Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

1918-2018 ČR (ČSR) Život, ne smrt! 1. část

„Dnes kladu před tebe život a smrt... vol život!“ (Dt 30)
V celých dějinách lidstva se setkáváme se zlem. Svědectvím o tom jsou vraždy, loupeže, války, mučení. Hledáme-li příčinu, proč člověk, rozumná bytost, koná zlo, zjišťujeme, že v nitru každého z nás je ložisko zla – dědičný hřích.

Bible ukazuje, že ložisko zla přešlo do lidské přirozenosti po prohrané zkoušce, kdy první lidé uvěřili ďáblu – duchu lži. Ježíš o něm řekl: „je lhář a vrah od počátku“ (J 8). Do naší přirozenosti přešel právě tento genetický kód zla, semeno hada, ducha lži. Ježíš přišel, aby nás od tohoto ložiska otroctví osvobodil.

  • 1918-2018-cr-csr-zivot-ne-smrt-1-cast

Proti zlu jsou jako ochranná hráz postaveny spravedlivé zákony a morální principy. Jimi je člověk i společnost alespoň zevrubně chráněna od zla v něm samém i ve společnosti. Pokud se spravedlivé zákony odstraní, ba dokonce se přijmou zákony, které zločiny a amorálnost prosazují, je to začátek autogenocidy!

Podívejme se hlouběji do lidské duše každého jedince. Všichni jsme zasaženi touto duchovní infekcí, která zatemňuje rozum v poznávání pravdy a paralyzuje vůli, aby nekonala dobro a spravedlivost. Je v nás nepsaný zákon, který nás táhne ke konání zla, i když si ho člověk neuvědomuje. Začíná to už u dětí. Je zde jakési zatemnění a neschopnost sebekriticky přiznat nepříjemnou pravdu o sobě. Vidíme, jak chce být člověk klamán, když například přijímá úplatek. Člověk je zmanipulován vidinou kariéry či na druhé straně psychologickým tlakem a strachem z výsměchu a ponížení! Jak lehce je člověk manipulován, když odhodí morální principy a stane se závislým například na narkotikách či nevázaném sexu nebo jiných závislostech. Tam už jsou rozum, svědomí i vůle tak otupeny, že člověk je skutečně otrokem a není schopen hledat východisko. Pokud sledujeme hlouběji toto ložisko zla v nitru, vidíme, že člověk pokračuje po cestě sebeklamu až k duševní a duchovní sebevraždě, která mnohdy končí i fyzickou eutanazií. Kde ale končí taková duše po smrti?

Dědičný hřích je v podstatě malý bůžek – ego, které má obranný systém proti pravdě. Běda, když nám někdo ukáže na naši slabost anebo bez obalu pojmenuje naši špatnou vlastnost. Reakcí je hněv a obvinění toho, kdo nás usvědčil, a pak pomsta či sebelítost až deprese. Je to opravdu směšné, jací jsme ubožáci! Ale mít z toho užitek a činit pravdivé pokání, to nikdo nechce.

Kdyby před 30 lety někdo prosazoval gender a tvrdil, že muž není mužem, ale je ženou, právem by ho odvezli na psychiatrii. Dnes je tato existenční lež však zakotvena v legislativě a privilegována. Každý ji musí přijímat, jinak je mimo zákon. Člověk je donucen ignorovat realitu a myslet lživě – ireálně. Zákon stanoví, že se musí lhát v celé společnosti. Děti ve školce nesmí mít základní životní jistotu, že chlapec je chlapcem a děvče děvčátkem!

Krátká zpráva ze současnosti (22. 9. 2018): Všechny politické strany v Parlamentu ČR kromě jedné odhlasovaly pro ČR globální kompakt OSN! Ve skutečnosti jde o podrobení českého národa bezbřehé islamizaci.

A co církev? Aktivita „papeže“ Františka je mimořádná: „do každé farnosti (vesnice...)!“

Co biskupský spolek ČBK v Česku? Mlčení či tichá spolupráce...

Je 100. výročí České republiky. Hrozba Dublinu v Bruselu zázračně padla. Absurdní je, že Parlament ČR svobodně odhlasoval k sebezničení národa tzv. Globální kompakt! Tyto dny parlament navíc rozhoduje o uzákonění manželství gayů. Důsledkem by bylo spuštění mechanismu na kradení dětí z jakékoliv rodiny pod frází „prevence domácího násilí“! Ubohé děti! Ubohé matky! Ubozí otcové, dědečkové a babičky! K tomu ještě sílí tlak k ratifikaci Istanbulské úmluvy, která zavádí de facto totéž.

Kde je kořen tohoto zla, že si lidé odhlasovávají sebevraždu? Nedá se to lidsky vysvětlit, než jedině tak, že to působí ložisko zla v člověku. Lidé se mu dobrovolně podřídili tím, když přijali lež za svou. Stali se démonicky svázanými a pak už páchají sebevraždu svou vlastní i svého národa!

Kvůli zradě svědomí a rozumu je situace z lidského hlediska neřešitelná! Jedině Bůh nás může zachránit. On ale chce pravdivou sebekritiku – pokání (Mk 1,15).

Byzantský katolický patriarchát proto vybízí, aby každý katolík dal Bohu slib, že se bude do 28. října modlit denně růženec. Věnuj celou hodinu modlitbě za záchranu národa! Také vybízíme, aby křesťané po nedělích dopoledne konali ve svých vesnicích či městech kající průvody, nejlépe přes náměstí. Doporučujeme, aby po bohoslužbách vyšli přímo z chrámů a pak ještě odpoledne aby provedli společný prosebný průvod ve svém okresním městě. Mohou nést kříže či svaté obrazy.

Bůh nás zachrání, ale my musíme z hlubin srdce a s vírou k Němu volat!

Zvol dnes život, ne smrt!

+ Eliáš

Patriarcha Byzantského katolického patriarchátu

+ Metoděj OSBMr                 + Timotej OSBMr

Biskupové sekretáři

29. 9. 2018

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře