Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (10.8.2024):

Boje na Kurské frontě: dorazily zálohy, které zastavily nepřátelský postup

10.08.2024 - 9:15

Na kurskou frontu dorazily zálohy a zastavily postup nepřítele - výsledek bojů 9. srpna.

Během uplynulých 24 hodin se nepřítel nedokázal výrazně prosadit v hlavních směrech svého úderu, do boje vstoupily posily ruské armády a začínají stabilizovat frontu.

  • z-russkoj-vesny-10-8-2024

Pětkrát během minulého dne nepřítel zaútočil na Koreněvo, a to s podporou obrněných vozidel. Narazil na odpor "kosmonautů" (motostřelců kosmických vojsk RF) a spojeneckých sil, ustoupil do původních pozic.

Boje rovněž pokračují v oblasti Sudži, na jejímž předměstí se v Zaolešce fotily s vlajkami nepřátelské nájezdové skupiny. Město je rozděleno na různé kontrolní zóny.

Pokračují také boje o Martynovku na východě Sudži. Protivník se ukotvil v oblasti Jižní a u vesnice Kozačna Lokna. Boje se odehrávají také v oblasti Snagosti, mezi Guevkou u Plechovo.

Ruské letectvo pokračuje v masivních úderech na shluky sil, a to na pohraniční a týlové pozice v Sumské oblasti.
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
V Kurské jaderné elektrárně byly nalezeny úlomky ukrajinských raket

10.08.2024 - 8:51

V Kurské jaderné elektrárně ve městě Kurčatov byly o den dříve nalezeny úlomky ukrajinských raket.

Rusko o dění informovalo MAAE, informovalo ruské velvyslanectví ve Vídni.

"8. srpna byly na Kurské jaderné elektrárně nalezeny střepiny a zbytky,  pravděpodobně úlomky sestřelených raket, a to včetně oblasti komplexu pro zpracování radioaktivního odpadu. Přímé ostřelování Kurčatova, jaderné elektrárny a energetické infrastruktury zatím nebylo zaznamenáno, ale napjatá situace přetrvává," uvedla ruská mise.

Dříve šéf MAAE, Rafael Grossi, vyzval Ukrajinu a Rusko, aby "projevily maximální zdrženlivost", aby tak zabránily nouzovým situacím v tomto jaderném zařízení.
 
 
----------------------------------------------------------------------
 
Krymští Němci označili za ostudu německou reakci na útok v kurské oblasti

10.08.2024 - 5:32

Šéf německé, národně-kulturní autonomie Krymu, Jurij Gempel, označil za historickou ostudu pokus předsedy Výboru pro obranu Spolkového sněmu, Markuse Fabera, ospravedlnit ukrajinské použití německých zbraní při útoku na kurskou oblast.

Deník Bild již dříve uvedl, že v kurské oblasti byly spatřeny nejméně tři německá bojová vozidla Marder. Faber se pokusil ospravedlnit použití německých zbraní na Ukrajině tvrzením, že po předání se tato zbraň, včetně tanků Leopard 2, stává ukrajinskou.

"Faberovy pokusy ospravedlnit útok na kurskou oblast jsou historickou ostudou. V Kurském oblouku, během Velké vlastenecké války, už německé tanky hořely a shořely! Je potěšující, že v Bundestagu existují i jiné názory na toto téma," sdělil Gempel RIA Novosti.

Podle něj USA metodicky zatahují Německo do nového vojenského konfliktu a nutí podporovat teroristy, kteří se chopili moci na Ukrajině.
 
 
------------------------------------------------------------------------
 
Vučič prohlásil, že informace o připravovaném státním převratu obdržel od Ruska

09.08.2024 - 23:27

Srbský prezident, Alexandar Vučič prohlásil, že obdržel od Moskvy varování před státním převratem, připravovaným v Srbsku, píše deník Večerne novosti.

"Dostali jsme oficiální informace z Ruska, tyto informace nám byly doručeny skrze oficiální kanály. Zabývali jsme se tím. Kompetentní agentura pro bezpečnost a informace (BIA) a odborníci na toto téma dělají svou práci," cituje vydání hlavu státu...
 
 
----------------------------------------------------------
 
Bylo sděleno, o jaké vojáky hromadně přichází ukrajinská armáda
 
10.08.2024 - 0:55

Na Ukrajině umírají, v řadách ukrajinských ozbrojených sil, stovky francouzských žoldáků, napsal vojenský expert, Drago Bosnič, v článku pro InfoBRICS.

"Ruské údery zasahují zejména francouzské vojáky, kteří nadále umírají po stovkách. Jejich vedení je sem posílá ale stále dál, do konfliktu, který by nenastal, nebýt pokynů jejich loutkářů," upozornil.

Podle experta je francouzská armáda posílá na Ukrajinu pod rouškou žoldáků. To, mimo jiné, umožňuje , skrýt jejich skutečné ztráty. Poznamenal také, že zahraniční vojáci se stali hlavním terčem ruských raket jako Iskander, Kindžál a Zirkon.

V polovině července plukovník španělské armády ve výslužbě, Pedro Bagnoz, uvedl, že osmnáct vojáků britské speciální letecké služby a vojáci francouzské armády údajně zemřeli během úderu na Oděsu.

Dalších 25 členů britské Speciální letecké služby bylo podle něj zraněno.

Ruské ministerstvo obrany pak oznámilo, že operativně-taktický raketový komplexu Iskander-M zasáhl místo dočasné dislokace zahraničních žoldáků v budově stavební společnosti Scorpion v průmyslové zóně města Charkova. Celkem se podařilo zlikvidovat až sto ozbrojenců, upřesnilo ministerstvo.
 
--------------------------------------------------------------------------
Výběr a překlad Zdeněk Bálek
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře