Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z AVIA.PRO (9.8. - 10.8.2024):

Ruské ministerstvo obrany: Ruské síly během posledních 24 hodin zastavily další pokusy o průnik ukrajinských ozbrojených sil do kurské oblasti

Ruské jednotky během posledních 24 hodin úspěšně zabránily několika pokusům ukrajinské armády proniknout hlouběji do kurské oblasti, uvedlo ruské ministerstvo obrany. Jak uvádí TASS, díky koordinovaným akcím skupiny vojsk Sever a zálohám, které dorazily ke Kursku, se podařilo odrazit útoky ukrajinských ozbrojených sil a způsobit nepříteli značné ztráty.

  • z-avia-pro-9-8-10-8-2024
Podle ruského ministerstva bylo během vojenské operace aktivně využíváno armádní letectvo a dělostřelectvo. Ruské síly zaútočily na personál a vybavení ukrajinských ozbrojených sil v několika oblastech, včetně vesnic Melovoj a Nikolsky, stejně jako vesnic Darino a Gogolevka. V důsledku těchto akcí utrpěly ukrajinské jednotky vážné ztráty, které jim zabránily v dalším postupu.

Zvláštní pozornost byla věnována západnímu okraji města Sudža, kde docházelo ke střetům s ukrajinskými jednotkami. V důsledku koordinovaných akcí byly ruské síly schopny udržet své pozice a porazit nepřítele, čímž zabránily průlomu hlouběji do ruského území.

-------------------------------------------------------------------

PMC "Wagner" se nebude vracet do Ruska, ale naopak rozšíří svou zahraniční působnost, a to navzdory situaci v kurské oblasti

Poté, co se na oficiálním kanálu představenstva Wagner PMC objevila nejnovější zpráva, mnozí začali přemýšlet o budoucnosti divizí této společnosti, které se právě nacházejí v Mali. Podle posledních informací se však současná situace nikterak nedotkne působení Wágnerovců v Mali, naopak se uvažuje o navýšení jejího kontingentu v Mali. Tyto informace poskytly Telegramové kanály, spojené s Wágnerovci.

Hlavním příčinu udržení přítomnosti těchto jednotek v Mali představují logistické potíže, spojené s jejich přesunem zpět do Ruska. Proces návratu vojáků a přepravy zbraní a vybavení by trval několik týdnů a dokončení celé této operace by mohlo trvat i měsíce. Kvůli těmto časovým a logistickým nákladům je vhodnějším ponechat kontingent na místě.

PMC Wagner, krom toho, disponuje dostatečnými rezervami v samotném Rusku. Rovněž by nebylo problémem navrátit část Wágnerovských rezerv z Běloruska. Není tedy žádný důvod redukovat nebo přemisťovat jejich jednotky, umístěné v Mali.

-----------------------------------------------------------------

Alaudinov: "Někteří představitelé ministerstva obrany klamali, klamali, aby nakonec oklamali sami sebe."

Velitel čečenských speciálních jednotek „Achmat“, Apti Alaudinov, učinil drsné prohlášení na adresu vedoucích představitelů ruského ministerstva obrany. Jednotliví zástupci vojenského resortu se, podle něj, zabývali dezinformacemi, což je nakonec přivedlo k sebeklamu.

Další podrobnosti však Alaudinov neuvedl. Podle něj se do bojů v kurské oblasti aktivně zapojují občané Polska, Francie a dalších zemí.

Ministerstvo obrany Ruské federace se k Alaudinově kritice prozatím nevyjádřilo. Ještě předtím však měli mnozí důstojníci celou řadu otázek ohledně ochrany pohraničních oblastí, kterou měly zajišťovat právě čečenské jednotky. Podle Alaudinova vysvětlení se ukrajinským jednotkám podařilo obejít jednotlivá pohraniční stanoviště.

-------------------------------------------------------------

Boje v Kurské oblasti: Ukrajinské ozbrojené síly vstoupily do osad Snagost, Olgovka a Mirnyj

Do večera 9. srpna zůstává situace na jihu kurské oblasti nadále extrémně napjatá. Ukrajinské formace zintenzivnily své akce a podařilo se jim získat oporu v několika osadách regionu. Podle vojenského zpravodaje, Jurije Kotenoka, jsou ukrajinské jednotky přítomny v osadách jako Snagost, Olgovka, Mirnyj a nacházejí se také na přístupech k Martynovce. Michail Zvinčuk, známý pod krycím jménem Rybar, hlásí, že ukrajinská pěchota, krytá obrněnými vozidly, vstoupila do vesnice Vtoroj Knjažin.

Ukrajinská média začala zveřejňovat fotografie jejich vojenského personálu, nacházejícího se v oblasti Sudža. To potvrzuje jejich přítomnost v této strategicky důležité oblasti. Ruské jednotky přitom nadále drží Koreněvo. Přestože v vesnici neprobíhají žádné boje, její vedení oznámilo ostřelování obce ze strany ukrajinských sil.

V oblasti obce Kučerov, která se nachází 22 kilometrů jihovýchodně od Sudži, probíhají střelecké bitvy, což naznačuje pokračující střety mezi ukrajinskými a ruskými silami.

Rada velitelů Wagnerovy skupiny vyjádřila, v případě potřeby, svou připravenost nasadit do bojů své jednotky. Toto prohlášení bylo učiněno na pozadí sílícího konfliktu v kurské oblasti.

Podle Michaila Zvinchuka pokračují, v celé průlomové oblasti, aktivní nepřátelské akce . Nevylučuje, že v nadcházejících dnech mohou ukrajinské síly nasadit druhý sled svých jednotek s cílem rozšířit zónu své kontroly a postupovat dál na východ. Očekává se, že hlavní bitvy jsou stále ještě před námi a konfrontace může eskalovat.

--------------------------------------------------------------

Boje v Kurské oblasti probíhají několik desítek kilometrů od Kurské jaderné elektrárny

Šéf administrativy Kurčatova, Igor Korpunkov, potvrdil, že boje probíhaly jen pár desítek kilometrů od města, kde se nachází jaderná elektrárna Kursk. Situace v regionu zůstává extrémně napjatá, ve městě byl vyhlášen výjimečný stav. Navzdory tomu všechny služby a podniky nadále fungují jako obvykle, vzkázal obyvatelům Korpunkov.

„Vážení občané! Boje se odehrávají několik desítek kilometrů od hranic našeho města. Situace je napjatá a platí výjimečný stav. Všechny služby a podniky, včetně městské správy, však fungují normálně ,“ řekl Korpunkov.

Zároveň vyzval občany, aby zachovali klid a nepropadali panice. Nepřítel, podle něj, aktivně využívá metody informační války, za pomoc tzv. „speciálních psychologických služeb“. Pokouší se, mezi civilním obyvatelstvem, vyvolat chaos.

Dříve ruští vojenští důstojníci hlásili boje ve vzdálenosti 30-ti kilometrů od Kurčatova, což vyvolalo obavy mezi obyvateli města a regionu. Co přesně, Korpunkov, myslel vzdáleností několika desítek kilometrů, není známo.

--------------------------------------------------------------------------

Vojenský konvoj v Kurské oblasti zasáhly HIMARS

Vojenský zpravodaj, Alexander Kotenok, informoval o závažném úderu proti vojenskému konvoji, pohybujícímu se v Rylském okrese v Kurské oblasti. Útok byl proveden prostřednictvím raketových systémů HIMARS. Ukrajinské síly, podle něj, zaútočily na konvoj v noci, což vedlo k závažným následkům, zachyceným na videu, šířícím se na sociálních sítích.

Přesný počet mrtvých a zraněných není znám, ale následky jsou velmi vážné.

Kotenok poznamenal, že úder byl umožněn kvůli nesprávnému předpokladu, že Himars nebudou použity na ruském území. Podle jeho názoru se někteří důstojníci mylně domnívali, že se nepřítel neodváží použít tyto raketové systémy proti "starým" ruským územím, spoléhaje se na jakési nevyslovené dohody a koncepční omezení.

Pozoruhodným rovněž je, že někteří spojují tento zásah se zveřejňováním informací o pohybech vojenských kolon, které provádějí někteří vojenští zpravodajci. Na toto téma hovořil zejména Vladislav Ugolnyj , který prohlásil, že to, co se stalo, bylo umožněno právě dík vojenským informátorům.

--------------------------------------------------------------------------

Režim CTO byl již zaveden ve třech ruských regionech, sousedících s Ukrajinou

Národní protiteroristický výbor (NAC) oznámil zavedení režimu protiteroristické operace (CTO), a to v regionu Belgorod. Toto rozhodnutí bylo učiněno na pozadí zvýšené hrozby sabotáží a teroristických činů. Dříve byl podobný režim zaveden v Brjanské a Kurské oblasti.

Zavedení CTO v regionu Belgorod zahrnuje posílení bezpečnostních opatření, včetně omezení pohybu, provádění kontrol a posílení kontroly na klíčových infrastrukturních zařízeních. Donucovací orgány a zpravodajské služby získaly další pravomoci k provádění operativních pátracích činností zaměřených na identifikaci a neutralizaci potenciálních hrozeb.

Toto rozhodnutí odráží vážnost současné situace v ruských příhraničních oblastech, kde v posledních týdnech došlo ke zvýšení aktivity ukrajinských sabotážních skupin.
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Janko z Polanky 2024-08-10 11:15
Nechápu Rusy, pořád něco drebendí o SVO, ale Poláci, Francouzi, angličané a další vojska NATO vstoupily na území RF. Rusko pokud nevypustí svého Krakena, tak bude zlikvidováno klasickou Anglosaskou metodou lží a podvodů.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře