Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Vondra vs. Barták - dva kouhouti na jednom smetišti, aneb - Česko prostě potřebuje stíhačky F35 od Lockheedů!

Ku příležitosti dalšího výročí vítězství svobody demokracie nad útlakem totality se nabízí pozastavit se nad aktuální hádkou čelních představitelů naší slavné a věhlasné vládní koalice o minulé, současné a budoucí tučné provize ze zbrojních zakázek...

{player}/images/stories/mp3/Vondra versus Bartak.mp3{/player}

Neskutečná fraška se již delší dobu odehrává přímo před zraky veřejnosti ke hrůze zejména všech těch občanů - voličů, kteří nic netušíce podpořili jednu nebo druhou stranu této černé komedie - tedy voličů TOP09, kteří dali svoji důvěru tandemu mumlajícího starce s lulkou - a jeho alkoholem prosáklému ministrovi financí, tak jako voličů ODS, kteří chtě-nechtě dali svým hlasem žolíka do rukou chlápka s úšklebkem na rtech pokřivených permanentní lží na svém jazyku - ministra Sášenky.

 

{player}/images/stories/mp3/Daniel Solis - Vondra versus Barták - dva kouhouti na jednom smetišti, aneb Česko prostě potřebuje stíhačky F35 od Lockhídů!.mp3{/player}

 

Po starci s lulkou, jakoby se slehla zem, jen sem tam otřese vazalskými medii jeho ambice využít i nadále šeroslepoty českých oddaných poddaných a obsadit pro nadnárodní zbrojní průmysl i pražský Hrad.

Zato o ministrovi financí a jeho chráněnci Bartákovy toho je již dlouho slyšet mnoho, zejména v souvislosti se zbrojními zakázkami, ke kterým přičichl již lecjaký šizuňk. Co to všechno znamená, ptají se mnozí? Dva kohouti na jednom smetišti?

Inu, je to nad slunce jasné - dochází k výměně stráží nad ničím neomezenými finančními zdroji zbrojního speciálu. Parta, která je dlouhá léta podporovaná americkým zbrojním průmyslem se dere na výsluní tučných provizí, které do teďka dostávala jiná parta, ukotvená v tuzemských kruzích. Mumlající stařec s lulkou je totiž velmi vděčným spolupracovníkem zbrojařů, ať už to veřejnost ví, či neví. A jeho chráněnec z „konkurenční" strany, Sášenka je dlouholetým lobbyistou zbrojního průmyslu, jak mohla dokonce ta nejslepější veřejnost konstatovat v kauze radaru (pomineme li kauzu Pandurů), kdy se dokonce jal poddaným vyhrožovat povinnou vojenskou službou. Ano, skutečně k nevíře, jak dalece se nechá daňový poplatník a volič utáhnout na nudli a opít rohlíkem! A veřejnost klidně přihlíží, i když jí tato skvadra parazitů seškrtá 40 miliard jenom proto, aby je mohla obratem vydat na výzbroj - poté, co obrana navýší svůj podíl ze státního rozpočtu na 5%.

Za „ušetřených" 40 miliard ze sociálních škrtů už nějaké ty F-35 od Lockheedů, kteří si zde Schwarzenbergy, Vondry a Jochy a jiné neduhy demokracie dlouhodobě pěstují, snad pořídíme!

Copak si nevzpomínáme na výroky našeho dvorního sametově něžného humanisty Havla, který po té, co utlumil zbrojní výrobu České republiky a obdržel za odevzdání 7% světového trhu se zbraněmi americkým zbrojařům dokonce kongresovou medaili, byl „přesvědčen o tom, že Česká republika by i v budoucnu měla mít vlastní nadzvukové stíhací letouny"? (Cf. Havel: „Země stíhačky potřebuje. Idnes 6.6.2002 http://zpravy.idnes.cz/havel-zeme-stihacky-potrebuje-dks-/zpr_nato.asp?c=A020607_043909_zpr_nato_inc )

Brzy znovu uslyšíme o tom, jaké má stíhačky Portugalsko (40xF16) a jaké Norsko (60xF16), či Dánsko (48xF16). Zejména Norsko a jeho 4 miliony chrabrých občanů by nám mělo jít příkladem, neboť se chystá zakoupit 56 kousků JSF Lockheed Martin F35 Lightning II tryskáčů za 145 miliard korun, tedy norských.

Česko tedy asi již brzy čeká obří tendr na stíhačky (od Lockheed Martin), a Sášenka má od svých lobbistických kolegů jistě přislíbeny tučné provize za nákup amerických stíhaček. Premiér mu v tom již nyní sekunduje, když veřejně diktuje restriktivní podmínky pro účast Gripenů na tendru. Naši politici prostě potřebují vydělat za každou cenu a Lockheedové patrně slíbili tučné provize - konec konců je krize, ne?

Kdo je ten náš pseudo-premiér, že si dovolí diskriminovat a klást účastníkům výběrového řízení nějaké absurdní podmínky, jako nějaký samozvaný osvícený monarcha? Chce zatáhnout republiku do další arbitráže pro porušování pravidel hospodářské soutěže? Proč nám musí neustále vládnout samí chudáci, chudí duchem v důsledku rodového křížení, alkoholizmu či mentální nedostatečnosti?

To je nám to fakt úplně jedno, jak rozhazují naše peníze a drží nás čím dál tím více „u huby"? Budeme hrdí, že nám nad hlavami budou hučet předražené stíhačky, na které jsme si našetřili utáhnutím opasku a zřeknutím se základního sociálního minima? Budeme hrdí, že 5% z našich vydřených a státu odevzdaných peněz půjde na nesmyslné akvizice toho samého zbrojního průmyslu, který neustále dokola vyvolává po celém světě války a ozbrojené konflikty jen proto, aby byla zajištěna odbytiště pro jeho zkázonosné výrobky? Dobře promazané soukolí dobře podmazaných politiků bez bázně, hany a skrupulí okrádat daňové poplatníky a vysílat jejich děti do vzdálených kořistnických válek o nerostné zdroje a produktovody nám opět nevýhodně nakoupí nové hračky a již nyní se veřejnost masíruje ke konsensu. Taková je realita. K výročí operace „sametová revoluce", která nahrála především americkému zbrojnímu průmyslu a neokolonializmu si můžeme nalít čistého vína: my nejsme vítězi studené války, my jsme těmi poraženými.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře