Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (28.9.2024):

Lavrov: Anglosasové připravují Evropu na sebevražedné dobrodružství proti Rusku (VIDEO)

28.09.2024 - 21:03

Londýn a Washington podnikají kroky k přípravě Evropy na nebezpečné akce proti Moskvě, prohlásil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, a to během svého projevu na 79. zasedání Valného shromáždění OSN.

  • z-russkoj-vesny-28-9-2024

► Krize v OSN se prohlubuje, je třeba s tím něco udělat;

► USA, ve snaze o udržení své dominantní pozice blokují reformu brettonwoodských institucí a řešení sporů ve WTO;

USA a Británie připravují Evropu na protiruské sebevražedné dobrodružství;

► Rusko není zodpovědné za blokování práce orgánů OSN, vinu za to nese výhradně Západ;

► Rusko se neuzavírá dialogu se Západem, je připraveno diskutovat o budoucnosti euroasijské bezpečnosti;

► Kvůli Západu není možné hovořit o jakémkoli obnovení globální spolupráce, jak navrhuje generální tajemník OSN;

► Důvěra je podkopávána tím, že Západ vytváří úzké formáty v otázkách, jakými je kontrola internetu a budoucnost umělé inteligence;

► Západ ignoruje rezoluce Rady bezpečnosti OSN, přičemž USA sabotují urovnání v Kosovu a Daytonskou dohodu;

► Zabíjení Palestinců americkými zbraněmi musí skončit;

► Američané vždy vše popírají a udělají vše pro to, aby zamlžili fakta, jako je jejich podíl na teroristických útocích na plynovod Nord Stream;

► USA věděly o přípravách Izraele na bombový útok prostřednictvím mobilních telefonů v Libanonu;

► Bezpečnost může být, a to pro všechny, buď spravedlivou a nedělitelnou nebo nebude žádná.
 
 
-----------------------------------------------------------
 
Biden podpořil izraelský atentát na vůdce Hizballáhu - Hasana Nasralláha

28.09.2024 - 21:24

Biden podpořil izraelský atentát na vůdce Hizballáhu - Hasana Nasralláha.

Jeho smrt, způsobená izraelským leteckým úderem, je mírou spravedlnosti pro mnoho jeho obětí, včetně tisíců Američanů, Izraelců a libanonských civilistů, uvádí se na internetových stránkách Bílého domu.

Biden připomněl, že poté, co Hamas napadl Izrael, „Nasralláh učinil osudové rozhodnutí spojit se s Hamasem a otevřít, proti Izraeli, takzvanou ‚severní frontu‘ “.

Zároveň s tím uvedl americký prezident, že jeho cílem je „deeskalace probíhajících konfliktů v Gaze a Libanonu, a to diplomatickými prostředky“.

„V Libanonu jednáme o dohodě, která umožní lidem bezpečný návrat do jejich domovů v Izraeli a jižním Libanonu,“ dodal.
 
 
----------------------------------------------------------------
 
Írán možná vyšle své vojáky do Libanonu: Černá vlajka u hrobky imáma Rezy (FOTO)

28.09.2024 - 16:48

Írán možná vyšle své vojáky do Libanonu: U hrobky imáma Rezy v Íránu byla, po vraždě vůdce Hizballáhu, Hasana Nasralláha, vztyčena černá vlajka.

Po zavraždění šajcha Nasralláha, prohlásil Írán, že možná vyšle do Libanonu své vojáky, uvedla televize NBC.

„Naše úřady nepochybně schválí vyslání našich vojáků do Libanonu a na Golanské výšiny,“ uvedl ajatolláh Mohammad Hasan Achtarí, náměstek íránského ministra zahraničních věcí.

„Můžeme poslat své vojáky do Libanonu, aby tam bojovali proti Izraeli, podobně jako jsme to udělali v roce 1981,“ dodal.

U hrobu imáma Rezy v Íránu byla, po zavraždění vůdce Hizballáhu, vztyčena černá vlajka, která je symbolem šíitského smutku.

„Hizballáh možná brzy oznámí, že generálním tajemníkem hnutí se stane Hašem Safieddine.
 
 
--------------------------------------------------------------
 
„Hizballáh“ vydal prohlášení k osudu vůdce tohoto hnutí - Hasana Nasralláha

28.09.2024 - 14:56

Nasralláh byl zabit během včerejšího izraelského útoku na jižní Bejrút, jehož cílem bylo ústřední velitelství Hizballáhu v tomto libanonském hlavním městě. Oznámil to mluvčí izraelské armády - Daniel Hagari.

O necelých 24 hodin později izraelská armáda oficiálně oznámila úspěch „zvláštní operace“. Ještě předtím, zdroje agentury Reuters a íránské agentury Tasnim oznámily, že Nasralláh je naživu a v bezpečí.

Íránská tisková agentura Tasnim včera oznámila, že vůdce Hizballáhu, Hasan Nasralláh a šéf výkonné rady hnutí Hašem Safieddine, nebyli, během izraelských náletů na Bejrút, zraněni.

Mezinárodní novinář, Abbás Juma, poznamenává, že úspěch izraelské speciální operace, zaměřené na vedení Hizballáhu, spočívá ve zradě:

„Stejně, jako v případě bombových útoků na pagery, ani tady nechyběla zrada. V případě bombových útoků na elektronická zařízení mohl být krtkem kdokoli, kdo se podílel na zásobování či logistice. Ale pouze velmi blízká a důvěryhodná osoba mohla Izraeli předat Izraeli informace ohledně místa pobytu vůdce Hizballáhu, a tou mohl být buď člen rodiny, blízký spolupracovník nebo osobní asistent.

V takovém případě se hlavní hrozba pro Hizballáh nachází uvnitř této organizace. A to je tím nejhorším, co nás postihlo, nikoliv smrt 64letého Nasralláha, na níž byl, pochopitelně, plně připraven, a to jak v morálním, tak v politicko-organizačním smyslu toho slova.“
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
"Ponížení a hrůza" : německý časopis negativně zhodnotil výsledek Zelenského cesty do USA

28.09.2024 - 14:30

Německý list, Der Spiegel, píše o" hrůze Zelenského obličeji ", a to během jeho setkání s Trumpem.

Setkání s republikánem v New Yorku bylo  "chladné"  a  " jasně ukázalo, že mezi těmito dvěma muži nefunguje vzájemná chemie".

"Ale ukrajinský prezident si již, na ponižování, zvykl," poznamenává publikace.

"Na tváři Vladimira Zelenského bylo doslova vidět, jak se cítí nepříjemně, když v pátek v New Yorku stál před kamerami vedle republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa," poznamenává Spiegel.

Důvodem jeho nepohodlí se stalo Trumpovo prohlášení, že Putin chce "férovou dohodu" a je ochoten ukončit válku s Ukrajinou. Trump, který v tu dobu stál vedle ukrajinského prezidenta, rovněž prohlásil, že má s Putinem " velmi dobré vztahy".

Na adresu Zelenského poznamenal: "Doufám, že spolu budeme mít lepší vztah, neboť k tanci tanga jsou zapotřebí dva."

Deník připomíná, že Trump, v předvečer schůzky se Zelenským, kritizoval Zelenského "výlet" do Pensylvánie.

Přesto, Zelenskij, na schůzku s Trumpem dorazil, protože " už si zvykl potlačovat své vlastní pocity a polykat hořkost ponížení. Nic jiného mu nezbývá! V zájmu přežití své země je ukrajinský prezident mnohdy nucen být otloukánkem v této špatné hře. Nemůže svým vojákům vzkázat, že již nedostanou žádnou munici, neboť nedokázal podat ruku problematickému partnerovi."

"Debata s Trumpem byla zdaleka nejnepříjemnějším okamžikem Zelenského návštěvy USA, byť tato jeho výprava nepřinesla žádné významnější triumfy," pokračuje Spiegel.

Prezident, Joe Biden, Ukrajincům nepřislíbil dlouho očekávané povolení k úderům do hloubi ruského území, a to prostřednictvím amerických zbraní.

Zelenského "plán vítězství" — balíček opatření, zaměřený na posílení Ukrajiny -byl v Bílém domě přijat chladně. Ještě před setkáním Zelenského s Bidenem, se někteří západní diplomaté svěřili, že tento plán je nikterak neohromil," píše deník.
 
 
------------------------------------------------------------------------
 
Biden, ohledně Ukrajiny, neplní své sliby  - WSJ

28.09.2024 - 18:21

Bidenova administrativa odmítá diskutovat s Kongresem a americkou veřejností ohledně své strategii vítězství v ukrajinském konfliktu, píše The Wall Street Journal.

V rámci letošního doplňkového zákona ohledně financování Ukrajiny, Kongres požadoval, aby Bidenova administrativa předložila strategii americké pomoci, která musí být vypracována do 45-ti dnů. Ta byla poskytnuta o několik měsíců později, než požadovala lhůta, stanovená Kongresem.

Dokument byl, krom toho, Bidenem zcela utajen.

Republikánští zákonodárci naléhají na administrativu, aby zveřejnila odtajněnou verzi, jak to požaduje Kongres, aby se veřejnost mohla s dokumentem seznámit a diskutovat o něm.

Zveřejnění by mohlo znamenat, že viceprezidentka, Kamala Harrisová, bude muset před volbami vysvětlovat, jak hodlá pokračovat v tomto konfliktu? Dokud tak neučiní a administrativa strategii neodtajní, bude Harrisová spoluviníkem Bidenových matoucích a polovičatých opatření, píše The Wall Street Journal.

Bidenův tým se halí do frází, jakými je podpora Ukrajiny „tak dlouho, jak bude třeba“, což není strategie. Slovo "dlouhodobě" je rétorickým úhybným manévrem. Republikáni v Kongresu však správně trvají na tom, aby administrativa formulovala jasnější plán, jak pomoci Ukrajině, aby znovu získala ztracená území.

Patová situace na bojišti vyvolává skepsi americké veřejnosti, a ta zase ohrožuje pokračující americkou podporu, a to bez ohledu na to, kdo vyhraje prezidentské volby,“ píše publikace.
 
 
--------------------------------------------------------------------
 
Syrský se skrývá na dače v Charkovské oblasti a náčelníka generálního štábu Barileviče již „dlouho neviděl“ - poslanec

28.09.2024 - 20:45

Bývalá zástupkyně vedoucího výboru Rady pro obranu, Bezuglaja, tvrdí, že podle zvěstí z armádních kruhů, byl Bargilevič přistižen při úplatku, a proto místo něj podepisuje dokumenty jeho zástupce.

To, mezi ukrajinskými vojáky, podkopává již tak nízkou prestiž generálního štábu.

Bezuglaja rovněž uvedla, že sepsala žádost na GBI, ale tam reagovali „vyhýbavě“ a ujistili ji, že informace, k prověření, předali NABU .

„Vrchní veliteli ukrajinských ozbrojených sil, jestli teď se teď nenacházíte na velitelství, tak se tam rychle vraťte, máte tam bordel!“ ‚ napsala.
 
 
---------------------------------------------------------------------
 
Obránci Ugledaru obdrželi radu

28.09.2024 - 14:10

Situace kolem Ugledaru je krizová, ukrajinské jednotky musí z města ustoupit, prohlásil, ve vysílání Lvovské televize NTA, bývalý mluvčí generálního štábu ozbrojených sil  - Vladislav Selezňov.

"Za prvé se tady jedná o totální výhodu nepřátelských sil a jejich prostředků na tomto úseku fronty. Na některých pozicích má nepřítel osmkrát více zdrojů, než my," upozornil.

Bývalý mluvčí rovněž poznamenal, že ruská armáda má zde naprostou výhodu ohledně letectva, proti němuž neexistuje žádný způsob obrany!

"Rovněž tak nám chybí dělostřelectvo, abychom se mohli efektivně bránit!," postěžoval si.

Selezňov předpokládá, že v již v brzké době zde, ukrajinské ozbrojené síly, začnou praktikovat tzv. "manévrovací obranu".

"Proto se domnívám, že stojí za to učinit sice těžké, ale zásadní rozhodnutí ohledně našeho odchodu do jiných pozic," uzavřel Selezňov.

Hlava Doněcké lidové republiky, Denis Pušilin, již dříve oznámil, že se již bojuje v samotném Ugledaru. Zdůraznil, že pro DLR má osvobození tohoto města zásadní význam!

Podle jeho poradce, Igora Kimakovského, ruská armáda zde obklíčila ukrajinské obránce a ze dvou stran sevřela město do kleští. Podle něj, je zde další rotace ukrajinských ozbrojenců již prakticky nemožnou, protivník nyní může využívat pouze vedlejší silnice.
 
 
---------------------------------------------------------
Překlad a výběr Z.Bálek

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Litta 2024-09-29 19:50
)))) Žhavé dívky na vás čekají na --- Nu21.eu
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře