Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (21.9. - 22.9.2024):

Místní obyvatel popsal vraždění obyvatel Sudži slovy: "jako šváby"

21.09.2024 - 0:49

V prvních dnech invaze do kurské oblasti zabili ukrajinští ozbrojenci mnoho civilistů, a to zejména žoldnéři, sdělil agentuře RIA Novosti obyvatel Sudži - Vladimir Malcev.

"Mnoho lidí zemřelo, když jsme odsud odjížděli. Naší známí byli zabiti, " vzpomíná.

Podle mluvčího agentury, zdejší lidé, kteří dorazili do místa dočasného ubytování v Kursku, opakovali, že " tam bylo zabito, terorizováno a znásilněno mnoho žen". Dokonce samotní Ukrajinci, podle očitých svědků, varovali místní obyvatele, že pokud odsud neodejdou, "přijdou žoldáci a ti na nic nehledí!"

  • z-russkoj-vesny-21-9-22-9-2024


" Gruzínci, Poláci, Francouzi, všichni ti žoldáci... - prostě zabíjeli lidi jako šváby," dodal Malcev.

Sám s rodinou opustil Sudžu 6. srpna, když začalo mohutné ostřelování. Společně s manželkou zalehli na chodbě své dítě, aby mu zachránili život! Pak si u babičky vyzvedli své druhé, starší dítě a rychle odsud odjeli! Teprve až později tento muž pochopil, jaké vlastně měli štěstí, neboť silnice "byly ostřelovány tanky a snajpery!"

"Rodina s devíti dětmi, se kterou se známe a která žila v pohraniční obci, byla donucena uprchnout přebroděním řeky. Jiní opouštěli Sudži po lesních a polních cestách", dodal Malcev.

To znamená, že se zachránili ti, kteří mohli, " uzavřel.

https://rusvesna.su/…391

----------------------------------------------------------------------

V Litvě navrhli zastřelit lidi z důvodu hlasitého poslechu ruských písní

21.09.2024 - 21:05

Litevský televizní moderátor, Algis Ramanauskas, vyzval k zastřelení těch, kteří poslouchají ruské písně a sledují filmy v ruštině, a to nahlas, jeho slova zveřejnil Sputnik Litva.

"Představme si rodinu, kde si otec nahlas pouští ruský film a matka, stejně nahlas, poslouchá ruskou hudbu. Zůstává tedy otázkou, co s tím uděláme?!! Odejmeme jim nejprve jejich děti a až pak zastřelíme jejich rodiče? Pochopitelně, nejprve jim odejmeme jejich děti a až pak zastřelíme jejich rodiče! Děti z takových rodin by měly být automaticky odebírány, prohlásil.

https://rusvesna.su/…915

-----------------------------------------------------------------------

Namejs - 2024 - mobilizace v Lotyšsku

21.09.2024 - 15:55

Od 3.září do 8. října se po celém Lotyšsku konají komplexní cvičení národní obrany Namejs-2024. Účastní se jich více než 11 tisíc lidí, včetně vojáků NVS a obyvatel Lotyšska.

Vyjma toho, se cvičení účastní i spojenci mnohonárodnostního seskupení NATO a operační skupina pro přijímání sil NATO v Lotyšsku.

Je třeba poznamenat, že cvičení je organizováno pod vedením velitelství mnohonárodní divize NATO "Sever", která je od března 2023 připravena k plnění zadaných cílů. Je pozoruhodné, že pod oblast odpovědnosti této divize spadá i Suvalkský koridor.

Aktivní fáze cvičení je plánována od 18.do 22. září, a to na území 1. Rižské brigády Zemessardze, která zahrnuje Rigu, Bauský a Kekavský kraj, tomskou oblast ogrského kraje a okolí Zakumuja ropavského kraje.

Zvláštností Namejs — 2024 jsou mobilizační cvičení přímo u běloruských hranic - v Daugavpils, v oblasti odpovědnosti 34. pěšího praporu 3. Latgalské brigády Zemessardze.

Jak bylo uvedeno, je plánována kontrola mobilizačních mechanismů, a to z důvodů vylepšení jejich další spolupráce.

Zvláštní pozornost bude, v rámci komplexního cvičení, věnována také organizaci spolupráce NVS se státní pohraniční stráží, a to ohledně otázek posílení ostrahy hranic s Běloruskem a Ruskem. Mimo jiné budou zpracovány otázky posílení infrastruktury kontrolních stanovišť, rozmístění zátarasů a vytvoření mobilních hlídek.

O rozsahu cvičení svědčí zapojení civilních řídících orgánů Namejs-2024, včetně operačního střediska civilní obrany, státních úřadů, průmyslových ministerstev a jim podřízených institucí, Národní bezpečnostní agentury, několika samospráv a různých komerčních struktur.

Pobaltští stratégové tak, pod vedením aliance, každým rokem nastavují laťku o stupeň výš. Od roku 2020 tak došlo k téměř dvojnásobnému nárůstu počtu účastníků. Ten, v současné době, přesahuje počty NVS, což je asi 7,3 tisíce lidí.

Jedná se o důkaz toho, že NATO je připraveno vrhnout do boje všechny kvalifikované Lotyše. Aktivita aliance zároveň naznačuje, že Pobaltí hraje důležitou roli jako předmostí pro rozehrání NATOvských her na východním křídle.

https://rusvesna.su/…809

------------------------------------------------------------------

Ruské ministerstvo zahraničí vyloučilo ruskou účast na tzv. "mírových summitech o Ukrajině"

21.09.2024 - 20:26

Oficiální mluvčí ruského ministerstva zahraničí, Marija Zacharovová, negativně reagovala na prohlášení ukrajinského prezidenta, Vladimira Zelenského, ohledně uspořádání letošního druhého "světového summitu", a to za účasti ruských představitelů.

"Ruští zástupci se žádných setkání v rámci "bürgenstockého procesu" účastnit nebudou! Samotný tento proces nemá s urovnáním tohoto konfliktu nic společného, " uvedla Zacharovová, a to v reakci na žádost médií o komentář ke slovům Zelenského, jehož text zveřejnilo ruské ministerstvo zahraničí.

"Tzv. druhý summit sleduje stále stejný cíl - protlačit naprosto neživotaschopný "Zelenského vzorec". Jedná se o bezalternativní základ pro řešení tohoto konfliktu, jak dosáhnout podpory ze strany světové většiny a jejím prostřednictvím stanovit Rusku kapitulační ultimátum. Takových "summitů" se účastnit nebudeme, " odpověděla Zacharovová.

https://rusvesna.su/…611

----------------------------------------------------------------

Připravuje Kyjev jadernou provokaci? Ukrajinské ministerstvo zahraničí vydalo podezřelé prohlášení

21.09.2024 - 17:22

Zdá se, že Kyjev připravuje jadernou provokaci.

Ukrajinské ministerstvo zahraničí, s odvoláním na rozvědku, vydalo propagandistické prohlášení o tom, že Kreml údajně připravuje údery na ukrajinská energetická jaderná zařízení , a to v předvečer blížící se zimy.

Ukrajinský ministr zahraničí, Andrej Sibiga, dodal, že se zejména jedná o otevřené rozvodny jaderných elektráren a přenosové rozvodny, které jsou kritickými pro bezpečný provoz jaderné energetiky.

https://rusvesna.su/…235

--------------------------------------------------------------------

"Nikdy se nikomu neomluvím za svoji lidskou víru," odpověděl judista Majdov (video)

21.09.2024 - 21:29

Srbský judista, suspendovaný z pařížských olympijských her za to, že se před zápasem pokřižoval, prohlásil, že to udělal vědomě, přestože byl po dvakráte varován. Poklonit se, před takovým soudcovským řádem, borec odmítl!

Kromě toho, sportovec prohlásil, že se nikam odvolávat nebude a ... pětiměsíční lhůta "není zase až tak dlouhá".

"Nikdy se před nikým nebudu omlouvat, tohle je moje základní lidská přirozenost" prohlásil judista Majdov.

https://rusvesna.su/…471

-------------------------------------------------------------------

Trump udělal odvážný výpad směrem k americkým Židům

21.09.2024 - 16:57

Republikánský prezidentský kandidát, Donald Trump, prohlásil, že osud židovského lidu bude přímo souviset s jeho případnou volební porážkou, cituje politika list The New York Times.

"Navzdory všemu, co jsem pro Izrael udělal, jsem získal pouze 24 procent hlasů amerických Židů, " prohlásil Trump na svém předvolebním setkání, věnovaném odsouzení antisemitismu.

Bývalý šéf Bílého domu dodal, že členové Demokratické strany sice proklínají americké Židy, ale ti je nadále "volí ".

"Republikán musí, díky své politice vůči Izraeli, obdržet 100% židovských hlasů! V opačném případě bude Izrael vymazán z povrchu zemského!", uzavřel Trump.

Volby amerického prezidenta se budou konat 5.listopadu. Demokratickou stranu na nich bude zastupovat viceprezidentka Kamala Harrisová, republikánskou stranu - exprezident Trump.

https://rusvesna.su/…800

-----------------------------------------------------------------------

 

Trump prozradil, čeho se bojí po atentátu

22.09.2024 - 8:30

Kandidát na prezidenta USA, Donald Trump, na nějž byly, a to během údobí dvou měsíců spáchány dva pokusy o atentát, prozradil reportérovi Fox News, že se obává o životy svých rodinných příslušníků.

"Ano, obvykle o tom nemluvím, ale musím se postarat o svou rodinu," prohlásil Trump.

První atentát na Trumpa se odehrál během jeho předvolebního projevu v Pensylvánii, a to 13.července. Trump byl zraněn do ucha, jeden z diváků zemřel a další dva byli zraněni.

Americká tajná služba oznámila, že zlikvidovala podezřelého, který na pódium několikrát vystřelil. Skrýval se na střeše výrobní budovy, vzdálené asi 100 metrů od pódia, a to mimo prostor, kde se akce konala.

Druhý pokus o atentát na Trumpa se odehrál 15.září u golfového klubu na Floridě. Podle policistů, příslušníci tajné služby zahájili palbu na útočníka, který se ukrýval v křoví.

Muž poté z místa utekl a snažil se ujet autem. Později byl ale zadržen. Na místě, kde byl spatřen, byl nalezen automat AK - 47 s optickým zaměřovačem, dva batohy a akční kamera GoPro. Do vyšetřování se zapojila FBI.
 
 
--------------------------------------------------------------------
 
Itálie otevírá dveře chemické kastraci násilníků a pedofilů

22.09.2024 - 0:40

V Itálii bylo rozhodnuto vytvořit v parlamentu odbornou komisi, která posoudí návrh na chemickou kastraci násilníků a sexuální delikventů, zaměřujících se na děti.

"Itálie pokročila ve směru legalizace chemické kastrace: Poslanci schválili vytvoření výboru, který bude schopen vypracovat zákony o léčbě násilných sexuálních delikventů, a to prostřednictvím léků blokujících androgen.

Chemická kastrace spočívá v podávání léků, které potlačují uvolňování hormonů, které stimulují varlata k produkci testosteronu. Tím se oslabuje libido.

Návrh předložila ultrapravicová liga, která je součástí Meloniové vládní koalice. Ta učinila přijetí zákona o chemické kastraci pedofilů a násilníků jednou z klíčových částí své platformy. Podle návrhů ligy mohou být pachatelé sexuálních zločinů odsouzeni k podmíněnému trestu, a to v případě, že přistoupí na hormonální terapii."
 
 
----------------------------------------------------------------------------
 
Čína vyzvala NATO, aby " se rozpustilo ", a to zároveň se svým odcházejícím generálním tajemníkem

22.09.2024 - 0:22

NATO, během 75-ti let své existence, nepřispělo k vytvoření mírumilovnějšího a bezpečnějšího světového řádu, právě naopak se stalo kořenem vzniku mnoha  bezpečnostních dilemat! Aliance by se měla "rozpustit", a to zároveň se svým odcházejícím generálním tajemníkem, soudí čínský státní list Global Times.

Funkční období současného generálního tajemníka NATO, Jense Stoltenbera, se blíží ke svému konci. Prvního října se v sídle NATO, v Bruselu, uskuteční oficiální předání jeho vedení do rukou nového generálního tajemníka, bývalého nizozemského premiéra - Marka Rutteho.

Autoři článku poukazují na to, že 75letá historie NATO prokázala, že tato organizace neučinila Evropu, ani svět mírumilovnějším a bezpečnějším! Naopak, jeho samotná existence a neustálé rozšiřování aliance se staly hlavní příčinou bezpečnostních dilemat.

Právě naopak, "naproti tomu", bylo dlouhodobějšího míru dosaženo v místech, kde NATO nezasahovalo svojí konfrontační mentalitou," píše publikace.

"Vyzýváme NATO, aby se co nejdříve "rozpustilo", a to zároveň se svým odcházejícím generálním tajemníkem, aby tak byly ukončeny jeho zastaralé koncepty mentality studené války, hra s nulovým součtem, chybné praktiky propagace vojenské síly a snaha o "absolutní bezpečnost", jeho nebezpečné chování, které ničí jak Evropu, tak i asijsko-pacifický region," zdůrazňuje článek.

Noviny poznamenávají, že NATO mělo svou existenci ukončit spolu s koncem studené války. Přežití a rozvoj aliance vždy závisely na vytváření bezpečnostních hrozeb a opakovaném zapojování se do válečných konfliktů, uvádí autoři.

Publikace dále píše, že se Stoltenberg snaží vykreslit NATO jako ochránce regionální, ba i globální bezpečnosti, při čemž jeho rétorika, spočívající na tvrzení, že "vojenská síla je předpokladem dialogu", je pouze jiným způsobem tvrzení, že "síla plodí právo"!

"Byla to právě expanze NATO, kdo zasel semena současné ukrajinské krize! Jeho expanze do Asie a Tichomoří rozšířila geopolitické napětí i mimo evropské hranice," uvádí deník.

Autoři poznamenávají, že pod Stoltenbergovým vedením se NATO, ohledně svých strategických cílů, ještě více sblížilo s USA.
 
 
-------------------------------------------------------------------
 
Likvidace amerických "super-systémů" nekončí: V Kursku Iskander zničil další HIMARS (video)

21.09.2024 - 23:57

Likvidace amerických "super systémů" nekončí! Iskander znovu zničil HIMARS, který podporoval nepřátelský útok na kurskou oblast.

Záběry objektivního sledování raketového útoku na pozice RSZO HIMARS u obce Šapošnikovo Dubina  - sumská oblast.

V důsledku úderu zničeno:

► RSZO HIMARS,
► 2 bezpečnostní vozidla,
► až 20 vojáků ukrajinských ozbrojených sil
 
 
--------------------------------------------------------------------------
 
"Ukrajina je drcena podél celé frontové linie": Západ vyhodnotil situaci v zóně speciální vojenské operace (SVO)

21.09.2024 - 22:58

Na linii kontaktu nejsou ukrajinské jednotky schopny udržet své obranné pozice, konstatoval britský expert, Alexander Mercuris, a to ve vysílání YouTube kanálu -  Duran.

"Realita je taková, že Ukrajina je drcena a rozdělená po celé frontové linii! Ukrajinská armáda není schopna udržet své pozice, a to nikde! Rusové v tuto chvíli postupují na všech místech," poznamenal.

Podle experta jsou ukrajinské ozbrojené síly (VSU) každým dnem unavenější! Mobilizovaní vojáci, které nasadí do bojů, buď utečou nebo zemřou.

"Nejsou schopni bojovat proti této neuvěřitelně silné ruské armádě. "...>Chtěl jsem říct, že už jsme blízko konce," shrnul Mercuris.
 
 
------------------------------------------------------------------------
 
Ruská armáda zničila více než dva tisíce ozbrojenců, polní sklady a desítky kusů zbraní a techniky: svodka

21.09.2024 - 13:46

Ruská armáda pokračuje ve speciální vojenské operaci, Ministerstvo obrany zveřejňuje informace o úspěších našich sil, a to na na hlavních úsecích fronty.

Ozbrojené síly Ruské federace dnes v noci zasadily skupinový úder na energetická zařízení, zajišťující provoz ukrajinského , vojensko-průmyslového komplexu. Údery byly vedeny vysoce přesnými zbraněmi a údernými bezpilotními letouny. Zasaženy byly dílny, vyrábějící bezpilotní letouny a místa dislokace ukrajinského vojenského personálu, zbraní a vojenské techniky.

Cíle úderu byly splněny. Všechny zadané objekty byly zasaženy.

V liptovském a volčanském směru jednotky seskupení vojsk "Sever" udeřily na formace 36.brigády námořní pěchoty a 113. brigády teritoriální obrany, a to v oblastech obcí Lipce, Volčansk, v charkovské oblasti a v okolí města Charkov.

Byly odraženy tři útoky ukrajinských ozbrojených sil a to 57. motopěchotní a 71.jegerské brigády. Nepřítel ztratil až 135 vojáků, dvě bojová obrněná vozidla, čtyři vozidla, dvě 152mm děla D-20 a dvě 122mm houfnice D-30.

Jednotky seskupení vojsk "Západ" zlepšily svou taktickou pozici a udeřily na živou silu a technikou 14., 43., 44., 54., 66. mechanizované brigády VSU, 110., 117., 125. brigádu teritoriální obrany a 1. brigádu Národní gardy, a to v oblastech osad Petropavlovka, Zagryzovo, Izjumskoje, Višněvoje, Kolesnikovka, Kovšarovka, nacházejících se v charkovské oblasti, a Něvskoje, Novojegorovka v Luhanské lidové republikce a Torskoje v Doněcké lidové republice.

Byly odraženy dva protiútoky útočných skupin 116.mechanizované a 3. útočné brigády VSU.

Ztráty nepřítele činily až 435 vojáků, čtyři tanky, dva obrněné transportéry M113 - americké výroby, pět vozidel, dvě 155mm houfnice M777 a dvě 155mm houfnice M198 - americké výroby, dvě 152mm děla D-20 a 122mm houfnice D-30. Zničena byla radarová stanice protivzdušné obrany AN / TPQ-50 americké výroby a sedm muničních skladů.

Jednotky "Jižního" seskupení vojsk obsadily výhodnější pozice a zasáhly formace 24., 28., 30., 54., 93. mechanizované, 56., 59. motopěchotní, 144. pěší, 81. aeromobilní, 10., 128. horno-útočné brigády VSU a 114. brigády teritoriální obrany, a to v oblastech osad Seversk, Kramatorsk, Serebrjanka, Věrchněkamenskoje, Časov Jar, Predtěčino, Bělaja Gora, Ostroje, Kurachovo a Katěrinovka Doněcké lidové republiky.

Ukrajinské ozbrojené síly zde ztratily až 840 vojáků, dva tanky, dva bojové pancéřové vozy "Kozák", 22 vozidel, čtyři 155mm houfnice FH-70, vyráběné ve Velké Británii, 155mm houfnici M777, vyrobenou v USA, 152mm dělo D-20, dvě 122mm houfnice D-30 a 105mm dělo M119, vyrobené v USA.

Zničeny byly tři stanice radioelektronického boje "Enkláva N".

Jednotky seskupení vojsk "Střed" pokračovaly v postupu do hloubky nepřátelské obrany a udeřily na živou sílu a techniku 23., 31., 150. mechanizované, 144. pěší, 46. aeromobilní, 95. výsadkové útočné brigády, 78. výsadkového a útočného pluku, 109., 112., 119. brigády teritoriální obrany, 14., 15. brigády Národní gardy a 3. pohraniční jednotky ukrajinské pohraniční služby, a to v oblastech osad Dzeržinsk, Nelepovka, Pokrovsk, Dimitrov, Grodovka, Krutoj Jar, Selidovo, Ukrajinsk a Gorňak v Doněcké lidové republiky.

Odrazili devět protiútoků útočných skupin 100. mechanizované, 68.egerské, 25. výsadkové brigády, 425 útočného praporu VSU, 2., 12. brigády a 5. pluku Národní gardy.

Ztráty ukrajinských formací činily až 520 vojáků, dva pick-upy, dvě 152mm houfnice Msta-B, Čtyři 122mm houfnice D-30, 152mm dělo D-20, 100mm protitankové dělo Rapir a v USA vyrobené: bojové obrněné vozidlo MaxxPro, 155mm houfnici M777 a 105mm dělo M19. Zničen byl rovněž muniční sklad.

Jednotky seskupení vojsk "Vostok" zlepšily své pozice na předním okraji a udeřily na formace 72.mechanizované, 58. motopěchotní brigády VSU, 105., 241. brigády teritoriální obrany a 21. brigády Národní gardy, a to v oblastech obcí Ugledar, Novoukrajinka, Zalotaja Niva, Vjelikaja Novosjelka v Doněcké lidové republiky a Novodarovka v záporožské oblasti.

Nepřítel ztratil až 160 vojáků, bojové obrněné vozidlo, dvě vozidla, dvě 155mm houfnice Caesar - francouzské výroby, 152mm dělo D-20 a stanici radioelektronického boje.

Jednotky seskupení vojsk "Dněpr" udeřily na živou silu a techniku 141.pěší brigády VSU, 37. brigády námořní pěchoty, 124. brigády teritoriální obrany a 3. brigády Národní gardy, a to v oblastech osad Nesterjanka, Pětichatki, Kamenskoje v záporožské oblasti a Antonovka v chersonské oblasti.

Ztráty nepřítele činily až 60 vojáků a čtyři vozidla. Zničen byl sklad munice.

Operační a taktické letectvo, bezpilotní letadla, raketová vojska a dělostřelectvo jednotek ozbrojených sil Ruské federace zničily dva sklady raketových a dělostřeleckých zbraní, byl zlikvidován pozemní náklad s raketami a municí, dodanou kyjevskému režimu západními zeměmi, stejně jako shluky živé síly a vojenské techniky nepřítele ve 153 oblastech.

Protivzdušná obrana sestřelila šest řízených raket dlouhého doletu Neptun, tři řízené letecké bomby Hammer, vyrobené ve Francii, 10 raket HIMARS, vyrobených USA a 177 ukrajinských bezpilotních letounů různých typů.

Celkem bylo od začátku speciální vojenské operace zničeno: 646 letadel, 283 vrtulníků, 31983 bezpilotních letounů, 579 protiletadlových raketových komplexů, 18317 tanků a dalších bojových obrněných vozidel, 1457 bojových vozidel proudových systémů salvové palby, 14963 děl polního dělostřelectva a minometu a 26328 jednotek speciální vojenské automobilové techniky.

----------------------------------------------------------------------
 
Írán ukázal novou verzi kamikadze - dronu " Shahed "(foto)

22.09.2024 - 9:00

V Íránu byla na vojenské přehlídce odhalena nová verze kamikadze - dronu "Shahed" -Shahed-136b.

Íránské zpravodajské agentury píší, že má dolet až čtyři tisíce kilometrů.

Zatímco starší model, podle různých odhadů, uletěl 1 až 2 tisíce kilometrů.

Na přehlídce byla také odhalena nová raketa Džihád (Dschihad), která má dolet až tisíc kilometrů.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře