Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Bude Babiš dělat Angele šlapku, nebo už ji dělá?

Tak Babiš to dostal befelem z Říše. Nesmí se spojit se SPD Tomia Okamury. Zajímavé uplatnění demokratických principů. Informaci zveřejnil německý deník Die Tageszeitung. Babiš informaci popřel, ale těžko mu věřit, vždyť on by popřel i vlastní záslužnou činnost u StB. Jo, on ji vlastně popírá i přes soudní pře, které s gustem prohrává.
No, nevadí. Lhát se musí, jak zpívá Bára Basiková.


Poté, co ČSSD napoprvé s Babišem vyběhla a odmítla koalici, přišly na přetřes vážné úvahy nad tím, kam se Babiš otočí dál. Demokratický blok, jak si začaly truc strany říkat, nepřipadal v úvahu. Kdo tedy zbýval? Jedině komunisti a Okamurova SPD.

  • bude-babis-delat-angele-slapku-nebo-uz-ji-dela-komentar-stepana-chaba

A reálně to začalo vypadat, že právě na tu stranu se Babiš může otočit. Pak přišel telefonát z Berlína a jak Babiš, tak i ČSSD, začali hovořit o tom, že koalice je, i přes předchozí katastrofální neshody, možná. Tam, kde Babiš nechtěl ustoupit, tedy u ministerstva vnitra, je najednou ochotný a permanentně v předklonu. Ó, velká ČSSD se svými sedmi procenty. Že by befel z Říše nedostal pouze Babiš, ale i ČSSD? A čím Merkelová vyhrožovala? Ekonomicky vám natlučeme? Stopneme dotace? Skončíte jak Polsko a Maďarsko na černé listině? Nebo tě, Andrejko, přes to Čapí hnízdo odstřelíme? Do basy půjdeš?

Šach mat

Andrej Babiš je dobrý šachista. Navenek hraje sice dámu, ale dámu, u které umí dávat šach mat. Proti němu sedí další výborný šachista Miloš Zeman. Ten dámu ani nepředstírá a hru má promyšlenou sakra dopředu. Je všeobecně přijímané a hlásané, že Babiš se Zemanem hrají spolu, ač pravděpodobnější je, že právě oni dva hrají tvrdě proti sobě. Viz také druhé jmenování Babiše premiérem, které přišlo těsně před vyhlášením výsledků vnitrostranického referenda v ČSSD. Od Zemana je to pro Babiše jasný šach.

Ve vlastním zájmu

Andrej Babiš hraje šachovou partii mistrně, ale sám za sebe. Hraje ve svůj prospěch. V lecčems se jeho zájem může shodovat se zájmy země. Ale pokud země začne překážet, Babiš se velmi ochotně ohne tím správným směrem (a koncem). Miloš Zeman na druhou stranu rozehrává hru na základě svého přebujelého ega, které, kupodivu, není hrou za sebe, ale skutečnou státnickou prací, která naplňuje to, co Zeman přísahal při prezidentské přísaze. Hraje šachy za stát, protože je hraje za své ego. Dobrý státník musí být nutně egomaniak.

Babiš není egomaniak, Babiš je velkopodnikatel. Kšeftuje, hledá příležitosti pod pultem, Babiš je zkrátka politický šmelinář. On se nepotřeboval ucházet o laskavost médií, on si je prostě koupil, koupil si i voliče, ale koupit si protivníky nedokázal. Teď nemluvím o úsměvném „demokratickém bloku“, ale o skutečných politických soupeřích. A tím Zeman bezesporu je.

Sobotkovo ztrapnění na hradě

Loni na počátku května zaskočil tehdejší premiér Bohuslav Sobotka na hrad s tím, že dovysvětlí své stanovisko stran odstoupení / neodstoupení. Divadlo, které mu tam Zeman zrežíroval, bylo neskutečnou fackou celé sociální demokracii. Jsem si jistý, že podobný scénář má Zeman i pro Babiše. Jen se k závěrečnému – Andreji, nastav si to, tamhle to máš obráceně – musíme postupně propracovat.

Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande!

Proti Zemanovi hraje skrze Babiše i Angela Merkelová. Nemůže potřebovat, aby se jí to na východních hranicích sesypalo. Nechce neustále poslouchat, že ta simulantská banda Čechů je přímou opozicí pro její zmatenou politiku. U Babiše to má dobré, ten sice velkohubě vykřikuje jak je proti, a uspává tím jako kobra své voliče do letargie, ale jeho slouhové za ANO v Bruselu jako jeden muž hlasují proti tomu, co Babiš bulíkuje lidem. A proti tomu, za co, mimo jiné, to tam lidi Babišovi hodili. V Bruselu jsou ANOnisti tradičními politiky, kteří hlasují s Merkelovou. Stejně tak drtivá většina europoslanců za ČSSD. Kdyby se k vládě dostal Okamura, Merkelová by prostě měla problém. A to výrazný. Nemůže přeci nechat padnout celou Višegrádskou čtyřku. Krom jiného, kolonie mají poslouchat, o tom snad polemizovat nemusíme.

Stejný tlak Merkelová vyvinula s úspěchem na Itálii. Italský prezident dostal befelem, že nesmí delegovat vládu, kde by ministrem financí byl euroskeptik. Utopie musí prostě pokračovat. Stejně jako Říše. Italský prezident takovou vládu jmenovat odmítl. Itálie tak stála před možností předčasných voleb nebo podvolení se. Podvolila se. Utopie prostě musí pokračovat. Jo, jo, a teď mi mluvte o proruském vlivu.

zdroj:https://www.krajskelisty.cz/stredocesky-kraj/19800-bude-babis-delat-angele-merkelove-deku-nebo-uz-ji-dela-komentar-stepana-chaba.htm

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře