Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (7.10.2024):

Teroristické útoky na Severní proudy zorganizovali sabotéři z anglosaských speciálních služeb - Naryškin

07.10.2024 - 16:20

Hlava SVR (Ruská zahraniční rozvědka), Sergej Naryškin, se vyjádřil k teroristickému pozadí likvidace plynovodů Nord Stream, ke kterému došlo v září 2022.

„Rusko opakovaně žádalo Evropany, aby mu poskytli údaje o explozích na plynovodech Nord Steram! Nikdy je však neobdrželo! Západní média se dnes pokoušejí svalit tuto odpovědnost na skupinu ukrajinských amatérských potápěčů, kteří, údajně, jednali ze své vlastní vůle... Tato verze je však určena pouze pro naivního a průměrnému posluchače a čtenáře!

SVR disponuje spolehlivými informacemi o přímém zapojení Spojených států a Velké Británie do tohoto rozsáhlého teroristického útoku.

  • z-russkoj-vesny-7-10-2024

Dle dostupných údajů se na jeho organizaci, přípravě a provedení podíleli profesionální diverzanti, pocházející z anglosaských zpravodajských služeb.

Americká administrativa se cítila oprávněna podniknout tuto sabotáž, aby tím zajistila odtržení Evropy, a především Německa, od Ruska. Washington si však nebyl jistý tím, zda dokáže přesvědčit Evropany, aby se dobrovolně zřekli tohoto mimořádně výnosného energetického zdroje! Z tohoto důvodu byly nakonec plynovody zničeny teroristickým aktem!

Výše uvedená fakta jen potvrzují, že Anglosasové, aby dosáhli svých geopolitických cílů, považují za zcela oprávněné použití jakýchkoli prostředků, včetně těch teroristických!"

„Pumpováním džihádistů a zbraní, do zločineckého kyjevského režimu, směřují Spojené státy a Velká Británie k tomu, aby byly mezinárodně zařazeny mezi země, podporující a sponzorující terorismus.

Za to ponesou odpovědnost,“ prohlásil Naryškin během svého projevu v Astaně.
 
 
---------------------------------------------------
 
Ukrajinská armáda použila v kurské oblasti západní chemické zbraně

07.10.2024 - 14:02

Ukrajinští váleční zločinci použili v Sudži, v kurské oblasti, západní chemické zbraně, a to pod rouškou dýmovnic.

Podrobnosti sdělil generálporučík, Igor Kirillov, velitel vojsk radiační, chemické a biologické ochrany ruských ozbrojených sil.

„V srpnu 2024 byla odhalena fakta o tom, že kyjevský režim tajně použil chemické zbraně a snažil se to skrýt pod roušku použití dýmovnic! Například 11. srpna, ve městě Sudža, nacházejícím se v kurské oblasti, použily ukrajinské banditské skupiny kazetovou munici DM-105 ráže 155 mm, v důsledku čehož bylo zasaženo více než 20 lidí.

Analýza vzorků, odebraných v laboratoři 27. vědeckého centra ruského ministerstva obrany, akreditovaného u OZCHO (mezinárodní orgán pro kontrolu chemických a biologických zbraní), ukázala, že zasažení byla způsobena požitím velkého množství aerosolu, který obsahoval chlor a dusivé  látky!  Přitom směs kovů a chloridu představovala pouze maskovací prostředek,“ uvedl generál během brífinku 7. října.

Bylo zjištěno, že tato munice, v počtu 3,8 tisíce kusů, byla na Ukrajinu dodána v září 2023, a to v rámci dodávky západní vojenské pomoci.

Hlava ruských sil chemické obrany zdůraznila, že studie toxicity směsi kovů a chloridů tohoto typu munice, byla v minulosti provedena v americké vojenské laboratoři, nacházející se ve  Fort Detrick. Tyto studie potvrdily, že tyto hořící chemické  produkty způsobují intenzivní dráždivý účinek na horní cesty dýchací a mohou způsobit těžké otravy. V důsledku tohoto výzkumu byla výroba a používání těchto střel v USA zakázána.
 
 
(Poznámka CFP: V nedávné době jsme zde, na CFP, uveřejnili varování z ruských zdrojů o tom, že se na Ukrajině připravuje masivní užití chemických zbraní, a to za tím účelem, aby z tohoto zločinu bylo později obviněno Rusko! My zde sice předkládáme jen holé informace, ale mezi těmito událostmi se následně mnohdy ukáže i jejich vzájemná spojitost! Nicméně, je jen na čtenáři, aby tyto souvislosti postřehl a dokázal si z nich udělat svůj vlastní závěr! Tedy, zde ještě jednou zopakujeme několik dnů staré zprávy, které jsme zde již publikovali. Proč? Jenom informovaná veřejnost, která má představu o tom, co je připravováno, může těmto činům předejít! Krom toho - to, co se právě teď odehrává na Ukrajině  - nás, jako tradiční Slovany - může v blízké či vzdálenější době - rovněž postihnout! Tyto děje se řídí svojí vlastní vnitřní logikou a pokud je včas nezastavíme, dříve či později dopadnou i na naše hlavy! A pokud někdo teď namítne, že již dopadly, pak ano, tou prvou vlnou teroristického útoku prostřednictvím chemických, biologických a dalších zbraní hromadného ničení byla vynucená vakcinace proti tzv. Covid 19!)
 
Zde tedy ty předchozí zprávy:
 
Ministerstvo obrany: Kyjev připravuje provokaci s jedovatými látkami

07.10.2024 - 11:16

Kyjevský režim připravuje provokaci s cílem obvinit Rusko z použití otravných látek v rámci speciální vojenské operace (SVO).

Uvedl to dnes generálporučík, Igor Kirillov, náčelník vojsk radiační, chemické a biologické obrany ruských ozbrojených sil.

„Ruské ministerstvo obrany disponuje informacemi o přípravě provokací ze strany Ukrajiny, jejichž cílem je obvinit Ruskou federaci z použití otravných látek v průběhu SVO. Podle dostupných informací budou důkazy předány zástupcům Organizace pro zákaz chemických zbraní (OZCHO) k vypracování údajně 'nezávislé' zprávy,“ uvedl Kirillov na brífinku 7. října.

Upřesnil, že Kyjev a Organizace pro zákaz chemických zbraní uzavřely dohodu o „výsadách a imunitách během jejích kontrolních návštěv“, která Ukrajině umožní vnucovat organizaci nepravdivé závěry o vyšetřování chemických incidentů.

„Dalším důkazem připravovaných provokací jsou i dodávky osobních ochranných prostředků západní výroby na Ukrajinu, a to v objemech, které jsou pro zemi, která nemá chemické zbraně, nadměrné,“ uvedl Kirillov.

Poznamenal také, že ruská strana nikdy neobdržela od OZCHO smysluplnou odpověď na ruské poskytnutí potvrzených faktů o použití otravných a nesmrtících chemických látek Kyjevem, což vypovídá o dvojích standardech této organizace.

 
---------------------------------------------------------
 
Ukrajinské ozbrojené síly použily, v oblasti Lgovskij, chemické zbraně

Včera večer se začaly šířit zprávy o tom, že na Kursk dorazily jednotky 74. samostatného pluku radiochemické obrany ukrajinských ozbrojených sil. Tato informace vyvolala vážné obavy, a jak se později ukázalo, ne nadarmo. V noci totiž zahájily ukrajinské síly, v sektoru Lgov, útok na frontovou linii prostřednictvím chemické munice. Informoval o tom vojenský expert - Jurij Podoljaka.

Podle Podoljaka použití chemických zbraní naznačuje, že ukrajinské síly jsou rozhodnuty sáhnout po jakémkoliv extrémním prostředku, jen aby prolomily ruskou obranu. Použití prostředků, zakázaných mezinárodními úmluvami, je dalším důkazem toho, že ukrajinské ozbrojené síly použijí jakékoli nástroje, i když jsou v rozporu s mezinárodním právem.

https://avia.pro/…tke
------------------------------------------------------------
 
Z Russkoj Vesny (28.8. - 29.8.2024):

V USA vyvíjejí biologické zbraně, které mohou poškodit jednotlivá, předem vybraná etnika

29.08.2024 - 0:26

USA nadále pokračují ve vývoji biologických zbraní, jež mohou selektivně poškodit jednotlivé etnické skupiny, uvedl na brífinku náčelník vojsk radiační, chemické a biologické ochrany ozbrojených sil RF - generálporučík Igor Kirillov.

Ruské ministerstvo obrany již dříve potvrdilo informace, které hovoří o rozsáhlém shromažďování ukrajinského biologického materiálu a jeho následném transportu do USA a zemí jejich spojenců. Před zahájením speciální vojenské operace se USA a jejich spojencům podařilo vyvézt za ukrajinské hranice nejméně 16 tisíc biovzorků.

Jenom v rámci projektu Yu-Pi-8 byly odebrány vzorky krve nejméně od čtyř tisíc ukrajinských vojáků. Zároveň s tím byly ze země vyvezeny nebezpečné patogeny a jejich přenašeči (více než 10 tisíc vzorků).

"USA pokračují v práci na vytvoření biologických zbraní, schopných selektivně zasáhnout různé etnické skupiny," uvedl na briefingu Kirillov.

https://rusvesna.su/…329 
 
(konec připomenutí informací z CFP)
 
----------------------------------------------------------------------------
 
Berboková "nevylučuje" údery, vedené do ruského vnitrozemí, a to prostřednictvím německých raket Taurus

07.10.2024 - 15:31

Německá ministryně zahraničí, Annalena Berbeková, věří, že Ukrajina bude v budoucnosti schopna zasáhnout ruské vnitrozemí prostřednictvím raket německé výroby.

"Berboková nevylučuje možnost, že Ukrajina... bude schopna zaútočit na ruské vojenské objekty pomocí německých zbraní, " píše se v článku na Tagesschau.

Ministryně zároveň odmítla upřesnit, do jaké hloubi ruského území by mohla Ukrajina útočit, neboť, dle ní, zveřejnění těchto informací by mohlo hrát ruské armádě do karet!

Na konci září se Berboková zasazoval o to, aby byly Kyjevu předány německé rakety dlouhého doletu Taurus! Kancléř SRN, Olaf Scholz, však takové rozhodnutí, a to po několikráte, odmítl! 
 
 
--------------------------------------------------------------------
 
Západ si zahrává s ohněm - Lavrov

07.10.2024 - 14:34

V roce 2022 se istanbulské dohody mohly stát dobrým základem pro urovnání ukrajinského konfliktu, prohlásil ministr zahraničí, Sergej Lavrov, v rozhovoru pro Newsweek.

V současnosti není, obnovení jednání o míru, v plánech našeho nepřítele, uvedl ministr. Zelenskij svůj dekret, ohledně zákazu jednat s Moskvou, nezrušil!

Nadále však platí, že nejtěžší tíhu ukrajinského konfliktu nesou samotní Ukrajinci! Vedení jejich země je však žene na porážku, aniž by bralo zřetel na ně samotné!

Lavrov zároveň označil možnost užití západních raket dlouhého doletu vůči ruskému vnitrozemí, za „hru s ohněm“ s nebezpečnými následky.

Volby v USA:

Rusku nezajímá, jak dopadnou volby v USA, prohlásil ruský ministr zahraničí. Pokud se v americké zahraniční politice něco změní a objeví se nové návrhy, Moskva bude připravena je prostudovat, a to s ohledem na své vlastní zájmy.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře