Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

BIS objevila Ameriku

  • putin-kgb
Tisková zpráva BIS:

Ruští špioni se v Česku vrátili k metodám z éry SSSR a vyvíjejí tlak i na české politiky a jejich asistenty. Výroční zpráva české tajné služby BIS za rok 2008 jinak stejně jako loni varuje před tím, že aktivita ruských zpravodajců v České republice narůstá.

„V případě českých státních a politických struktur lze doložit setrvalý zájem ruských zpravodajských důstojníků operujících pod diplomatickým krytím o kontakty s českými politiky, zejména členy parlamentu, jejich asistenty a pracovníky oddělení zahraničních styků politických stran. Jedná se o dlouhodobý jev, jehož počátky lze vysledovat až do roku 1990," dočteme se ve zprávě. V posledních několika letech se ruští zpravodajci snažili ovlivnit různá občanská uskupení nebo mezinárodní organizace. Podle tajné služby o tom ale drtivá většina členů těchto sdružení ani neví.

 

Komentář ke zprávě BIS:

Možná bude pro BIS toto sdělení šokující, ale pánové, kteří bdíte nad naší bezpečností, věřte, že tajné služby Ruska působí v ČR stejně tak, jako tajné služby ostatních zemí, které mají v ČR strategické zájmy, o CIA raději ani nemluvě. Země jako USA ke špionážním účelům nevyužívají jen diplomatického krytí, ale působí i pod rouškou různých nadnárodních organizací, NGO, humanitárních organizací, konzultačních a poradenských firem, atd. Ostatně ani ČR se v zahraničí často nechová „košer". Známé je naše otevřené vměšování do vnitřních záležitostí například Kuby nebo Venezuely (na Čínu si již příliš netroufáme).

Veřejnost má ještě v paměti sponzorské cesty „bojovníků" za lidská práva Bubeníka, Pilipa, či Schwarzenberga na „Ostrov svobody", kde se zcela otevřeně snažili navazovat kontakty s opozicí a ovlivňovat místní politickou situaci, čímž porušili jistě ne dokonalé, ale bohužel platné tamní zákony. Nejen politici, ale dokonce i státní úředník ČR (jistý S.Kázecký), jenž byl do této země vyslán Ministerstvem zahraničí ČR, se v hostitelské zemi choval tak, že ho místní úřady prohlásili za „personu non grata" a vrátili zpět do ČR - a za to, že porušil všechna pravidla diplomatických zvyklostí a že se v hostitelské zemi choval jako špión, byl povýšen na Generálního konzula v Sao Paulu. O nedávných návštěvách bývalého senátora a ministra vnitra J.Rumla ve Venezuele, kde se setkal s Chávezovou opozicí informoval dostatečně i český mainstream. http://www.blisty.cz/2008/12/10/art44183.html O podivných aktivitách Člověka v tísni v mnoha zemích kolují rovněž zajímavé historky, ale o tom CFP! již psal. http://www.czechfp.cz/site/?p=6112

Další novinou, kterou dámy a pánové z BIS možná neví, je ta, že v ČR odpor k radaru ve veřejnosti nikdo tlakem vyvolávat nemusí. I když Dan Solis, jako asistent poslankyně Zubové, jejíž manžel je navíc ruského původu, by o případném tlaku mohl vědět víc. Snad ho v komentáři popíše.

Celá dikce tohoto a jemu podobných článků na mě působí, jako by měla vyvolávat nepřátelské nálady proti Rusku. Když se názor českého „ovčana" náhodou neztotožňuje s názorem našeho nového velkého bratra, tak musí být někým hrubě ovlivněn či znásilněn. BIS a slušná média by se měla raději zabývat možností, že někteří čeští politikové jsou řízení tajnými službami Spojených států. Jestlipak si někdo z BIS přečetl článek Jana Tamáše o amerických agentech v české vládě? http://www.czechfp.cz/site/?p=3893

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře