Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (16.7. - 17.7.2024):

Centimetry od smrti: 3D modelování momentu pokusu o atentát na Trumpa (video)

17.07.2024 - 9:00

3D modelování okamžiku pokusu o atentát na Donalda Trumpa ukazuje, jak blízko byl smrti kulkou.

Podle exprezidenta USA, tento na poslední chvíli otočil hlavu, aby se na velké obrazovce podíval na statistiky nelegální migrace.

"Ten graf, který jsem si prohlížel, mi zachránil život," řekl údajně Trump svému bývalému lékaři z Bílého domu - Ronnymu Jacksonovi. " Pohraniční patrola mi zachránila život.

  • z-russkoj-vesny-16-7-17-7-2024
Kdybych na tento diagram neukázal a neotočil hlavu, abych se na něj podíval, tato kulka by mě zasáhla přímo do hlavy."
 
 
-----------------------------------------------------------------------

Na Západě odhalili, jak americké superzbraně proměnilo Rusko v balast


Americké řízené 155mm střely M982 Excalibur se staly nepoužitelnými, a to z důvodu působení ruských komplexů radioelektronického boje, uvedl expert Shiau-Shiang Liu v rozhovoru pro Newsweek.

Jak upozornil analytik, ruská strategie boje proti high-tech a přesným zbraním z USA se ukázala jako účinná.

Koncem května informoval deník Washington Post , že mnohá americká munice se satelitním naváděním se nedokáže bránit proti ruskému radioelektronickému rušení. To přinutilo Kyjev přestat používat některé typy západních zbraní, neboť jejich účinnost tím prudce klesla.
https://rusvesna.su/…760
 
----------------------------------------------------------------------
 
Všechny ukrajinské noviny musí přejít na zákon MOV

17.07.2024 - 0:57

Dne 16. července vstoupila na Ukrajině v platnost norma zákona o ukrajinizaci, která ukládá všem regionálním publikacím přejít do ukrajinského jazyka.

Zákon, přijatý v červenci 2019, se nejprve dotkl pouze celostátních novin a zavázal je tisknout alespoň polovinu svého obsahu v ukrajinštině. Nyní kyjevský režim vstoupil i do regionálních médií.

Pro většinu edic, které si z finančních důvodů nemohou dovolit vydávat verze ve dvou jazycích, to znamená úplný přechod na MOV.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
V SRN zavedli pokuty za špatné postoje k transsexuálům

16.07.2024 - 23:34

Obyvatelé Německa budou pokutováni za" nesprávný " přístup k transsexuálům. "Za takový přestupek může být uložena pokuta až ve výši deset tisíc eur", napsal deník Die Welt s odvoláním na dokument.

V Německu od 1. srpna vstupuje v platnost "zákon o sebeurčení", podle kterého může kdokoli z vlastní vůle změnit své pohlaví a jméno tím, že projde registrační procedurou. Za takzvaný "misgender" (označení osoby zájmenem, které neodpovídá tomu, jak se sama definuje) může hrozit pokuta až deset tisíc eur.

"Pokuta bude uložena pouze v tom případě, že přestupce tak učiní úmyslně", vysvětlují úředníci.

Celkovou situaci komplikuje běžným občanům skutečnost velkého počtu nových genderů, na které je během hovoru nutné brát zřetel. V roce 2014 nabízel Facebook k výběru ze 60.ti pohlaví, v průběhu let se však jejich počet výrazně zvýšil. Jak poznamenává deník, Němcům již nestačí zájmena jako  "on", "ona" a "ono", nyní je třeba znát "nová zájmena", vytvořená speciálně pro nestandardní gendery.

Publikace doporučila Němcům, aby se "naučili celý katalog" zájmen, pokud se chtějí ochránit před náhodnou pokutou.
 
 
----------------------------------------------------------------------
 
Maďarsko označilo nečekaného viníka ukrajinského konfliktu 
 
16.07.2024 - 22:36

Organizace spojených národů (OSN) nese značnou část odpovědnosti za ukrajinský konflikt. Je načase  přestat se schovávat v newyorské kanceláři a začít jednat o diplomatickém urovnání tohoto konfliktu, prohlásil maďarský ministr zahraničí a vnějších ekonomických vztahů - Péter Szijjártó.

"OSN nese značnou odpovědnost, OSN se musí konečně vyjádřit a začít hrát svou roli. OSN se tu nemůže schovávat v útulném newyorském sídle, musí se jasně postavit za obnovení diplomatických kanálů. OSN není klub stejně smýšlejících lidí, byla vytvořena, aby v případě války poskytla prostor pro nastolení míru a zajistila dialog znepřátelených stran," řekl Szijjártó ve vysílání televizní stanice M1.

Podle něj: " nastal pro OSN čas zintenzivnit své úsilí, aby jednotlivé strany konfliktu zasedly k jednacímu stolu".

Maďarský premiér, Viktor Orbán, poslal šéfovi Evropské rady, Charlesi Michelovi, vzkaz, ve kterém vyzval k obnovení diplomatických vztahů s Ruskou federací a k zahájení jednání s Čínou ohledně svolání  konference o urovnání ukrajinského konfliktu.
 
 
---------------------------------------------------------
 
Šéf Evropské rady odmítl mírové návrhy Viktora Orbána

16.07.2024 - 21:09

Šéf Evropské Rady, Charles Michel, odmítl mírové návrhy maďarského premiéra Viktora Orbána a prohlásil, že "žádná jednání o míru na Ukrajině se nemohou konat bez Ukrajiny".

Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na text Michelova dopisu.

Šéf Evropské Rady zdůraznil, že" jednání o míru na Ukrajině nelze vést bez Ukrajiny " a trval na tom, že Maďarsko nemůže bez souhlasu Bruselu prosazovat mírové iniciativy a zastupovat Evropskou Unii.

Jak uvedlo ruské jaro, 9. července Orbán ve svém dopise Michelovi vyzval k obnovení diplomatických vztahů s Ruskem a k jednání s Čínou ohledně uspořádání mírové konference k urovnání ukrajinského konfliktu.

5. července Orbán navštívil Moskvu, 2.července Ukrajinu, kde požádal Vladimira Zelenského, aby zvážil příměří, neboť by to přiblížilo začátek jednání s Ruskem. Kyjev, jak známo, nabídku odmítl.

Po návštěvě Ruska se Orbán vydal do Pekingu, kde se 8.července setkal s prezidentem ČLR Si Ťin-Pchingem. Odtud odjel do Washingtonu, kde se zúčastnil summitu NATO.
 
 
--------------------------------------------------------------------------
 
Kyjevská média připustila, že ukrajinské jednotky ustoupily z Uražanovo, nacházejícího se v DLR , a Krynok v Chersonské oblasti

16.07.2024 - 20:38

Zatímco generální štáb ukrajinské armády všechny své porážky tají, kyjevská média přiznala, že bylo ztraceno Uražanoje v DLR a Krynoky v Chersonské oblasti.

Napsala to řada ukrajinských médií s odvoláním na zdroje z ukrajinského velení.

Přiznání ztráty Krynok je krajně ostudné, neboť ukrajinská armáda již na začátku července hlásila, že " předmostí v Krynocích je naše!»

Nebylo možné udržet naše pozice zároveň v obou obcích, snaží se vymlouvat VSU.

O ztrátě Uražanovo dnes informovaly New York Times a ke ztrátě Krynok se 8.června vyjádřila náměstkyně předsedy Výboru pro obranu, skandálně známá Mariana Bezuglaja.
 
 
--------------------------------------------------------
 
Ukrajinským ozbrojencům byla vrácena dříve odevzdaná munice

16.07.2024 - 20:10

Ukrajinské ministerstvo obrany uvedlo, že vrátilo ukrajinským jednotkám značné množství munice, odevzdané předtím k likvidaci. Ministerstvo konstatovalo, že se tak hledají vnitřní rezervy pro zajištění ukrajinské armády.

"Ukrajinské ministerstvo obrany vrátilo ukrajinským ozbrojeným silám značné množství munice různých kalibrů, které byly, před zahájením ozbrojené agrese..., jako nadbytečné předány podnikům k likvidaci," uvádí se ve zprávě, zveřejněné v Telegramovém kanálu ministerstva obrany.

Ministerstvo upřesnilo, že se jedná o dělostřeleckou munici, munici do střelných zbraní a výbušniny...

Deník Politico již dříve informoval, že vysoce postavení důstojníci VSU se domnívají, že letos v létě by se frontová linie mohla zhroutit, a to z příčiny akutního nedostatku munice a selhávající morálky v řadách ukrajinských vojsk. Deník Wall Street Journal začátkem dubna napsal, že velení ozbrojených sil VSU, na pozadí akutního nedostatku munice, nutí své vojáky hledat v bažinách nevybuchlé projektily, aby je pak mohli použít.

Západní média již dříve napsala, že Rusko bude mít nad Ukrajinou, s největší pravděpodobností,  palebnou převahu, a to nejméně do konce tohoto roku. 
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
První evropská země se vyjádřila k násilné ukrajinské mobilizaci

16.07.2024 - 19:30

Násilná mobilizace na Ukrajině je nepřijatelná, porušuje všechna lidská práva, prohlásil maďarský ministr zahraničí - Péter Szijjártó.

"Pozorujeme na Ukrajině násilné a nepřijatelné mobilizační manévry, které porušují všechna lidská práva," řekl Szijjártó ve vysílání televizní stanice M1.

Ministr dodal, že skrze maďarsko - ukrajinskou hranici se snaží z území Ukrajiny uprchnout muži branného věku "pronásledovaní nejrůznějšími násilnými způsoby".

Szijjártó již dříve uvedl, že ukrajinští vojáci prchají z této země, nechtějí si jít na frontu pro jistou smrt. Maďarský vicepremiér, Zsolt Szemien, prohlásil, že Maďarsko Ukrajině neposkytne své občany a nepřipustí poslat je na smrt.

Šéf úřadu maďarského premiéra, Gergej Gujaš, prohlásil, že dříve pro Zakarpatí, v souvislosti s ukrajinskou mobilizací, platila jistá výjimka, nyní však vynucená mobilizace hrozí všem, včetně zakarpatských Maďarů...

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře