Facebook Twitter RSS
Czech English French German Russian Spanish

Los Van Van (Kuba)

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

  • los-van-van-de-CUBA
Los Van Van je kubánská skupina vedená basistou Juanem Formellem. Je jednou z nejuznávanějších porevolučních kubánských kapel, zatímco Juan Formell se pravděpodobně stal nejdůležitější postavou současné kubánské hudby. Skupina experimentuje s mícháním popu, funky, rocku, soulu a tradiční kubánské hudby.

 

Za podpory kubánské vlády skupina Los Van Van cestovala a nahrávala po celém světě, díky čemuž se stala nejznámější kubánskou skupinou na světě. Populární je i v USA a to i přesto, že zůstala na Kubě. Jejich popularita v USA rostla hlavně v průběhu 90. let a vyvrcholila v udělení Grammy Awards v roce 1999 za jejich 15. album "Llegó Van Van". Los Van Van jsou všeobecně unáváni za nejlepší skupinu světa ve svém žánru. Spolu s umělci jako Beatles, Aretha Franklin a Creedence Clearwater Revival jsou Los Van Van považováni za skupinu, která změnila běh populární hudby pro celou generaci. Los Van Van opakovaně dokázala přizpůsobit svůj styl době a i po 35 letech zůstává na Kubě nejpopulárnější taneční kapelou. Los Van Van byla rovněž školou pro mnoho vynikajících kubánských zpěváků a hudebníků. Bývalí členové skupiny jsou úspěšní i jako sóloví umělci (Pedro Calvo, Angel Bonne, Changuito, Cesar "pupy" Pedroso a další.)

Diskografie:

Los Van Van Vol. I (1969)

Los Van Van Vol. II (1974)

Los Van Van Vol. III (1974)

Los Van Van Vol. IV (1976)

Los Van Van Vol. V (1976)

Los Van Van Vol. VI (1980)

Báilalo ¡Eh! ¡Ah! (1982)

Que Pista (1983)

Anda, Ven y Muévete (1984)

La Habana Sí (1985)

Eso Que Anda (1986)

La Titimania (1987)

Songo (1988)

El Negro žádné Tiene Na "(1988)

Songo (Mango, 1989)

Rico syn (1989)

Aqui ... El Que Baila Gana (1990)

Esto Esta Bueno (1991)

Kuba De Los Van Van (1991)

Bailando Mojao - Dancing Wet (1993)

Azúcar (Xenophile Records, 1993)

25 años ... y seguimos ahi! Vol. I (1994)

Lo Ultimo En Vivo (Qbadisc Records, 1994)

Ay Dios, Ampárame! (1996)

Žijí v Americe (1997)

Te Pone La Cabeza Mala (1997)

Llegó Van Van (1999)

En El Malecón De La Habana (2003)

Chapeando (2005)

Sandunguera (Timba záznamy [Německo], 2005)

Živě z Camaguey (2009)

Arrasando (2009)

 

podporte-width

 

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit / registrovat

Facebook komentáře