Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z AVIA.PRO (20.8.2024):

Útok na Kurskou oblast: Americká soukromá vojenská společnost FOG zaútočila na Rusko

Informace, že američtí žoldáci se účastní bojů na kurském území, byla potvrzena. Podle médií, bojovníci ze soukromé vojenské společnosti Forward Observation Group (FOG) zveřejnili na sociální síti fotografii, na které pózují vedle obrněného vozidla HMMWV, které je součástí invazní skupiny ukrajinských ozbrojených sil.

  • z-avia-pro-20-8-2024

Na fotografii, zveřejněné na stránce této soukromé vojenské společnosti, poukazuje její geolokalizace na kurskou oblast, což potvrzuje jejich přítomnost v tomto regionu. Titulek pod publikací zní: "The boys in Kursk"("Kluci v Kursku"). Uprostřed snímku se nachází zakladatel této společnosti, Derrick Bales, což těmto informacím dodává důvěryhodnosti.

Jedná se o velmi znepokojivé informace, neboť zapojení zahraničních žoldáků do konfliktu na ruském území může vést k dalšímu vyostření situace.

Naše úřady, ani veleni ruských ozbrojených sil, tuto informaci, prozatím, nekomentovaly.

----------------------------------------------------------------

Boje v kurské oblasti: ruské armádě se podařilo odrazit nové útoky ukrajinských ozbrojených sil (VSU)

Dnes ráno byly v kurské oblasti zaznamenány aktivní boje, a to na obou stranách střetu. Jak uvádí Telegram-kanál "Dva majoři", nepřítel, ve snaze zaútočit na pozice ruských vojsk, zapojil reaktivní systémy salvové palby (RSZO) a letectvo .

Zvláště intenzivní boje se rozvinuly v oblasti obce Olgovka. Olgovka zůstává pro obě strany klíčovým bodem a kontrola nad ní představuje strategicky důležitý význam. Ruské jednotky drží obrannou linii a brání nepříteli v prolomení fronty.

Současně byl, v oblasti Ljubimovka, zaznamenán shluk nepřátelské živé síly, což může nasvědčovat o přípravách na nové útoky. Ruské jednotky bedlivě sledují pohyb nepřítele a jsou připraveny k odražení možných úderů.

Obec Korenevo zůstává pod kontrolou ruských ozbrojených sil. Navzdory aktivním bojům v jejím okolí, ruské síly drží své pozice a pokračují v operaci k vyčištění území od sil nepřítele.

Ze strany obce Snagost bylo odraženo několik nepřátelských útoků. Protivník se pokusil o průlom, ale ruská armáda úspěšně odrazila všechny pokusy o ofenzivu.

V Ruské Konopjelke pokračuje konfrontace obrněných vozidel. Ruské bojové stroje vstoupily do boje se dvěma obrněnými vozidly nepřítele a úspěšně je zasáhly na vzdálených vyvýšeninách.

-----------------------------------------------------------

Bitva o kurskou oblast: ruské armádě se podařilo vytlačit ukrajinské ozbrojené síly (VSU) ze Safonovki

Poté, co ukrajinské síly zničily tři mosty přes řeku Sejm, nacházející se v kurské oblasti, se VSU aktivně snaží připravit si předmostí pro svoji další ofenzívu. V noci došlo k několika klíčovým událostem, které mohou výrazně ovlivnit další vývoj regionální situace.

V oblasti Lgovska vojáci ruských ozbrojených sil, od ukrajinských ozbrojenců, zcela vyčistili vesnici Safonovka .Operace byla úspěšná a nyní se ruské jednotky zabývají dohledáváním nepřítele v sousedních osadách — Skrylovce a Šeptuchovce. Úkolem je definitivně zlikvidovat všechny zbývající nepřátelské skupiny a zabránit jejich přeskupení.

Mezitím, v oblasti Koreněvo, nadále pokračují intenzivní boje. Již pátý den po sobě se VSU pokoušejí zaútočit na oblastní centrum, a to za pomoci strategie obejití z boku. Ruské jednotky však vytrvale drží obranu a paralelně s tím provádějí protiofenzívní akce, a to ve snaze vytlačit ukrajinské jednotky z Olgova, kde situace zůstává složitou a napjatou.

Gluškovská oblast zůstává jednou z nejproblematičtějších zón. Zde ukrajinské síly zjevně nejsou schopny udržet své pozice a v důsledku toho zanechávají těla zabitých žoldáků, většinou z evropských zemí, ležet v polích. To svědčí o vážných ztrátách mezi žoldáky a neschopnosti VSU účinně organizovat evakuaci svých mrtvých.

----------------------------------------------------------------
 
Běloruští žoldáci se podílejí na útoku na kurskou oblast RF

V kurské oblasti byla zaznamenána účast běloruských žoldáků, a to v rámci ukrajinských ozbrojených sil. Na internetu se objevilo video, na kterém se tank T-73b3 pohybuje pod vlajkou běloruské opozice, což potvrzuje zapojení jednotek, složených z běloruských občanů, do bojových akcí v tomto směru.

Podle informací, které šíří ukrajinské zdroje, patří tento tank tankové jednotce "Tour" 225.samostatného útočného praporu VSU.

Zároveň, podle novinářů Avia.pro, se běloruští žoldáci zúčastnili útoku na kurskou oblast již v jeho prvních dnech.

 
------------------------------------------------------------
 
Ukrajinský útok na Rusko: ukrajinské jednotky obsadily, v Kurské oblasti, obec Višňovka

Jak uvádí vojenský analytik, Jurij Podoljak, v Kursku pokračují tvrdé boje, . Podle něj se, v ranních hodinách 20.srpna 2024, situace na Gluškovském úseku fronty vyvíjí podle očekávaných scénářů. Nepřítel, který dokončil přeskupování svých sil, posílil své pravé křídlo dalším útočným praporem, který sem byl přesunut z oblasti Apanasijevky. Ten se nyní se pokouší zaútočit na obec Komarovka.

Jak poznamenává Podoljak, i když se VSU zatím nepodařilo dobýt Komarovku, ukrajinské síly dokázaly obsadit obec Višňovka. Tento jejich úspěch však není ruskou stranou pokládán za kritický, neboť Višňovka nebyla součástí ruských pozic. Obsazení této lokality však poukazuje na závažnost nepřátelských záměrů a jejich snahu o další postup.

Ruské letectvo, dělostřelectvo a výpočty bezpilotních letounů aktivně pracují na rozmístění části ukrajinských ozbrojených sil. To brání nepřátelskému útoku a jeho nasměrování k rozhodnému úderu. Zřejmý cíl ukrajinských sil představuje železniční stanice Gluškovo, která je, podle analytika, jejich nejbližším úkolem.

 
---------------------------------------------------------------
 
Boje v Kurské oblasti: ukrajinské jednotky se snaží izolovat 480 kilometrů dlouhou ruskou zónu

Ukrajinské ozbrojené síly se, ničením klíčových mostů, aktivně snaží izolovat 480 kilometrů dlouhou zónu, nacházející se v kurské oblasti. Píše o tom časopis Forbes s tím, že zničení mostů představuje strategický krok, jehož cílem je zkomplikovat logistiku a přesun ruských vojsk v tomto regionu.

Podle zdroje mají takové akce VSU za cíl ztížit ruským silám možnost operativního přesunu vojsk a zásobování na daném úseku fronty. Zničení mostů je nejen způsob, jak ztížit pohyb, ale také snaha vytvořit podmínky pro izolaci ruských jednotek, působících v dané zóně.

Navzdory aktivním akcím ukrajinských sil však publikace konstatuje, že ruské jednotky reagují na ničení mostů okamžitě! Téměř současně, se zničením starých přemostění, se Rusko pouští do výstavby nových mostů a mostů pontonových, což umožňuje minimalizovat dopad útoků na naši logistiku a udržení bojeschopnosti našich jednotek.

 
--------------------------------------------------------------
 
Alaudinov: Ruské síly zastavily postup ukrajinských ozbrojených sil v sudžanské oblasti 

Ruské síly úspěšně zastavily pokus o postup ukrajinských ozbrojených sil (VSU) v sudžanské oblasti, nacházející se v Kursku. Oznámil to zástupce velitele druhého armádního sboru, Achmat, Apti Alaudinov, v rozhovoru s zpravodajskou agenturou RIA Novosti.

Navzdory tomu, zůstává situace v kurské oblasti stále velmi složitou. Je to způsobeno skutečností, že do této oblasti jsou nasazovány stále další a další ukrajinské jednotky a těžká vojenská technika. Krom toho, dnes ráno, oznámil  Jurij Podoljak, že se VSU podařilo obsadit obec Višňovka.

 
-------------------------------------------------------------------------
 
Útok na ropný objekt v rostovské oblasti: Požár je hašen již třetím dnem

Požár zařízení na zpracování ropy, nacházející se v rostovské oblasti, který vypukl před několika dny, se prozatím nepodařilo uhasit. Novinářům byly k dispozici poskytnuty satelitní snímky, na nichž je vidět, že oheň zachvátil značnou část tohoto objektu. To vypovídá o závažném rozsahu požáru a složitosti jeho likvidace.

Podle údajů, získaných z orbitálních družic, se plameny rozšířily na velkou část tohoto zařízení a zachvátily několik palivových nádrží. Snímky ukazují husté sloupy kouře, stoupající k obloze. To potvrzuje vážnost situace a ohrožení životního prostředí. Navzdory úsilí hasičů a záchranářů, požár doposud uhašen nebyl a vytváří další, s ním spojená rizika.

Místní úřady a záchranné služby pracují v kritickém režimu a snaží se jej  lokalizovat a uhasit. Na místě nehody zasahují desítky jednotek požární techniky a stovky specialistů! Přes veškeré jejich úsilí se však, prozatím, nepodařilo požár zcela zvládnout. Jeho uhašení je ztíženo jeho vysokou teplotou a silnými poryvy větru.

 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře