Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z PRONEWS (5.7.2024):

Jakou zahraniční politiku bude uplatňovat labouristická vláda vůči Rusku-Ukrajině a EU

Co říká manifest strany?

07.05.2024 | 10:52

Britská Labour Party bez problémů vyhrála čtvrteční národní volby a po 14 letech se vrátila k moci s Keirem Starmerem, jako novým premiérem země.

Otázkou, která každého zajímá, je, co se změní z hlediska britské zahraniční politiky s labouristickou vládou u moci.

  • z-pronews-5-7-2024
Zde je zahraničněpolitický manifest strany:

Labouristé slíbili, že Británie zůstane mimo EU, bez návratu na jednotný trh, celní unii nebo volný pohyb osob.

Osm let poté, co si Británie odhlasovala svůj odchode z EU, chce obnovit vztahy s evropským blokem a snaží se prohloubit vazby, včetně odstranění zbytečných překážek ve vzájemném obchodu.

V manifestu je dále uvedeno, že Británie chce vyjednat veterinární dohodu, která by zabránila zbytečným hraničním kontrolám a zajistit dohodu o vzájemném uznávání odborných kvalifikací.

Labouristé plánují prosadit nový bezpečnostní pakt mezi Spojeným královstvím a EU s cílem posílit spolupráci a obnovit vztahy s klíčovými evropskými spojenci, včetně Francie a Německa.

Bude také usilovat o nové dvoustranné dohody.

Labouristé uvedli, že Británie zůstane členem Evropské úmluvy o lidských právech.

Uvedli také, že jejich závazek vůči NATO, jako základnímu kameni evropské a globální bezpečnosti, je „neochvějný“.

Plánuje spolupracovat se spojenci na budování, posilování a reformování NATO a dalších mnohostranných institucí, včetně OSN, G7, G20, aby se vypořádala s novými globálními výzvami.

Labouristé se zavázali zachovat britskou vojenskou, ekonomickou, diplomatickou a politickou podporu Ukrajině.

Británie podpoří úsilí přimět Rusko k odpovědnosti za válku, podpoří výzvy k vytvoření zvláštního tribunálu pro ukrajinský konflikt a také podpoří spolupráci se svými spojenci, aby bylo možné zabavit a znovu použít zmrazený ruský státní majetek na podporu Ukrajiny.

Takže na nejdůležitější otázce, tedy podpoře Ukrajiny a pokračování v protiruských sankcích, se nic nemění. 

Pokud se bude tímto řídit, jak pak chce Labouristická strana  změnit ekonomickou situaci průměrného Brita k lepšímu?
 
----------------------------------------------------------------------
 
V. Zelenskij poslal gratulaci Labouristické straně k jejímu volebnímu vítězství - poděkoval R. Sunakovi za podporu

"Ukrajina a Spojené království byly a nadále budou spolehlivými spojenci, a to ve všech směrech," řekl

07/05/2024 | 11:50

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij poblahopřál Labouristické straně a Keiru Starmerovi k vítězství v britských volbách a řekl, že se těší na spolupráci s ním v oblasti mezinárodního míru a bezpečnosti.

„Ukrajina a Spojené království byly a budou spolehlivými spojenci, a to ve všech směrech. Budeme i nadále bránit naše společné životní hodnoty svobody a mezinárodního řádu, založeného na pravidlech ,“ napsal Zelenskyj na Twitteru.

Zároveň poděkoval odcházejícímu konzervativnímu premiérovi Rishi Sunakovi za jeho vytrvalou podporu s tím, že „Ukrajina nikdy nezapomene“ na společné úspěchy, mezi které patří i podpis bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci.
 
------------------------------------------------------------------
 
Dědička Disneyho pozastavila podporu Demokratické straně, dokud J.Biden neodejde: "Porážka s ním je jistá"

V řadách demokratů zavládla deziluze a poraženectví

07/05/2024 | 06:20

Zklamání v řadách příznivců a voličů demokratů je na velmi vysoké úrovni a porážku své strany v prezidentských volbách považují za jistou, a to kvůli psychickému stavu amerického prezidenta Joea Bidena.  V důsledku toho požadují jeho odchod do důchodu.

Abigail Disney, neteř Walta Disneyho, zakladatele The Walt Disney Company, řekla CNBC, že pozastavuje své dary Demokratické straně, dokud 81letý Joe Biden neodstoupí z listopadového prezidentského klání.

„Je to realismus, ne neúcta. Biden je dobrý člověk a sloužil své zemi obdivuhodně, ale sázky jsou velmi vysoké,“ sdělila.  „ Pokud Biden neodejde do důchodu, demokraté budou poraženi. Jsem si tím naprosto jistá. Důsledky této porážky budou opravdu hrozivé."

Americký prezident opakovaně prohlásil, že nemá v úmyslu stáhnout svou kandidaturu, navzdory obavám, které vyvolal jeho neuspokojivý výkon v teleduelu s Donaldem Trumpem.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře