Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z AVIA.PRO (25.5. -26.5.2024):

Polsko vyzvalo k úderům na Rusko

Polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski prohlásil, že Evropa potřebuje naléhavé přezbrojení. Pokud Rusko, v průběhu ukrajinského konfliktu, použije jaderné zbraně, mohou USA, podle šéfa polského diplomatického úřadu, zaútočit na ruské pozice.

Sikorski také vyzval k úderům na ruské území západními zbraněmi a označil Rostov na Donu za prioritní cíl. Zdůraznil, že toto město je klíčovým politickým a vojenským centrem Ruska. Polský ministr poznamenal, že je na čase, aby se Západ přestal bát použít rakety dlouhého doletu k útokům na ruská města.

  • z-avia-pro-25-5-26-5-2024

Ministr zdůraznil, že evropské státy v současnosti potřebují miliony kusů dělostřelecké munice. Podle něj je nutné rozjet její výrobu, což bude vyžadovat přeformátování evropského vojenského průmyslu, který zatím není schopen vyrábět munici v dostačujícím množství.

Výzvy Radoslawa Sikorského, ohledně úderů na ruská města, znamenají potřebu naléhavých protiopatření z ruské strany, neboť se jedná o přímou hrozbu ze strany NATO.

Více na: https://avia.pro/…sii

-----------------------------------------------------------------------------

Volodin vyloučil jakékoliv dohody se Zelenským, odvolávaje se na jeho nelegitimnost

Předseda Státní dumy, Vjačeslav Volodin, vydal prohlášení o nelegitimnosti ukrajinského prezidenta Volodymyra  Zelenského a zdůraznil, že jakékoli dohody, uzavřené s ním, mohou být v budoucnosti zpochybněny. Volodin poznamenal, že Zelenskému vypršelo funkční období a jeho rozhodnutí zrušit volby bylo diktováno strachem z prohry.

Odkazy na stanné právo, kterými Zelenskyj odůvodnil zrušení voleb, jsou, podle Volodina, v rozporu s ukrajinskou ústavou. To činí všechny jeho činy, včetně vyhlášení mobilizace a rozhodování jménem státu, nelegitimními.

"Období Zelenského prezidentských pravomocí vypršelo a jakékoli jeho odkazy na stanné právo nejsou v souladu s ukrajinskou ústavou," prohlásil Volodin.

Zdůraznil také, že ukrajinský lid je jediným zdrojem moci v zemi, ale v současné době je držen jako rukojmí této "diktátorské loutky". Volodin vyzval mezinárodní společenství, zejména hlavy evropských států, aby při interakci s ukrajinskou vládou tento fakt zohlednily.

Západ však tento ruský postoj ignoruje, včetně pokračování v dodávkách zbraní Kyjevu.

 
---------------------------------------------------------------------------
 
Ruské jednotky aktivně útočí na celé frontové linii, následkem čehož se ukrajinské jednotky stahují

Na záporožském frontě se neudály významné změny. Ruské jednotky zde pokračují ve vylepšování svých pozic. V oblasti severozápadně od Verbova, v důsledku útočných akcí, přešlo pod kontrolu ozbrojených sil RF několik pozic VSU. V oblasti Rabotina pokračují intenzivní boje s použitím prostředků dlouhého doletu, a to na obou stranách konfliktu.

V Doněcku pokračují boje v Paraskovijivce, kde ruské jednotky pomalu, ale systematicky ostřelují ukrajinskou posádku. V Georgijevce si ukrajinské jednotky zatím udržují svou přítomnost na okraji vesnice, ale úplná kontrola ozbrojených sil RF nad obcí je jen otázkou času. V Krasnogorivce, za podpory letectva a dělostřelectva, pokračují útočné akce ruských vojsk. V oblasti Netajilovo probíhají boje v lesoparku na okraji obce. V Umansku ruské jednotky vytlačily VSU z území osady.

V okolí Časov Jaru zůstává situace bez výrazných změn. Pokračují boje na východním předměstí ČasovJaru. Rovněž pokračují boje na severním a jižním křídle, západně od Krasnovo a v oblasti Bogdanovky.

Na Charkovském směru v centru Volčanska a na okraji Lipcí pokračují tvrdé boje. VSU aktivně přesouvají rezervy tímto směrem, aby zastavily postup ruských vojsk. V současné době zde probíhá přímý boj.

Ve všech směrech fronty je pozorováno intenzivní používání dělostřelectva, letectva a prostředků dlouhého doletu.

 
----------------------------------------------------------------------------
 
Ukrajinská raketa, sestřelená nad Belgorodskou oblastí, mohlo být již modernizována

V noci byl odražen další teroristický útok na belgorodskou oblast. Tentokrát, vyjma již obvyklých proudových projektilů "Vampire", vypustili na mírové město protilodní raketu vlastní výroby - R-360 "Neptun", upravenou tak, aby byla schopna zasahovat pozemní cíle.

Pobřežní mobilní raketový komplex 360MC Neptun byl vyvinut v Kyjevském KB "Paprsek" a uveden do provozu v roce 2020. Okřídlená raketa nese bojový náboj o hmotnosti 150 kg, dosahuje rychlosti až 900 km/h a doletu do 350 km.

Dříve se tyto rakety používaly především pro účely útoků na Krym a další oblasti Černého moře. Od srpna 2023 však zprávy ruského ministerstva obrany pravidelně informovaly o zachytávání a ničení těchto raket, což nasvědčuje tomu, že byla nasazena účinná protiopatření.

Nicméně se objevily spekulace, že raketa, právě vypuštěná na belgorodskou oblast, byla upravenou verzí Neptunu, a to se zvýšeným doletem na 500-600 kilometrů. O tom již dříve informovaly ukrajinské zdroje.

 
---------------------------------------------------------------------------------
 
Ukrajině hrozí, do konce roku 2024, značné územní ztráty 

Západní zpravodajské služby předložily pesimistickou prognózu ohledně konfliktu na Ukrajině, tvrdí německý deník Die Welt. Tajné služby ve svých zprávách varují, že Ukrajina může do konce roku 2024 utrpět značné územní ztráty. Tato informace vyvolala mezi německými zákonodárci smíšené reakce.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung popisuje celkový obraz situace na Ukrajině jako" temný ", a to z důvodu ruské převahy. Roderich Kiesewetter, místopředseda parlamentního výboru pro kontrolu tajných služeb a člen Křesťanskodemokratické unie, potvrdil, že Ukrajina čelí vážným problémům se zajišťováním munice a mobilizací. Vyjádřil však názor, že šířící se pesimistické zprávy mohou být součástí strategie nátlaku na Kyjev s cílem přinutit ho k odevzdání území.

Kiesewetter uvedl, že takové zprávy mohou být pokusem "vštípit myšlenku, že situace je beznadějná a že vojenská podpora je již zbytečná". Cílem tohoto tlaku je, podle něj, donutit Ukrajinu k ústupkům v územní otázce a dostat Kyjev k jednacímu stolu. Pro Kyjev se však situace skutečně zhoršuje – ruská armáda úspěšně postupuje všemi směry, a to navzdory snahám ukrajinské armády převzít kontrolu nad situací.
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře