Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z PRONEWS (19.10. - 20.10.2024):

Hizballáh zaútočil na dům izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v Cesareji! (video) (aktualizace)

Bezpilotní letoun Hizballáhu opět pronikl izraelskou protivzdušnou obranou

19.10.2024 | 10:31

(Aktualizace z původní publikace: 09:50): Hizballáh zahájil nový útok s drony brzy ráno v Izraeli, zaměřený na izraelskou základnu a dům izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, který zasáhl!

Bezpilotní letoun Hizballáhu, v Cesareji, údajně zasáhl objekt, který je pokládán za soukromý dům Benjamina Netanjahua , informoval saúdskoarabský televizní kanál - „Al-Hadath“.

  • z-pronews-19-10-20-10-2024
Úřad izraelského premiéra

Dron byl vypuštěn z Libanonu a zasáhl přímo dům Benjamina Netanjahua v Cesareji

Dron, který zasáhl Netanjahuův dům v Cesareji, explodoval, přestože ho předtím pronásledovaly izraelské vojenské vrtulníky… pic.twitter.com/…8kz

Netanjahuova kancelář:

Premiér a jeho manželka se dnes ráno v rezidenci v Caesareji nezdrželi.

— Komentář Mossadu (@MOSSADil) 19. října 2024

Na rezidenci Benjamina Netanjahua, v severoizraelském městě Caesarea, dnes zaútočil dron, uvedl premiérův mluvčí s tím, že premiér a jeho manželka nebyli v místě přítomni a nedošlo k žádným obětem na životech.

Oznámení neobjasňuje, zda byl zasažen dům izraelského premiéra, ale jistě zde byla zasažena budova, a to buď samotná premiérova rezidence nebo přilehlá budova.

Více zdrojů uvádí, že rezidence Benjamina Netanjahua byla zasažena.

Dron pronikl izraelskou protivzdušnou obranou a narazil do budovy v Caesareji mezi Tel Avivem a Haifou.

Po posledním útoku Hizballáhu vyvstávají nové otázky ohledně izraelského protiraketového štítu.

Izraelská protivzdušná obrana byla nějakou dobu velmi účinná. Možná má, po roce války, problémy s dostatečnou kapacitou raket .

Cílem dronů byla také základna v Glilotu, která je sídlem izraelské zpravodajské služby.

Jak informoval list The Times of Israel, v Cesareji, kde sídlí Benjamin Netanjahu, nebyly aktivovány varovné sirény.

Nejvyšší vůdce Íránu Alí Chameneí zároveň prohlásil, že „ smrt Yahya Sinwara nezastaví „Osu odporu““ a že „ Hamas bude i nadále existovat“.
 
 
------------------------------------------------------------------------
 
Donald Trump: „Kdyby Netanjahu poslouchal prezidenta Bidena, situace Izraele by teď byla horší“ (video)

Co prohlásil Trump během shromáždění v Pensylvánii

20.10.2024 | 09:07

Donald Trump, během shromáždění v Pensylvánii v USA, prohlásil, že kdyby izraelský premiér Benjamin Netanjahu poslouchal prezidenta Bidena, byla by teď situace Izraele horší.

„Biden žádal Netanjahua: ‚Nedělej to, nechovej se tak‘. Bibi ho neposlechl a v důsledku toho se Izrael nachází v mnohem výhodnější pozici, než před třemi měsíci.

Bibi mi zavolal a sdělil:  "To je neuvěřitelné' a to vše jen díky tomu, že jsem neposlechl Bidena. Pokud bych to udělal, nebyl bych nyní v této pozici,“ informoval republikán s odkazem na Blízký východ a sérii atentátů na vůdce Hamásu a Hizballáhu. Zároveň tak potvrdil rozhovor, který vedl s izraelským premiérem.
 
 
-------------------------------------------------------------------------
 
Čínský prezident Si Ťin-pching vyzval čínské ozbrojené síly, aby byly v „plné bojové připravenosti“

Mezinárodní situace se zhoršuje

19.10.2024 | 21:38

Čína nedávno vyslala důrazný vzkaz Západu a jeho regionálním: Čínský prezident Si Ťin-pching nařídil námořnictvu a strategickým raketovým silám, aby byly v „plné bojové pohotovosti“.

Peking se domnívá, že „čas pro znovusjednocení s Tchaj-wanem se přiblížil “, zatímco předpokládá, že USA budou „buď souhlasit se znovusjednocením Číny nebo budou poraženy, pokud se tomu pokusí zabránit“.

Prezident Si Ťin-pching ve čtvrtek provedl inspekci brigády raketových sil Lidové osvobozenecké armády a vyzval vojáky, aby posílili své „odstrašující a bojové schopnosti“.

Během inspekce Si Ťin-pching také naléhal na Velení strategických zbraní, aby „neochvějně plnilo úkoly, které mu svěřila Strana a lid ,“ uvedla státní agentura Xinhua.

Minulý měsíc provedla Čína vypuštění mezikontinentální balistické střely, a to do Tichého oceánu, čímž podtrhla rostoucí jadernou sílu země, která nyní může zasáhnout i samotné USA.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře