Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Měsíc multikulturalismu v Británii: srpen 2018

◾Když mu bylo sděleno obvinění ze znásilnění, tak Al-Noor prostřednictvím svého tlumočníka Korunnímu soudu v Hullu řekl: "Vinen, ano, udělal jsem to. Proč ne?"


◾Policista zavolal do charitativní organizace, aby se zeptal, zda je pro iráckého pedofila (kterého právě zatkl) "kulturně přijatelné", aby měl 12letou přítelkyni.


◾Oficiální místa obdržela v loňském roce desítky zpráv o tom, že řada žen chtěla zablokovat víza do Spojeného království mužům, za které byly donuceny se provdat v zemích jako je Pákistán, Indie, Bangladéš a Spojené arabské emiráty.

  • mesic-multikulturalismu-v-britanii-srpen-2018

1. srpna. Soudce vrchního soudu v rozhodčím řízení prohlásil, že se muslimská manželka může rozvést se svým manželem a požádat o jeho majetek navzdory tomu, že se provdala prostřednictvím islámského obřadu nikah, který není v Británii legálně uznáván. Soudce vrchního soudu Jeho ctihodnost Williams, který soudil tento případ u Vrchního soudu v Londýně, dospěl v písemném rozsudku k závěru, že manželství spadá do působnosti zákona o rodině z roku 1973, protože manželský pár měl v době sňatku očekávání podobná těm, které předpokládá britská manželská smlouva. Rozhodnutí přišlo poté, co se Nasreen Akhter rozvedla se svým manželem Mohammedem Shabaz Khanem a ten se pokusil zablokovat rozvod s odůvodněním, že nebyli právně oddáni podle anglického práva, ale pouze podle zákona šaría. Předchozí spory týkající se manželství uzavřených prostřednictvím obřadu nikah dospěly k závěru, že tato manželství právně neexistovala, což znamená, že manželé neměli nárok na vypořádání majetku nabytého v manželství, pokud se jejich manželství rozpadlo. Rozsudek usnadní ženám, které se vdaly podle práva šaría, rozvést se se svým manželem a získat podíl na jejich společném majetku. Toto soudní rozhodnutí také zřejmě zakotvilo v Británii dva souběžné soudní systémy - britské právo a právo šaría.

2. srpna. Podle deníku The Times jsou dívky, které byly přinuceny se v zahraničí vdát, ve skutečnosti znásilňovány a často i oplodněny. Ministerstvo vnitra před tím však zavírá oči a jejich manželům vystavuje víza do Británie. Oficiální místa obdržela v loňském roce desítky zpráv o tom, že řada žen chtěla zablokovat víza do Spojeného království mužům, za které byly donuceny se provdat v zemích jako je Pákistán, Indie, Bangladéš a Spojené arabské emiráty. V téměř polovině případů záznamy ukazují, že víza byla schválena. Yvette Cooper, předsedkyně komise, která dohlíží na činnost ministerstva vnitra, uvedla, že bude od ministerstva vnitra požadovat odpovědi ohledně těchto zjištění. Odborníci se domnívají, že v Británii jsou tisíce obětí, ale velká většina se příliš bojí se ozvat.

3. srpna. 18letá Safaa Boular z Vauxhallu v Londýně byla odsouzena k doživotnímu vězení s minimální délkou trestu 13 let, za plánování džihádistického útoku na britském území. Spolu s matkou a sestrou, které byly v červnu 2018 také uvězněny, byla Boular součástí první zcela ženské buňky ISIS v Británii. Boular byla v průběhu soudního procesu oblečena v západním oblečení a prohlásila, že je plně deradikalizovaná, ale soudce Mark Dennis QC (Quen's Counsel, poradce královny) varoval, že Boular představuje trvalé ohrožení: "Nemáme dostatek důkazů... k závěru, že se žalovaná skutečně napravila."

4. srpna. Podle zjištění deníku The Times zavolal jeden policista do charitativní organizace, aby se zeptal, zda je pro iráckého pedofila "kulturně přijatelné", aby měl 12letou přítelkyni. Policista zatkl 26letého muže, ale chtěl být "kulturně citlivý" poté, co podezřelý uvedl, že takový vztah je v jeho komunitě přijatelný. Pracovnice charitativní organizace Karma Nirvana, která hovor přijala, důstojníkovi řekla, aby s tímto mužem zacházel úplně stejně jako s jakýmkoli jiným podezřelým ze zneužívání dítěte. Charita, která pracuje s oběťmi nuceného manželství, uvedla, že případ ukázal na riziko toho, že u policistů může být jejich profesionální úsudek ovlivněn obavami z toho, aby nebyli označeni za rasisty.

5. srpna. Bývalý ministr zahraničí (a potenciální budoucí premiér) Boris Johnson vyvolal politickou bouři po politicky nekorektních poznámkách o burce a nikábu, obličej zakrývajícím oblečení, které nosí některé muslimky. Přirovnával muslimky nosící burku k bankovním lupičům a k poštovním schránkám, ale dodal: "To ještě není žádný důvod, proč to zakázat." Následná debata o islamofobii odhalila, do jaké míry politická korektnost v Británii potlačuje svobodu projevu. Rovněž odhalila hluboké rozpory uvnitř Konzervativní strany, týkající se jejího budoucího směřování a vedení. Komisařka Metropolitní policie Cressida Dick uvedla, že Johnsonovy poznámky "nedosahují úrovně" trestného činu.

6. srpna. Deník Daily Mail odstranil ze svých webových stránek reportáž z francouzského hlavního města nazvanou "Sud prachu Paříž" poté, co si francouzský aktivista Marwan Muhammad stěžoval, že reportáž je islamofobní. Článek uvádí, že na předměstí Saint-Denis v severní části Paříže, kde obchod s drogami, zločin a chudoba rostou kvůli imigraci "mamutím tempem", žije 300 000 nelegálních migrantů.

6. srpna. Muhammad Mucahid, 57letý turecký migrant žijící v Londýně, byl zatčen poté, co údajně sexuálně napadl 13letého chlapce na toaletě restaurace McDonald's v Southend-on-Sea. Mucahid byl obviněn z toho, že sledoval, jak se chlapec pokoušel použít pisoár a poté ho zatlačil do prázdné kabinky, kde jej údajně políbil na tvář. Chlapci se následně podařilo utéci a vrátit se k otci čekajícímu ve frontě, aby si objednal jídlo.

7. srpna. Ishaq Al-Noor, 21letý súdánský žadatel o azyl, byl odsouzen na 16 let do vězení za znásilnění 17letého studenta na hřbitově Spring Bank v Hullu v hrabství East Yorkshire. Když mu bylo sděleno obvinění ze znásilnění, tak Al-Noor prostřednictvím svého tlumočníka Korunnímu soudu v Hullu řekl: "Vinen. Ano, udělal jsem to. Proč ne?" Al-Noor z West Hillu potřeboval služby jednoho z mála tlumočníků v Británii, kteří jsou schopni mluvit jeho zvláštním súdánským dialektem.

8. srpna. Průzkum společnosti Sky Data zjistil, že 60 % dotazovaných Britů uvedlo, že není rasistické přirovnávat muslimky nosící burky k bankovním lupičům a k poštovním schránkám, přičemž 59 % z nich bylo pro zákaz burky.

9. srpna. Tři členové pedofilního znásilňovacího gangu z Rochdale byli zbaveni britského občanství a nyní čelí možné deportaci do Pákistánu. Taxikář Adil Khan, Abdul Aziz a Abdul Rauf patří mezi devět mužů uvězněných za hromadné znásilňování dívek v roce 2012. V roce 2016 Theresa May, tehdy ministryně vnitra rozhodla, že tito tři by měli být vyškrtnuti ze seznamu britských občanů. Toto podařené trio, jehož všichni členové mají děti s britským občanstvím, toto rozhodnutí napadlo. Prohlásili, že se tím porušuje jejich lidské právo na rodinný život. Soudci u odvolacího soudu ale rozhodli, že zbavit je občanství je "prospěšné pro veřejné dobro".

10. srpna. Řidič autobusu v Bristolu byl disciplinárně potrestán, protože požádal muslimku, aby odstranila svůj obličejový závoj. Řekl jí: "Tento svět je nebezpečný." 20letá žena držela dvouměsíční dítě, když jí řidič autobusu jezdící v centru Bristolu vysvětlil, že pokud nevidí její tvář, neví čeho je schopna. "Byla jsem ponížena na veřejnosti a jsem zklamaná," řekla žena. "Dnes se píše rok 2018, neměli bychom být takoví. Dělá ze mě muslimský stereotyp." Dopravní společnost se za chování řidiče omluvila a uvedla, že proti němu podnikla patřičné kroky.

10. srpna. Lewis Ludlow, 26letý konvertita k islámu z Rochesteru v hrabství Kent, se u soudu přiznal k přípravě teroristického útoku na londýnskou ulici Oxford Street. Ludlow, který také používal jméno Ali Hussain, si plánoval pronajmout dodávku a chtěl s ní najíždět do chodců. Také se chtěl zaměřit na známé muzeum voskových figurín Madame Tussaud a katedrálu svatého Pavla, prohlásilo Korunní státní zastupitelství (Crown Prosecution Service, CPS). Ludlow prohlásil, že doufal, se mu podaří zabít až 100 lidí.

10. srpna. Premiérka Theresa May byla nařčena ze snahy o cenzuru svých fotografií v halal řeznictví z obavy, že ztratí voliče. Fotografie byla pořízena během kampaně v londýnské tržnici Smithfield a podle deníku The Sun asistenti premiérky žádali fotografy, aby fotografie nepoužili. Zdroj řekl: "Její tým nás prosil. Byli vyděšení, že by odradili lidi, její tým byl zdrcený." Kancelář premiérky trvala na tom, že pokud jde o fotografie, tak neexistují žádná omezení.

11. srpna. Liam Bradley, 48letý instruktor jízdy na motocyklu, obvinil čerpací stanici Shell v Blackburnu z "rasismu" poté, co byl požádán, aby si sundal helmu, zatímco hned vedle něho tankovala benzín do svého auta žena v burce. Liam vyjádřil svoji frustraci na Facebooku, označil odlišné zacházení za "rasismus naruby v dnešní Británii." a vyzval lidi, aby sdíleli jeho stanovisko a "nenechali si to líbit". Jeho příspěvek se na Facebooku stal virálním.

13. srpna. Razwan Faraz, bývalý zástupce ředitele základní školy Nansen v Birminghamu, se neúspěšně odvolal proti ztrátě svého zaměstnání. Faraz byl propuštěn poté, co řekl, že homosexuálové by měli být "vyhlazeni". Tvrdil, že je obětí náboženské diskriminace, ale soudce odmítl jeho tvrzení, že byl nespravedlivě propuštěn. Základní škola Nansen byla zapletena do skandálu "Trojský kůň", ve kterém bylo anonymním dopisem upozorněno na údajné spiknutí skupiny konzervativních muslimů, majícím za cíl ovládnout několik škol v Birminghamu a dát školám islamistický charakter.

14. srpna. Salih Khater, 29letý britský občan súdánského původu, strhl své auto mezi cyklisty a chodce a poté namířil auto proti policii, ale narazil do ochranné bariéry vedle budovy britského Parlamentu. Policie uvedla, že jeho případ je považován za terorismus vzhledem k místu, metodě a domnělému zaměření na civilisty a policii.

15. srpna. Třicet dva členů muslimského sexuálního gangu bylo po vyšetření sexuálních zločinů proti dětem v Huddersfieldu obviněno z trestných činů včetně znásilnění a obchodování s lidmi. Policie hrabství West Yorkshire uvedla, že pěti údajným obětem – dívkám – bylo v době, kdy k trestným činům došlo, tj. mezi lety 2005 a 2012, mezi 12 a 18 lety. Mezi obviněnými jsou: Banaras Hussain, 37 let; Banaris Hussain, 35 let; Mohammed Suhail Arif, 30 let; Iftikar Ali, 37 let; Mohammed Sajjad, 31 let; Fehreen Rafiq, 38 let; Umar Zaman, 30 let; Basharat Hussain, 31 let; Amin Ali Choli, 36 let; Shaqeel Hussain, 35 let; Mubasher Hussain, 35 let; Abdul Majid, 34 let; Mohammed Dogar, 35 let; Usman Ali, 32 let; Mohammed Waqas Anwar, 29 let; Gul Riaz, 42 let; Mohammed Akram, 41 let; Manzoor Akhtar, 29 let; a Samuel Fikru, 30 let. Dalších 12 mužů, kteří nebyli jmenováni z právních důvodů, bylo rovněž obviněno z "četných trestných činů v rámci stejného vyšetřování".

16. srpna. Kázání v mešitě v Didsbury, kde uctívali teroristu z Manchesteru, vyzývalo podle BBC k podpoře ozbrojených džihádistů. V prosinci 2016 byla v mešitě zaznamenána modlitba imáma za "vítězství" a za "naše bratry a sestry v Aleppu a v Sýrii a Iráku". Imám Mustafa Graf prohlásil, že jeho kázání nevyzývalo k ozbrojenému džihádu a nikdy nepodporoval radikální islám. Záznam získaný BBC je z páteční modlitby v mešitě, šest měsíců předtím, než Salman Abedi odpálil sebevražednou bombu po koncertu Ariany Grande v Manchesterské aréně v květnu 2017. Abedi a jeho rodina pravidelně navštěvovali mešitu a jeho otec někdy vedl svolávání k modlitbě. Zda byla rodina přítomna při tomto kázání, není známo, ale BBC informovala o tom, že Abedi si koupil vstupenku na koncert o 10 dní později. Bomba zabila 22 lidí i útočníka a zranila stovky dalších.

17. srpna. Tříletá dívka byla hospitalizována poté, co byla údajně podrobena mrzačení ženských pohlavních orgánů (Female Genital Mutilation, FGM), což ji způsobilo vážné zranění. Londýnský pár – 42letý muž a 36letá žena afrického původu - byli obviněni z provedení této operace. Případ je teprve třetí, kdy se obvinění z FGM dostalo před soud. Dva předchozí případy vedly k osvobození, což znamená, že v Británii nedošlo ani k jednomu odsouzení FGM, i když je to v zemi od roku 1985 nezákonné.

19. srpna. Počet dívek, které byly donuceny ke sňatku před letními prázdninami, se v posledních letech zvýšil o více než třetinu, podle sdělení celostátní charitativní organizace Karma Nirvana, která poskytuje školení policii, Národní zdravotní službě (National Health Service, NHS) a sociálním službám. Charita odsoudila ministerstvo vnitra za to, že zrušilo kampaň, jejímž účelem bylo zvýšení povědomí o osudu dívek, které byly zavlečeny do ciziny, aby byly provdány za cizince během "kritického" období letních prázdnin - tedy v ročním období, kdy tento problém vrcholí. Při rozhovoru s deníkem The Independent sdělila Karma Nirvana, že se dozvěděla o 150 nových případech nucených sňatků v období od května do července, což představuje nárůst o více než třetinu oproti stejnému období v roce 2015, kdy bylo zjištěno 99 nových případů. Charita také zjistila, že na začátku letních prázdnin v roce 2018 vzrostl počet případů nucených sňatků o 40 %. Charita uvedla, že v červenci dostávala zprávy o těchto případech až dvakrát denně, což je více než dvojnásobek měsíčního průměru 25 případů v prvních čtyřech měsících roku 2018, zatímco během května a června bylo zaznamenáno 44 případů měsíčně. Zakladatelka společnosti Karma Nirvana Jasvinder Sanghera varovala, že v září se tisíce dívek nevrátí do školy, protože byly odříznuty od vzdělání a v mnoha případech se staly obětí zločinu a zůstanou zachyceny v koloběhu chudoby.

20. srpna. Několik významných politiků a skupin zabývajících se ochranou zvířat odsoudilo britskou vládu za dohodu, která umožňuje maso z poražených jehňat, zaříznutých bez omráčení vyvážet do Saúdské Arábie. Aktivisté tvrdí, že důsledkem dohody odhadované vládou na 25 milionů liber (28 milionů eur) by v příštích pěti letech byla rezignace na dodržování přijatelných podmínek pro zvířata.

22. srpen. Abdul Jalil, 64letý migrant z Bangladéše, byl uznán vinným z toho, že za dobu 8 let okradl britský systém sociálního zabezpečení o 28 000 liber (32 000 eur). Jalil se vyhnul vězení poté, co řekl probačním důstojníkům, že "by odpracoval neplacenou práci, pokud by to byla lehká práce." Soudce mu nařídil, aby odpracoval 120 hodin.

24. srpna. Muslimská rodina byla natočena, když porcovala poražená zvířata na terase ve veřejném prostoru v Dagenhamu v hrabství Essex. Záběry vyvolaly hygienickou kontrolu provedenou místní radou, ale žena z tohoto domu odmítla jakékoli pochybení. Není známo, jestli rodina - oslavující Íd al-adhá, muslimský Svátek oběti - porazila zvířata doma nebo je prostě jen porcovala. Novinářka deníku Sun Anila Baig uvedla, že muslimské rodiny tradičně obětují kozu nebo ovci a pro Íd al-adhá je porcují, ale dodává že: "V dnešní době je pro nás již velmi neobvyklé provádět to doma." Mohamed Shafiq z nadace Ramadhan trval na tom, že rodina neudělala nic špatného, ​​když praktikovala své náboženství.

24. srpna. Rada hrabství Lancashire dočasně pozastavila zákaz používání hovězího a jehněčího masa ze zvířat, která nebyla před porážkou omráčena. (Islám zakazuje zvíře před porážkou omráčit.) Toto rozhodnutí bylo přijato proto, aby všichni členové rady hrabství Lancashire měli možnost posoudit oprávnění zákazu halal masa z neomráčených zvířat. V červenci se vláda hrabství rozhodla poskytnout školám pouze halal maso z omráčených zvířat, s výjimkou drůbeže. Ale Rada mešit v hrabství Lancashire vznesla námitky a pohrozila, že požádá muslimské rodiny v celém hrabství, aby bojkotovaly všechna školní jídla.

25. srpna. Jusuf Aka, 22letý muž z Grovebury Walk v Leicesteru, byl odsouzen na pět let do vězení kvůli bodnutí jednoho muže během násilné potyčky v městské nemocnici. Aka, který byl již odsouzen k sedmi letům vězení za ozbrojenou loupež, řekl po incidentu Korunnímu soudu v Leicesteru, že udělal to, co udělal, protože chtěl "vzbudit pozornost".

26. srpna. Podle deníku Guardian jsou britští somálští teenageři odváženi zpět do vlasti svých rodičů pod záminkou prázdnin a pak jsou drženi v detenčních centrech, než je donutí uzavřít sňatek. Nejnovější vládní údaje ukazují 100% meziroční nárůst počtu případů vynucených manželství, uvedlo ministerstvo vnitra v souvislosti se somálskými dětmi a mládeží. V roce 2017 se jejich počet zvýšil na 91. Jsou to informace od 65 dívek a 26 chlapců, z nichž 23 bylo mladších než 15 let. Londýn měl nejvyšší počet obětí 64. Když deník Guardian kontaktoval několik somálských komunitních organizací a charitativních organizací ve Velké Británii, většina z nich tvrdila, že o této praxi neslyšela nebo popřela, že by se nucené sňatky britských Somálců konaly.

30. srpna. Mohamed Hamza Siddiq, 37letý konvertita k islámu, se ocitl u westminsterského Magistrátního soudu na základě obvinění z podněcování k terorismu na Facebooku. Siddiq, dříve známý jako Andrew Calladine, neodpověděl na otázku, zda se cítí vinen nebo nevinen, a byl vzat do vazby.

30. srpna. Abubaker Deghayes, 50let, bývalý vedoucí představitel mešity al-Quds v Brightonu a bratr v Guantánamu zadržovaného Omara Deghayese, byl odsouzen k 18 měsícům vězení poté, co byl shledán vinným za pokus o maření úředního výkonu. Korunní soud v Blackfriars v Londýně vyslechl, jak Deghayes, který přijel do Británie z Libye v roce 1991 a je otcem dvou džihádistů zabitých v Sýrii, vyhrožoval, že zastřelí svou ženu, pokud proti němu v samostatném soudním případu předloží důkazy. V tomto případě byl obviněn z napadení své manželky a dětí, což bylo popsáno jako pokus o exorcismus. Soudce Rajeev Shetty udělil důtku Deghayesovi za to, že se odmítl před soudem postavit: "Vypadáte jako velice arogantní člověk bez respektu k sekulární povaze našich zákonů. Odmítl jste povstat při zahájení a ukončení soudního jednání. Neurážíte tím mě, ale urážíte tím náš hrdý právní systém."

31. srpna. Naa'imur Zakariyah Rahman, 21letý džihádista z Finchley v severním Londýně, byl odsouzen na třicet let do vězení za plánování vraždy premiérky Theresy May. Rahman, který odpřisáhl oddanost ISIS, plánoval zaútočit výbušninou na vchod do Downing Street 10, zabít stráže a pak zaútočit na premiérku nožem nebo pistolí. Jeho plán byl odhalen sítí tajných protiteroristických policistů z Metropolitní policie, FBI a MI5. Soudce Charles Haddon-Cave řekl, že Rahman je "velmi nebezpečné individuum" a že je "těžké předvídat, kdy a zda bude deradikalizován a kdy už přestane být nebezpečný pro společnost".

Soeren Kern je vedoucí spolupracovník Gatestone Institute se sídlem v New Yorku.

Překlad původního textu:  A Month of Multiculturalism in Britain: August 2018
Překlad: Josef Janeček

----------------------------------------------

zdroj: https://cs.gatestoneinstitute.org/13485/mesic-multikulturalismu-britanii-srpen

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře