Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z PRONEWS (5.7. - 6.7.2024):

Rusko přesunulo samohybné ICBM Jars do bodů s dobou letu 3–5 minut do hlavních evropských měst zemí NATO

Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo video z manévrů na lesních cestách!
07/05/2024 | 14:15

(Aktualizace z původního příspěvku: 13:58): Ruské ministerstvo obrany dnes oznámilo cvičení jaderných raket s vlastním pohonem Jars, a to necelý měsíc poté, co, se svým spojencem Běloruskem provedlo cvičení nasazení taktických jaderných zbraní .

  • z-pronews-5-7-6-7-2024
To znamená, že dopravili poblíže hranic s Běloruskem jaderné zbraně, se kterými mohou zničit všechna evropská hlavní města NATO, a to maximálně do 3 až 5 minut.

Konkrétně Madrid - za 5 minut, Paříž - za 4 minuty, Berlín - za 3 minuty a Londýn - za 5 minut.

Ministerstvo oznámilo, že samohybné střely RS-24 Jars mají být rozmístěny, a to nejméně ve dvou regionech, na vzdálenost 100 kilometrů od běloruské hranice a následně zamaskovány prostřednictvím krycích prostředků.

Ministerstvo zveřejnilo video, které ukazuje, jak samohybný systém manévruje lesními cestami a zaujímá svou pozici, než jej vojáci zakryjí maskovací sítí.

"Podobná cvičení provedou v blízké budoucnosti další raketové jednotky ," oznámilo ministerstvo obrany.

V červnu uspořádala Moskva, společně s Běloruskem, cvičení taktických jaderných zbraní.

Ruský prezident Vladimir Putin později prohlásil, že Moskva nepotřebuje k zajištění vítězství na Ukrajině použít jaderné zbraně, ale zároveň dodal, že nevylučuje změny jaderné doktríny jeho země.

RS-24 Jars jsou nejnovější ruskou jadernou zbraní.

RS-24 jsou mezikontinentální balistické střely (ICBM) vybavené více jadernými hlavicemi (MIRV), které mohou zasáhnout více cílů současně.

Tyto střely mají dolet, přesahující 11 000 kilometrů, a jsou schopny prorazit i nejmodernějšími systémy protiraketové obrany.

Tyto systémy jsou navrženy pro mobilní odpal, což umožňuje větší flexibilitu a obtížnost jejich odhalování nepřítelem.

Rusko posílilo připravenost těchto jednotek pravidelnými cvičeními a zkušebními starty, testujícími spolehlivost a účinnost raket RS-24 v reálných válečných podmínkách.

Ruské vojenské orgány udržují jednotky RS-24 na vysoké úrovni připravenosti s důrazem na rychlou reakci v případě ohrožení.

Neustálé modernizace a začleňování nových technologií zajišťují, že tyto střely zůstanou jednou z nejpokročilejších zbraní v ruském jaderném arzenálu.

(Poznámka CFP: A teď nám ukažte idiota, který by chtěl s touto jadernou velmocí konfrontovat současnou Evropu...? Bohužel, takových zaprodaných idiotů, bez jakékoliv představivosti, odpovědnosti a přirozené inteligence, se dnes nachází na vedoucích postech evropské únie a evropských států více, než dost! )

-----------------------------------------------------------
 
Plukovník Douglas McGregor: „Ztráty Ukrajinců přesáhly 1 milion vojáků“!

Co prozradil bývalý poradce Trumpovy administrativy

07/06/2024 | 08:59

Americký plukovník v záloze a veterán války v Zálivu, bývalý poradce ministerstva obrany za Trumpovy administrativy, Douglas McGregor, prozradili počet obětí ukrajinských ozbrojených sil během dvou a půl let od začátku války.

Jak uvedl na základě spolehlivých informací, které má z Pentagonu, bylo zabito více než 600 000 ukrajinských vojáků a pokud se k mrtvým přidají i ranění, pak se ztráty zvyšují na 1 000 000!

S odkazem na ruské ztráty uvedl, že se pohybovaly mezi 55 a 60 tisíci.

Dodal, že velká část ukrajinských ztrát byla způsobena velmi špatnou lékařskou podporou, kterou má Kyjev k dispozici.

Konkrétně řekl: „ Pokud jde o ukrajinskou stranu, byl jsem spolehlivě informován, že pravděpodobně přišlo o život 600 000 ukrajinských vojáků.

Pamatujte, že se jim nedostalo účinné lékařské evakuace a ošetření tak, jako ruské straně.

Rusové pravděpodobně ztratili 50 000 mužů. Někteří tvrdí méně. Někteří tvrdí více. Řekl bych 50 tisíc .

Můžete najít čísla 55 až 60 tisíc, zvláště pokud vezmete v úvahu ztráty Doněcké a Luganské republiky a případně ztráty Kadyrovových čečenských sil“ .
-----------------------------------------------------------
 
Kde budou přistávat ukrajinské F.16?

Lekce pro Řecko

07.05.2024 | 23:00

Ukrajina hledá bezpečná letiště pro stíhačky F-16, dodané Nizozemskem, Belgií a Dánskem, které měla obdržet a již začlenit do svého operačního plánování, což se v této době ukazuje být nereálným.

Ruské letectvo proměnilo většinu ukrajinských letišť, která by mohla sloužit pro F-16, na „děravá pole“.

Rusko v posledních týdnech provedlo nejméně tři raketové útoky na ukrajinská letiště – v Mirgorodu, Poltavě a Kryvom  Rogu.


Útoky zničily pět ukrajinských stíhaček Su-27 a další dvě poškodily, a to na letišti v Mirgorodu, vrtulník Mi-24 a systémy S-300 na letišti Poltava a stíhačku Mig-29 na letišti Dovhynčevo v Kryvom Rogu.

Výsledek: F-16 zatím nemohou hrát žádnou roli...

 
------------------------------------------------
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře