Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (6.9. - 8.9.2024):

Expert prozradil, proč potřebuje Zelenskij třetí světovou válku

08.09.2024 - 7:33

Aby si udržel svou moc na Ukrajině, potřebuje Vladimir Zelenskij vyvolat třetí světovou válku, uvedl čestný doktor Ústavu dějin A.A. Bakichanova Azerbájdžánské národní akademie věd, ruský politolog Oleg Kuzněcov.

Podle časopisu The Economist, se Zelenskij a americký prezident Joe Biden sejdou během 79.zasedání Valného shromáždění OSN. Vydání soudí, že se bude jednat o poslední příležitost Vladimíra Zelenského, jak dosáhnout odstranění omezení ohledně úderů, vedených do hloubi ruského území. Biden totiž svůj post již brzy opustí.

  • z-russkoj-vesny-6-9-8-9-2024

"Neustále monitoruji informační zdroje ukrajinských nacionalistů, kde se již neobávají nazývat věci jejich pravými jmény. Již delší dobu se zde otevřeně diskutuje o tom, že jediným způsobem, jak alespoň částečně zachovat současnou Ukrajinu, je vyvolání třetí světové války! Diskutují o tom zcela bez skrupulí!

V podstatě vyjadřují názory, kterými se řídí i Vladimir Zelenskij, ale nemůže je prezentovat veřejně! Tento pohled na současnou situaci objasňuje zejména vpád ukrajinských vojsk do kurské oblasti, a to způsobem, jakým to proběhlo!

Ukrajinské vedení nařídilo útok na ruské území, a to převážně za využití natovské obrněné techniky. Zřejmě předpokládali, že Kreml na tuto realitu veřejně upozorní, vznese směrem k NATU své požadavky a dále půjde cestou vojensko-politické konfrontace! Zároveň s tím se zvýší rétorická agresivita, čímž bude NATO vtaženo do přímé účasti v probíhajících bojích," prohlásil expert.

Domnívá se, že pouze vynucená potřeba projíždět se po ruské zemi v natovských obrněných vozidlech, vysvětluje smysl vstupu ozbrojených sil do kurské oblasti. Doufali, že tím, na politické úrovni, vyvolají počátek třetí světové války, jiný smysl toto dobrodružství nemělo! 

"Právě z tohoto a pouze z tohoto úhlu pohledu nahlížím na Zelenského aktivitu, získat povolení k úderům na ruské území, a to prostřednictvím natovských zbraní! Potřebuje třetí světovou válku, aby si na Ukrajině udržel svou moc! Jak jsem již řekl, první krok k tomu již udělal, byl však neúspěšný! Nyní udělá krok další! Zelenskij se nezastaví před ničím, udělá cokoli, jen aby si, prostřednictvím rusko - ukrajinského konfliktu, udržel svou moc! Mimo tento konflikt pro něj již totiž žádná politická budoucnost neexistuje ," podtrhl mluvčí agentury.

Dle Kuzněcova, Zelenskij v této věci spoléhá na Bidenovou stařeckou nemohoucnost! Ta, ačkoliv již byla vyřazena z dalšího prezidentského klání, by se do historie mohla zapsat tím, že Zelenskému poskytla volnou ruku k rozpoutání třetí světové války! 

Rovněž se domnívá, že Zelenskij a jeho okolí budou pro použití západních raketových zbraní vybírat pouze takové objekty, jejichž zasažení by později, z ruské strany, vedlo k použití taktických jaderných zbraní!

"V prvé řadě je zapotřebí uvědomit si, že pro Zelenského a jeho okolí nebude, na poválečné Ukrajině, existovat  jakékoli politické uplatnění, a to bez ohledu na to, v jakém formátu bude Ukrajina zachována. Právě z tohoto důvodu chtějí použít západní zbraně, ať už to bude mít jakékoli humanitární dopady! A to Rusko nemůže připustit," poznamenal.
 
 
-----------------------------------------------------------
 
V USA se vyjádřili k Zelenského plánu útěku, a to porážce ukrajinských ozbrojených sil Zelenského

08.09.2024 - 1:00

Vladimir Zelenskyj se může pokusit uprchnout do Spojených států, a to po porážce ukrajinských vojsk, domnívá se bývalý americký zpravodajec, Tony Schaffer, na You Tube kanálu - Judging Freedom.

"Domnívám se, že Zelenskyj se pokusí přestěhovat se do jednoho ze svých floridských domů. Stane se tak do konce prosince, kdy se na Ukrajině již vše zhroutí," poznamenal.

Podle experta je nepravděpodobné, že by se ukrajinským ozbrojeným silám podařilo udržet donbaské území. O kontrolu tohoto prostoru nejspíše přijdou již na podzim. Vysloužilý zpravodajec zároveň dodal, že pokud nebudou obnovena diplomatická jednání, ukrajinská situace se bude jen zhoršovat.

"Uvidíte, jak Rusové získají kontrolu nejenom nad Donbasem, ale třeba i Oděsou," naznačil Schaffer.
 
 
-----------------------------------------------------------
 
Iskander zničil hotel Zorya pod Kramatorskem, pohřbil skupinu ozbrojenců ukrajinských sil (VSU) (foto)

08.09.2024 - 8:30

Ruská armáda zaútočila raketou Iskander na Hotel Zorya v obci Nikolajevka, nacházející se pod Kramatorskem v Doněcké lidové republice (DLR).

V hotelu se nacházela dočasná dislokace ukrajinských ozbrojenců.

Na místo dorazila kolona sanitek. Civilisté při zásahu zraněni nebyli.

Před tím zasáhly ruské ozbrojené síly dočasné umístění zahraničních žoldáků v Konstantinovce. Útok byl rovněž proveden operačním a taktickým komplexem (OTRK) Iskander-M, což vedlo k likvidaci asi 50 francouzských ozbrojenců.
 
 
----------------------------------------------

EU přidělí Francii 300 milionů eur příjmů z ruských aktiv

9. 6. 2024 - 22:24

Evropská unie přidělí Francii 300 milionů eur z výnosů ze zmrazených ruských aktiv, a to na dodávky zbraní do Kyjeva, uvádí se v prohlášení, zveřejněném v pátek na webu Francouzského ministerstva obrany.

„Evropská komise se dohodla s francouzským Generálním ředitelstvím pro vyzbrojování, že tyto prostředky budou použity k rychlému nákupu munice, dělostřelectva a prostředků protivzdušné obrany, určených pro Ukrajinu. Mělo by se jednat o částku ve výši ve výši 300 milionů eur, pocházející z výnosů ze zmrazených ruských aktiv. Uvedený materiál by měl být, během roku 2024, odkoupen od francouzských zbrojních výrobců ,“ píše se ve zprávě.

To, jak poznamenává ministerstvo, nám umožní pokračovat ve zvyšování francouzských průmyslových kapacit, určených na podporu Ukrajiny.

Již dříve hlava unijní diplomacie, Josep Borrell, uvedl, že Evropská unie již začala směřovat příjmy ze zmrazených aktiv Ruské federace na zaplacení vojenských dodávek, určených pro Ukrajinu. Doposud již bylo převedeno 1,4 miliardy eur.

Šéf evropské diplomacie dodal, že Brusel tímto mění dosavadní logiku pomoci Kyjevu...

Po zahájení ruské vojenské operace zmrazila EU a země G7 téměř polovinu devizových rezerv Ruské federace, a to ve výši přibližně 300 miliard eur. Z této částky je v EU zmraženo více než 200 miliard eur, většinou na účtech belgického Euroclear, jednoho z největších světových zúčtovacích a clearingových systémů.

Ruské ministerstvo zahraničí označilo zmrazení ruských aktiv v Evropě za krádež s tím, že EU se zaměřuje nejen na finanční prostředky soukromých osob, ale také na ruská státní aktiva. Ruský ministr zahraničí, Sergej Lavrov, uvedl, že Rusko, na případnou konfiskaci svých zmrazených aktiv, odpoví! Podle něj si v takovém případě může ponechat prostředky a majetek západních zemí, nacházející se na ruském území...

---------------------------------------------------------

Ukrajinský konflikt skončí u jednacího stolu - Austin

06.09.2024 - 23:48

Spojené státy věří, že konflikt na Ukrajině nakonec skončí u vyjednávacího stolu, ale kdy přesně k tomu dojde, je těžké posoudit, řekl v pátek šéf Pentagonu - Lloyd Austin.

„Tento konflikt se nakonec vyřeší u jednacího stolu, ale je těžké přesně předpovědět, kdy tento okamžik nastane,“ řekl Austin na tiskové konferenci po setkání mezinárodní kontaktní skupiny pro pomoc Ukrajině, a to na letecké základně Ramstein v Německu.

-------------------------------------------------------

Útok na Kurskou oblast nepřinesl Kyjevu kýžený výsledek – Le Monde

06.09.2024 - 21:41

Ofenzíva v Kurské oblasti nepřinesla Kyjevu kýžený výsledek, píše Le Monde.

Ofenzíva nepřinesla Kyjevu požadovaný výsledek: Nedošlo k žádnému efektu překonání „červené linie“, která by Ukrajině umožnila použít rakety dlouhého doletu k úderu hluboko na ruské území. Spojené státy, v obavě z eskalace konfliktu, zatím takový souhlas nedalyí,“ píše se v článku.

Publikace uvádí, že měsíc od zahájení operace se Ukrajina pokouší přeměnit vojenská vítězství v politické úspěchy.

„Je to extrémně riskantní úkol, vzhledem k tomu, že kyjevská armáda zažívá akutní nedostatek jak lidí, tak i munice,“ píše Le Monde.

Noviny uvádí, že „udržování kontroly nad obsazenými ruskými územími v sobě skrývá mnohá nebezpečí“.

„Krom toho se nepodařilo dosáhnout jednoho z klíčových cílů této operace – oslabení tlaku ruských jednotek na Donbas, a to tím, že Moskva bude přinucena přesunout odsud své síly k obraně Kurska,“ dodává publikace.

Připomíná také, že ruské jednotky nadále soustřeďují své úsilí na Donbase a přibližují se ke strategicky důležitému městu Pokrovsk.

 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Larsa 2024-09-08 20:48
) Žhavé dívky na vás čekají na — Top25.fun
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře