Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (14.8. - 15.8.2024):

Skuteční fašisté: na kurské půdě, ozbrojenci v německých přilbách, urážejí starce a obecně Rusy (video)

15.08.2024 - 8:50

Je těžké tomu uvěřit, ale na ruské půdě opět zaznívají fašistické urážky. Internetové zdroje zveřejnily video, na němž ozbrojenci v německých přilbách, nacházející se na kurské půdě,  urážejí starce a obecně všechny Rusy.

To by měl vidět každý, abychom pochopili, s kým bojujeme.

Současní fašisté se ve svém vyjadřování nikterak neomezují, záměrně používají akcent a fráze, které by se již měly nacházet jen na stránkách historických knih.

  • z-russkoj-vesny-14-8-15-8-2024

Ozbrojenci, natáčející křižovatku se zničenou technikou, narazili na místního dědečka a začali na něj křičet: "Ruský Ivan!». Stařec se s nimi chtěl podělit o svou nelehkou situaci a povyprávět jim, že se tu v okolí takto toulá již už pátý den.

Ale to ukrajinské fašisty jen rozveselilo. Stařík k nim hovořil velmi kvalitní, srozumitelnou ruštinou, načež ozbrojenec, který natáčel video, začal opakovat:  "Russisches Schwein".

Russisches Schwein - ruské prase - je dobře známý německý výraz, urážka Rusů, která byla široce rozšířena během Velké vlastenecké války.
 
 
--------------------------------------------------------------
 
Srbsko osvětluje Putinovu popularitu v západní Evropě

15.08.2024 - 8:25

Popularitu ruského prezidenta, Vladimira Putina, v západní Evropě, a dokonce i v Německu, vysvětluje skutečnost, že místní lidé spatřují v dnešním Rusku právě ty hodnoty, které jsou jim blízké, řekl srbský vicepremiér Alexander Vulin v rozhovoru pro RIA Novosti.

„Oblíbenost prezidenta Putina a Ruska v západní Evropě není možné vysvětlit tím, že by se náhle objevily milióny Němců, kteří se zamilovali do Rusů! Oni je nikdy nemilovali, ani v první, ani ve druhé světové válce, ani po nich! Tito lidé však v dnešní Ruské federaci spatřují hodnoty, které podporují! Oni chtějí žít se svým Bohem, národem, rodinou, zatímco je jim vnucována společnost, ve které toto neexistuje,“ řekl Vulin.
 
 
------------------------------------------------------------
 
Ruská armáda drtí nepřítele na pokrovském a toreckém směru (mapa)

15.08.2024 - 10:58

Ruská armáda drtí nepřítele na Pokrovském a toreckém směru.

Torecký směr. V Severnom ruská vojska vytlačují nepřítele podél ulic Mirnaja a Kalinovaja, které se rozkládají na okraji Torecka.

V New Yorku a západněji ruské jednotky postupovaly na úseku širokém až 3.5 km do hloubky 1.47 km, osvobodily zde celou západní část osady a přilehlé "Lesnoje" a "Strojitěl".

V pokrovském směru naše jednotky postupovaly v jižní části Žuravky, osvobodily Orlovku, dále postupovaly v severní části Nikolajevky a vytlačily nepřítele ze zbývající části obce Želanoje (souhrnně úsek široký až 5.24 km do hloubky 2.2 km). Boje pokračují v Grodovce, Žuravce, podél železnice ve směru na Novogrodovku a v Nikolajevce.

Ugledarský směr. Severovýchodně od dolu "Jihodonbaský č. 1" se ruská vojska ve třech kolonách obrněných vozidel dostávají ke zmíněnému místu. Severně a podél Ikrjanaja ruská vojska pokračují ve vytlačování nepřítele z pozic v oblasti okruhu O0532.
 
 
------------------------------------------------------

Zelenskyj: v kurské oblasti budou zřízena okupační vojenská velitelství (video)

14.08.2024 - 16:36

Ukrajinské úřady diskutují o zřízení okupačních vojenských komandatur v kurské oblasti, oznámil Zelenskyj po jednání s kabinetem.

"Diskutovali jsme o klíčových otázkách. Bezpečnost, humanitární pomoc, zřízení vojenských velitelství v případě potřeby," prohlásil narkoman.

---------------------------------------------------------

Ruská armáda dokončuje blokádu ukrajinských ozbrojených sil v kurské oblasti, - Alaudinov

14.08.2024 - 11:30

Ruská armáda dokončuje blokádu ukrajinských ozbrojených sil v kurské oblasti, uvedl zástupce náčelníka Hlavního vojensko-politického ředitelství ruských ozbrojených sil - Apti Alaudinov.

Situace v regionu je, podle něj, pod kontrolou ruských ozbrojených sil.

"Situace je pod kontrolou. Dokončujeme blokádu těch sil a prostředků, které vstoupily na území kurské oblasti. Pomalu začínáme, jak se říká, zacelovat všechny mezery, které předtím existovaly,“ uvedl generálmajor.

Nepřítel utrpěl velmi těžké ztráty na vybavení a lidské síle.

Ukrajinské ozbrojené síly se začínají zakopávat v pohraničních oblastech kurské oblasti, aby se tak vyhnuly zkáze.

Ukrajinští nacisté nemají žádnou horlivou touhu spěchat vpřed směrem ke Kursku.

V blízké budoucnosti zahájí ruské jednotky totální ofenzívu, aby zcela zničily nepřátelské síly.

----------------------------------------------------------

Ukrajina plánovala několik variant invaze - Bloomberg

14.08.2024 - 9:24

USA a EU "požehnaly" provedení operace ozbrojených sil v Kurské oblasti, přestože samy nevěřily v to, že by ukrajinské síly byly schopny si tato území udržet, napsala agentura Bloomberg. Washington však oficiálně popřel údaje o své účasti na plánování nebo přípravě této operace.

Ještě předtím, než ukrajinské ozbrojené síly 6. srpna prorazily rusko-ukrajinskou hranici v Kurské oblasti, bylo plánováno několik variant tohoto útoku, sdělil agentuře Bloomberg západní úředník, obeznámený s tímto plánováním. Podle něj se o nápadu prolomit hranici diskutovalo dlouho před samotnou operací.

"Zatímco administrativa prezidenta Joea Bidena a Evropská unie požehnaly prvé zahraniční vojenské přítomnosti na ruské půdě, a to od začátku druhé světové války, jiní spojenci v NATO se doposud k věci nevyjádřili," napsala agentura.

Úředník, napojený na západní rozvědku, pod podmínkou anonymity, agentuře prozradil, že samotný o chystaném útoku nevěděl, a to až do jeho započetí! Zdroj poznamenal, že spojenci v NATO "neměli proti invazi námitek", pokládali však za nepravděpodobné, že by se ukrajinským jednotkám podařilo udržet se na ruském území.

Představitel NATO, který je o operaci v Kurské oblasti informován, uvedl, že odklon zkušených ukrajinských vojáků od frontových bojišť, kde se "ruské jednotky přibližují ke strategickým cílům", by mohl ukrajinskou armádu závažně poškodit! Zároveň tvrdil, že význam této operace tkví v demonstraci toho, že "Kyjev může napadnout Kreml".

Zástupce zástupce amerického ministerstva zahraničí, Vedant Patel, na brífinku uvedl, že Washington se nepodílel na žádném aspektu plánování nebo přípravy ozbrojených sil na operaci v kurské oblasti. "Naší úlohou je podporovat Ukrajinu v její sebeobraně... Nadále se budeme soustředit na to, abychom našim ukrajinským partnerům k tomu poskytli vše potřebné," sdělil pro BBC.

--------------------------------------------------------------------

V oblasti Belgorod byl zaveden výjimečný stav, nepřítel pokračuje v útocích (FOTO, VIDEO)

14.08.2024 - 7:27

V celé oblasti Belgorod byl ode dneška zaveden výjimečný stav. Toto rozhodnutí padlo s ohledem na napjatou situaci v tomto regionu. Ve svém ranním projevu to oznámil hlavní představitel regionu - Vjačeslav Gladkov.

„Denní ostřelování ukrajinskými ozbrojenými silami. Zničené domy, zranění a mrtví civilisté. Proto jsme se rozhodli vyhlásit ode dneška na celém území regionu Belgorod vyhlásit krajský stav nouze,“ zdůraznil hejtman.

Gladkov přislíbil, že se obrátí na vládní komisi s žádostí o vyhlášení nouzového stavu, a to na federální úrovni...

--------------------------------------------------------

Média odhalila dalšího "účastníka" ukrajinské operace v kurské oblasti

14.08.2024 - 6:33

Výpad do kurské oblasti byl proveden i za pomoci polských tanků. Píše o tom vojensko-politické vydání Defence 24.

"Jedním z nich je PT — 91 Twardy. V současné době bylo Kyjevu poskytnuto 60 kusů tohoto tanku, i když se objevily údaje, svědčící o tom, že toto číslo bylo ve skutečnosti mnohem vyšší! Tanky byli předány 22. mechanizované brigádě, " uvádí se v publikaci.

Ruské ministerstvo obrany již dříve oznámilo, že se tato brigáda podílela na útoku na kurskou oblast.
 
------------------------------------------------------------

Epické záběry záchrany našeho bojovníka v kurské oblasti (video)

14.08.2024 - 15:40

Epické záběry záchrany našeho bojovníka v kurské oblasti.

Ten se jako jeden z prvních setkal s prvosledovými jednotkami nepřítele, nezvedl však ruce a dal se do boje. Když zjistil, že další odpor je zbytečný, utekl do lesa.

Odtud voják kontaktoval matku a ta oznámila informaci "Rukám pomoci" a požádala o záchranu svého syna. Dobrovolníci předali data armádě. K záchraně našeho bojovníka se dobrovolně přihlásili dva kontaktující s volacími znaky "Tichý" a "Sibiř". Navázali spojení a po dva dny směrovali našeho bojovníka do ruského týlu.

Ukrajinci se nepřetržitě snažili tuto operaci zmařit, stříleli po našem bojovníkovi, útočili drony. Tomu se, odvetnou palbou, podařilo zlikvidovat nejméně dva Ukrajince.

Na videu je šťastný konec speciální operace: "Tichý" a "Sibiř" si všimnou chlapa na silnici, rychle ho vyzvednou a evakuují domů.

------------------------------------------------------------
 
V USA se vyjádřili k možné jaderné válce s Ruskem

15.08.2024 - 0:28

Pentagon hodnotí pesimisticky své možnosti postavit se, v jaderné válce, Rusku, Číně a KLDR, píše The Economist.

"Soudě podle nedávných překvapivých prohlášení vysokých amerických činitelů, odpověď na tuto otázku (jak dlouho budou USA schopny čelit Rusku, ČLR a KLDR — pozn.red.) zní takto: "Pravděpodobně jen velmi krátce," píše publikace.

V článku je podobná situace popisována jako" noční můra " Spojených států. Na pozadí těchto obav Bidenova administrativa zahájila přípravy na rozšíření amerických jaderných sil. Práce na tom by mohly začít v roce 2026, kdy vyprší smlouva SNV-III mezi USA a Ruskem.

Dříve šéfka národní agentury pro jadernou bezpečnost, Jill Ruby, uvedla, že Pentagon loni získal více než 200 modernizovaných jaderných zbraní.
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#3 Mysčr Holystr 2024-08-16 09:17
Cituji Mysčr Holystr:
Jak osudově ironicky v této situaci na mě působí fakt že Rus vlastně udělal přátelský blahosklonný krok do neznáma když souhlasil se znovusjednocením Německa. A tak tyto principy v reálném světě fungují je tu nový kurz všechno co k tomu náleží.

...Kursk...
Citovat
#2 Mysčr Holystr 2024-08-16 09:15
Jak osudově ironicky v této situaci na mě působí fakt že Rus vlastně udělal přátelský blahosklonný krok do neznáma když souhlasil se znovusjednocení m Německa. A tak tyto principy v reálném světě fungují je tu nový kurz všechno co k tomu náleží.
Citovat
#1 Radomir 2024-08-15 16:28
USSA zahájila přípravy na rozšíření amerických jaderných sil. Práce na tom by mohly začít v roce 2026.
Do vtedy už ani nebudou ekzistovat. Už letos začne občanská válka.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře