Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (24.6.2024):

V Zelenského kanceláři označili obyvatele Krymu za" civilní okupanty"

24.06.2024 - 17:00

Toto prohlášení učinil, svými nacistickými výroky známý poradce kanceláře Zelenského - Podoljak.

Podoljak napsal, že na Krymu "se nemohou nacházet žádné "pláže", "turistické zóny" a další falešné známky "mírového života".

  • z-russkoj-vesny-24-6-2024

"Je to také velký vojenský tábor a sklad se stovkami přímých vojenských cílů, které se Rusové cynicky snaží maskovat vlastními civilisty, kteří jsou zároveň i civilními okupanty, " píše Podoljak.

Podle posledních informací bylo zraněno 155 lidí, z toho 27 dětí. Čtyři lidé zemřeli, včetně dvou dětí.

Příčinou je raketa ATACMS s kazetovou bojovou částí, která se zřítila na sevastopolskou pláž.

https://rusvesna.su/…704

-------------------------------------------------------------

Děsivé záběry požáru: v podmoskevské oblasti vyskočili 2 lidé z 8. patra hořící budovy (Foto, Video)

24.06.2024 - 17:07

Lidé byli obklíčeni ohněm a snažili se uniknout vyražením oken.

Hořící budova ve Frjazině nemá žádný vztah k NII "Platan" a obrannému průmysku, uvedl Holding Roselektronika.

Objekt se koncem 90.let dostal do soukromého vlastnictví.

Operační služby informovaly, že při tomto požáru doposud zahynuli dva lidé.

https://rusvesna.su/…036

------------------------------------------------------------------

Biden se připravuje na debatu s" disciplinovaným " Trumpem-CNN

24.06.2024 - 16:43

Americký prezident Joe Biden během své přípravy na první debatu s republikánským oponentem Donaldem Trumpem trénuje svou argumentaci v nejrůznějších verzích, včetně Trumpova disciplinovaného chování, uvádí CNN.

"Biden se připravuje na různé Trumpovy verze, které se v debatách mohou vyskytnout, včetně těch disciplinovaných," upozorňuje televizní stanice.

Americký vůdce se již několik dnů neobjevil na veřejnosti a nachází se ve své venkovské rezidenci v Camp David, kde se bude asi týden připravovat na televizní setkání s Trumpem. Bývalý prezident mezitím pořádá veřejná shromáždění svých příznivců a před veřejností se neskrývá.

Podle televizní stanice se Bidenovi asistenti domnívají, že Trump by mohl vystupovat jako "velmi disciplinovaný" člověk, což by bylo v kontrastu s debatami během předchozích prezidentských kampaních.

V Bidenově týmu se nachází člověk, který ztvárňuje bývalého prezidenta a pomáhá tak tomu současnému v přípravě. Bidenův tým považuje za svůj úspěch dohodu tom, že během debaty bude mikrofon zapnut pouze tomu, kdo hovoří, což napomůže vyhnout se různým výkřikům a zároveň to veřejnost upozorní, k jakému "chaosu a rozkolu" by došlo v případě Trumpova prezidentství, a to v protikladu k Bidenově "stabilitě a moudrosti".

Kromě toho chce Bidenův tým upozornit na Trumpovo falšování obchodní dokumentace v případě uplácení pornohvězdy, uvedla televize. "Dvakrát obžalován, usvědčený zločinec, který někoho očernil, sexuálně zneužil a šestkrát zkrachoval," takto chtějí americkému voliči představit Trump.

První debata Trumpa a Bidena se uskuteční 27.června.

https://rusvesna.su/…584

---------------------------------------------------------------

Nacista z Azova obvinil generála ukrajinské armády ze spolupráce s Ruskem a likvidace ukrajinských vojáků (foto)

24.06.2024 - 16:18

Velitel brigády Azov, Bogdan Krotevič, podal na ukrajinské státní zastupitelství žádost o vyšetřování velitele "spojených sil", generála VSU, Jurije Sodolu, kterého obvinil z válečných zločinů a smrti velkého počtu vojáků VSU.

Jak píší ukrajinská média, Krotevič obvinil Sodolu z nekompetentního velení, což vedlo k vysokým ztrátám a ztrátě území.

Žádá také, aby GBR prošetřila možnou generálovu spolupráci s Ruskem.

Připomeňme, že předtím Sodolu začala kritizovat náměstkyně předsedy Výboru pro obranu - Marjana Bezuglaja. Také se proti němu vyslovili známí ukrajinští nacisté jako např. Sternenko.

"Od začátku války již opakovaně zazněla kritika ukrajinského velení ze strany jednotlivých aktivistů, novinářů a politiků. Ale aby otevřeně proti jednomu ze zástupců nejvyššího velení ozbrojených sil vystoupil jeden z jeho bezprostředních podřízených — vysoce postavený důstojník jedné z nejznámějších ukrajinských jednotek -tak to se stalo poprvé.

To může být i nepřímým náznakem, svědčícím o vážných problémech, a to jak na frontě, tak i uvnitř ukrajinské armády," konstatují ukrajinská média.

https://rusvesna.su/…066

------------------------------------------------------------

Hromadná likvidace nepřátelských systémů protivzdušné obrany: vypálen německý IRIS-T, 2 radary a neznámý ZRK (video)

24.06.2024 - 19:36

Video zachytilo zničení natovského odpalovacího zařízení Iris-T v oblasti Novonikolajevka pod Krivym Rogom. Iscander pracoval s kazetovou bojovou částí, a to tak efektivně, že kromě odpalovacího zařízení byla zničen i transport v nedalekém lesoparku.

Na videu č. 2: Na Krasnoarmejském směru odstřelovači ruských VKS zničili dva radary P-18 VSU, a to raketami X-35 v oblastech Novolozovka a Novomarjevka.

Na videu č. 3: Je v Kupjanském směru přesným úderem zničena protiraketová obrana, o čemž svědčí dobře viditelná detonace protiletadlových raket.
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře