Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z PRONEWS (16.7. - 17.7.2024):

Šéfka tajné služby k pokusu o atentát na D. Trumpa: "Nechránili jsme střechu, protože byla nakloněná"

Nové výmluvy Kimberly Cheatleové vyvolaly na síti "X" řadu reakcí.

17.07.2024 | 07:50
 
Šéfka americké tajné služby, Kimberly Cheatleová, když hovořila o pokusu o atentát na Donalda Trumpa, tak uvedla, že střechu, ze které střílel dvacetiletý Thomas Matthew Crooks, nechránili, protože byla... nakloněná a nebezpečná.

„Dotyčný objekt má ve svém nejvyšším bodě šikmou střechu. Takže, jak vidíte, je tu bezpečnostní faktor, který bylo třeba vzít v úvahu, protože bychom nechtěli někoho posadit na šikmou střechu,“ uvedla Kimberly Cheatleová.

  • z-pronews-16-7-17-7-2024
"Proto bylo rozhodnuto o zabezpečení objektu zevnitř," dodala.

Připustila však, že střecha budovy byla slabinou bezpečnostního plánu, ale rozhodla se ji nestřežit, což Crooksovi poskytlo prostor, aby se ocitl v pozici, kterou mnozí charakterizovali jako, pro odstřelovače, ideální .

Nové Kimberlyny výmluvy  vyvolaly na sociálních sítích poměrně značnou odezvu!  Většina diskutujících se jí za její tvrzení vysmála, při čemž někteří z nich ihned předložili fotografie odstřelovačů tajných služeb, stojících na šikmých střechách, včetně střechy Bílého domu.

Mezi kritiky Kimberly Cheatleové patří i Elon Musk, který na síti vystavil obrázek krevety, aby k němu přirovnal bezpečnostní plán šéfky tajné služby.

„To, co se stalo, je nepřijatelné. A je to něco, co nesmíme příště dopustit,“ uvedla Kimberly Cheatleová.

"Beru na sebe odpovědnost, jsem ředitelkou tajné služby a musím zajistit, abychom dali dohromady zprávu a našemu personálu poskytli všechny potřebné informace ," dodala.
 
 
---------------------------------------------------------------------------
 
Kandidát na amerického viceprezidenta, Jay Dee Vance: „Velká Británie je první islámskou zemí s jadernými zbraněmi“! (Aktualizace)

„Zápas začíná“: „Chudák z Ohia“ začal svou politickou kariéru s neuvěřitelnou odvahou.

16.07.2024 | 23:00
Republikánský kandidát na viceprezidenta, J.D. Vance, kterého Trump včera uvedl jako svého kandidáta na post víceprezidenta, prokázal neuvěřitelnou politickou otevřenost svým prohlášením: , že „Británie, pod novou labouristickou vládou, bude první skutečně islámskou zemí s jadernými zbraněmi."

Samotné prohlášení je působivé a odráží způsob myšlení a jednání blízkých spolupracovníků D. Trumpa.

V tom, co prohlásil J.D. Vance, je skryto hodně pravdy , ale také hodně odvahy to takto říct!

Celá britská města ovládly hordy islamistů a samotný Londýn má pákistánského starostu!

Začíná to skvěle a uvidíme, jak to celé dopadne!

Labouristická vicepremiérka, Angela Raynerová, okamžitě zareagovala a označila Vanceovo prohlášení za „ populistické a nepodložené “, přičemž poznamenala, že britská vláda usiluje o spolupráci se všemi svými mezinárodními spojenci.

Náměstek ministra financí, James Murray, zase sdělil, že přesně nerozumí tomu, co tím Vance myslel, čímž do věci vnesl ještě větší chaos. Nový britský ministr zahraničí, David Lammy, který se pokoušel stavět mosty mezi Trumpovými spojenci, nyní čelí vážné výzvě.

Vance svůj postoj hájí a tvrdí, že posun v britské politice a vzestup labouristů by mohly vést k radikálním změnám, včetně posílení islamistických prvků v zemi.
 
 
-------------------------------------------------------------------------------
 
Velitel francouzských pozemních sil, Pierre Schill, „uzemnil“ Macrona: „Naše armáda nemůže bojovat na Ukrajině“

Generál označil za příčinu změnu filozofie po skončení studené války

16.07.2024 | 21:00

Generál Pierre Schill, velitel francouzských pozemních sil, prohlásil, že armáda, které velí, není připravena bojovat „za podmínek, panujících na Ukrajině, protože je orientována na mírové mise“.

Schill poukázal na oslabení francouzských ozbrojených sil, a to kvůli nedostatku výzbroje a přípravy na vysoce intenzivní klasickou válku.

Po pádu Berlínské zdi a na konci studené války Francie drasticky zredukovala své ozbrojené síly, a to z počtu 600 000 vojáků na dnešních zhruba 200 000.

Důraz byl kladen na lehké zbraně a rychlé nasazení pro omezené operace mírového charakteru v oblastech Afriky a Asie. To způsobilo, že francouzská armáda není připravena na dnešní podmínky ukrajinského konfliktu.

"Výcvik francouzských sil byl zaměřen na protiteroristické operace v Africe, což snížilo jejich schopnost vypořádat se s válkou vysoké intenzity, jakou je ta na Ukrajině."

Přestože se vláda prezidenta Macrona rozhodla navýšit výdaje na obranu, změna stávajícího modelu armády se zatím plně neprosadila.

Francouzské ozbrojené síly si udržují vynikající polní armádu, ale motorizované a obrněné jednotky jsou stále ještě podfinancovany, takže naše armáda nemůže účinně bojovat v podmínkách ukrajinské fronty.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře