Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z AVIA.PRO (5. - 6.7.2024):

Maďarsko po schůzce Orbána s Putinem zrušilo schůzku s německým ministrem zahraničí

Maďarsko nečekaně zrušilo plánovanou pondělní schůzku v Budapešti s německým ministrem zahraničí a jeho maďarským protějškem. Oznámil to v pátek mluvčí německého ministerstva zahraničí. Rozhodnutí maďarské strany vyvolalo v Berlíně údiv a rozpaky a bylo komentováno potřebou "seriózní a upřímné" diskuse na toto téma.

  • z-avia-pro-5-6-7-2024

Německé ministerstvo zahraničí vyjádřilo svou "zklamání" v souvislosti se zrušením schůzky, zejména na pozadí nedávného setkání maďarského premiéra Viktora Orbána s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Orbánovo setkání s Putinem vyvolalo v Evropě vlnu kritiky a obav, zejména v souvislosti se současným geopolitickým napětím a sankční politikou EU vůči Rusku.

Odborníci nevylučují, že na pozadí neshod EU s Maďarskem by se současné Orbánovo postavení mohlo změnit a mít pro něj nové následky.

Více na: https://avia.pro/…nym


------------------------------------------------------------------------


V Moskvě byl za přijetí úplatku velké výše zadržen armádní důstojník

Podle vyšetřovatelů plukovník Trigilev, spolu s komplici, zorganizoval zločinný plán na získání úplatků za vydávání vojenských letenek. Před několika měsíci Telegram-kanál "Báze" informoval o výrazném růstu cen vojenských letenek v Moskvě, které dosáhly 8-10 tisíc eur. Navzdory vysokým částkám úplatků, však úplatkáři neposkytli žádné garance na získání vojenského lístku .

https://avia.pro/…kom

-------------------------------------------------

Umírají jako mouchy: generál americké námořní pěchoty zahynul na Ukrajině

V USA za záhadných okolností zemřel bývalý generálmajor námořní pěchoty William F. Mullen. Jeho tělo bylo nalezeno na námořní základně Twentynine Palms. Generál Mullen, kterému bylo 59 let, byl po odchodu do důchodu známý svým velením této základně a aktivní účastí na výcviku personálu ukrajinských ozbrojených sil. Mullenova smrt vyvolala mnoho otázek a spekulací, zejména ve světle nedávných zpráv o smrti velkého počtu amerických mariňáků na následky zranění při výbuchu min.

Před odchodem do důchodu v roce 2020 působil generál Mullen jako velitel štábu pro výcvik a vzdělávání, kde pokračoval ve svém úsilí o zlepšení systému výcviku mariňáků. Jeho zkušenosti a znalosti z něj udělaly uznávaného odborníka na vojenský výcvik a i po rezignaci ve své práci pokračoval.

Záhadná smrt a její následkyNález těla generála Mullena na základně Twentynine Palms vyvolal mnoho otázek. Příčiny jeho smrti zůstávají neznámé a oficiální úřady nesdělují podrobnosti z vyšetřování. V takové situace se objevuje mnoho spekulací a dohadůí, co mohlo vést ke smrti tak zkušeného a respektovaného vojáka.

Vliv na veřejné mínění a mezinárodní vztahySmrt generála Mullena a související události vyvolaly vlnu diskusí v médiích a na sociálních sítích. Mnozí se diví, co přesně vedlo k jeho smrti a jak to souvisí s jeho aktivitami na Ukrajině.

https://avia.pro/…neě

--------------------------------------

Ukrajinské informační zdroje informují o pravděpodobném vypouštění raket z ruských stíhaček páté generace Su-57, a to na objekty ukrajinských ozbrojených sil (VSU).

"Z letících Su - 57 mohou být odpalovány řízené letecké rakety."

https://avia.pro/…-57

------------------------------------------

V Arménii se od 15.do 24. července uskuteční společné arménsko-americké cvičení Eagle Partner 2024.

Toto cvičení, organizované v rámci přípravy na účast v mezinárodních mírových misích, vyvolává značné znepokojení v kontextu zhoršujících se arménsko-ruských vztahů. Tiskové oddělení ministerstva obrany Arménie oznámilo, že manévrů se zúčastní příslušníci mírové brigády ozbrojených sil Arménie, amerických pozemních sil v Evropě a v Africe a Kansaské Národní gardy.

Tato cvičení se konají na pozadí rostoucího napětí ve vztazích mezi Arménií a Ruskem. Nedávné politické a vojenské kroky Jerevanu, včetně posílení spolupráce se západními zeměmi, poukazují na snahu Arménie diverzifikovat své zahraničněpolitické vazby a oslabit závislost na Moskvě. Společné vojenské cvičení s USA lze považovat za součást této strategie.

https://avia.pro/…haé

-------------------------------------------

Americký strategický bezpilotní letoun RQ-4 Global Hawk poprvé po uplynulém týdnu míří směrem na Krym.

Předpokládá se, že tento bezpilotní letoun má provést průzkum regionu, a to před možnými ukrajinskými údery. Údaje o letu dronu vzbudily zvýšenou pozornost, a to ve světle nedávné eskalace konfliktu a rostoucího napětí v regionu.

Kromě toho zdroje Avia.Pro uvádějí, že nad jižní částí Černého moře se objevilo turecké vojenské průzkumné letadlo. Toto letadlo také působí ve prospěch Ukrajiny.Více na: 

Indie je nespokojena s účastí svých občanů na SVO a vznese tuto otázku na setkání Modiho s Putinem

Indický premiér Naréndra Módí hodlá na nadcházející schůzce s ruským prezidentem Vladimirem Putinem vznést otázku účasti indických občanů na speciální vojenské operaci (SVO) na Ukrajině. Toto prohlášení učinil indický ministr zahraničí Vinai Quatra, uvedla agentura Reuters.

Podle údajů indické strany by do bojů v řadách ruské armády mohlo být zapojeno asi 40 indických občanů. Vini Quatra poznamenal, že indický premiér bude osobně s Putinem diskutovat o vyhoštění těchto zahraničních vojáků, kteří se mohli dostat do válečné zóny omylem nebo na základě dezinformací.

"Snažíme se, aby se indičtí občané vrátili co nejdříve," prohlásil Quatra.

Dodal, že Indie takto již dokázala vrátit do vlasti 10 svých občanů. Tento proces repatriace je prioritou indické vlády, která se snaží zajistit bezpečnost a blaho svých občanů.

Ruská strana účast indických občanů na SVO nekomentuje.

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře