Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Přední hrobař ČSSD Zaorálek straší Východem

Ano, ale přímým a otevřeným pohledem se přitom do kamery nepodívá. A ví dobře proč. Před pár hodinami, to je po půl třetí pondělního odpoledne, jsem jej sledoval při rozhovoru s redaktorem ČT, který se jej u příležitosti bruselského jednání o obranné politice EU zeptal, jaké stanovisko k problému zaujímá ČR - a tudíž on, Zaorálek. No a tomu je pochopitelně vše jasné. Ta nejhrozivější hrozba, které dnes státy EU - samozřejmě včetně naši republiky - čelí, je podle dobrozdání páně ministrova hrozba z východu (nepatrné zbytky studu v něm mu přece jen zabránily vyslovit přímo Rusko, i když to měl samozřejmě na mysli).

  • predni-hrobar-cssd-zaoralek-strasi-vychodem
  • predni-hrobar-cssd-zaoralek-strasi-vychodem

Toto stanovisko o skutečném nebezpečí pro státy EU na ose východ - západ hájil prý na jednání vedle dalších zahraničních ministrů i on, i když prý řada států uvažovala prý spíš o nebezpečí na ose jih – sever, čili spíš o jakési hrozbě z oblasti Balkánu. S tímto postojem prý on ale souhlas nevyjádřil, protože on vidí hrozbu jasně na ose východ – západ a s tímto jeho přesvědčením prý zkrátka nikdo nehne.

Ale pozor: tenhle kdysi (ještě než se stal ministrem), snad nejvášnivější odpůrce amerického radaru u nás, nevidí ono nebezpečí na východozápadní ose ani tak moc v oblasti vojenské, ale víc - jak z jeho řeči vyplývalo – jej děsí hrozba ideologická. Protože proruská propaganda se prý na té východozápadní ose prohání jako divá (pochopitelně i skrze naší republiku), a nikdo ji dosud nenasadil chomout, jak by prý bylo potřeba.

Takže milí zlatí, jestliže státníci EU, jako Merkelová, Juncker a Macron jsou v zápolení s tzv. proruskou propagandou příliš měkcí a nevýkonní, je zde nyní on, sociální demokrat z relativně malého státu, kdysi protiamerický agitátor nepřehlednutelných gest i nepřehlednutelného formátu, který je dnes hotov se této zodpovědné role chopit. A to v úzké souvislosti se svým dosavadním dílem, jímž je totální vymazání jedné z nejtradičnějších stran z politické mapy českého státu.

Lubomír Man

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 epshark@seznam.cz 2017-11-15 08:50
Hrozbou je neomarxistická EU a Německo. Chtějí nám sem nasáčkovat uprchlíky. O novináři už mají od EU přikázané jak o tom psát. Aby nevypukla mezi lidmi panika. EU je ohavná instituce, která páchá jenom škody. je nejvyšší čas z této instituce odejít. Jinak bude zle.

http://www.epshark.cz/clanek/183/eu-poucuje-zurnalisty-jak-spravne-informovat-o-islamu-a-migrantech
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře