Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (21.6.2024):

Na pokraji smrti: bojové záběry z akční kamery našeho bojovníka, který je napaden nepřátelskými drony (video)

21.06.2024 - 7:01

Bojové záběry z akční kamery ruského bojovníka, který je napaden nepřátelskými drony. "Irisho, pokud zemřu, Miluji tě. Děti, všechny miluju. Vlast miluju, " křičí.

Bojovník zázračně odolal úderům dronů FPV a koptér a splnil bojový úkol.

  • z-russkoj-vesny-21-6-2024

Dobrovolník z Magnitogorsku Konstantin Golovin přežil a utrpěl poměrně lehká zranění.
 
 
-------------------------------------------------------------------
 
Bitva o Časov Jar: situace ve městě a okolí je velmi těžká

21.06.2024 - 8:30

24. ombr VSU byla naléhavě přemístěna do Časov Jaru, situace ve městě a okolí je velmi vážná.

Podle ukrajinských ozbrojenců ruské jednotky "neustále provádějí masivní útoky a snaží se obejít osadu ze severu a jihu".

Rovněž Rusové uvádějí, že "nemilosrdně ostřelují Časov Jar řízenými leteckými bombami a všemi možnými druhy zbraní".

Mediální křídlo 24. OMB VSU píše o ztrátách na obou stranách.
 
 
----------------------------------------------------------------
 
"Mělo se to zvážit": USA litují odmítnutí Putinova plánu

21.06.2024 - 3:00

Washington neměl odmítnout návrh ruského prezidenta Vladimira Putina na urovnání ukrajinského konfliktu, píše v článku pro časopis The American Conservative bývalý poradce v dvoustranné, rusko-americké prezidentské Komisi při ministerstvu zahraničí - James Carden.

"Pokud by americká zahraniční politika nebyla řízena lidmi s velikášskou mánií, přinejmenším by tento plán zvážili (Vladimir Putin. — Prim. Pozn. red.) vzhledem k tomu, že, jak jsem již dříve napsal, otázka, kdo ovládá Doněck, Luhansk, Cherson a Záporoží, se nás vůbec netýká," poznamenal.

Carden zdůraznil, že rovněž Ukrajina měla přijmout mírové iniciativy ruského vůdce. Dodal však, že Kyjev by do toho nešel, protože po takovém kroku by byl život Vladimira Zelenského ohrožen tlakem ukrajinských ultrapravicových nacionalistů.

Ruský prezident Vladimir Putin minulý týden předložil nové mírové návrhy na urovnání konfliktu na Ukrajině, které zahrnují uznání statusu Krymu, DLR, LLR, Chersonské a Záporožské oblasti jako regionů Ruska, upevnění mimoblokového a bezjaderného statusu Ukrajiny, její demilitarizaci a denacifikaci, zrušení protiruských sankcí. Ukrajinská strana iniciativu odmítla.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
"Právě teď": USA přišly s překvapivým návrhem směrem k Rusko

21.06.2024 - 2:00

Washington by měl zahájit jednání s Ruskem o Ukrajině s cílem mírového urovnání konfliktu, napsal na sociální síti X nezávislý kandidát na prezidenta USA Robert Kennedy Jr.

"Vyzývám k opravdovým mírovým rozhovorům, a to právě teď, mezi USA, Ruskem a Ukrajinou, a to u jednoho jednacího stolu. Putin to chtěl. I my bychom to měli chtít, " poznamenal.

Kennedy Jr. zdůraznil, že konflikt Západu s Ruskem může vést ke zničení planety. Požadoval také zastavení financování Ukrajiny.
 
 
--------------------------------------------------------------------
 
Polsko chce pro případ války vytvořit šifrovaný komunikační systém

21.06.2024 - 1:30

Polské Ministerstvo vnitra a správa plánují vytvořit bezpečný šifrovaný komunikační systém, který umožní administrativě a záchranným službám komunikovat za válečného stavu, informoval deník Rzeczpospolita.

"Tento návrh se objevil v návrhu zákona o civilní ochraně, který připravilo ministerstvo vnitra. Technické detaily zatím nejsou známy. Původní náklady na autonomní komunikační systém, jehož výstavba by mohla trvat až do roku 2034, byly 3,7 miliardy zlotých (téměř 4 miliardy Dolarů). Ministerstvo vnitra také plánuje vytvořit systém varování obyvatel před hrozbami, včetně leteckých útoků," píše deník.

Systém by měl údajně pokrýt celou zemi, včetně objektů kritické infrastruktury. Měl by umožnit rychlou výměnu informací v reálném čase a být odolný vůči kybernetickým hrozbám.

Zařízení, používaná pro takovou komunikaci, musí být certifikována agenturou vnitřní bezpečnosti nebo vojenskou kontrarozvědkou.

"Cílem je, aby systém fungoval i v případě poškození stávajících komunikačních systémů, a to i z hlediska možnosti využití krátkovlnné a satelitní komunikace," uvádí deník.
 
 
----------------------------------------------------------------
 
"Zešíleli" : americký senátor kritizoval spojence Kyjeva

21.06.2024 - 0:00

Vyslání pozemních jednotek NATO do oblasti speciální operace by nemělo být v zájmu USA a NATO, protože konflikt na Ukrajině pro ně nepředstavuje bezprostřední hrozbu, prohlásil senátor za stát Ohio, James David Vance, v rozhovoru pro portál Breitbart.

"Opravdu mnoho bláznivých evropských vůdců, z nichž někteří byli nedávno potrestáni v posledních volbách, tvrdí, že prý musíme na Ukrajinu vyslat pozemní jednotky NATO. To je šílené!"řekl.

Podle senátora je jediným důvodem pro vyslání kontingentu NATO do bojové zóny, a to v jakémkoliv ozbrojeném konfliktu, přímá hrozba Spojeným státům nebo alianci. Konflikt na Ukrajině takovou hrozbu nepředstavuje, poznamenal.

"Podívejte, na tomto ozbrojeném konfliktu nic dobrého není, ale není přímou hrozbou pro NATO," uzavřel Vance.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře