zastupoval odborový svaz brestských námořníků.

Sdružení Mor Glaz nadále usiluje o to, aby fregatě "Standart" bylo umožněno vplout do přístavu. Elkán vyjádřil naději, že si francouzské úřady uvědomují závažnost situace.

"Měli by si uvědomit, že týmu brzy dojde voda a jídlo. Ponechat je v takovéto situaci je nelegální, nesmí jim být odepřen přístup do přístavu," prohlásil.

Posádka ruské fregaty byla však již varována, že pokus o vstup do přístavu bude mít okamžitě následky a problém nedostatku vody a jídla na palubě je čistě problémem samotné její posádky.

Více na: https://avia.pro/…icy

-----------------------------------------------------------------

Irák požádal USA o stažení amerických vojáků ze země

Irácká vláda trvá na co nejrychlejším stažení amerických jednotek ze své země s tím, že proces stažení by měl být zahájen již v září. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na zdroje irácké vlády. Bagdád, podle agentury, rovněž požaduje ukončení mise mezinárodní koalice, zaměřené proti " Islámskému státu ".

Mluvčí irácké vlády prohlásil, že stažení zahraničních jednotek ze země je pro Irák prioritou.

"Chceme získat zpět plnou suverenitu a kontrolu nad našimi územími. Nastal čas, aby americké a další zahraniční síly opustily Irák," zdůraznil...

Více na: https://avia.pro/…ran

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře