Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z PRONEWS (23.6.2024):

Ukrajina: Kolumbijský žoldák popisuje, jak jsou posíláni do předních linií, aby zemřeli (video)

"Tato válka už skončila"

23.06.2024 | 12:46

Na síti  „X“ bylo zveřejněno video, ukazující kolumbijského žoldáka na Ukrajině.

  • z-pronews-23-6-2024
Muž popisuje, jak jsou týráni, ponižováni, vyhladověni, nezaplacení a poté posláni na nejnebezpečnější místo v první linii, aby zemřeli pod ruskou palbou.
 
 
---------------------------------------------------------------------
 
Nové údery nemilosrdných FAB-3000: R
 
Ruské letectvo „čistí“ ukrajinské pozice

Zničující nová zbraň ruského letectva

23.06.2024 | 12:30

Ruské letectvo začalo „ničit“ ukrajinská opevněná postavení, majíce jako hlavní zbraň 3000 kg bomby FAB-3000!

Výsledky prvního úderu jsou zřejmé!

Po zničení budovy v Lipci byla dnes další budova v Charkovské oblasti zasažena takovouto bombou a zabila 70 žoldáků!

Existují zprávy, že v jiné budově byla použita třetí bomba, ale zatím to nebylo potvrzeno.

Naváděné, jednoduché, ale přesné pumy se však staly „pravou rukou“ velení strategických bombardérů (kromě Su-34), které nyní z bezpečných výškových vzdáleností vykazují obrovské výsledky.

Bomby FAB-3000 M-54, u nichž byla sériová výroba zahájena 21. března, nyní začaly vykazovat své výsledky. Jsou 3,3 metru dlouhé,  mají 1 metr v průměru, váží 3 067 kg a nesou užitečné zatížení 1 400 kg, přičemž mají možnost upravit své nasměrováné. UMPK (Unifitsirovannyi Modul Planirovaniya i Korrektsii: jednotný naváděcí a korekční modul) je přeměněn na naváděcí řízenou pumu s dosahem 80 km.
 
 
-----------------------------------------------------------------------------  
 
Rusko se vrací do Libye: Flotila s těžkým křižníkem odplula do Tobruku - Setkání s H. Haftarem. USA protestují
 
23.06.2024 | 09:10

Rusko nastupuje v Libyi! Mohutné ruské válečné lodě byly spatřeny v Tobruku. Mají posílit vztahy s východolibyjskou vládou (se sídlem národního parlamentu), zatímco se velitel ruských sil setkal s H. Haftarem.

Vznikla z toho taková panika, že včera, v sobotu, americké ministerstvo zahraničí vyjádřilo vážné obavy z nedávných zpráv, že plavidla ruského námořnictva vykládají v Libyi vojenské vybavení.

Mluvčí ministerstva zahraničí Matthew Miller v sobotním rozhovoru pro Alhurra TV zdůraznil, že tento vývoj přichází pět let poté, co ruští žoldáci poprvé začali operovat v Libyi.

Miller poukázal na to, že v Libyi je v současnosti asi 1800 osob vojenského personálu, podporovaného Kremlem , čímž podtrhl záměr Moskvy prohloubit svůj vliv v zemi.

Miller zopakoval závazek USA respektovat suverenitu Libye a podporovat dialog zprostředkovaný OSN s cílem sjednotit zemi politickými prostředky. Zdůraznil, že trvalé stability v Libyi lze dosáhnout pouze politickými řešeními, nikoli vojenskými intervencemi.

Dne 18. června oznámilo generální velení Libyjské národní armády (LNA) příjezd dvou ruských válečných lodí na námořní základnu Tobruk, a to v rámci  „pracovní návštěvy“.

Lodě - křižník "Varyag", fregata " Admirál Šapošnikov" a doprovodné lodě , mají posílit spolupráci a koordinaci mezi libyjským a ruským námořnictvem. Cílem této návštěvy je zlepšit výcvik, údržbu, technickou a logistickou podporu a odborné znalosti v oblasti námořní bezpečnosti.

Libye je ohniskem mezinárodního konfliktu a intervence, a to od povstání, podporovaného NATEM v roce 2011, které svrhlo dlouholetého, lybijského vůdce Muammara Kaddáfího. Země je od té doby rozdělena mezi soupeřící administrativy na východě a západě, z nichž každá je podporována různými cizími mocnostmi.

Minulý týden ruský velvyslanec v Libyi Aidar Aganin zdůraznil, že volby jsou jediným způsobem, jak vytvořit legitimní instituce, které dovedou Libyi k budoucímu rozvoji a prosperitě.

Uznal složitou situaci v Libyi a poznamenal, že zdejší politická propast je pro Rusko bolestivou. a to i vzhledem k jejich historickým vazbám. Aganin vyzval libyjské strany, aby skutečně pracovaly na ukončení rozdělení a sjednocení země a jejích institucí.

V rozhovoru pro Al-Džazíru Aganin zdůraznil důležitost formování suverénních institucí, jejichž legitimita vznikne prostřednictvím volebních uren. Vyjádřil přání Ruska vidět Libyi jako jednotný, bezpečný a prosperující stát a zdůraznil, že Rusko udržuje kontakt se všemi stranami a nikoho z tohoto procesu nevylučuje.
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře