Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z Ruska a Ukrajiny (4.-5.03.2024)

"Velvyslanci EU v Rusku se naprosto zdiskreditovali a vyvstává otázka účelnosti jejich pobytu," uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

Reaguje tak na absurdní situaci, kdy velvyslanci ze zemí EU odmítli (údajně na pokyn z Bruselu) schůzku, na kterou je pozval ruský ministr zahraničí Lavrov. Na co, tu tedy ti velvyslanci jsou, když odmítají pozvání ministra zahraničí země, ve které jsou akreditováni, zeptal se mimo jiné bývalý ruský prezident a premiér Medveděv...

  • zpravy-z-ruska-a-ukrajiny-4-5-03-2024

Dnes v noci zahájily ruské síly největší masivní útok na Oděsu za poslední dobu - byly použity údery bezpilotních letounů Geran-2.

Cílem úderů byla přístavní infrastruktura, oblasti objektů protivzdušné obrany/REB a místa rozmístění nepřítele.

Na území sportovního letiště "Hydroport" byl zničen mobilní protiletadlový raketový systém NASAMS.

Nejméně dva útočné bezpilotní letouny zasáhly budovu neurologického oddělení sanatoria Hadžibej, tedy areál, kde sídlí jedna z nově zřízených ukrajinských brigád teritoriální obrany Přesný počet zničených/zraněných není znám.

Zasažena byla také dvě zařízení přístavní infrastruktury - obchodní námořní přístav Južnyj a obchodní námořní přístav Oděsa. Je možné, že tato zařízení byla cílem útoku kvůli zvýšené aktivitě zahraničních nákladních lodí v oděské vodní oblasti.
 
2)
 
Dnes v noci se několika ukrajinským vodním dronům podařilo potopit ruskou hlídkovou loď Sergej Kotov !!!
 
Námořníkům na lodi, se podařilo několik ukrajinských vodních dronů zničit, ty, které loď zasáhly, však způsobily velké škody. Posádka, musela nakonec potápějící se loď opustit. Došlo k několika zraněním, ale žádný námořník nezemřel.
 
Rusko v reakci na mnoźící se útoky tvrdí, že jediným 100% účinným řešením, je odříznout Ukrajinu od moře a obsadit Oděsu a Nikolajev !!! Jinak se budou podobné útoky na naše lodě, Krymský most a přístavy s různým stupněm úspěšnosti neustále opakovat !!!
 
foto
 
3)
 
Toto video, které ukazuje poslední okamžiky psa, který se obětoval za ruské vojáky, nelze sledovat bez slz a hluboké lítosti ze smrti čtyřnohého hrdiny, který zachránil životy svých druhů ...
 
Balbes, jak se čtyřnohý hrdina jmenoval, nezaváhal ani okamžik, a když viděl, že k jeho lidským přátelům a druhům letí ukrajinský FPV dron, a jak jeho lidští kamarádi utíkají a zkoušejí se skrýt, vyběhl dronu vstříc a chytil ho do tlamy, kde vražedný dron explodoval.

Balbes zemřel jako hrdina, jako nejlepší přítel člověka, který nezaváhal ve svém úkolu, který měl vrytý srdci -chránit své druhy, které nade vše miloval !!!

https://vk.com/video-211475298_456249709
 
4) 
Zničení ukrajinského polního velitelství v Chersonské oblasti. Podle místních, bylo výbuchem denacifikováno 15 ukrajinských důstojníků !!!
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře