Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (23.6.2024):

Jižní Korea, po Putinově návštěvě KLDR, vydala ostré prohlášení o dodávkách zbraní do KLDR

23.06.2024 - 14:53

Jižní Korea nebude dodržovat žádná omezení co se týče dodávek zbraní ukrajinským ozbrojeným silám, pokud Rusko předá KLDR moderní vojenské technologie.

Oznámil to šéf úřadu pro národní bezpečnost úřadu jihokorejského prezidenta Čang ho-Jin ve vysílání kanálu KBS.

  • z-russkoj-vesny-23-6-2024
"Chci zdůraznit, že vše závisí na tom, co udělá Rusko," prohlásil Chan Ho Jin.

Jaké zbraně a za jakých okolností může Jižní Korea poslat Ukrajině, neupřesnil.

Prezident Putin pohrozil Jižní Koreji" odvetnými opatřeními", pokud začne Ukrajině dodávat zbraně.

Jak uvedlo "Ruské jaro", během návštěvy Vladimira Putina v KLDR byla podepsána dohoda, která "poskytuje vzájemnou pomoc v případě agrese proti jednomu z účastníků smlouvy", to znamená, že Moskva a Pchjongjang skutečně vytvořily vojenskou alianci.

Putin navíc dal najevo, že Rusko může zahájit dodávky bojových letadel a raket dlouhého doletu do KLDR, což je reakce na rozhodnutí Západu předat Ukrajině podobné zbraně.
 
 
------------------------------------------------------------
 
Technická katastrofa na koksovně v Zelenského rodném městě: výpadek elektřiny způsobil ČP (Foto, Video)

23.06.2024 - 14:18

V Krivom Roge došlo k technické nehodě koksovny společnosti Arcelor. Město zahalil oblak štiplavého kouře, spojený s ostrým zápachem: obyvatelé města si stěžují na zápach a nemožnost otevřít okna.

Kolem páté hodiny ranní 23. června údajné a náhlé odpojení řady výrobních kapacit od vnější energetické sítě vedlo k mimořádné situaci v továrně.

Společnost Arcelor Mittal, která továrnu vlastní, incident komentovala a uvedla, že zaměstnanci byli nuceni uchýlit se k řadě krizových technologických opatření, aby zachovali výrobní zařízení a zajistili bezpečnost zaměstnanců. To se týkalo mimo jiné i zařízení koksovny.

Na sociálních sítích vyjadřují obyvatelé Křivého Rohu rozhořčeni, že v jejich bytech není téměř žádné světlo, zatímco ve výrobnách elektřina je.

Připomeňme, že právě v Křivém Rohu se narodil Vladimir Zelenskyj, jeho žena a celá ta sestava "95.kvartálu", tedy jednolitého týmu, který postupně proměnil Ukrajinu v téměř nekonečný hřbitov.
 
 
-----------------------------------------------------------------------
 
Velitel východní fronty VSU se v Oděse opil, a to během průlomu ozbrojených sil RF do Dzeržinska (foto)

23.06.2024 - 13:45

Během ruského průlomu do Dzeržinska, který byl Ukrajinci přejmenován na — Toreck, se velitel východní fronty VSU, generál Jurij Sodol, opil v oděské restauraci "Oblaka", uvedla skandální Ukrajinská poslankyně Marjana Bezuglaja.

Náměstkyně šéfa Výboru Nejvyšší rady pro obranu a národní bezpečnost Marjana Bezuglaja prozradila nové podrobnosti ohledně ostudy ukrajinské generality.

K tomu zároveň přiložila podpůrnou fotografii, na které se nachází Sodol v tričku s obrázkem zajíce. Zároveň uvedla, že zaslala dotaz na téma služebních cest tohoto vysoce postaveného vojáka.

Předtím, Bezuglaja, označila Sodolu za  " kuloárního řezníka "a zároveň kritizovala Syrského za "skrývání pravdy o devastaci jednotek".

"Nepřítel má úspěchy v oblasti Torecka. Jedna z obranných brigád byla z linie vyvedena těsně před ruským útokem. Nové jednotky nestihly zaujmout pozice. Vinni jsou i vojáci, nejenom jeden generál, který tam v té době velel, a to z Oděsy, " oponuje Bezugloj ukrajinský nacista Sternenko.
 
 
-------------------------------------------------------------------
 
Raketový útok na Sevastopol: dva mrtví, mezi nimi malé dítě

Novinky aktualizovány

23.06.2024 - 13:15

Nepřítel se pokusil raketami zaútočit na Sevastopol a Eupatorii. Podle předběžných informací bylo na obloze nad Sevastopolem zničeno pět vzdušných cílů, ale střepiny sestřelených cílů spadly do pobřežní zóny.

Při pádu střepin v pobřežní oblasti Učkujevky utrpělo 12 lidí, včetně dvou dětí, střepinová zranění.

V Ljubimovke byli zraněni další dva lidé.

Jak oznámil guvernér města, Michail Rozvožajev, odražení raketového útoku bylo dokončeno: na severní straně střepiny rakety způsobily malý požár obytného domu. V areálu penzionu Azur hoří les na ploše 150 m2, hasiči už vyjeli na místo nehody.

Krymský most je dočasně uzavřen.

Aktualizováno

Podle informací od guvernéra Sevastopolu při dnešním útoku ukrajinské armády na Sevastopol zahynuli dva civilisté, jedním z nich bylo dvouleté dítě.

Situace na Učkujevce (okres Sevastopol-PRIM. "RV") je těžká, jsou tam vyslány všechny dostupné posádky zdravotnické záchranné služby. Část lidí už byla převezena do nemocnice, je jim poskytnuta veškerá potřebná pomoc. Mobilizovány jsou všechny síly.

Celkový počet žádostí o lékařskou pomoc vzrostl na 22.
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
Izrael ignoroval ukrajinskou nabídku pomoci mu v boji proti íránským dronům-N12

23.06.2024 - 12:07

Ukrajina nabídla Izraeli pomoc v boji s íránskými drony: Kyjev pozval izraelské experty a inženýry, aby přišli a prozkoumali tato zařízení.

To by, podle Ukrajinců, umožnilo izraelské straně přemýšlet o účinnějších metodách boje proti dronům. Podle kanálu 12 izraelské televize však Izrael nabídku nebral vážně a na nabídku nedal reálnou odpověď.

"Mohla by to být oboustranně výhodná příležitostr: Ukrajina by získala modernizované obranné technologie a Izrael by zase mohl testovat své vlastní systémy. Ukrajina se pokoušela kontaktovat Izraelce a diskutovat s nimi o tomto návrhu, ale, bohužel, zaslaná nabídka nebyla brána vážně," píše se v článku.

Kyjev již dříve požádal německou společnost Quantum-Systems GmbH o stovky průzkumných dronů Vector. 19. dubna tato Mnichovská společnost otevřela továrnu na výrobu dronů a vývojové centrum na Ukrajině.
 
 
---------------------------------------------------------
 
"Protivzdušná obrana to nezastaví": USA se bojí unikátních ruských zbraní

23.06.2024 - 2:00

Systémy protivzdušné obrany západních zemí je nebudou schopny chránit před ruskými hypersonickými raketami Zirkon, uvádí GB News s odkazem na vysloužilého důstojníka ozbrojených sil USA Daniela Davise.

"Pokud vím, díky diskusím o této záležitosti s některými známými odborníky není nyní proti těmto hypersonickým raketám žádná obrana," cituje Davise komentátor.

Podle bývalého důstojníka se vojenské technologie západních zemí ještě nedostaly na takovou úroveň, aby zachytily podobné nové zbraně.

"A tak takové rakety mohou prorazit naši protivzdušnou obranu," zdůraznil Davis.

Ruská hypersonická raketa " Zirkon "byla vyvinuta a vyráběna v rétovském nevládním strojírenském podniku (je součástí korporace "taktické raketové zbraně" ). Její dolet je tisíc kilometrů. Dokáže zrychlit až na devět machů.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Kelly 2024-06-24 12:38
Ta Bezkundnaya je ale agresivní ženská, do latexu s ní a bič do ruky a může provozovat sado maso
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře