Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (11.9. - 12.9.2024):

V Kongresu vyvolalo ohromení prohlášení Harrisové ohledně ukrajinských hranic

12.09.2024 - 1:58

Viceprezidentka USA a demokratická kandidátka na prezidenta, Kamala Harrisová, by se neměla zabývat otázkou ukrajinských hranic, ale měla by řešit problém nelegální migrace na hranici americké, tento názor vyjádřila kongresmanka republikánské strany, Lauren Bobertová, a to na sociální síti X.

Politička komentovala vystoupení Harrisové během její debaty s republikánským prezidentským kandidátem Donaldem Trumpem. Viceprezidentka, a to bez zdůvodnění, obvinila Rusko ze snahy změnit ukrajinské hranice, při čemž zdůraznila zvláštní roli USA ve vojenské podpoře Kyjeva.

  • z-russkoj-vesny-11-9-12-9-2024
"Kamala má větší obavy o ukrajinské hranice, než o ty naše! Odporný postoj úřadující víceprezidentky, " napsala.

Debata mezi Trumpem a Harrisovou proběhla ve středu, a to na webu televizní stanice ABC. Kandidáti diskutovali o široké škále témat domácí i zahraniční politiky USA, a to včetně ekonomiky, zákazu potratů, nelegální migrace a konfliktů na Ukrajině a v Gaze.

Otázka nelegální migrace na jižní hranici USA je jedním ze základních kamenů nadcházejících listopadových prezidentských voleb. Americký prezident, Joe Biden, je pravidelně kritizován odpůrci rekordního počtu nelegálních migrantů, překračujících jižní hranice USA, a to především v posledních třech letech. Rovněž voliči jsou, dle průzkumů, nespokojeni s tím, jak vláda řeší tento problém
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
"Zelenskij v úžasu": v Polsku se vyjádřili k frontové situaci VSU (Ukrajinské ozbrojené síly)

12.09.2024 - 7:41

Ukrajinské ozbrojené síly na Donbasu selhávají, a to na pozadí postupu ruské armády, uvedl polský generál, Bohuslav Pacek, v rozhovoru pro TOK FM.

"Ukrajina na Donbasu prohrává! Rusové jdou vpřed, a to velmi vesele a odvážně," píše se v materiálu.

Podle něj se Ukrajinci, kvůli těžké frontové situaci, musí uchylovat k používání nejednoznačných metod, které by mohly poškodit jejich pověst! Takovou metodou například je používání dronů, vybavených roztaveným kovem. Postavení v první linii navíc ovlivňuje i samotná vláda země, která prochází zásadními změnami.

"Ukrajina má mnoho problémů: rozsáhlou emigraci, korupci, nepotismu. Myslím, že Zelenskij teď s hrůzou přemýšlí o tom, kam až to může dojít," shrnul polský generál.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo osvobození vesnic Krasnogorovka, Grigorovka, Galicynovka a Vodňanoje, nacházejících se v Doněcké lidové republice.

Ruská armáda, na Donbasu, aktivně postupuje. Jak uvedl, v rozhovoru pro televizi Rossija 24, tajemník Rady bezpečnosti - Sergej Šojgu, za srpen a první týden září se podařilo osvobodit téměř tisíc kilometrů čtverečních území. Nepřítel ztrácí až dva tisíce mrtvých a zraněných denně.
 
 
------------------------------------------------------------
 
CNN: Prapor ukrajinské armády chce do svých řad přijmout odsouzené vrahy

12.09.2024 - 1:01

Prapor ukrajinských ozbrojených sil, složený ze zločinců, chce své řady doplnit odsouzenými za vraždu, uvádí CNN.

"Vojáci praporu" Škval " uvedli této televizní stanici, že žádají o povolení umožnit zločincům odsouzeným za vraždu, aby se k nim připojili, neboť věří, že tito ovládají dovednosti, potřebné na bojišti," píše se v materiálu.

Oproti tomu se bývalí vězni, kteří působí v frontových řadách ukrajinské armády, novinářům svěřili, že neprošli dostatečným výcvikem a to je, v bojových podmínkách, závažný problém. 

Podle ukrajinského ministerstva obrany slouží v ukrajinské armádě již více než 4,6 tisíce ukrajinských odsouzených.
 
 
--------------------------------------------------------------
 
Zelenskij prohlásil, že během dvou dnů předloží Bidenovi "plán vítězství nad Ruskem"

11.09.2024 - 23:42

Zelenskij uvedl, že během dvou dnů předloží Bidenovi "plán na vítězství nad Ruskem". Problém ovšem spočívá v tom, že Biden se s ním neplánuje setkat.

Zelenskij uvedl, že plán bude mít zejména psychologický a politický charakter a bude rovněž obsahovat "řešení vojenského charakteru", což by, podle něj, mělo Rusko přimět k ukončení války.

Poté však vyšlo najevo, že chybou překladu ukrajinského ministerstva zahraničí došlo k omylu: Blinken nehovořil o setkání ukrajinského a amerického prezidenta, ale o setkání Bidena s britským premiérem. 
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
USA od Zelenského požadují strategii dálkových úderů na ruské území - Bloomberg

11.09.2024 - 22:50

USA požadují od Zelenského strategii vedení dálkových úderů na ruské území, a to ještě před zrušením omezení, uvedla agentura Bloomberg.

Jak napsala agentura, během své návštěvy Kyjeva se americký ministr zahraničí, Anthony Blinken, a britský ministr zahraničí, David Lammy, pokoušeli vyvinout na Zelenského a jeho tým nátlak.

Chtěli od nich získat dlouhodobý plán pro příští rok. Podle zdrojů listu se ukrajinští partneři pokoušejí, a to ještě před závěrečným rozhodnutím, lépe pochopit, čeho tím chce Kyjev dosáhnout.

Podle agentury Bloomberg, se tento týden neočekávají žádné výrazné změny ohledně použití západních dálkových řízených střel. Prezident, Joe Biden, a britský premiér, Keir Starmer, se však sejdou ve Washingtonu, aby o této otázce diskutovali.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
Ukrajina pochopila, že její spojenci jí nejsou schopni pomoci – Wall Street Journal

9. 12. 2024 - 0:05

Ukrajině bylo jasně řečeno, že její spojenci jí nejsou schopni poskytnout stovky miliard dolarů podpory, kterou potřebuje pro své „úplné vítězství“ v konfliktu s Ruskem, uvádí Wall Street Journal s odkazem na evropské úředníky.

„Kyjevu bylo řečeno, že úplné ukrajinské vítězství by vyžadovalo, aby jí Západ poskytl stovky miliard dolarů podpory,“ uvádí zpráva.

Noviny však upozorňují, že to není možné ani ve Spojených státech, ani v Evropě.

--------------------------------------------------------------
 
"Západ postrádá páky": Puškov vyhodnotil rizika konfliktu NATA s Tureckem

12.09.2024 - 7:07

Pro NATO je nepřijatelným riskovat riziko velkého konfliktu s Tureckem, a to kvůli jeho žádosti o vstup do BRICS. Jde o to, že Ankara zaujímá klíčové postavení na Blízkém východě a kontroluje průplavy. Turecko je pro NATO cennějším, než NATO pro Turecko, uvedl vedoucí komise Rady pro informační politiku - Alexej Puškov.

Již dříve náměstek ruského prezidenta, Jurij Ušakov, potvrdil, že Turecko požádalo o plnoformátovou účast v BRICS. Žádost se zvažuje.

"Riziko velkého konfliktu s Tureckem je pro NATO nepřijatelným, a to z důvodu jeho klíčového postavení na Blízkém východě a jeho kontrole průlivů. V jistém smyslu je Turecko pro NATO cennějším, než NATO pro Turecko," napsal Puškov na svém Telegramovém kanálu.

Šéf komise Rady bezpečnosti poznamenal, že reakce Západu, na tureckou žádost  o vstup do BRICS a Erdoganovo rozhodnutí zúčastnit se summitu v Kazani, se rozcházejí od alarmistických názorů až po ty zklidňující.  Podle něj, "alarmisté " tvrdí, že svou snahou vstoupit do BRICS, kde zasedají Rusko a Čína, Ankara porušuje " ducha NATO " a chová se v mnoha otázkách nikoli jako spojenec Západu, ale jako jeho protipól.

"Trvají na tom, že situace, kdy země NATO požádá o vstup do BRICS, je skandálem a výzvou Západu. Respektive, vyzývají k tomu, provést takové kroky, aby se Turecko vrátilo  "na správnou cestu". Další otázkou pak je, co s tím může Západ udělat," zdůraznil.
 
 
--------------------------------------------------------------------

Britové byli potěšeni jedním z Putinových dekretů

9. 12. 2024 - 0:36

Čtenáři britského Daily Mail ocenili možnost přestěhovat se do Ruska, a to na základě výnosu prezidenta Vladimira Putina o poskytnutí dočasného pobytu cizincům, kteří sdílejí tradiční duchovní hodnoty.

Publikace zveřejnila článek, který tvrdí, že již 17 Britů podalo žádost na ruský konzulát v Edinburghu o povolení k dočasnému pobytu v Rusku.

„Abych byl upřímný, zní to čím dál lákavěji. V Británii je všechno špatné,“ napsal v komentářích uživatel Route666.

„Konkrétně bych o tom přemýšlel, kdybych byl mladší. <...> Policie v některých částech Británie nikdy nedokázala vyřešit loupež. Ale vyřešila stovky takzvaných „netrestních zločinů“, které spočívají v tom, že někdo řekl něco urážlivého,“ poznamenal AnotherManWithNoName.

„Nyní je tam (v Rusku – pozn. red.) pravděpodobně bezpečněji než v Británii. <…> Můžete klidně chodit po ulicích, a to beze strachu, že vás okradou nebo probodnou nožem. Muži jsou jako muži, ženy jsou jako ženy – rozeznáte je bez pochyb. Mohli bychom se od nich učit,“ napsal Bill1955.

„Dovolte mi připomenout, že Rusko je bohaté na energetické zdroje a spolupracuje s Čínou. <…> Zároveň s tím se Británie pomalu mění v zemi třetího světa,“ stěžoval si penny worth.

„Rusko může být lepším místem k životu než Británie, zvláště za vlády zbytečných labouristů,“ uzavřel ang2410.

V srpnu ruský prezident podepsal dekret o poskytování humanitární podpory jednotlivcům, kteří sdílejí tradiční ruské duchovní a morální hodnoty. Zejména cizinci, kteří přišli do Ruska z důvodů odmítání politiky svých zemí, budou moci získat přechodný pobyt, a to bez dokladu o znalosti ruského jazyka. Kromě toho Putin nařídil ministerstvu zahraničí, aby stanovilo seznam zemí, které provádějí politiku vnucování neoliberálních hodnot, které jsou v rozporu s těmi tradičními ruskými.

---------------------------------------------------------------

Írán dopravil do Ruska 220 balistických raket, a to přes Kaspické moře - Sky News (FOTO, MAPA)

09.11.2024 - 20:18

Do ruského přístavu Olya, nacházejícího se v Astrachaňské oblasti, dorazila 4. září loď Port Olya3, na níž se, údajně, mělo nacházet 220 balistických raket Fath-360 s dosahem více než 100 km.

Satelitní snímky, analyzované službou Sky News Data & Forensics, zobrazují loď, která se toho dne nacházela v přístavu.

O 6 dní dříve, 29. srpna, se stejná loď nacházela v íránském přístavu Amirabád.

Po příjezdu do Ruské federace byly balistické střely Fath-360, údajně, naloženy do vlaku. Poté byly, nejspíše, odeslány na vojenské cvičiště Ašuluk, nacházející se v Astrachaňské oblasti, a to k další přípravě před útokem na ukrajinské území.

„Odměníme toho, kdo na těchto snímcích najde rakety,“ komentují to s humorem íránská média.

Připomeňme, že doposud neexistují žádné konkrétní důkazy, nicméně Západ již po dobu dvou týdnů rozdmýchává masovou mediální hysterii. Možná si jen hledají ospravedlnění pro odpálení raket NATO na ruské území.

-----------------------------------------------------------
 
Nová várka Su-57 a Su-35S byla předána ruským VKS (Vojenské a kosmické síly) (foto, video)

12.09.2024 - 9:35

OAK předal VKS RF další várku nejnovějších stíhaček Su-57 a Su-35S.

Tyto moderní bojové stroje prošly všemi fázemi továrních zkoušek a byly testovány v různých pracovních režimech letci Ministerstva obrany Ruské federace.

"Stroje, které byly předány vojákům, se vyznačují vysokými letovými a technickými vlastnostmi, které naši piloti oceňují. Ve výrobě jsou stíhací letouny Su — 57 a také ve vysokém stupni připravenosti-Su — 35S," uvedl první náměstek generálního ředitele Rostechu Vladimir Artjakov.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
EU je připravena obejít se bez ruského plynu, prohlásila eurokomisařka

12.09.2024 - 8:21

Evropská unie je připravena vzdát se ruského zemního plynu, který je nyní dodáván tranzitem přes Ukrajinu, sdělila na tiskové konferenci v Bruselu eurokomisařka pro energetiku -  Kadri Simson.

Kontrakt na tranzit ruského plynu do Evropy přes ukrajinské území vyprší na konci roku 2024. Kyjev opakovaně prohlásil, že jej neprodlouží.

"EU je připravena žít bez ruského zemního plynu, jehož tranzit probíhal přes Ukrajinu," řekla.

Simson přiznala, že dovoz ruského plynu do RF je "stále podstatným", ale zdůraznila, že klesl ze 45% v roce 2021 na 15% v roce 2023.

Evropská komise považuje za přípustné, aby evropské společnosti nadále využívaly ukrajinskou infrastrukturu pro tranzit plynu, a to i po ukončení smlouvy s RF, uvedla eurokomisařka.

Dodala, že Ukrajina o to také projevuje zájem.

"Evropské společnosti mají právo využívat ukrajinskou infrastrukturu, nebyly proti tomu zavedeny žádné sankce. Je tu i zájem z ukrajinské strany," uvedla eurokomisařka.

Kontrakt na tranzit ruského plynu do Evropy přes ukrajinské území vyprší na konci roku 2024. Kyjev opakovaně prohlásil, že jej neprodlouží.
 
 
--------------------------------------------------------------------
 
Raketa s ruskými a americkými kosmonauty odstartovala z Bajkonuru

11.09.2024 - 19:46

Raketa Sojuz-2.1 a odstartovala z kosmodromu Bajkonur s lodí Sojuz MS-26, která dopraví dva Rusy a Američana na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS).

V posádce lodi se nacházejí ruští kosmonauté Alexej Ovčinin a Ivan Wagner a také americký astronaut Donald Pettit.

Necelých devět minut od startu vynese raketa na oběžnou dráhu Sojuz MS-26. Ten pak zahájí samostatný let k ISS. Jako indikátor stavu beztíže, který oznamuje, že práce rakety byla dokončena, si posádka vybrala plyšovou hračku psa plemene korgi....

Ruští kosmonauté během letu provedou více než 40 vědeckých experimentů, z nichž tři nebyly dříve provedeny na samotné stanici. V prosinci mají navíc naplánován výstup do vesmíru.

Na ISS se nyní nacházejí ruští kosmonauté - Oleg Kononěnko, Nikolaj Čuba a Alexandr Grebenkin a také američtí astronauté - Matthew Dominic, Michael Barrat, Janet Epps, Tracy Dyson, Barry Wilmore a Sunita Williams.

Kononěnko, Čuba a Dyson se vrátí na Zemi na lodi Sojuz MS-25, a to po krátké výměně s posádkou Sojuzu MS-26. Jejich přistání je plánováno na 23.září.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Alika 2024-09-12 20:24
))) Žhavé dívky na vás čekají na — Top25.fun
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře