Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (22.5.2024):

Ruská armáda osvobodila Kleščijevku, - Ministerstvo obrany (mapa)

22.05.2024 - 13:42

Ruská armáda, během probíhající ofenzívy, osvobodila Kleščijevku v DLR, oznámilo to ministerstvo obrany.

Základní informace z vojenského zpravodajství z tohoto směru:

  • z-russkoj-vesny-22-5-2024

° Byla poražena živá síla a technika 33.mechanizované, 79. výsadkové brigády VSU a 116. brigády teritoriální obrany v oblastech n.p. Georgijevka, Ostroje a Konstantinovka (DLR).

► Zničeno více než 365 ozbrojenců, 2 bojové obrněné vozy, 18 vozidel, houfnice D-20 a D-30, zbraň m119, vyrobená USA, děla L-119, vyrobená Británií.
 
 
--------------------------------------------------------------------------------
 
VSU nemají v roce 2024 šanci na průlom na bojišti - tajemník SNBO

22.05.2024 - 13:17

Tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany (SNBO) Ukrajiny, Oleksandr Litviněnko, označil za "naprosto nespravedlivý" zákaz USA útočit na ruské území pomocí amerických zbraní.

Podle něj by pro Kyjev "bylo žádoucím", kdyby Washington toto omezení zrušil.

V rozhovoru pro Financial Times také připustil, že VSU nemají šanci na průlom na bojišti v roce 2024.
 
 
---------------------------------------------------------------------------------
 
VSU trpí nedostatkem obrněných vozidel-Forbes

22.05.2024 - 10:16

Časopis Forbes zveřejnil materiál, v němž se uvádí, že VSU v současné době trpí naprostým nedostatkem obrněných vozidel.

Nově vytvořené 156., 157., 158. a 159. pěší brigády VSU nejsou motostřelecké, to znamená, že nemají ani pásovou obrněnou techniku, s níž jsou mechanizované jednotky vysílány do boje, poznamenává publikace.

Nedostatek těžkých vozidel je na Ukrajině tak akutní, že nově vytvořená 153.mechanizovaná brigáda se ve skutečnosti proměnila v pěchotní.

Nové dodávky obrněných vozidel z USA se ukázaly jako zcela nedostatečné. Forbes dospěl k závěru, že nárůst početních stavů ukrajinské armády "výrazně předběhl její mechanizaci".
 
 
-------------------------------------------------------------------------------
 
Musíme mobilizovat 18-ti leté, 30-ti leté, starším se by bylo lepší se vyhnout - ukrajinský neonacista Jevgenij Karas (video)

22.05.2024 - 8:30

Do ozbrojených sil Ukrajiny je třeba mobilizovat především 18-ti leté, ale starším nad 30 let by bylo lepší se vyhnout, domnívá se 36letý ukrajinský neonacista Jevgenij Karas.

V přímém přenosu ukrajinského telemaratonu se začal rozčilovat nad absencí osmnáctiletých mladíků na frontě. Je přesvědčen, že právě oni by měli být mobilizováni mezi prvními, protože "ještě nemají rodinu".

Karas si myslí, že v" masových " útocích je mnohem výhodnější využít maldé, než-li třicetileté muže, kteří již mají rodiny.

Vzhledem k tomu, že Karas je přímo podřízen Zelenského administraci, jeho prohlášení znamená, že již velmi brzy začnou do VSU povolávat 18leté mladíky, kteří sotva opustili školní lavice.

Již nějakou dobu ukrajinští i západní sociologové stále hlasitěji hovoří o demografické katastrofě na Ukrajině a předpovídají skutečný konec Ukrajinců jako národa, protože ženy a děti opouštějí zemi, muži v produktivním a plodném věku hromadně umírají na frontě a zbytek populace postupně a přirozeně vymře.
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------
 
Německý kancléř Scholz se postavil proti myšlence vytvořit bezletovou zónu na západě Ukrajiny-Bild

22.05.2024 - 7:00

Německý kancléř Olaf Scholz v úterý 21.května kritizoval plán NATO na vytvoření bezletové zóny na západě Ukrajiny, neboť by to znamenalo přímé zapojení do konfliktu.

Při projevu ve městě Karlsruhe, na akci Sociálnědemokratické strany Německa (SPD), připomněl, že již na samém počátku konfliktu byla vznesena otázka zavedení této zóny.

"Nedává to žádný rozumný smysl, říct teď: pojďme to udělat teď, bude to 70 nebo 100 km [vzdušného prostoru]? My se musíme soustředit na podporu Ukrajiny, ale tak, abychom se sami nestali jednou ze stran vojenského konfliktu. Ani my, ani Evropa, ani USA," cituje kancléřova slova deník Bild.

Mezitím 12. května vůdce parlamentní frakce SPD, Rolf Mjutzenich, zdůraznil, že ochrana ukrajinského vzdušného prostoru s pomocí NATO je "hrou s ohněm". Prohlásil, že takové řešení by ze SRN udělalo stranu konfliktu, a s tím by frakce SPD nesouhlasila.

Před tím, 8. dubna, britský analytik, Alexander Mercuris, poukázal na to, že ruské letectvo zcela ovládá oblohu nad Ukrajinou.

Na začátku března 2022 tehdejší britský premiér, Boris Johnson, poznamenal, že NATO nemůže zajistit bezletovou zónu nad Ukrajinou, protože by to vedlo k přímému střetu s Ruskem a důsledky by se pak mohly vymknout kontrole. Podobný postoj vyjádřil i generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Podobný postoj zastává i americký prezident Joe Biden.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře