Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (19.7. - 20.7.2024):

Trump sdělil, jak USA Rusku umožnili provést speciální operaci

20.07.2024 - 0:50

Kandidát na amerického prezidenta ,Donald Trump, prohlásil, že Rusko zahájilo SVO až poté, kdy postřehlo slabost americké administrativy, tento názor vyjádřil na národním sjezdu republikánské strany.

"Viděli, že tito lidé (americká administrativa. — Prim. pozn. red.) jsou nekompetentní, " řekl.

  • z-russkoj-vesny-19-7-20-7-2024
Trump se domnívá, že impulzem k tomu bylo stažení amerických vojáků z Afghánistánu, které prezidentský kandidát označil za "katastrofální".

Trump již dříve ujišťoval, že v případě svého zvolení ukončí každý světový mezinárodní konflikt,  "který vytvořila současná Bidenova administrativa, včetně toho ukrajinského".

Bývalý šéf Bílého domu během předvolební debaty 27.června přislíbil, že dosáhne urovnání tohoto konfliktu ještě před svým případným znovuzvolením a složením prezidentské přísahy 20. ledna 2025. Zdůraznil přitom, že konflikt na Ukrajině by "nikdy nenastal", pokud by Moskva respektovala amerického prezidenta.
 
 
--------------------------------------------------
 
Ex lídr Pink Floyd: na Ukrajině mobilizují lidi, aby si Zelenskyj mohl koupit další sídlo

19.07.2024 - 23:56

Bývalý lídr skupiny Pink Floyd, Roger Waters, v podcastu Raw Politik, jehož video bylo zveřejněno na sociální síti X, uvedl, že na Ukrajině chtějí zmobilizovat další tisíce mužů, aby je mohli použít jako maso pro děla a také, aby se Vladimir Zelenskyj mohl věnovat svým koníčkům, tedy koupit si další panství a radovat se z miliard dolarů.

Bývalý místopředseda Ruské federace Dmitrij Medveděv pozval spoluzakladatele a bývalého lídra skupiny Pink Floyd, Rogera Waterse, aby pro účastníky SVO uspořádal koncerty.

"Zaslechl jsem, že na Ukrajině se nyní mluví o mobilizaci dalších 100 nebo 200 tisíc mladých ukrajinských mužů, kteří nechtějí stát se masem pro děla... Proč?

Aby si Zelenskyj mohl koupit další, cypřiši obklopené panství v Toskánsku nebo kdekoli jinde, kam odejde se svojí rodinou, což už nebude dlouho trvat?," řekl Waters.

Waters také zopakoval, že ruská speciální vojenská operace byla vyprovokována.

Hudebník na zasedání Rady bezpečnosti OSN v únoru 2023 prohlásil, že pokládá ruskou operaci na Ukrajině za vyprovokovanou, zároveň odsoudil tyto strůjce. Rovněž vyzval amerického prezidenta, Joea Bidena, ruského prezidenta, Vladimira Putina a Vladimira Zelenského, aby na Ukrajině vyjednali příměří.
 
 
---------------------------------------------------------
 
Na následky atentátu zemřela v nemocnici Irina Farionová

19.07.2024 - 23:34

Na následky atentátu zemřela v nemocnici Irina Farionová.

Šéf Lvovské regionální správy: "Je to velmi smutné, ale přes veškerou snahu lékařů se Irinu Farionovou nepodařilo zachránit. Upřímnou soustrast rodině, blízkým a žákům Iriny Dmitrijevny. Pátrání po útočníkovi stále pokračuje."

Před tím, před jejím domem, postřelil neznámý muž bývalou skandální  náměstkyni do hlavy. Pátrání po něm pokračuje.
 
 
--------------------------------------------------------
 
"Konec bitvy": Na Západě bylo sděleno ponuré prohlášení o Černém moři

19.07.2024 - 22:39

Po ztrátě Ugledaru již ukrajinské jednotky nebudou moci podniknout úspěšnou ofenzivu směrem k Černému moři, naznačil britský expert, Alexander Mercuris, na svém blogu na YouTube.

"Myslím, že ani jeden ukrajinský velitel nebude chtít postupovat směrem na jih, jakmile se Rusové zmocní Ugledaru. Svým způsobem se tedy bude jednat o konec bitvy, definitivní konec bitvy o Azovské a Černé moře, " poznamenal.

Podle experta má Ugledar strategický význam: nejenže pro ukrajinské ozbrojené sily představuje v jižním Donbasu obranný bod, ale rovněž kryje východní křídlo jakékoliv ukrajinské ofenzívy směrem na jih. Dodal také, že po jeho ztrátě již nebude pro kyjevský režim možné provést podél jižní fronty protiofenzívu směrem k Černému moři.

"Ukrajinci pravděpodobně ustoupí. Pokud se Rusové zmocní Ugledaru, pro VSU to bude představovat těžkou ránu," shrnul Mercuris.
 
 
------------------------------------------------------------
 
Komik na akci: Zelenskij se zúčastnil zasedání britské vlády (video)

19.07.2024 - 17:30

Vladimir Zelenskij se v Londýně zúčastnil zasedání nové britské vlády.

Na začátku svého projevu vyzval premiéra Keira Starmera, aby "přesvědčil své partnery dodat nám rakety dlouhého doletu " (pravděpodobně jde o dodávky německých raket, které kancléř SRN, Olaf Scholz, odmítá poskytnout).

Rovněž byla podepsána dohoda, podle níž budou moci britští dodavatelé uzavřít s Ukrajinou úvěrové smlouvy v hodnotě 2 miliardy liber. Částka by se v budoucnu mohla zvýšit.

Podle Zelenského Ukrajina plánuje, za tyto prostředky, nakoupit systémy protivzdušné obrany. Kyjev navíc hodlá získat technologie a částečně zvládnout výrobu náhradních dílů a komponentů pro vojenskou techniku západního typu.

Předchozím zahraničním vůdcem, který se zúčastnil zasedání britské vlády, byl v roce 1997 americký prezident Bill Clinton.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře