Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z PRONEWS (11.7.- 12.7.2024):

Volčansk: Rusové dobyli centrum města a stadion – Ukrajinci se stáhli

Město má strategický význam, neboť Rusům poskytuje snadný přístup k Charkovu

12.07.2024 | 10:19

Rusové dobyli centrum Volčanska i městský stadion a nyní ovládají téměř celý městský obvod, což vyvolalo hromadný ukrajinský exodus.

Město má strategický význam, protože nabízí Rusům snadný přístup k Charkovu.

  • z-pronews-11-7-12-7-2024
Rusové dobývají jeden opevněný městský blok za druhým ve snaze město uzavřít. Volným ponechávají pouze severozápadní směr, aby Ukrajinci mohli uniknout.
 
--------------------------------------------------------------------
 
Epos o cementárně Volčansk: 50 přeživších ruských výsadkářů vzdoruje 20 dní dvěma ukrajinským brigádám

Pomoc přichází – ¾ města ovládají Rusové
 
11.07.2024 | 09:55
 
Epos o 50 přeživších ruských výsadkářích z cementárny Volčansk, kteří po 20 dnů vzdorovali dvěma ukrajinským brigádám, přinesl ruským silám strategický úspěch, neboť jim umožnil obsadit 3/4 města a přiblížit se ke konečnému vítězství.

Přeživším již přichází pomoc, protože Rusové nyní ovládají i budovy na jihozápadní straně města a továrnu na stavební materiály.

Nyní se zaměřují na vyklízení zóny na břehu řeky Volči.

Zdá se, že charkovská fronta se Ukrajincům hroutí, a to zejména ve městě Volčansk, které je klíčovou oblastí pro ochranu hlavního města stejnojmenné provincie. Ruské síly překročily řeku Volču a nyní zahájily operace, směřující k obklíčení Ukrajinců z jihu města.

Přesun, který může vést k úplnému obklíčení Ukrajinců, byl proveden nečekaně, a to malými skupinami ruských komand. Ta vybudovala předmostí pro přejezd motorizovaných bojových jednotek v obojživelných vozidlech, jako jsou BMP-3.

Objevují se zprávy, potvrzující, že část ukrajinských sil se stáhla ze severní části Volčanska, aby se tak vyhnula obklíčení.

Rusové tvrdí, že velkou část ukrajinských sil nyní tvoří zahraniční žoldáci. 

To také vysvětluje, proč se Ukrajincům, na různých částech fronty, daří udržet si své linie, neboť je všeobecně známo, že Ukrajinci zde čelí nedostatku svého vojenského personálu.
 
 
---------------------------------------------------- -------------------
 
Bezprecedentní snímky letadla, které chce získat i Řecko – vyděšený pilot opouští F-35, a to hned na přistávací dráze

Vážný bezpečnostní incident v USA F-35

12.07.2024 | 17:25

Bezprecedentní snímky ze základny US Marine Corps Iwakuni v Japonsku. Pilot F - 35B zpanikaří a opouští své letadlo ještě na přistávací dráze, a to ihned poté, když letadlo zastavilo!

Jak je vidět na videu, pilot po opuštění kokpitu prchá po křídle letadla a poté skočí z výšky více než dvou metrů a dopadá na záda.

Doposud nejsou známy žádné informace o důvodech, které pilota vedly tímto způsobem opustit letadlo. Nejpravděpodobnější příčinou se jeví indikace požáru nebo přehřátí motoru, což je problém, který tato letadla sužuje.

Verze F-35B „STOVL/HOOK“ je verzí s vertikálním přistáním a krátkým vzletem, kterou obdržela námořní pěchota i americké námořnictvo.

K dnešnímu dni havarovalo 29 stíhaček F-35 všech typů.
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře