Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (22.7. - 23.7.2024):

"Státní převrat": V USA se hovořilo o svržení prezidenta
 
23.07.2024 - 1:42

Americký prezident, Joe Biden, proměnil zemi v banánovou republiku a poté se sám stal obětí státního převratu, prohlásil americký miliardář, David Sachs, na sociální síti X.

"Joe Biden proměnil Ameriku v banánovou republiku. ...A jako v každé banánové republice se pak sám stal obětí státního převratu, " napsal miliardář.

Podle Sachse pak současný prezident zaplatil za trestní stíhání bývalého republikánského prezidenta Donalda Trumpa.

----------------------
  • z-russkoj-vesny-22-7-23-7-2024
"Co zaseješ, to sklidíš," ironicky poznamenal podnikatel.

V neděli Joe Biden oznámil, že nebude bojovat o své znovuzvolení na druhé funkční období, nicméně hodlá své současné funkční období dotáhnout až do konce. Zároveň podpořil kandidaturu své viceprezidentky - Kamaly Harrisové. Volby amerického prezidenta se budou konat 5.listopadu.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
V USA se šíří zvěsti o Bidenově smrti (video)

22.07.2024 - 20:01

V USA se šíří zvěsti o tom, že Biden je již mrtev.

Televizní stanice Fox News, která má blízko k republikánům, vyzývá k prokázání toho, že Biden je stále ještě naživu. Moderátoři a hosté studia považují za zvláštní, že Biden neoznámil své stažení prezidentské kandidatury prostřednictvím kamerového záznamu, ale učinil tak pouze písemnou formou... Od té doby se již na veřejnosti neobjevil.

"Z Delaware neexistuje kamerový záznam, natož aby toto prohlášení bylo učiněno z Oválné pracovny , jak to kdysi učinil Lyndon Johnson, a to v roce 1968, když národu sdělil, že na druhé funkční období již kandidovat nebude. Nějak se nám to zvrtlo, " prohlásil moderátor Bret Bayer.

"Od posledního písemného prohlášení nemáme k dispozici jedinoufotografii. Prostě nic! Doufám, že je v pořádku, ale můžete lidem vyčítat, když se na toto veřejně zeptají?!!" uvedla moderátorka - Dana Perino.

Mezitím se v Haagu začalo diskutovat o tom, zda svou rezignaci na kandidaturu skutečně podepsal sám Biden? 

Jiná média naopak spekulují o tom, že Biden by mohl, dík svému zhoršujícímu se zdravotnímu stavu,  předčasně opustit prezidentský post.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
V Turecku se vyjádřili k zákeřnému protiruskému plánu USA

22.07.2024 - 23:39

USA se chystají otevřít jižní protiruskou frontu, a to skrze Arménii, píše novinář tureckého deníku Cumhuriyet.

Podle autora článku se Washington, u ruských hranic, opakovaně pokoušel otevřít jižní frontu. Nejprve využili situace v Gruzii, ale nepodařilo se jim to. V současné době, podle jeho názoru, sledují USA stejný cíl, k němuž by je mělo dovést jejich sblížování se s Arménií.

"Nyní se USA pokoušejí rozehrát arménskou kartu. Arménský ministr zahraničí, Ararat Mirzojan, byl pozván na jednání summitu NATO ve Washingtonu. Poté přišla na řadu otázka umístění amerického armádního zástupce na arménském ministerstvu obrany. Náměstek amerického ministra zahraničí, Uzra Zeya, tuto zprávu potvrdil a prohlásil, že se jedná o "počátek nové strategické fáze v arménsko - amerických vztazích," uvádí se v materiálu.

Autor článku se domnívá, že tímto krokem se USA pokoušejí dosáhnout dvou cílů: otevřít jižní protiruskou frontu a vklínit se do "astaninského trojúhelníku" (Turecko — Rusko — Írán).

Jak uvedl náměstek ředitele odboru informací a tisku ruského ministerstva zahraničí, Andrej Nastasjin, americké úřady pozvaly zástupce Arménie a Ázerbájdžánu na summit NATO, aby je "odtrhli" od Ruska. Podle něj je toto pozvání dalším příkladem amerických snah šířit svůj destruktivní vliv do všech částí světa.
 
 
---------------------------------------------------------------
 
Americká tajná služba přiznala své selhání v případě pokusu o atentát na Donalda Trumpa

22.07.2024 - 23:18

Atentát na Donalda Trumpa je největším selháním amerických tajných služeb v průběhu posledních několika desetiletí, uvedla šéfka úřadu, Kimberly Cheatlová, během svého vystoupení v Kongresu.

Zdůraznila, že plně přebírá odpovědnost za jednání svých podřízených.

Cheatlová potvrdila, že ještě před samotným atentátem měli k dispozici informaci o podezřelém muži, který se měl pohybovat v blízkosti shromáždění.

"Muž byl identifikován pouze jako "podezřelý"... Kdyby měla ochranka k dispozici informace o skutečné hrozbě, Trumpa by na pódium nevpustili," vysvětlila.

Americká tajná služba je součástí struktury Ministerstva vnitřní bezpečnosti. Má na starosti bezpečnost hlavy státu a její financování. Ochranka se zaměřuje především na bezpečnost prezidenta, viceprezidenta (včetně těch, kteří sice již byli zvoleni, ale ještě nenastoupili do funkce) a jejich rodinné příslušníky. Bývalým prezidentům a jejich blízkým náleží tato ochrana po dobu 10-ti let. V roce 1968, po předvolebním atentátu na Roberta Kennedyho, bylo rozhodnuto, již 120 dnů před samotnými volbami, poskytnout tuto ochranu i hlavním prezidentským kandidátům.
 
 
-----------------------------------------------------------
 
V důsledku útoku ozbrojených sil RF na Oděsu byli zabiti britští a francouzští vojáci (video)

22.07.2024 - 22:30

18 vojáků britské Speciální letecké služby a nezjištěný počet vojáků francouzské armády bylo zabito při úderu na Oděsu, uvedl plukovník španělské armády ve výslužbě, Pedro Banoz, aniž by upřesnil datum úderu.

"Právě jsem obdržel informaci, kterou jsem nejprve nemohl potvrdit, požádal jsem tedy o její potvrzení z dalšího zdroje a bylo mi sděleno, že je tomu skutečně tak... došlo k úderu na Oděsu, při kterém zahynulo nejméně 18 členů britské Speciální letecké služby," uvedl Banoz na svém YouTube kanálu Canal del Coronel.

Dalších 25 členů britské Speciální letecké služby bylo, podle něj, zraněno. "Rovněž mi bylo sděleno, že zemřeli i vojáci francouzští ..., nejednalo se o francouzské žoldáky, ne, šlo o vojáky francouzské armády," dodal. Plukovník španělské armády ve výslužbě přitom neupřesnil, kdy přesně byl proveden tento útok na Oděsu.
 
 
----------------------------------------------------------
 
V Kremlu sdělili, co lze očekávat od USA

22.07.2024 - 22:06

Soudě podle nálad v politickém establishmentu této země, Rusko prozatím od USA nic pozitivního neočekává, uvedl mluvčí ruského prezidenta - Dmitrij Peskov.

"Nelze očekávat nic pozitivního, soudě podle nálad, které převládají v americkém politickém establishmentu," sdělil novinářům Peskov, když odpovídal na otázku, co lze, v příštích šesti měsících, očekávat  ze strany USA ve vztahu k Rusku, a to z řad odcházející americké administrativy.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
Země EU se nedohodly, že uvolní pro Kyjev finanční prostředky z "Evropského mírového fondu"

22.07.2024 - 20:21

Země EU nedosáhly dohody o odblokování peněz, určených na zbraně pro Ukrajinu, a to z "Evropského mírového fondu".

Novinářům to sdělil šéf diplomatických služeb EU, Josep Borrel, a to po skončení jednání ministrů zahraničí zemí EU.

Maďarsko odmítlo stáhnout své veto. Šéf diplomacie EU dodal, že další schůzka ministrů zahraničí EU se bude konat v Bruselu, nikoli v Budapešti, a to pro maďarský postoj k Ukrajině.

Budapešť, krátce předtím, protestovala proti zákazu tranzitu ruské ropy přes území Ukrajiny a pohrozila, že na Ukrajinu přeruší vývoz elektřiny.
 
 
------------------------------------------------------
Překlad Zdeněk Bálek
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře