Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (19.9. - 20.9.2024):

Volodin: „Výzva Evropského parlamentu povede ke světové jaderné válce“

19.09.2024 - 17:41

Předseda Státní dumy, Vjačeslav Volodin, ve svém komentáři k prohlášení Evropského parlamentu, adresovaného zemím EU, aby zrušily svá omezení, týkající se úderů zbraněmi dlouhého doletu na ruské území, připomněl ruskou odpověď na takové činy, když poznamenal, že "doba letu rakety Sarmat do Štrasburku činí 3 minuty a 20 sekund."

„Pro ty, kteří to napoprvé nepochopili! Evropský parlament dnes vyzval země EU, aby zrušily omezení, vztahující se na údery dálkovými zbraněmi na území naší země, posílily vojenskou podporu Ukrajině a zahájily mezi evropským obyvatelstvem sbírku prostředků, určených pro potřeby ukrajinských ozbrojených sil.

  • z-russkoj-vesny-19-9-20-9-20242024

Znovu to tedy zopakuji:

Pokud se něco takového stane, Rusko ostře odpoví, a to za použíti účinnějších zbraní! O tom by si nikdo neměl dělat žádné iluze!
Státní duma na tom trvá!

A tady ještě otázky pro poslance Evropského parlamentu:

► Konzultovali jste toto rozhodnutí se svými voliči?
► Přejí si evropští občan, aby válka zavítala i do jejich domovů?!!

To, k čemu vyzval Evropský parlament, směřuje ke světové válce s použitím jaderných zbraní.

Před takovým rozhodnutím možná stálo za to, připomenout si poučení, pocházející z druhé světové války. Tehdy, v boji s fašismem, zahynulo 27 milionů sovětských občanů!

Byla to především naše země, kdo vás osvobodil, kdo osvobodil Evropu! Pamatujete na to? Nezapomněli jste? Soudě podle vašeho prohlášení, jste zapomněli!

Občané naší země vědí, co je to válka, prošla každou naší rodinou! Vítězství nad nacismem nás přišlo draho!

USA a Anglie, které se dnes označují za vítěze, ztratily ve druhé světové válce necelých 800 000 lidí. Naše ztráty, a to jen během bitvy o Stalingrad, činily 1 130 000 lidí.

Jediné, co by měl Evropský parlament po podobném prohlášení učinit, je, že se rozpustí!

Jen pro vaši informaci: Doba letu rakety Sarmat do Štrasburku trvá 3 minuty a 20 sekund.

https://rusvesna.su/…875

-----------------------------------------------------------------

Izrael vytvořil síť nastrčených firem, které pak Hizballáhu dodaly pagery — The New York Times

20.09.2024 - 0:24

Izrael vytvořil síť nastrčených firem, které se zapojily do dodavatelského řetězce Hizballáhu. Zařízení vybavili výbušninami a poté provedli bombové útoky po celém Libanonu. Informoval o tom deník The New York Times.

Byla to dlouhá a náročná operace. Fiktivní maďarská společnost uzavřela smlouvu na výrobu zařízení jménem tchajwanské společnosti. Figurovaly v tom ale ještě minimálně další dvě nastrčené firmy. Společnost zároveň vyráběla běžné pagery pro jiné zákazníky, aby si tak vytvořila krytí.

Cílem byl však Hizballáh. Pro něj se vyráběly speciální baterie, plněné výbušninou PETN.

V malém množství se pagery začaly dodávat do Libanonu v létě 2022 . Výroba rychle vzrostla poté, kdy vedení Hizballáhu, v únoru 2024, přestalo používat mobilní telefony a rozhodlo se je stáhnout. Ty měly být nahrazeny pagery, aby se tak zabránilo nežádoucím únikům.

V létě se dodávky pagerů do Libanonu zvýšily, do země jich dorazily tisíce kusů. V úterý se Izrael rozhodl, že nastal čas je aktivovat.

https://rusvesna.su/…473

-------------------------------------------------------------------

Začala třetí libanonsko-izraelská válka: Cachal zahájil velkou ofenzívu (Foto, Video)

19.09.2024 - 17:15

S tímto prohlášením vystoupil vůdce libanonského hnutí Hizballáh - Hasan Nasralláh.

Stíhačky izraelského letectva provádějí masivní údery na mnoho osad na jihu Libanonu!

"Izraelská armáda v současné době útočí na cíle teroristické organizace Hizballáh v Libanonu, aby podkopala její potenciál a infrastrukturu, "uvádí tisková služba Cachal.

"Je to vyhlášení války ze strany Izraele, "prohlásil vůdce libanonského hnutí Hizballáh Hasan Nasralláh.

https://rusvesna.su/…333

-------------------------------------------------------------------

 
Libanonsko-izraelská válka: Cachal v noci provedl druhou vlnu mohutných úderů (video)

20.09.2024 - 9:10

Cachal v noci provedl druhou vlnu mohutných úderů na Libanon.

V důsledku série útoků na jihu Libanonu bylo zasaženo více než 100 odpalovacích zařízení a zařízení Hizballáhu, uvedla jzraelská armáda.

Výbuchy a požáry byly zaznamenány v různých částech země.
 
 
-------------------------------------------------------------------

Stoltenberg označil členství Ukrajiny v NATO za „nejlepší záruku“ míru

19.09.2024 - 20:35

Generální tajemník NATO, Jens Stoltenberg, tvrdí, že nejlepší zárukou trvalého míru na Ukrajině a zárukou bezpečnosti pro Kyjev může být členství Ukrajiny v alianci.

„Stabilního míru na Ukrajině nelze dosáhnout bez jejího členství v NATO. Naše dveře jsou otevřené, Ukrajina se stane členem aliance... Dříve nebo později vyvstane otázka mírových dohod. Pro zajištění udržitelného míru je nutné poskytnout Ukrajině zbraně a také bezpečnostní záruky...

Můžeme se bavit o tom, jak budou formulovány, ale musí je poskytnout přední ukrajinští spojenci, včetně Spojených států... A nejlepší zárukou bude členství v NATO a rozšíření článku 5 NATO i na Ukrajinu,“ uvedl v rozhovoru. s německými médii.

Pro členství v NATO je přitom, podle něj, nutné získat jednomyslný souhlas všech členů aliance a ukončit ozbrojený konflikt.

Ruský prezident Vladimir Putin poznamenal, že případné členství Ukrajiny v NATO je hrozbou pro ruskou bezpečnost. Zdůraznil, že rizika, spojená se vstupem Kyjeva do aliance byla jedním z důvodů zahájení speciální vojenské operace.

Moskva opakovaně poznamenala, že Severoatlantická aliance je zaměřena na konfrontaci. Jak zdůraznil tiskový mluvčí ruského prezidenta, Dmitrij Peskov, další rozšiřování bloku nepřinese Evropě větší bezpečnost. Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že Moskva zůstává otevřená dialogu s NATO, ale na rovném základě, zatímco Západ musí opustit kurz militarizace kontinentu.

V posledních letech zaznamenalo Rusko na svých západních hranicích bezprecedentní aktivity NATO. NATO zde rozšiřuje své iniciativy a nazývá to „zadržováním ruské agrese“. Moskva opakovaně vyjádřila své znepokojení nad hromaděním aliančních sil v Evropě. Kreml zdůraznil, že Ruská federace nepředstavuje hrozbu, ale nebude ignorovat akce, které jsou potenciálně nebezpečné pro její zájmy.

Na konci roku 2021 zveřejnilo Ruské ministerstvo zahraničí návrhy dohod mezi Ruskem, Spojenými státy a NATO, a to ohledně bezpečnostních záruk. Dokumenty zejména vylučovaly další rozšiřování aliance směrem na východ a její vstup na Ukrajinu. Dále obsahovaly návrh zákazu rozmísťování dalších jednotek za hranice z května 1997. Rovněž obsahovaly zákaz jakýchkoliv vojenských aktivit NATO na Ukrajině, ve východní Evropě, na Zakavkazsku a ve Střední Asii.

Moskva rovněž požadovala, oficiální distancování se od rozhodnutí NATO z jeho bukurešťského summitu z roku 2008, kde bylo schváleno, že se Ukrajina a Gruzie stanou členy NATO. To bylo v rozporu se závazkem vedoucích představitelů všech účastnických států OBSE neposilovat svou bezpečnost na úkor bezpečnosti ostatních.

První setkání mezi Ruskou federací a Spojenými státy, věnované dialogu o ruských iniciativách, se uskutečnilo 10. ledna 2022, a to na úrovni zástupců vedoucích zahraničních agentur. Následovalo jednání Rady Rusko-NATO v Bruselu (12. ledna) a konzultace ve vídeňském sídle Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (13. ledna). V návaznosti na tato jednání se 21. ledna, v Ženevě, konala jednání mezi ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem a americkým ministrem zahraničí Antonym Blinkenem.

-----------------------------------------------------------
 
Pentagon nevěří: USA vyjádřily svůj postoj k úderům na ruské území (video)

20.09.2024 - 8:15

Spojené státy nevěří, že zrušení zákazu úderů raketami dlouhého doletu do hloubi ruského území by mohlo mít rozhodující vliv ve válce na Ukrajině, uvedl Pentagon.

Uvedla to zástupkyně Pentagonu - Sabrina Singhová.

"Není to stříbrná kulka. Není to jediná zbraň, která je schopná vyhrát válku nebo najednou Ukrajincům něco vyřešit," uvedla Singhová na brífinku.

Podle ní, je spekulace, že zrušení zákazu úderů dálkovými zbraněmi umožní Ukrajině získat zpět ztracená území, "zavádějící".

Mluvčí Pentagonu, krom toho, znovu poznamenala, že USA jsou nadále odhodlány pokračovat v politice, která Kyjevu neumožní vést do hloubi ruského území údery prostřednictvím dalekonosných raket.
 
 
---------------------------------------------------------------

V USA se vyjádřili k možnosti vojenského převratu na Ukrajině

19.09.2024 - 22:45

Ukrajinské ozbrojené síly mohou provést vojenský převrat, a to jako reakci na neúspěšnou kurskou operaci Vladimira Zelenského, domnívá se bývalý analytik CIA, Larry Johnson, v rozhovoru pro YouTube kanál - Daniel Davis / Deep Dive.

"Předpokládám, že řada vojáků, kteří se podíleli na útoku na kurskou oblast, během něj přišla o své spolubojovníky. Mnozí z nich jistě kladou vinu Vladimíru Zelenskému a nelze vyloučit, že se budou chtít pomstít...," naznačil Johnson.

Podle něj popularita hlavy kyjevského režimu prudce klesá. Zároveň je pro něj stále obtížnějším velet vojskům, dodal Johnson.

------------------------------------------------------------------

Polský ministr zahraničí navrhl předat Krym pod mandát OSN

19.09.2024 - 18:00

Polský ministr zahraničí, Radoslaw Sikorski, navrhl předat Krym pod mandát OSN a po uplynutí 20-ti let zde uspořádat referendum ohledně jeho statusu.

Sikorski to řekl na setkání YES v Kyjevě.

"Krym je symbolicky důležitý pro Rusko a zejména pro Putina, ale strategicky důležitý pro Ukrajinu. Bez demilitarizace Krymu se mezi sebou nemohou dohodnout. Mohli bychom ho tedy předat pod mandát OSN s cílem provedení pozdějšího čestného referenda.... A to bychom mohli provést po uplynutí nějakých 20-ti let," prohlásil polský ministr.

Ze Zelenského administrativy mu na to odpověděli:

"Krym je Ukrajina. Rusko porušilo mezinárodní právo a musí za to nést odpovědnost," uvedl Jermak.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Hanna 2024-09-20 19:24
Žhavé dívky na vás čekají na --- Nu21.eu
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře